Ülkemiz, kaplıcalar açısından dünyanın en seçkin merkezlerinden bir tanesi olarak hizmet veriyor ve kaplıca turizmi her geçen yıl daha fazla gelişiyor. Sağlık açısından kaplıca sularının ve tesislerinin günümüzde hayli önem verilen bir yöntem olduğu kesinlikle belirtilebilir. Bu yazımızda sizler için, Türkiye’nin en ünlü Kaplıcalarını mercek altına alacağız.

en-unlu-kaplicalar-genel-1

Oturma banyosu, çamur banyosu ve daha pek çok tipi olan Kaplıcaların pek çok rahatsızlığa direkt olarak etkisinin bulunduğu biliniyor, bunların başlıcaları; kireçlenmeler, kas ağrıları, mekanik bel ve boyun problemleri, spor yaralanmaları, romatizma olarak listelenebilir. Hidroterapinin sınıflarından biri olan kaplıca su tedavisinin yerli ve yabancı pek çok ziyaretçi tarafından tercih edilmesi ise kaplıcaların sadece bir sansasyondan ibaret olmadığını kesinlikle kanıtlamaktadır.

Siz de ülkemizin şifalı sularında hem sağlıklı hem de huzurlu bir tatil yapmak istiyorsanız, Türkiye’nin En İyi 5 Termal Oteli başlıklı yazımızı okumanızı ve termal oteller sayfamızı ziyaret etmenizi tavsiye ediyoruz.

9İkbal Kaplıcaları

En Ünlü Kaplıcalar - İkbal Termal Hotel

Afyonkarahisar’da bulunan İkbal Kaplıcaları, sularının mineral zenginliği açısından en çok tercih edilen kaplıcalar arasında yer alıyor. Termal su cenneti İkbal Kaplıcaları’nda, rahatsızlığınıza dair şifa bulabilmek bir yana, aynı zamanda spa merkezlerinde vücudunuzu ve ruhunuzu dinlendirebilecek harika terapi seanslarına katılabilmeniz de mümkün.

en-unlu-kaplicalar-ikbal-genel-2

Kan dolaşımını düzenleyen, kaslarınızı yumuşatıp gevşeten, kemiklerinizdeki ve eklemlerinizdeki uyumsuzlukları düzeltebilen, romatizmal hastalıkların düzelmesinde yardımcı etkisi olduğu bilinen İkbal Kaplıcaları’nın termal suyu; hem beden hem de zihin yorgunluğunuzu atabilmek adına kesinlikle en doğru seçimlerden bir tanesi olacaktır.

en-unlu-kaplicalar-ikbal-genel-3

Ek olarak, İkbal Kaplıcaları’nın her odasında termal su kaynaklarının aktığını belirtmekte de fayda var.

8Eynal Kaplıcaları

En Ünlü Kaplıcalar - Eynal Kaplıcaları

Kütahya’nın Simav mevkiinde bulunan termal su merkezi ve kaplıcası, Eynal Kaplıcaları da sağlığınıza kavuşmanız için bilindik noktalardan bir tanesi. Termal suyunun içerisinde barındırdığı zengin mineraller ile tedavi edici özelliğe sahip olduğu bilinen Eynal Kaplıcaları, üç bin yıldan uzun süredir hastalara şifa dağıtmak amacıyla varlığını sürdürmeye devam etmektedir.

en-unlu-kaplicalar-eynal-genel-2

Eynal Kaplıcası için en güzel yorumlardan bir tanesi ise 1671 yılında Evliya Çelebi tarafından yapılmıştır: Dünyada pek çok kaplıca gezdim, gördüm ancak Eynal Kaplıcası gibisini görmedim, diyen Çelebi’nin şüphe yok ki, bir bildiği var.

192 apart motel ve 800 yatak kapasitesi ile Eynal Kaplıcaları, Türkiye’de gidip şifa bulabileceğiniz en değerli merkezlerden bir tanesi.

7Ilıca Kaplıcaları

en-unlu-kaplicalar-ilica-genel-1

Kütahya’nın yıllardır akan şifalı sularının merkezi olan Ilıca Kaplıcaları, termal turizmin en gözde merkezlerinden biri. Etrafı tamamı ile çam ormanlarıyla kaplı, 1989 tarihinde termal turizm merkezi olarak ilan edilen Ilıca Kaplıcaları yaz kış fark etmeksizin açık olan tesislerden.

en-unlu-kaplicalar-ilica-genel-2

Her dairesi kaloriferli olan ve 24 saat termal sıcak suyun aktığı Ilıca’da, tamamen organik ürünlerle donatılmış köy kahvaltıları da yapabilmeniz ve doğaya bir adım daha yaklaşabilmeniz mümkün. Solunum, kas, sinir sistemi, cilt, kalp, dolaşım sistemleri hastalıkları için şifa verici suları ile Türkiye’nin en gözde termal turizm merkezlerinden olan Ilıca Kaplıcaları’nı ziyaret etmenizi öneriyoruz.

6Yalova Termal Kaplıcaları

en-unlu-kaplicalar-yalova-genel-2

Ulu Önder Mustafa Kemal’in “Burası, geleceğin su şehri olacaktır” sözleri ile tanıttığı Yalova Termal Kaplıcaları, Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı tarafından yönetilen tesislerden bir tanesi.

en-unlu-kaplicalar-yalova-genel-1

Aşıklar Yolu, Atatürk Köşkü, Ata Park gibi gezilecek pek çok yeri olan; ayak suyu adı verilen yerinde sürekli akan su ile kademeli yürüyüşler gerçekleştirip romatizmal hastalıklarınıza dair şifa bulabileceğiniz; her yanı sıcak sularla kaplı bir tesis olan Yalova Termal Kaplıcaları, termal turizmi konusunda ülkemizin göz bebeklerinden.

en-unlu-kaplicalar-yalova-genel-3

Kurşunlu Banyo, Sultan Banyo, Valide Banyo gibi banyo hizmetleri ile de dikkat çeken bu tesis, sadece sağlığınız için donatılmış hizmetler içermesi ile kesinlikle tercih edilebilir.

5Gönen Termal Turizm Merkezi

En Ünlü Kaplıcalar - Gönen Kaplıcaları

Sağlık Bakanlığı tarafından ruhsatı alınmış ve sıcak sularının termal, bol mineralli zengin sular olduğu kanıtlanan, dünyaca ünlü Gönen Termal Turizm Merkezi, Balıkesir’de bulunuyor. 70.000 metrekarelik bir alana inşa edilmiş bu harika tesiste, yeşillikler içinde terapistler eşliğinde rahatsızlıklarınıza dair terapi programları bulabilmeniz mümkün.

en-unlu-kaplicalar-gonen-genel-2

Kaplıcaları, fizik tedavi merkezleri ve restoranları ile bilinen Gönen Termal Turizm Merkezi’nde, 9 adet termomineral havuz; 2 adet olimpik yüzme havuzu; 13 adet jakuzili, toplam 130 adet sıra banyosu bulunmakta. Pek çok rahatsızlığa iyi gelebileceği belirtilen, kas ve doku problemlerinizi giderebilecek bu bol mineralli sularda birkaç gün geçirmek, ruhen ve bedenen sizlere iyi gelecek. Unutamayacağınız bir tatil geçirmek için Gönen Termal Turizm Merkezi’ni tercih edebilirsiniz. 

4Balçova Termal

en-unlu-kaplicalar-balcova-genel-1

Kaplıca ve Kür merkezi olarak bilinen, tarihte ise ismi Agamemnon Kaplıcaları olan Balçova Termal, 2500 yıldan bu yana şifa kaynağı olarak kullanılmakta. Tesis içerisinde bulunan fizik tedavi merkezi bir yana, tesise ait 8 değişik konumda ve ısıda termal havuz, 37 termal küvetli banyo odası, saunalar, buhar odaları bulunmakta.

en-unlu-kaplicalar-balcova-genel-2

Norveç Sağlık Bakanlığı ile yapılan antlaşma ile birlikte her yıl 950 ila 1000 arasında romatizmalı hastaya tedavi hizmeti veren Balçova Termal’in başarı oranı, %90-95 olarak belirtiliyor. 35-41 Derece arasındaki termal suyu, mineral olarak kalsiyum, sodyum, klorür, sülfat, potasyum ve magnezyum içeriyor.

en-unlu-kaplicalar-balcova-genel-3

Hem sağlıklı bir tatil hem de rahatsızlıklarınıza dair şifa olabilecek bir merkez arıyorsanız, Balçova Termal kesinlikle iyi bir tercih olacaktır.

3Kızılcahamam Termal

en-unlu-kaplicalar-kizilcahamam-genel-1

Şifa kaynağı, doğa ve termal cenneti olan Kızılcahamam da ülkemizin en gözde termal merkezlerinden bir tanesi. Bol mineralli suları ile hastalıklara şifa olabilen ve pek çok tesisinde gerek masaj gerekse fizik tedavi hizmetlerinin sunulduğu Kızılcahamam Termal’de geçireceğiniz birkaç gün, bedeniniz ve ruhunuz için şüphe yok ki harika olacaktır.

en-unlu-kaplicalar-kizilcahamam-genel-2

Gerek tesisleri gerekse sularının kalitesi ile tescillenmiş bir merkez olan Kızılcahamam Termal’de, romatizma, kas hastalıkları, sinir sistemlerine dair pek çok çözüm üretebilen pek çok tesis mevcut. Yolunuz düşerse, kalmayı kesinlikle ihmal etmeyin.

2Tütav Termal

en-unlu-kaplicalar-tutav-genel-1

Kütahya’nın 16 kilometre ilerisinde, oksijeni bol Kiraz Dağları’nın eteklerinde konumlanmış harika bir tesis olan Tütav Termal Kaplıcaları, Türkiye’de gidebileceğiniz termal turizm merkezlerinden bir diğeri. Lüks kaplıcası, rahatsızlıklara dair tespit yapabilen ve uygun terapi programları uygulayabilen uzman kadrosu ile Tütav Termal, suyunda bulunan zengin mineralleri ile biliniyor.

en-unlu-kaplicalar-tutav-genel-2

Hem sessiz ve sakin bir tatil yapabileceğiniz hem de sağlıklı ılıcalarında birkaç gün geçirebileceğiniz bir merkez arıyorsanız, tavsiyemiz bol oksijenli, doğanın içine karışabileceğiniz Tütav Termal olacaktır.

1Oylat Kaplıcaları

en-unlu-kaplicalar-oylat-genel-1

Şifalı suları ile İnegöl’de konumlanmış Oylat Kaplıcaları da gidilmesi gereken termal turizm merkezlerinden. Kireçlenme, böbrek rahatsızlıkları, kadın hastalıkları, cilt ve deri problemlerine dair şifalı sıcak suları ile sağlık dağıtan Oylat’ta, gerek yaz aylarında gerekse kış aylarında tatil yapabilmeniz sağlanıyor.

en-unlu-kaplicalar-oylat-genel-2

Pek çok tesisi bulunan, her tesisinde terapistler eşliğinde sağlık bulabileceğiniz, her odasında termal suyu akan Oylat’ta, sağlığı ve huzuru birlikte tadabilmeniz mümkün! Bir sonraki yazımızda görüşmek üzere.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz