Türkiye’de hafta sonu tatilini değerlendirmek için çok fazla yakın bölge oteli bulunuyor. Özellikle İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük şehirlerde yaşayanların şehrin stresli ortamından uzaklaşmak ve yeşillikler içinde huzurlu bir ortamda oksijen depolayabilmek için tercih ettiği ettiği yakın bölge otelleri tam anlamıyla bir kaçış noktası olarak öne çıkıyor. Ancak kısa süreli bir tatil yapmaya karar verildiğinde üzerinde en çok düşünülen soruların başında, “Hangi otelde konaklayacağız?” sorusu geliyor.

Tatil Dükkanı Blog’taki bu yazımızda, Türkiye’nin en iyi yakın bölge otelleri konusunu detaylı bir şekilde mercek altına alıyoruz. Konumundan doğal güzelliklerine, yeme-içme olanaklarından aktivite alanlarına, spa merkezlerinden şifalı termal sularına kadar en ince detayları kaleme aldığımız bu çalışmada yakın bölge otelleri hakkında aklınıza takılan bütün soruların yanıtlarını bulabilecekseniz. Eğer siz de hazırsanız Türkiye’nin en iyi 10 yakın bölge otelini tanıtmaya başlayabiliriz.

Narven Termal Kasaba

Doğasıyla büyüleyen Bolu’nun en özel noktalarından birinde yer alan Narven Termal Kasaba, yarım pansiyon konseptiyle konuklarını ağırlayan bir sağlık kasabası olarak hizmet veriyor. Çok büyük bir alanda doğayla iç içe olan bu özel tesisin kapasitesi 70 daireden oluşuyor. Konukların evlerindeki konforu yaşayabilmeleri için tesiste 3+1 daireler ile villalar bulunuyor. Şifalı sular ve huzur dolu bir tatil arayanların yanında etkinlik ve iş toplantıları için de büyük fırsatlar hazırlayan Narven Termal Kasaba’da son teknoloji ürünlerle donatılmış toplantı ve etkinlik salonları da yer alıyor.

Narven Termal Kasaba’nın en önemli özelliklerinden bir tanesi de tesisin kendi ürettiği sebze ve meyveleri kullanarak konuklarına yemek hizmeti sunması. Otelin seralarında doğal olarak üretilen meyve ve sebzeler bulunuyor ve otelin usta şefleri tarafından hazırlanan kahvaltılar ve akşam yemekleri bu meyve ve sebzeler kullanılarak misafirlerin önüne geliyor. Aktivite alanları, spa merkezi ve çok daha fazlasıyla fark yaratan Narven Termal Kasaba en iyi yakın bölge otelleri arasında kendine yer buluyor.

Richmond Nua Wellness & Spa Sapanca

Richmond Nua Wellness Spa - Sapanca - Oda

Richmond Nua Wellness & Spa, Sapanca’nın en ünlü tesislerinden bir tanesi ve sunduğu hizmetler ile öne çıkıyor. İstanbul’a yakınlığı nedeni ile de yoğun ilgi gören bu özel tesis, en lüks yakın bölge otelleri kategorisinde de üst sıralarda yer alıyor.

Richmond Nua Wellness Spa - Sapanca

Superior, Deluxe, Corner Suit gibi oda seçenekleri ile karşımıza çıkan Richmond Nua Wellness & Spa içerisinde, buhar odasından hamama, spa merkezinden fitness center’a kadar pek çok dinlence seçeneği sizleri bekliyor. İstanbul’dan hafta sonu kaçamağı planlıyorsanız, listenize Richmond Nua Wellness & Spa’yı eklemenizi tavsiye ediyoruz.

Abant Köşk Oteli

Abant Köşk Otel

“Abant’ta göl kenarında unutulmaz hatıralar biriktirebileceğiniz özel bir tatil yapmak istiyorsanız Abant Köşk Oteli, doğayla baş başa, huzur dolu bir ortam sunuyor konuklarına. Oda kahvaltı konsepti ile işletilen Abant Köşk Oteli’nde standart ve suit oda seçenekleri bulunuyor. Her iki oda seçeneğinin de göl manzaralı olduğunun altını çizmekte fayda var.

Abant Köşk Otel - Oda

Modern ve konforlu konaklama seçeneklerinin yanında, gurme lezzetleri restoranlarında sunan, ayrıca büyüleyici bir kış bahçesi bulunan Abant Köşk Oteli’nde, jakuzi, modern sauna, Türk hamamı gibi hizmet alanlarının bulunduğu muhteşem bir Spa merkezi de yer alıyor. Günün yorgunluğunu atabileceğiniz bir spa merkezi de istiyorsanız Abant Köşk Oteli bu alanda en iyi tesislerden bir tanesine sahip.

Abant Köşk Oteli’nin şömineli lobi barı, Spa olanakları, masalsı manzarası ve sükuneti ile kusursuz bir yakın bölge tatili yapabilmeniz mümkün. Evinizden fazla uzaklaşmadan doğayla bütünleşerek birkaç gün geçirmek için Abant Köşk Otel en iyi tercihlerden! 

İkbal Thermal Hotel & Spa

İkbal Termal Otel - Genel

Panoramik manzaralı 286 odası ile İkbal Thermal, en iyi yakın bölge otellerinden bir tanesi. Aydınlık, ferah ve konforlu odalarında dinlenmek; spa merkezinde uzman terapistler eşliğinde vücudunuzu yenilemek her türlü hizmeti sunan bu donanımlı özel tesis; kadınlar ve erkekler için ayrı ayrı organize edilen alanları da konuklarına sunuyor.

İkbal Termal Otel - Termal Havuz

Kadınlara özel termal havuzlardan spa alanlarına kadar pek çok ayrıntıya özenle yer veren, konuklarının rahat etmesi için büyük çaba sarf eden İkbal Thermal, aynı zamanda alkolsüz bir tesis tercih etmek isteyenler için en uygun tesislerden bir tanesi.

Çiftler İçin Özel Havuzlu Termal Oteller - İkbal Termal Havuz

Afyon’un en güzel otellerinden biri olan İkbal Thermal sunduğu ayrıcalıklı hizmetler ve donanımlı tesisleriyle en iyi yakın bölge otelleri arasında kendine yer buluyor. Hem şifalı termal sulardan faydalanmak hem de huzur dolu bir ortamda kusursuz bir tatil yapmak için İkbal Thermal’i tercih edebilirsiniz.

Assos Dove Hotel Resort Spa

Assos Dove Hotel - Genel

Tripadvisor Mükemmellik Sertifikası bulunan Assos Dove Hotel, el değmemiş muhteşem doğası ile Assos’ta konuklarını ağırlıyor. 30.000 metrekarelik bir alan üzerine inşa edilen Dove Hotel, 128 odaya ve 384 yatağa sahip, bu yönüyle Assos’un en büyük kapasiteli tesisi unvanını da koruyor. Tesiste; standart oda, family suit oda ve VIP suit oda olmak üzere toplam 3 ayrı konaklama seçeneği sunuluyor.

Assos Dove Hotel - Standart Oda

Yarım pansiyon konaklamalarda sabah ve akşam yemekleri haricinde hemen her şey ücretli olarak sunulurken; her şey dahil konaklamalarda hem sabah, öğle ve akşam yemekleri hem de tesisin belirlediği markalarda yerli alkollü ve alkolsüz içecekler ücretsiz tahsis edilebiliyor. Genelde her şey dahil konseptinin tercih edildiği Assos Dove’da, harika bir A La Carte restoran mevcut ve burada hem Assos’a özgü lezzetler hem de taptaze deniz ürünleri sizleri bekliyor.

Su ile iyileşmek isterseniz, Assos Dove’da muhteşem bir spa merkezi de sizleri bekliyor. Bakıldığında, sertifikalı uzman terapistleri eşliğinde sizlerle programını oluşturan ve rahatsızlıklarına göre terapi programınıza başlayan tesiste; Türk hamamı ve buhar banyosu gibi hizmetler de bulunuyor.

Assos Dove Hotel - Spa Merkezi

Dünya üzerinde uygulanan pek çok spa masaj tipi, hamam ve buhar odası gibi hizmetleri ile sizleri bekleyen Spa merkezine uğramayı ihmal etmeyin. Hem vücudunuzu, hem de ruhunuzu dinlendirmek adına kesinlikle iyi bir seçenek olacaktır.

Ng Afyon Wellness Convention

NG Afyon Wellness - Genel Yorum

Ng Hotels bünyesinde açılan ve uzun yıllardır Afyon’da konuklarına eşi benzeri olmayan bir tatil vadeden Ng Afyon, her konuğunu, tek konuğu gibi ağırlamayı misyon olarak edinmiş tesislerden bir tanesi. Keyifli bir tatil ya da iş toplantıları için uğrayabileceğiniz bu tesis, Türkiye’nin sunduğu 8 farklı kalite belgesine birden sahip tesisler arasında bulunuyor.

NG Afyon Wellness - Suite Oda

Tesis içerisinde pek çok oda tipi ve konaklama imkanı mevcut. Her odada merkezi ısıtma ve soğutma sistemleri aktif olarak dört mevsim çalışırken, özel kasadan su, çay, kahve sistemlerine kadar her şey elinizin altında bulunuyor.

Ng Afyon içerisinde yarım pansiyon konsepti kullanılıyor. Sabah kahvaltısından akşam yemeğine kadar muhteşem lezzetler tadabileceğiniz pek çok restoran ise her saat hizmetinizde. Farina Restoran, özellikle Afyon’un pide ve kebap çeşitlerini konukları ile buluşturuyor.

NG Afyon Wellness - Havuz

Açık ve kapalı pek çok havuzu bulunan Ng Afyon, özellikle ısıtmalı termal havuz seçeneği ile yoğun ilgi görüyor. Siz de Afyon’da kusursuz bir tatil yapmak isterseniz Ng Afyon Wellness Convention hizmetinizde!

Çam Thermal Resort & Spa

Çam Termal Otel - Genel

Kızılcahamam’da bulunan Çam Termal Otel, son dönemin en önemli yakın bölge ve termal su tesislerinden bir tanesi olarak dikkat çekiyor. Doğanın ortasında, huzur ve mutluluk dolu bir ortamda, sağlık dolu bir tatil yapıp ruhen ve bedenen dinlenmek için Çam Termal Otel en iyi seçeneklerin başında geliyor. Özellikle Ankara ve çevresinde yaşayan misafirlerin tercih edebileceği Çam Termal, büyük ayrıcalıklar sunuyor.

Kızılcahamam Çam Termal Otel - Standart Oda

Kızılcahamam’ın ortasında, doğanın ve huzurun başkenti olarak nitelendirilebilecek Çam Termal, tercihlere ve ihtiyaçlara yönelik pek çok oda tipi bulundurmakta. Lüks, modern ve şık detayları asla unutmayan bu tesiste, siz de ihtiyacınıza yönelik bir tercih gerçekleştirip konaklayabilirsiniz.

Kızılcahamam Çam Termal Otel - Yeme - İçme

Yarım pansiyon konsepti ile tarafınıza hizmet veren Çam Thermal’de, ek olarak yiyip içebileceğiniz pek çok restoran mevcut. Tamamen organik malzemeler ve uzman şeflerce hazırlanan yöresel yemekleri ve dünya lezzetlerini sizlerle buluşturan bu tesiste; alkolsüz içecekler mevcut.

Şifa Merkezi Termal Oteller - Kızılcahamam - Tesis

Çam Termal içerisinde, hizmetler oldukça geniş bir portföyde değerlendirilebilir ancak hiç şüphe yok ki otelin en dikkat çeken hizmetleri, termal su odaklı hizmetler olarak değerlendirilebilirler.

Jeotermal potansiyelin oldukça yüksek bulunduğu bir bölge olan Kızılcahamam içerisinde, termal sular bikorbonatlı florür, sodyum ve benzeri yararlı mineraller içeriyor. Termal suların pek çok rahatsızlığa iyi geldiği bilinmekte ve bu rahatsızlıklar romatizmal, eklemsel rahatsızlıklar olarak nitelendirilebilir. Bütün bu özellikleri nedeniyle yoğun ilgi gören Çam Termal Otel, en iyi yakın bölge otelleri kategorisinde üst sıralarda yer alıyor.

Kaya İzmir Thermal & Convention

Kaya Otelleri - İzmir Termal - Genel

Kaya Grubu otellerinden biri olan Kaya İzmir Thermal, şifalı suları ve eğlenceli aktiviteleri ile konuklarına doğa içerisinde muhteşem bir tatil fırsatı sunuyor. Termal sular açısından oldukça zengin olan Türkiye’nin yüksek mineralli kaplıca merkezlerinden biri olan Balçova’da yer alan tesis en iyi yakın bölge otelleri arasında yer alıyor.

Kaya İzmir Thermal, konuklarına geniş ve konforlu odalarında modern, rahat bir konaklama deneyimi sunuyor. 316 oda kapasiteli bu otelde, farklı konaklama seçenekleri mevcut. Tercihinize göre, bu odalardan birinde unutulmaz bir tatil yapabilirsiniz.

Kaya İzmir Thermal, yiyecek ve içecek konusunda sınırsız bir portföye sahip ve bu yönüyle İzmir’in en seçkin otellerinden bir tanesi. A’la Carte restoranları, açık büfe konseptleri ve dahası ile bu özel tesiste dünya mutfağının en seçkin lezzetlerini tadabilirsiniz.

Yarım pansiyon konseptine sahip olan otelde, her sabah ve akşam açık büfe olarak Smyrna Restaurant’ta sunulan harika lezzetler sizi beklerken; dilerseniz Akdeniz lezzetlerinin tadılabildiği Mirus A’la Carte restoranı da tercih edebiliryorsunuz.

İzmir körfezine bakan muhteşem manzarası ile konuklarına 5 yıldızlı muhteşem bir tatil deneyimi vadeden Kaya İzmir, bunun yanında Electra Thermal & Spa merkezi ile sizi eşsiz bir yenilenmeye davet ediyor.

Türkiye’nin en modern termal kür merkezlerinden biri olan Electra Thermal, aynı zamanda fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezi olarak da kullanılıyor. İçerisinde hamamdan saunaya, şok duşlarından buhar banyolarına kadar pek çok hizmet alanının konuklar için tahsis edildiği bu Spa merkezinde rüya gibi birkaç saat geçirerek, evinize yenilenmiş bir şekilde dönüş yapabilirsiniz.

Ng Sapanca Wellness & Convention

NG Sapanca Wellness Convention

Kusursuz bir yakın bölge tatili deneyimi yaşamak isteyenler için öne çıkan tesislerden bir tanesi de Ng Sapanca Wellness & Convention. Bu donanımlı ve lüks tesis Sapanca’da konumlanmış ve Türkiye’nin en popüler otellerinden bir tanesi konumunda. Denize oldukça uzak, ancak tesisin konu otelde konaklayan konukların dert ettiği bir dezavantaj değil; çünkü tesiste, havuzlardan oyun alanlarına, dinlenme alanlarından aktivitelere kadar her şey, kusursuz bir tatil için hizmete sunulmuş.

Süit, Deluxe, Kral Dairesi ve daha pek çok konaklama seçeneği ile hizmet veren Ng Sapanca, açık, kapalı, su kaydıraklı ve farklı boyutlarda birden fazla havuza sahip. Tesiste ayrıca, tenisten futbola, okçuluktan paintball ve mini golfe kadar spor alanları bulunuyor.

NG Sapanca Wellness Convention - Havuz

Ng Sapanca’nın en dikkat çeken hizmetlerinden biri ise Spa merkezi. Alive Spa, 5000 metrekarelik bir alanda kurulmuş, tam donanımlı bir cennet. Henüz girişte güzel kokular ve sakin bir müziğin sizleri karşıladığı bu alanda, hamam, jakuzi, kapalı havuz, buhar banyosu ve daha pek çok olanak bulunuyorken; uzman terapistlerce sunulan geleneksel ve modern ritüeller, yenilenmeniz ve günün stresini atmak için biçilmiş kaftan.

Ayrıca, tesisin Orman Terapisi programı da yoğun ilgi görüyor. Doğayla bütünleşebileceğiniz bu program hakkında daha fazla bilgiyi, Orman Terapisi: Doğayla Bütünleşmenin Yeni Yolu başlıklı yazımızı okuyarak ulaşabilirsiniz.

Limak Termal Butik Otel

Yalova'nın En İyi Termal Otelleri - Limak Butik

Tripadvisor ve benzeri platformlarda pek çok kez mükemmellik sertifikası alan ve Türkiye’de yakın bölge ve termal otel denince akla gelen ilk tesislerden biri olan Limak Termal Butik Otel, yarım pansiyon konsepti ile konuklarına Yalova’da hizmet veriyor. Özellikle İstanbul’a olan yakınlığı ile dikkat çeken bu özel tesis, yakın bölge tatili için tercih edilebilecek en özel tesislerden bir tanesi.

Limak Termal Butik Otel - Oda

Limak Termal, sadece 48 odalık bir tesis. Bu yönüyle, hem sessiz bir mekân olması sağlanıyor hem de konuklarla olabildiğince özenli ilgileniliyor. Özellikle restore edilmiş halinin dahi tarihi görünmesi açısından pek çok mimar ile çalışan otelin 300 kişilik ekibi, burada yatan tarihi hissetmenizi sağlamak için özenle uğraşmış.

Tesis, konuklarına yarım pansiyon konsepti ile hizmet veriyor. Yalova’nın en iyi restoranlarından biri olarak görülen Köşk Restaurant, bu tesis içerisinde bulunuyor. Geleneksel Türk mutfağı ve dünya lezzetlerini sizlerle buluşturan Köşk Restaurant’ta, sevdiklerinizle birlikte harika akşam yemekleri yiyebilirsiniz.

Limak Yalova Thermal Boutique - Termal havuz

Türkiye’nin en güzel termal otellerinden biri olan tesis, şifalı termal suları ile de öne çıkıyor. Her odasında sıcak suyu bulunan ve küvetinizde keyifli, sağlıklı saatler geçirebileceğiniz bu otel içerisinde, hem bedeninizi hem de ruhunuzu dinlendirebilecek muhteşem spa merkezi de bulunuyor.

Limak Yalova Thermal - Havuz

Solunum sistemi, eklem, kas iskelet, kalp hastalıkları için yararlı olduğu bilinen termal suların; kadın doğum hastalıkları gibi konularda da etkili olduğu biliniyor. Uzmanlar, senede bir kez muhakkak termal suların bulunduğu tesisleri ziyaret etmenin, sağlık açısından yararlı olduğu görüşünde. Siz de evinizden uzaklaşmadan ayrıcalıklı bir yakın bölge tatili yapmak istiyorsanız Limak Termal Butik Otel sizleri bekliyor. Farklı konu başlıklarında görüşmek üzere…

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz