Yeni yıl, hemen herkesin hayatlarında belli başlı konulara dair yepyeni sayfalar açtığı dönüm noktaları olarak bilinirler. Her yıl, daha iyi bir insan olmak, belli başlı konularda kendinizi geliştirmek ve elbette harika tatilleri hak etmek istersiniz; peki, bu yılbaşında nereye gitmeyi dilerdiniz?

Tatil Dükkanı bu yazısında sizler için yılbaşı tatili için 5 şehir önerisinde bulunacak. Siz de, yurt dışında bir noel sezonu ya da yılbaşı tatili düşünüyorsanız, yazımızı okumaya devam ederek muhteşem birkaç şehir hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Ek olarak, Euro kullanmayan pek çok Avrupa ülkesini de sizlerle Euro’dan Kaçabileceğiniz Avrupa Ülkeleri başlıklı yazımızda paylaşmıştık, bu şehirler de yılbaşı için bambaşka bir hale bürünebiliyorlar!

6Tromsø – Norveç

Etrafı karla çevrili bir şehirde, muhteşem bir manzara ile oldukça hoş bir noel tatili yaşamak istediğinizi biliyoruz, peki; sizleri Kuzey Kutup Dairesi’ne doğru alsak? Tromsø, Kuzey ışıklarını doyasıya izleyebileceğiniz ve yılbaşı tatilinizi muhteşem geçirebileceğiniz şehirlerden bir tanesi.

Kış boyunca karanlık kalan, ancak her adımının ayrı bir güzellik olduğu Tromsø’da; gittiğiniz her yerde ladin ağaçlarının benzersiz kokusu ile karşılaşabilirsiniz. Noel ilahilerinin bolca okunduğu bu şehir, kiliseleri ve katedralleri ile de oldukça ünlüdür. Her akşam doğa harikası ışıkları izleyip şarabınızı yudumlamak ve farklı kültürlere merhaba demek, Tromsø’da gayet mümkün görünüyor ve bizce, yılbaşı için kusursuz bir seçim olabilir. Tromsø’yu ekonomik tur seçenekleriyle keşfetmek isterseniz Yurt Dışı Turları sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

5Tallinn – Estonya

Barok mimarisi, Orta Çağ’dan kalma yapıları ve tarihi güzelliğini hâlâ koruması ile bilinen ünlü şehirlerden Tallinn de yılbaşı tatilinde gidilebilecek en güzel yerlerden bir tanesi. Buraya gittiğinizde, tabiri caizse bir zaman yolculuğu yaptığınızı hissedebilir ve eski yapıların her tarafta olduğunu rahatlıkla görebilirsiniz. Dondurucu kış soğukları olsa da, Tallinn her Noel oldukça canlı ve insanları kesinlikle çok sıcakkanlılar.

Rivayete göre, Noel ağacının ilk kez Avrupa’da sergilendiği yer olan bu şehirde, alışverişler de oldukça eğlenceli çünkü burası, zanaatkârların şehri. Ahşap süslemelerden kokulu mumlara kadar pek çok ilginç eşyayı Tallinn pazarlarında rahatlıkla görebiliyorsunuz. Hem kültürleri keşfetmek hem de olabildiğince Noel ruhunu yaşamak isterseniz, Estonya’nın en eski yerleşkelerinden Tallinn kesinlikle iyi bir seçim olacaktır. Tallinn’i ekonomik tur seçenekleriyle keşfetmek isterseniz Yurt Dışı Turları sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

4Livingstone – Zambiya

Zambiya’nın başkenti olan Livingstone, ağırlıklı olarak Hıristiyanların yaşadığı bir yerleşke olarak biliniyor ve burada her Noel, ruhuna uygun, geleneklere bağlı geçmeye devam ediyor. Modern yaşamda dahi, her Noel’de hem gelen misafirleri sıcakkanlılıkla karşılayıp hem de ilahileri ve şarkıları dillerinden düşürmeyen, Hz. İsa konulu oyunlar oynayan Livingstone halkı, sizleri kesinlikle bir zaman yolculuğuna çıkaracaktır.

Livingstone’un en güzel yerleri ise şüphesiz yağmur ormanları. Gürleyen Duman olarak da bilinen Victoria Şelalesi, gitmek isteyeceğiniz doğal güzelliklerden bir tanesi ve burada aykuşağına rastlarsanız, ne mutlu size!

3Budapeşte – Macaristan

İlk üç seçenekten şüphe yok ki daha yakın ve bir o kadar da ucuz şehirlerden bir tanesi de Budapeşte olarak bilinmekte. Burada da harika bir yılbaşı tatili geçirmek, kesinlikle mümkün. Vörösmarty Meydanı etrafında kurulan pazar, sizler için biçilmiş kaftan bir Noel dönemi eğlencesi olabilir çünkü bu pazarda hem hediyelik eşyalar hem de sevdiklerinize hediye etmek isteyebileceğiniz değerli parçalar bulunmaktadır.

Bunun dışında, hem masalsı şehir yapısı hem de Noel döneminde dizayn edilen büyüleyici ışıklar, gönüllerinizi fethetmek adına Budapeşte’de oldukça yeterli. Gecenin parıltısını ve Noel akşamlarının ruhunu bu şehirde hem hesaplı hem de sonuna dek yaşamanız kesinlikle mümkün. Budapeşte’yi ekonomik tur seçenekleriyle keşfetmek isterseniz Yurt Dışı Turları sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

2Sydney – Avustralya

“Hep soğuk yerleri önerdiniz, biraz da sıcak yer önerisi alalım!” diyenler için en güzel önerimiz, kesinlikle Sydney. Soğuktan pek de hoşlanmayanların yılbaşı tatili tercihi olan Sydney, hem denize girebileceğiniz bir Noel havasını sizlere sunuyor hem de inanılmaz bir kültür keşfi yaşamak adına gidebileceğiniz en güzel şehirlerden bir tanesi.

Yaşam dolu ve eğlenceli bir plaj olan Bondi’de saatlerinizi geçirmek ve gece hayatında bolca eğlenmek için bu şehirden daha iyi bir seçenek kesinlikle yok. Son olarak, Noel dönemi boyunca devam eden Sunburnt Christmas festivaline katılmayı da sakın ihmal etmeyin!

1Bonus: Kıbrıs!

Tatil Dükkanı, hem uzağa gitmek istemeyenler hem de delicesine eğlenmek isteyenler için öneriyor! Kıbrıs, son dönemin en popüler eğlence adası olarak özellikle yılbaşı döneminde misafirlerini ağırlamaktan memnuniyet duyuyor. Pek çok tesisinde muhteşem organizasyonları ile bilinen bu eğlence adasında, ünlü sanatçılar ve elbette gece hayatı çok meşhur. Yılbaşı tatilini Kıbrıs’ta geçirmek isterseniz, Kıbrıs Turları sayfamızı ziyaret ederek avantajlı fiyatlarla rezervasyonunuzu yaptırabilirsiniz. 

Daha ayrıntılı bilgi için Kıbrıs’ta Yılbaşı Eğlencesi Bir Başkadır! başlıklı yazımıza göz atabilir ve neden Kıbrıs’ta yılbaşı eğlencelerinin bambaşka olduğuna dair ayrıntılı bilgi edinebilirsiniz. Bu yılbaşında olabildiğince eğlenmeniz için sizlere muhteşem şehirlerden ve adalardan bahsettik. Siz de, bu seçeneklerden birini tercih ederek yılbaşında unutulmaz bir deneyim yaşamayı sakın ihmal etmeyin!

Farklı konu başlıklarında görüşmek üzere.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz