12. Cennet – Cehennem Çökükleri

mersin-cennet-cehennem-astim-magrasi-1

Mersin’in Silifke ilçesinde yer alan Cennet-Cehennem Çökükleri, turistlerin en çok ziyaret ettiği bölgeler arasında yer alıyor. Görenleri hayrete düşüren çöküklerin doğal yollarla oluşmuş olması ve Eski Yunan efsanelerinden Typhon’un da bu çöküklerde yaşadığının düşünülmesi en çok dikkat çeken noktalar!

11. Cennet – Cehennem Çökükleri

mersin-cennet-cehennem-genel-4

Akdeniz Bölgesi’nin karakteristik özelliklerinden biri olan karstik yapının yıllar içerisinde yağmur ve doğal koşulların etkisiyle çökmesiyle meydana gelen bu iki çökük, efsanelere konu olmuş.

10. Cennet Çöküğü,

mersin-cennet-cehennem-cennet-cokugu-2

Cennet Çöküğü’ne 452 basamaklı taş bir merdivenle inebiliyorsunuz. Denizden yüksekliği 135 metre olan çöküğe Romalılar döneminde yapılan tarihi bir merdivenle iniliyor. Merdivenleri indikçe duymaya başladığınız mitolojik yeraltı deresi suyunun sesi herkesi büyülüyor!

9. Cennet Çöküğü, Kilise

mersin-cennet-cehennem-cennet-cokugu-1

Cennet Çöküğü’nde yer alan kiliseyle yer altına inmek için kullandığınız Romalılar dönemine ait merdivenlerin 300’üncü basamağında karşılaşıyorsunuz. Kilise girişindeki kitabede, bu kilisenin M.S. 5. yılda Aziz Paulus tarafından Meryem Ana’ya ithafen yapıldığı belirtiliyor.

8. Cennet Çöküğü, Kilise

mersin-cennet-cehennem-cennet-kilise-1

Meryem Ana’ya ithafen yapılan kilise inanç turizmi için de büyük ilgi görüyor. Hristiyanların bolca ziyaret ettiği kilisenin çatısının olmaması da büyük merak uyandıran konuların başında geliyor!

7. Cehennem Çöküğü

mersin-cennet-cehennem-genel-1

Cennet Çöküğü’nün 75 metre kuzeyindeki Cehennem Çöküğü, karstik zemin yapısının erozyona uğraması sonucunda oluşmuş! İçerisine inilmesi mümkün olmayan çukurun ağız çember çapları 50 ve 75 metre, derinliği ise 128 metreye kadar ulaşıyor!

6. Cehennem Çöküğü

mersin-cennet-cehennem-genel-7

Bu özel çukurun dip köşelerinde neler olduğunu keşfetmek isteyenler, özel ekipmanlarıyla mağaraya inmek için denemeler yapıyor ve bu denemeler ilginç görüntülere sahne olabiliyor. Mağarayı yukarıdan izlemek için ise geniş bir seyir terası bulunuyor.

5. Cehennem Çöküğü

mersin-cennet-cehennem-genel-2

4. Cehennem Çöküğü

mersin-cennet-cehennem-genel-8

Birçok efsaneye de ev sahipliği yapan çökükler, Mersin’e gelen turistlerin en büyük ilgi noktası! Aynı anda inanç, şifa ve kültür turizmi yapabileceğiniz bu bölgeyi keşfetmediyseniz, siz de birkaç gününüzü buraya ayırarak güzel bir tecrübe yaşayabilirsiniz!

3. Cehennem Çöküğü

mersin-cennet-cehennem-genel-3

Mitolojiye göre, Zeus, alevler saçan yüz başlı ejderha Typhon’u esfanelere konu olan bir savaşta yendikten sonra, onu Etna Yanardağı’nın altına sonsuza dek göndermeden önce bir süre Cehennem Çukuru’nda bekletmiş!

2. Astım Mağrası

mersin-cennet-cehennem-astim-magrasi-2

Cennet ve Cehennem Çökükleri’nin yanında ise Astım Mağarası bulunmaktadır. 15 metre derinliğindeki mağaraya spiral biçiminde dik olarak aşağı inen demir merdivenleri kullanarak giriyorsunuz. Cennet ve Cehennem çöküklerinin hemen güney bölümünde yer alan bu büyüleyici mağaranın içinde görenleri etkileyen sarkıtlar ve dikitler yer alıyor.

1. Astım Mağarası

mersin-cennet-cehennem-genel-5

Dilek-Astım Mağaraları, astım hastalığına iyi geldiği ve burada dileklerin kabul edildiğine inanıldığı için ilgi çekiyor. İç sıcaklığı 15 derece ve nemi yüksek mağaralara kalp ve tansiyon hastalarının girmesi tavsiye edilmiyor. Adından da anlaşılacağı gibi mağara havasının astımlılara iyi geldiğine dikkat çekiliyor!

[destination name=”mersin”][/destination]

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz