Yurt dışı tatili günümüzde hemen herkesin hayali! Farklı kültürler ve doğal güzellikleri keşfederken, tarih kokan şehirlerin sokaklarında gezebilmek artık çok daha kolay. Son yıllarda yurt dışına gitmek isteyenlerin sayısı da sürekli artıyor. Tatil Dükkanı olarak, bu yazımızda yurt dışı tatiline ilk kez çıkacaklara önemli tavsiyelerde bulunacağız. Eğer yakın zamanda bir yurt dışı tatili yapmak istiyor, farklı kültürler ve insanlar tanımak, keşfetmek istiyorsanız, işte size harika bir rehber!

Yurt Dışı Tatiline İlk Kez Çıkacaklara Tavsiyeler - Londra

Yurt dışına çıkmaya karar verdiyseniz, ancak henüz hangi otelde konaklayacağınıza karar veremediyseniz Tatil Dükkanı üzerinden, harika fırsatlarla erken rezervasyon kampanyalarından yararlanabilir ve tatilinizi çok daha ucuza getirebilirsiniz. Rezervasyonunuzu yaparken transfer ve uçak bileti fırsatlarımızı da mutlaka inceleyin!

Yurt Dışı Tatiline İlk Kez Çıkacaklara Tavsiyeler - Santorini

6Planlamanızı İyi Yapın

Yurt Dışı Tatiline İlk Kez Çıkacaklara Tavsiyeler - Plan

Kararınızı verdiniz ve tatilinizi yurt dışında geçireceksiniz. Bu noktadan sonra planlı olmak her şeyden önemli. Anı yaşamak isteyenler, genelde plan yapmaktan uzak durur, ancak plan yapmamak ve hiç bilmediğiniz bir şehre ya da ülkeye hazırlıksız adım atmak, büyük zorluklar yaşamanıza neden olabilir. Bu yüzden gideceğiniz yeri, giderken alacağınız eşyaları, orada ne yapmak istediğinizi ve oradaki geçireceğiniz günlerinizi dahi gitmeden önce detaylı bir şekilde planlamanızı tavsiye ediyoruz. Eğer plan yapmazsanız, yurt dışı tatilinden hiçbir şey öğrenmeden, yeni yerler keşfetmeden ülkenize dönebilirsiniz. Böyle bir deneyim, anlamsız bir yolculuğa çıkmış hissiyatına kapılmanıza neden olabilir. Bu yüzden, yola çıkmadan önce mutlaka planınızı yapın!

5Referanslar Okuyun

Yurt Dışı Tatiline İlk Kez Çıkacaklara Tavsiyeler - Barcelona

Hava yollarının sunduğu uygun fırsatlarla birlikte artık günümüzde pek çok modern gezgin var. Gezginler, eskisi gibi at ya da deve sırtında değil, uçaklarla yolculuk yapıp çok kısa süre bir süre içinde birden fazla ülkeyi gezebiliyorlar. Bu yüzden, onları modern gezginler olarak niteliyoruz, çünkü teknolojiye ayak uydurup bloglarına da mutlaka bir şeyler yazıyorlar. Bu  blogları mutlaka okuyun ve yurt dışı tatiline çıkarken kararınızı buralardan edindiğiniz bilgilere göre verin. Yaşanan zorlukları, görülen güzellikleri ve keşfedilecek yerleri blog yazarlarından detaylı bir şekilde öğrenebilirsiniz.

Yurt Dışına İlk Kez Çıkacaklara Tavsiyeler - Budva

Ek olarak, arkadaşlarınız ve yakınlarınız yurt dışı tatilinde bir yerlere gittiyse, onlardan da faydalanmanızı tavsiye ediyoruz. Referans okumaları, tatil süresince çok şeyi değiştirebilir, bu detayı göz önünde bulundurmanızı tavsiye ediyoruz!

4Vize ve Pasaport İşlemlerini Halledin

Yurt Dışı Tatiline İlk Kez Çıkacaklara Tavsiyeler - Vize

Vize ve pasaport işlemleri günümüzde problemli olabiliyor. Zaman zaman tek bir eksik belge yüzünden vize alamayabiliyorsunuz. Bu yüzden, eğer ayrıntılara dikkat etmezseniz yurt dışı tatiliniz suya düşebiliyor. Tavsiyemiz, olabildiğince erken bir şekilde vize ve pasaport işlemlerinizi halledip, pasaportunuzun niteliğine göre rotalar seçmeniz! Bu sayede hem uzak hayallere kapılmamış hem de realist bir bakışla güzel ve kaliteli bir tatile çıkmış olursunuz.

Yurt Dışına İlk Kez Çıkacaklara Tavsiyeler - Amsterdam

3Rahat Kıyafetler Edinin

Yurt Dışına İlk Kez Çıkacaklara Tavsiyeler - Kıyafet

Yurt dışı tatiline ilk kez çıkanlar, genelde yaya olarak dolaşmayı ve şehri gözlemlemeyi tercih ederler. Siz de yürüyerek keşfetmeyi sevenlerdenseniz, kesinlikle rahat kıyafetler ve ayağınızı rahatsız etmeyecek ortopedik bir spor ayakkabı edinin. Günün sonunda, çok yorgun düştüğünüzde, bir sonraki güne de hazır olabilecek kadar dinç olabilmek için bu detaylar çok önemli!

2Kendinize ve Dilinize Güvenin

Yurt Dışı Tatiline İlk Kez Çıkacaklara Tavsiyeler - Diyalog

Yabancı dilinizi yeterli bulmuyor olabilirsiniz, ancak yurt dışı tatilinin en güzel olanaklarından bir tanesi de dilinizi geliştirebilmeniz. Bu yüzden, öncelikle kendinize sonra da yetersiz de olsa dilinize güvenin. Konuştukça daha rahat konuşabildiğinizi görecek ve kendinize şaşıracaksınız. Tatile gittiğinizde birileri ile konuşmaya mecbur kaldıkça değil; kendiniz istediğiniz için insanlarla diyalog kurmaya çalışın.

1Resmi Tatilleri Kontrol Edin

Yurt Dışına İlk Kez Çıkacaklara Tavsiyeler - Resmi Tatiller

Ülkenin resmi tatillerini kontrol etmek de ilk kez yurt dışı tatiline çıkacak insanlara önemli tavsiyelerimizden bir tanesi. Resmi tatillerde gelenekler bozulmaz ve şehri tabiri caizse “kapalı” yazısı başlığı altında gezebilirsiniz. Bu yüzden, tatil planınızı yapmadan önce takviminizi resmi tatilleri göz önünde bulundurarak yapmanızda yarar görüyoruz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz