Termal sular, Roma medeniyetinden bu yana şifa dağıtan, hem bedeni hem de ruhu yenileyen şifalı sular olarak biliniyorlar. Türkiye’de de termal sular kapsamında turizmin son dönemde epey geliştiğini görüyoruz ve bunun en büyük nedenlerinden bir tanesi de hiç şüphesiz termal su konusunda ülkemizin diğer ülkelere kıyasla çok ileride olması.

Kızılcahamam Çam Termal Otel - Genel

Kızılcahamam’da konumlanmış Çam Termal Otel de, son dönemin en önemli termal su tesislerinden bir tanesi olarak öne çıkıyor. Doğanın ortasında, huzur ve mutluluk dolu bir ortamda, sağlık dolu bir tatil yapıp ruhen ve bedenen dinlenmek istemez misiniz? Bu yazımızda, Çam Termal’i olabildiğince detaylı olarak mercek altına almaya çalışacağız. Ayrıca, Türkiye’nin Şifa Kaynağı Termal Oteller başlıklı yazımız okuyarak konu hakkında detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.

5Odalar

Kızılcahamam’ın ortasında, doğanın ve huzurun başkenti olarak nitelendirilebilecek Çam Termal, tercihlere ve ihtiyaçlara yönelik pek çok oda tipi bulundurmakta. Lüks, modern ve şık detayları asla unutmayan bu tesiste, siz de ihtiyacınıza yönelik bir tercih gerçekleştirip konaklayabilirsiniz.

Standart Oda

Kızılcahamam Çam Termal Otel - Standart Oda

Toplamda 222 adet olan standart odalar, manzaralı ve ferah dizaynı ile konuklarına hizmet vermekte. Bakıldığında, 7/24 termal su hizmetinden hijyenik ve konforlu banyosuna kadar her şeyi düşünülmüş bu odayı hem aileler hem de tek kişilik tatil planlayanlar değerlendirebiliyor. Merkezi ısıtma sisteminden çay ve kahve setine kadar, standart odalarda standardı aşan hemen her şeyi bulabilmeniz mümkün.

Family Oda

Kızılcahamam Çam Termal Otel - Family Oda

Genelde ailelerin tercih ettiği Family oda tipi, standart odalara nazaran daha geniş oluşturuluyor. 50 Metrekare büyüklüğündeki bu oda tipinda, bölmeli bir tasarım mevcut, yani çocuklar kendi alanlarında eğlenirken, siz de eşinizle keyfinizce kendi bölmenizde dinlenebiliyorsunuz. Toplamda 12 adet bulunan aile odaları, geniş boyutu ve ferah konumu ile hemen her ailenin tercihi.

Junior Suit Oda

Kızılcahamam Çam Termal Otel - Junior Suit

Geniş kullanım alanı ile dikkat çeken Junior Suit odalar, Çam Thermal’in tüm imkanlarını önünüze serdiği oda tiplerinden. Zarafet ve konforu termal ve şifalı sular ile birleştiren bu odalarda, sabah kalktığınızda orman manzarasını karşınızda bulabiliyor ve temiz havayı ciğerlerinize çektikten hemen sonra şifalı sular ile güzel bir duş alabiliyorsunuz.

King Suit Oda

Kızılcahamam Çam Termal Otel - King Suit

Konfor, temizlik ve lüksü en iyi derecede harmanlayan King Suit odalar, Çam Thermal’de kusursuz bir tatil yapmak isteyenlerin tercihi oluyor. Dublex bir ev boyutunda olan bu süitler, 300 metrekare büyüklüğünde ve her iki katta da muhteşem teraslarınız mevcut. Hem sizin hem de misafirlerinizin dilediğinizce güneşlenip dinlenebileceği bu teraslar dışında, önemli bölümlerde 6 farklı klima da mevcut. Oda sıcaklığını merkezi ısıtma dışında kendiniz de belirleyebiliyorsunuz. Dublex ev formatında olan King Suit odalarda, oturma odası, sekreter odası, yatak odası, mutfak, jakuzi, sauna gibi, kusursuz bir tatil için düşünülebilecek her şey mevcut.

Deluxe Suit Oda

Kızılcahamam Çam Termal Otel - Deluxe Suit

Ayrıcalıklı bir deneyim yaşamak istiyorsanız, sizleri biraz daha yakına alalım çünkü Deluxe Suit odalar, bu deneyimi yaşatmak için kesinlikle Çam Thermal’de tercih edilmesi gereken en başarılı oda tipi. 150 Metrekare büyüklüğünde oluşturulan bu süitler, dubleks olarak dizayn edilmiş. Oturma odası, yatak odası ve mutfaktan oluşan Deluxe Suitlerde, aynı zamanda son teknoloji ile donatılmış, termal su ile harmanlanmış muhteşem bir jakuzi de sizleri bekliyor.

4Yeme – İçme

Kızılcahamam Çam Termal Otel - Yeme - İçme

Yarım pansiyon konsepti ile tarafınıza hizmet veren Çam Thermal’de, ek olarak yiyip içebileceğiniz pek çok restoran mevcut. Tamamen organik malzemeler ve uzman şeflerce hazırlanan yöresel yemekleri ve dünya lezzetlerini sizlerle buluşturan bu tesiste; alkolsüz içecekler mevcut.

Kızılcahamam Çam Termal Otel - Restorant

Kardelen Restoran içerisinde her gün yemeğinizi keyifle yiyebileceğiniz bu tesiste, çam ormanları ve doğa manzarası eşliğinde Lobby Lounge’da günün stresini ve yorgunluğunu atmanız mümkün kılınıyor.

Kızılcahamam Çam Termal Otel - Açık Büfe

Taze sıkılmış meyve suları ve bitki çayları ile Vitamin barlar sizlere otelin farklı konumlarında hizmet sunarken, Orkide Restoran içerisinde Kızılcahamam’ın yöresel tatlarını deneyimleyebilmeniz mümkün. Son olarak, snack tarzında yiyecekler, pasta ve tatlı için tesis içerisinde bulunan Çam Kafe’yi de denemenizi tavsiye ediyoruz.

3Hizmetler

Kızılcahamam Çam Termal Otel - Termal

Çam Termal içerisinde, hizmetler oldukça geniş bir portföyde değerlendirilebilir ancak hiç şüphe yok ki otelin en dikkat çeken hizmetleri, termal su odaklı hizmetler olarak değerlendirilebilirler.

Termal Su ile Gelen Şifa

Kızılcahamam Çam Termal Otel - Termal Havuz

Ankara Kızılcahamam’ın, Türkiye’de termal su kaynakları bakımından en zengin merkezlerden biri olduğu biliniyor. Jeotermal potansiyelin oldukça yüksek bulunduğu bir bölge olan Kızılcahamam içerisinde, termal sular bikorbonatlı florür, sodyum ve benzeri yararlı mineraller içeriyor. Termal suların pek çok rahatsızlığa iyi geldiği bilinmekte ve bu rahatsızlıklar romatizmal, eklemsel rahatsızlıklar olarak nitelendirilebilir.

Kızılcahamam Çam Termal Otel - Havuz

Özellikle 50 yaş ve üzeri insanların kemik erimesi ve benzeri rahatsızlıkları nedeniyle yararlanabilecekleri termal suların, vücuttan toksin attırdığı da belirtiliyor ve bu sayede, hem bedenen hem de ruhen bir yenilenme termal sular ile mümkün kılınıyor.

Spa & Wellness

Kızılcahamam Çam Termal Otel - Spa

Su ile gelen şifayı sizlerle buluşturan Çam Thermal içerisinde, oldukça geniş bir Spa merkezi de mevcut ve burada da su endeksli masaj terapileri uygulanabiliyor. Hidroterapiden Balneoterapiye, iklim tedavisi olarak bilinen Klimaterapiden dünya genelinde uygulanan pek çok masaj çeşidine kadar geniş bir hizmet portföyünü, Spa & Wellness merkezinde bulabiliyorsunuz. Spa ve Wellness merkezinde, saunadan Türk hamamına kadar pek çok hizmetin de bulunabileceğini ve özel banyolar sayesinde bu hizmetleri ailenize özel alabileceğinizi bildirelim.

Havuzlar

Kızılcahamam Çam Termal Otel - Havuzlar

Aile odaklı hizmet sunduğunu her fırsatta dile getiren bu tesis içerisinde, 8 farklı açık, kapalı ve termal havuz bulunmakta. Özellikle termal su havuzları, hem eğlence hem de sağlık açısından değerlendirilebiliyor.

2Aktiviteler

Kızılcahamam Çam Termal Otel - Yürüyüş

Çam Thermal, sadece bir sağlıklı yaşam tesisi değil; aynı zamanda eğlencenin de en merkezi adreslerinden bir tanesi. Bakıldığında, MaceraPark gibi oldukça özgün bir alanı bulunan ve bu alanda trekkingden Jeep safari turuna kadar pek çok hizmeti bulunan tesis; 4-12 yaş aralığındaki çocuklar için de çocuk kulübünü aktif bir biçimde konuklarına sunuyor.

Kızılcahamam Çam Termal Otel - Bisiklet

Spor açısından değerlendirebileceğiniz tenis kortlarından futbol sahalarına kadar her şeyi düşünen Çam Thermal içerisinde, ihtiyacınız olan her türlü şeye rahatlıkla sahip olmanın rahatlığını yaşayacak, aynı zamanda kusursuz bir hizmet alabileceksiniz.

1Genel Yorum

Kızılcahamam Çam Termal Otel - Manzara

Hem eğlence açısından kusursuz hem de olabildiğince sağlıklı bir tatil yapmak isterseniz, Ankara’nın Kızılcahamam konumunda termal suları ile ünlü bir tesis olduğunu artık biliyorsunuz. Kızılcahamam ile özdeşleşen Çam Termal, samimi personeli ve güler yüzlü hizmetleri ile konuklarını oldukça memnun eden, nadir tesislerden.

Kızılcahamam Çam Termal Otel - TV Salonu

Bakıldığında, hem çocuklar için hem de yetişkinler için restoranından havuzuna, havuzundan eğlence aktivitesine kadar her şeyi düşünen bu tesiste, hem belli rahatsızlıklarınıza çözüm bulabilecek hem de oldukça keyifli aktivitelerle birkaç ayın stresini atabileceksiniz. 

Türkiye’nin lüks termal otelleri hakkında detaylı bilgi edinmek istiyorsanız, Türkiye’nin En Lüks 10 Termal Oteli adlı yazımızı okumanızı tavsiye ediyoruz. Farklı konu başlıklarında görüşmek üzere!

[hotel id=”5672″][/hotel]

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz