Belçika’nın Orta Çağ ruhunu hâlâ koruyan kentlerinden biri olan Brugge, gezilip görülmesi gereken pek çok yeri, tarihi, mutfağı ve kültürel etkinlikleri ile bu yaz yurt dışına çıkmayı planlıyorsanız seçeneklerinizden bir tanesi olabilir. Bugün, Tatil Dükkanı Blog’da sizler için harika bir Brugge gezi rehberi hazırlayacağız. Siz de, farklı kültürler keşfetmek ve bolca eğlenmek isterseniz, yazımızda konaklama seçeneklerinden gidilebilecek en ideal zamana, gezilecek yerlerden yeme içme kültürüne kadar her türlü bilgiyi bulabilir, şimdiden kararınızı verip planlamanızı Brugge için gerçekleştirebilirsiniz.

Ayrıca, tur kapsamında sadece Belçika’ya değil, Avrupa’nın pek çok bölgesine gitmek isterseniz, Avrupa’da 8 Günde 7 Ülke Gezmek İster Misiniz? Başlıklı yazımızda sizler için harika bir tur teklifimiz var. Göz atmayı unutmayın!

Bir Bakışta Brugge

Kuzeyin Venedik’i olarak da nam salmış, Belçika’nın en çok turist çeken kentlerinden Brugge, kuzeydeki Flaman bölgesinde yer alıyor. Çikolataları, kanalları ve Orta Çağ mimarisi yapıları ile ilgi çeken bu kentte, üç resmi dil bulunuyor. Eski çağlarda, en önemli ticaret merkezlerinden bir tanesi olan bu kentte yaşayan insanların çoğu Flaman kökenli ve Flemenkçe konuşuyor. Peki, masallar şehri Brugge’a gitmek için en ideal zaman dilimi hakkında bilginiz var mı?

Ne Zaman Gidilir?

Flaman bölgesinin baş şehri olarak bilinen Brugge’a gitmek için en uygun zaman yaz ayları olarak bilinir. Çünkü kışları oldukça sert ve soğuk geçer. Elbette, kışın bu kentte ayrı bir güzelliği olsa da, gezmek ve görmek açısından sıkıntı çekmek istemiyorsanız, tavsiyemiz bilhassa Ağustos ayında bu kenti ziyaret etmeniz yönünde olacaktır. Ayrıca, Ağustos ayında Brugge’a giderek, sadece hava açısından değil, eğlenceli etkinlikler ve festivaller açısından da avantajlı olabilirsiniz. Kentteki pek çok festival, Haziran ila Ağustos ayları arasında gerçekleşmektedir.

Nerede Kalınır?

Kentte kalınabilecek pek çok yer mevcut. Özellikle Orta Çağ mimarisiyle dikkat çeken pek çok lüks otel mevcut. Bakıldığında, en dikkat çeken tesislerden bir tanesi, hiç şüphesiz Hotel Dukes’ Palace Bruges. Krallara layık, her şey dahil ve lüks bir Belçika tatili yapmak isterseniz, kesinlikle öneririz. Duke’s Palace’ın yanı sıra, Hotel Academie ve Duc de Bourgogne da, bir göz atmanızı önerdiğimiz, daha ekonomik seçeneklerden.

Lüks bir otel odası yerine, daha mütevazı ve görece ekonomik bir seçenek arıyorsanız, kiralık daireler ve hostellere göz atabilirsiniz. Örneğin, Brugge içerisinde turistlerin çok beğendiği Lily’s Holidayhouse, oldukça iyi bir seçim olabilir. Kanal manzaralı Design Appartment City Center Bruges de yine kiralık apartman seçeneklerinden bir diğeri.

Gezilecek Yerler

Gelelim, bu harika kentte gezilecek, görülecek yerlere. Belçika’nın en güzel ve otantik şehirlerinden Brugge’da, bilhassa yapılar oldukça dikkat çekerken, değerli parçaların bulunduğu pek çok müze de mevcut. Bu yapıların ve müzelerin en önemlilerini sizlerle paylaşalım, sonrasında gezi rotanızı, dilediğiniz gibi, siz çizin.

Grote Markt

Burası, kentin en büyük meydanı, zaten dilimize çevirdiğimizde de Büyük Meydan olarak tanımlandığı görülüyor. Tarihi bir merkez olan Grote Markt’ta tarihin tozlu raflarından, büyük kahramanların heykellerini görebilir, eğlence mekanları ve anı dükkanlarında gezebilirsiniz. 1302’de Fransa Kralı’na karşı ayaklanan Jan Breydel ve Pieter de Coninck’in heykellerini mutlaka görmenizi ve bolca gezmenizi tavsiye ediyoruz.

Aziz Salvator Katedrali

Brugge’da en sık ziyaret edilen yerlerden bir tanesi olan Aziz Salvador Katedrali’nin iki önemli özelliği var. Birincisi, kentin en büyük kilisesi olması; ikincisi ise 10. yüzyılda inşa edilmiş olmasına rağmen hâlâ sağlamlığını koruması. Şehrin en eski yapılarından biri olmakla birlikte, hem iç hem de dış mimari açısından görkemli bir kilise olan Aziz Salvador’da muhakkak gezin ve zamanınız olursa, burayı gece ışıklandırması ile bir görün.

Historium Müzesi

Orta Çağ’a gitmek ister misiniz? Brugge’da bulunan ve tematik müzelerden biri olan Historium, gruplar halinde ziyaret edilebilen bir yer ve rehber eşliğinde Orta Çağ ruhuna dokunabileceğiniz bir ambiyans sunuyor. Henüz girişte, Orta Çağ temalı bir film izlediğiniz ve sonrasında dönemin en önemli olaylarını dinlediğiniz Historium’da dolaşırken, bir süre dış dünyadan kopacaksınız.

Çan Kulesi

1240 Yılında inşa edilse de, birkaç defa zarar gördüğünden restore edilmiş olan, ancak aslına uygun şekilde yenilendiğinden yapısal bağlamda Orta Çağ ruhundan esintileri hâlâ sunan Çan Kulesi; tam 83 metre uzunluğunda. Tepesine çıkabilmek için ise 366 basamak merdiven çıkmanız şart. Eğer bunu göze alabilirseniz, hem dev saatin çarklarını görebilir; hem de şehri 360 derece izleyebilirsiniz. Ne dersiniz, değer mi?

Brugge’da Yeme – İçme Kültürü

Brugge’da yeme içme, Belçika mutfağı ile oldukça ilintilidir. Tıpkı Belçika’nın pek çok kentinde olduğu gibi, bu kentte de haşlanmış midye, yanında bira ile tatmanız gereken ilk şey. Patates kızartması ise, tatmanız gereken ikinci en önemli lezzet.

Genelde kızartma ve midyesiyle ünlü bir kent olan Brugge’da, tatlı konusunda waffle seçeneği diğerlerinden önce gelir. Sade, çikolatalı ve meyveler eklenerek oluşturulan pek çok waffle çeşidi, Belçika’nın hemen her sokağında bulunabilecek tatlardan.

Kısaca, yolunuz Brugge’a düşerse; tavsiyemiz haşlanmış midye, patates kızartması ve bira üçlüsünü deneyip; tatlı olarak muhakkak waffle tatmanız yönünde olacaktır.

Genel Yorum

Orta Çağ ruhunu hâlâ en güzel şekilde yansıtan kentlerden biri olan Brugge, hem gezilmesi oldukça keyifli hem de huzur dolu bir yer. Korunabilmiş yapıları, tarihi dokusu, festivalleri, mimari açıdan ihtişamlı otelleri, sıcak insanları ve dahası ile Brugge, bu yaz yurtdışına çıkmayı planlıyorsanız mutlaka değerlendirmeniz gereken kentlerden. Son olarak, kanallarda gündüzleri yapılan sandal turlarına da mutlaka katılmanızı öneriyoruz! 

Farklı konu başlıklarında görüşmek üzere!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz