Dört mevsimin yaşandığı ülkemiz kış sporları konusunda dünyaca tanınan bir merkez konumunda.  Ülkemizin ev sahipliği yaptığı snowboard merkezleri hem yerli hem de yabancı snowboard tutkunlarını kendilerine çekiyorlar. Ülkemizdeki merkezlerin snowboard fiyatları açısından diğer birçok ülkeye kıyasla daha makul olması da snowboardcıların ülkemizdeki merkezleri tercih etmesinde önemli rol oynuyor. Ülkemizde bulunan en iyi snowboard merkezlerini sizler için derledik.

4Kartalkaya Kayak Merkezi

Kartalkaya Kayak Merkezi - Konaklama

Ülkemizde kış sporları ve snowboard denilince akla gelen ilk adreslerden biri tabi ki Kartalkaya. Bolu ilindeki Kartalkaya ülkemizin en eski ve donanımlı kayak merkezlerinden biri. Merkezde snowboard yapma imkanı da bulunuyor ve aynı zamanda snowboard dersleri de veriliyor. Merkezde snowboard malzemeleri kiralama imkanı da sunuluyor.

Kartalkaya Kayak Merkezi - Kayak

Kartalkaya snowboard fiyatları makul düzeyde, özellikle de grup halinde giderek çok daha uygun bütçeler ile snowboard yapma keyfi yaşayabilmek mümkün. Kartalkaya’da bulunan Dorukkaya Otel’e ait pistler snowboardcılar tarafından en fazla tercih edilen pistler. Bu pistlerin yanı sıra Kartal Otel ile Grand Kartal otelin de bazı pistleri snowboard yapmak için gayet uygunlar. Ayrıca, Kış Sporlarının Yıldızı Kartalkaya Kayak Merkezi başlıklı yazımızı okuyarak Kartalkaya hakkında detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz. 

3Uludağ Kayak Merkezi

Uludağ Kayak Merkezi

Tahmin edilebileceği üzere Türkiye’nin snowboard yapılan diğer önemli merkezi Uludağ. Bursa’da bulunan Uludağ Kayak Merkezi iki Snow Park ile hem amatör hem de profesyonel snowboardcıların hizmetinde. Ulaşımın da gayet kolay olması kısa süreli snowboard gezileri için Uludağ’ın tercih edilmesinde önemli rol oynuyor.

Merkezdeki Beceren Pisti’nde yer alan Sony Woodpark snowboarda yeni başlayan ve kendini geliştirmek isteyenler için tasarlanmış bölümlerden oluşuyor. Kırgözler pistinde yer alan ve QParks isimli uluslar arası bir şirket tarafından yapılmış olan QParks Uludağ Snowpark ise daha ileri seviyedeki riderlar için uygun. Yani Uludağ her seviyeden snowboardcı için mükemmel bir alternatif. Ek olarak, Beyaz Cennet Uludağ Kayak Merkezi başlıklı yazımızı okuyarak merkez hakkında detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz. 

2Erciyes Kayak Merkezi

Erciyes Kayak Merkezi - Görsel

Kayseri’de bulunan Erciyes Kayak Merkezi snowboard konusunda diğer merkezlerden bir adım ileride, zira sonuncusu bu yılın Mart ayında olmak üzere dünyanın en önemli snowboard yarışı olarak kabul edilen Ford Snowboard Dünya Kupası tam üç kez üst üste burada gerçekleştirildi. Farklı ülkelerden dünyanın en iyi snowboard sporcularının yarıştığı bu organizasyon Erciyes Kayak Merkezi’nin snowboard konusunda tüm dünyada tanınmasında etkili oldu ve merkez her yıl sadece yerli değil yabancı birçok snowboard tutkununu da kendine çekmeyi başaran bir adres haline geldi.

Erciyes Kayak Merkezi - Teleferik

Merkezde toplam 18 pist bulunuyor, bu pistlerin içinde snowboard için en uygun iki pist Hisarcık ve Hacılar pistleri. Snowboard ekipmanları kiralama imkanı da olan merkezde snowboard fiyatları yine makul denilebilecek düzeyde tutulmuş. Ayrıca konaklama, yeme içme gibi hizmetlerden de makul ücretler ödeyerek faydalanabilmek mümkün.

1Kartepe Kayak Merkezi

The Green Park Kartepe Hotel - Kayak

İzmit’teki Kartepe İstanbul’a yakınlığı sebebiyle kış aylarında yoğun ilgi gören bir kayak merkezi. Kartepe’de toplam 17 pist bulunuyor ve bu pistlerin çoğunda snowboard da yapılabiliyor. Kartepe’de snowboard ekipmanları kiralayabilmek de mümkün. Merkez hafta sonlarında şehirden gelen çok sayıda kış sporları tutkununu ağırlıyor. Bu sebeple hafta sonu gidecekseniz kayak ve snowboard ekipmanı bulamayabileceğinizi söylememizde fayda var.

Kartepe - Snowboard

Merkezde birçok kayak evi bulunması snowboard fiyatlarını olumlu yönde etkiliyor, zira rekabet sebebiyle çok uygun fiyatlarla kiralama yapan kayak evleri var. Bu açıdan bakılınca en düşük bütçe ile snowboard yapmak için Kartepe Kayak Merkezi’ni tercih edebileceğinizi rahatlıkla söyleyebiliriz. Ayrıca, Kartepe otelleri hakkında bilgi sahibi olmak istiyorsanız, Kartepe’nin Zirve Noktası The Green Park Kartepe başlıklı yazımızı okumanızı tavsiye ediyoruz. 

Ek olarak, Snowboard Nedir, Nasıl Yapılır? Başlıklı yazımızı okuyarak snowboard hakkında merak ettiğiniz soruların cevaplarını bulabilirsiniz. Farklı konu başlıklarında görüşmek üzere…

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz