Otel havuzu

Sevdikleriniz veya ailenizle huzurlu ve eğlenceli bir tatile imza atmayı kim istemez ki? Özellikle tüm ihtiyacınızın karşılanacağı bir otelde konaklama imkanına sahipseniz, bu tatilin daha da eğlenceli hale geleceği çok aşikar. Türkiye’de özel havuzlu oteller, son yıllarda balayı çiftlerinin en çok merak edip araştırdığı noktalardan biridir.

Türkiye’de çiftlere özel havuzlu oteller ya da kişiye özel havuzlu oteller seçenekleri bulunmakta olup, herhangi birini dilediğiniz gibi tercih ederek konaklayabilirsiniz. Baş başa romantik bir tatil geçirmek isteyenler, çocuklarıyla vakit geçirmek isteyenler, sabah uyanır uyanmaz havuzu girip serinlemek isteyenler, gece havuzun kenarında, yıldızlar eşliğinde gökyüzünü izlemek isteyenler… Herkes için aranan bir özelliktir özel havuzlu oteller.

Türkiye özel havuzlu otel konusunda pek çok seçeneği bünyesinde barındırır. Bazı oteller villa tipi oda konseptine sahipken, az odalı oteller ise odaya özel havuzlu oteller konseptine sahiptir. Havuza sahip işletmeler, genel olarak balayı çiftleri için ideal olurken, aynı zamanda evlilik yıl dönümü gibi özel günleri kutlamak isteyenler ve romantik bir tatil yaşamak isteyenler için de idealdir.

Otelden fazla uzaklaşmayıp, tatilinizin genelini odanızda ve otelinizdeki imkanlardan yararlanarak geçirmek istiyorsanız doğru adrestesiniz! İşte Türkiye’nin özel havuzlu otelleri…

D Maris Bay

D Maris Bay

Marmaris’in Hisarönü bölgesinde yer alan D Maris Bay, lokasyonu ile sadece Türkiye’de değil aynı zamanda Dünya’nın pek çok işletmesi arasında ilk sıralarda yer alıyor. Yeşilliklerin arasında kurulu olan otel, yeşil ve mavinin bütünleştiği harika bir manzaraya eşlik ediyor. Hem hizmeti hem konforu hem kalitesi hem de benzersiz imkanları ve özellikleri D Maris Bay, misafirlerin kısa bir süre sonra yeniden gelmesini sağlıyor.

Neden kalmalıyım? Çam ormanlarının arasında konumlanan otel, Datça yarımadasında bulunuyor ve içerisinde Nusr-et, Zuma, Ruia ve La Guerite gibi daha pek çok kaliteli ve lezzetli restaurantları barındırıyor. Öte yandan Mytha Spa ile stresinizi atmanızı ve dinlenmenizi sağlıyor. Mısır’ın Sahra Çölü’nden getirilen kumların yer aldığı 5 farklı kumsalı bünyesinde barındıran tesis, ayrı bir plaja da sahiptir. İsteyenlerin burada sörf yapabileceğini belirtelim.

Olanaklar! Tesisin her odası üst düzey konfora ve kaliteye sahip olup, kişiye özel havuz ve jakuzi imkanı sunar. Bunun dışında fitness, voleybol, mini futbol, basketbol, sauna, hamam, tenis, kano, masaj, SPA, yelkenli, dalgıçlık okulu, katamaran ve sörf gibi aktivitelerden yararlanma ayrıcalığına da sahipsiniz.

Susesi Luxury Resort Hotel

Susesi Luxury Resort Hotel

Türkiye’nin özel havuzlu otelleri 5 yıldızlı herşey dahil konseptine sahip olan Susesi Luxury Resort Hotel, Antalya‘nın Belek bölgesinde yer alıyor. Daha çok çift olarak konaklayan misafirlerinden onay alan bu otel, balayı oteli arayanlar için kesinlikle tercih edilmesi gereken yerlerden biridir.

Neden kalmayım? Odaların mükemmel manzarasının yanı sıra odalarda yer alan özel havuz, gelenleri büyülüyor desek abartmış olmayız. Bu özel havuz dışında jakuzi, kişiye özel şezlong, villa tipi konaklamalarda kapalı havuz ve müstakil bahçe gibi olanaklar da cabası! Sadece bu kadarla kalmıyor tabii ki.

Olanaklar! Dünya mutfağı ve bölgesel tatları bir arada bulacağınız restaurantı, özel kokteyllerinin olduğu barı, birbirinden eğlenceli aktiviteleri, antrenman yapacağınız spor salonu ve dinlenip kendinize gelmenizi sağlayacak SPA’sı ile Türkiye özel havuzlu oteller listesinde yerini alıyor.

Sensimar Belek Resort & Spa

Sensimar Belek Resort & Spa

Yalnızca yetişkinlere özel olarak hizmet veren Sensimar Belek Resort, modern mimarisi ve mükemmel dekorasyonu ile gelenleri mest etmeyi başarıyor. Günlük yaşamın stresinden, gürültüsünden ve kabalalığından uzaklaşmak isteyenlerin tercih ettiği bir yer olan tesis, huzurlu ve sakin yapısı ile çok sık tercih ediliyor.

Neden kalmayım? Otel, direkt denize açılan odaları ve özel havuz konsepti ile romantik çiftlerin bir numaralı adreslerinden biridir. Gün boyu odanızdan çıkmadan havuz ve güneşlenme keyfi yapabileceğinizi söylemeden geçmeyelim. Aynı zamanda yine otelde vakit geçirmek isterseniz, birçok aktivite gerçekleştirebileceğinizi de ekleyelim.

Olanaklar! Animasyon ve canlı müzik gibi alternatiflerin dışında masa tenisi,  step aerobik, yoga, basketbol, dart, mini futbol, su jimnastiği, kano, tenis, plaj voleybolu, su kayağı ve boccia gibi aktivitelere eşiniz, sevgiliniz ya da arkadaşınızla katılım gösterebilirsiniz. Ek olarak fitness, sauna, hamam, cilt bakımı, güzellik merkezi, masaj ve SPA merkezi gibi olanaklarında bulunduğunu belirtelim.

Cape Bodrum Beach Resort

Cape Bodrum Beach Resort

Adeta bir cennet olan Cape Bodrum Beach Resort, masmavi koylar ve yemyeşil ağaçlarla çevrilidir. Eşsiz bir güzellikteki manzaraya hakim olan bu tesis, hem lüks hem de doğal kalmayı büyük bir titizlikle başarıyor. Gündoğumu ve günbatımını en güzel noktada seyretmenize imkan tanıyan bu otel, beklentilerinizin ötesinde!

Neden kalmalıyım? Türkiye’nin özel havuzlu otelleri denize sıfır konsepti ile dikkat çeken Cape Bodrum Beach Resort, akvaryuma benzeyen sonsuz bir havuzu, tertemiz suya sahip özel plajı, bedeninizi ve zihninizi rahatlatacak SPA merkezi, harika DJ performansları, lezzetli menülere sahip restaurantı ve muhteşem kokteyllerin yapıldığı barı ile bir harikalar yaratıyor.

Olanaklar! Sabah uyandıktan sonra odanızdan direkt havuza ulaşabileceğiniz bir özelliğe sahip olan bu otel, hamam, sauna, fitness, masaj, SPA, kuaför ve cilt bakımı gibi hizmetleri de bünyesinde barındırır.

Angel’s Marmaris

Angel's Marmaris

Muhafazakar özel havuzlu oteller arasında yer alan Angel’s Marmaris, geleneksel Türk misafirperverliğini en iyi şekilde yansıtıyor. Anadolu’nun yerel değerleri ile birlikte evrensel turizm değerlerini bir arada buluşturan bu otel, Muğla‘nın Marmaris ilçesinde konumlanıyor. Hem Türkiye hem de Dünya’nın farklı kuruluşlarından birçok ödül toplamayı başaran tesis, 5 yıldızlı otel olmasıyla da fazlasıyla öne çıkıyor.

Neden kalmalıyım? Yeşilliğin ortasında bulunan otel, kalabalıktan uzak sessiz ve sakin bir tatil yapma imkanı sağlıyor. Bünyesinde pek çok restaurant ve cafeyi barındıran Angel’s Marmaris, şeflerin büyük bir özenle hazırladığı menülerin yanı sıra günlük taze ve doğal olarak tüketilen sebze ve meyveler, yetişme bölgesinden elde edilen baharatlar ile ortaya harika tatlar çıkarıyor.

Öte yandan iki farklı koy üzerinde biri kadınlara özel üç farklı plajı, iskeleleri ve deniz localarına sahip olan otelde, hem çocuklar hem de yetişkinler için aquapark vardır. Özellikle balayı çiftlerinin ve özel günleri kutlamak için romantik bir tatil geçirmek isteyenlerin yoğun ilgi gösterdiği bu yerde, özel havuzlu odaların yanı sıra özel jakuzili odalarda mevcuttur.

Olanaklar! Çam ormanlarının arasında huzurlu ve sakin bir tatil geçireceğiniz bu yerde, animasyon, basketbol, plaj voleybolu, step aerobik ve voleybol gibi aktivitelerin dışında bilardo, oyun salonu, bowling, ringo, katamaran, oyun salonu, sinema, su kayağı, rüzgar sörfü ve tenis gibi aktiviteler de bulunur. Ayrıca fitness merkezi, sauna, buhar odası, hamam, cilt bakımı, jakuzi, şok havuzu, tuz odası, masaj ve SPA merkezi gibi olanaklar da vardır.

Titanic Deluxe Golf Belek

Titanic Deluxe Golf Belek

Antalya Belek’te konumlanan Titanic Deluxe Golf Belek, özel havuzlu oteller arasında bir hayli dikkat çekiyor. Çam ormanları içerisinde saklı bir cennet olan bu otel, doğanın tüm renklerine hakimdir ve eşsiz bir manzaraya tanıklık eder. 109 farklı kuş türüne ve 26 türde 2000 ağaç ve çeşitli meyveleri bünyesinde barındıran otel, Bakanlık tarafından “Yeşil Yıldız” ödülüne layık görülmüştür.

Neden kalmalıyım? Yemyeşil bir alanla çevrili olan Titanic Deluxe Golf Belek, Beşgöz Nehri’nin hemen yanında kurulu olmasıyla da gelen misafirler tarafından yoğun ilgi görüyor. Golf sahası manzarası, özel bir dekorasyona ve konfora sahip olan özel havuzlu villa odaları ve daha pek çok ayrıcalıkları ile kesinlikle kalınması gereken oteller arasındadır. Ayrıca bu yazımıza bakabilirsiniz; Zincir Oteller: Titanic Otelleri!

Olanaklar! Basketbol, masa tenisi, bowling, kano, tenis, bilardo, sinema, banana, su kayağı, dart, deniz bisikleti, rüzgar sörfü, fitness, su sporları, animasyon, su jimnastiği, havuz oyunları, çocuk animasyonu, golf, futbol, boccia, su topu, oyun odası, yüz boyama, jet-ski, beach voleybol, mini club, dans kursları, karaoke, özel gösteri & şovlar ve canlı müzik gibi pek çok aktiviteye sahiptir.

Regnum Carya Golf & Spa Resort

Regnum Carya Golf & Spa Resort

Her biri lüks şekilde tasarlanan 553 odasında ve özel havuzlu villalarında konaklama imkanı sağlayan Regnum Carya Golf & Spa Resort, Antalya Belek’te yer alıyor. Aile, arkadaş grubu ve romantik çiftlerin sıklıkla tercih ettiği bu otel, aynı zamanda özel havuzlu balayı otelleri arasında da ilk sıralarda bulunuyor.

Neden kalmalıyım? Ayağı yakmayan ve yapışmayan saf beyaz kumlu bir plaja sahip olan tesis, aynı zamanda özel olarak tasarlanan Aquaworld’e ev sahipliği yapıyor. 1500 metrekarelik dalga havuzu, su oyunları parkı, hız kaydırağı, yüzme havuzları, tüp kaydırak, çılgın nehir, dönen kaydırak ve bebek havuzu gibi imkanları ile eğlencenin dibine vuracaksınız! 🙂

Tabii ki sadece otel bunlarla sınırlı kalmıyor. Özel olarak hazırlanan pavilyonlarda vakit geçirebileceğiniz gibi, ister plajda ister iskelede tatilinizi güzelleştirmeye devam edin. Öte yandan aktivite havuzu, yetişkin havuzu, ısıtmalı açık havuz, SPA merkezindeki ısıtmalı kapalı ve açık havuzlarını da dilediğiniz gibi kullanabilirsiniz.

Olanaklar! Tatiliniz boyunca günün her saatinde golf oynayabilir, yetenekli şeflerin ellerinden lezzetli tadımlar yapabilirsiniz. CIP terminal, fast track & lounge, VIP havaalanı transferi, helikopter transfer, Land of Legends ve Real Madrid Foundation Clinic Turkey gibi ayrıcalıklı hizmetlerinden yararlanabilirsiniz. Tenis, futbol, plaj voleybolu, basketbol ve mini futbol gibi sporların yanı sıra SPA merkezi, güzellik merkezi ve fitness gibi olanakları da tercih edebilirsiniz.

Konserler, showlar, günlük aktiviteler, partiler, canlı müzik, gece kulübü, çocuk showları, yaz – kış konseptine uygun haftalık eğlence programları ve oyun merkezi gibi daha pek çok hizmeti bünyesinde barındırdığını söyleyelim. Öte yandan minik misafirler için chuckles çocuk kulübü, teenage club, çocuk havuzları ve çocuk macera parkı gibi alternatifler de bulunuyor.

Asfiya Seaview Hotel

Asfiya Seaview Hotel

Butik otel olmasına rağmen oldukça lüks olan Asfiya Seaview Hotel, Kalkan Körfezi’nin masmavi denizinde konumlanıyor. 19’u özel havuzlu olmak üzere toplam 34 odasıyla hizmet veren otel, misafirlerine hem lüks hem de kaliteli bir tatil imkanı sunuyor.

Neden kalmalıyım? Her süitte büyük bir ortak yüzme havuzunu bünyesinde barındırdığı için, odaya özel havuzlu oteller konseptine dahil edilebilir. Sabah masmavi bir denize karşı gözlerinizi açıp, yalnızca size özel olarak tahsis edilen havuzu kullanmak kime iyi gelmez ki? Özellikle balayı çiftlerinin tercih ettiği bu otele gelerek hem kendinizi şımartmalı hem de sevdiklerinizle eğlenceli ve romantik dakikalar yaşamalısınız.

Olanaklar! Özel dekorasyonu ve mimarisi ile göz kamaştıran Asfiya Seaview Hotel, çeşitli yemekler, atıştırmalıklar ve içecekler ile günün belli saatlerinde oda servisi hizmeti vermektedir. Ayrıca daha pek çok hizmet ve olanağa sahip olan otelden, kısa bir yürüyüş mesafesindeki Yalı Beach Club’a gidebilme imkanına da sahipsiniz.

Mandarin Oriental Bodrum

Mandarin Oriental Bodrum

Bodrum’un Cennet Koyu içerisinde yer alan Mandarin Oriental Bodrum, yeşillik ve mavinin birleştiği nadir güzelliğe sahip yerlerden biridir. Sakinliğin ve huzurun adresi olan otelin tüm odaları deniz manzaralı olup, odaya özel havuz konseptine sahiptir. İki özel plajı ve eğlence tesislerinin dışında ödüllü restoranları, SPA’sı ve yaşam tarzına uygun daireleri, odaları ve süitleri ile harika bir ambiyansı vardır.

Neden kalmalıyım? Ege’nin panoramik manzarasını gözler önüne seren otel, yüzyıllık zeytin ve çam ağaçlarıyla çevrilidir. 10 adet restoran ve barın bulunduğu otelde, yenilikçi mutfağın esintileri görülür. Öte yandan beyaz kumlu bir sahile sahip olmanın avantajını taşıyan otel, aynı zamanda deniz yerine havuzu tercih eden misafirler için de kişiye özel havuz hizmeti sunmaktadır.

Olanaklar! Hem kapalı hem açık hem termal hem de çocuk havuzuna sahip olan otel, su kaydırağı, banana, canlı eğlence, dalgıçlık okulu, kuaför salonu, sauna, hamam, masaj, güzellik salonu, SPA merkezi, jet-ski, kano, fitness, basketbol, voleybol, plaj voleybolu, sörf, tenis, futbol ve beach futbol gibi aktivite ve spor seçeneklerine hakimdir.

Perdue Hotel

Perdue Hotel

“En iyi butik otel” unvanını almış olan Perdue Hotel, 11 odalı butik hizmet veren bir işletmedir. Mavi yolculuk, butik düğün & kutlamalar, balayı tatili & yıl dönümü ve romantik tatil gibi konseptlere sahip olan otel, bu anlamda fazlasıyla ilgi görmektedir. Özellikle hotel, mavi yolculuk konsepti ile bir harikalar yaratıyor. Teknede geniş kamaralar, jakuzi, kokteyl alanı, açık hava sineması, birçok su sporu imkanı ve gün batımı lounge alanı bulunur.

Neden kalmayalım? Türkiye de özel havuzlu oteller balayı konsepti ile daha çok dikkat çeken Perdue Hotel, doğanın tüm renkleri ve seslerini bünyesinde barındırıyor. Doğanın romantizmle buluştuğu nadir yerlerden biri olan tesis, özel sunumlar ve vegan seçenekleri ile en taze ve doğal ürünlerini restaurantında yer veriyor.

Olanaklar! Denize sıfır bir konumda bulunan otel, dart, sinema, jakuzi, açık havuz, masaj ve yamaç paraşütü yapma gibi imkanlara sahiptir. Daha pek çok hizmeti bünyesinde barındıran bu otele kesinlikle gelip kalmalısınız. Ayrıca Fethiye Ölüdeniz’in güzelliğini bir de yakından görmüş olun!

Ölüdeniz Blu Luxury Unique Hotel

Ölüdeniz Blu Luxury Unique Hotel

Fethiye‘de yer alan Ölüdeniz Blu Luxury Unique Hotel, sadece yetişkinler içindir. Türkiye’nin özel havuzlu otelleri sıralaması için örnek gösterebileceğimiz bu tesis, muhteşem bir dekorasyona ve dizayna sahiptir. Odaların bazılarında jakuzi seçeneği bulunurken, bazılarında ise özel havuz seçeneği bulunuyor.

Neden kalmalıyım? Her odanın havadar bir yapısının olmasının yanı sıra otelin Babadağ manzarasına eşlik etmesi de oldukça rağbet görmesini sağlıyor. Hem konforlu hem de lüks bir özelliği bulunan otel, sauna, SPA ve masaj gibi hizmetleri ile müşterilerini oldukça memnun ediyor. Peki bu muhteşem manzara karşısında sabah organik ve doğal bir kahvaltıya uyanmak mı? Kulağa oldukça hoş geliyor, öyle değil mi? Tüm sebze ve meyvelerin organik, reçellerin el yapımı olduğunu da hemen ekleyelim!

Olanaklar! Bahçede bulunan yüzme havuzu kristal parlaklığında olup, kişiye özel şezlong ve şemsiye seçeneklerine sahiptir. Bunun dışında hamam ve buhar odası gibi hizmetlerden yararlanarak hem kendinizi hem de vücudunuzu dinlendirebilir, yoga ve resim gibi etkinlere katılarak eğlenceli vakitler geçirebilirsiniz.

E buraya kadar gelmişken Fethiye ve çevresindeki yerleri gezmek istemez misiniz? Örneğin; Kral mezarları, Tlos, Saklıkent, Xhantos, Likya Yolu, Kelebekler Vadisi, Kayaköy, Letoon, Göcek Koyları ve Kabak Koyu gibi pek çok doğal güzelliği görebilmeniz mümkün. Ayrıca tüplü dalış, jeep safari, su sporları, bisiklet turu, tekne turu, balık turu ve rafting gibi pek çok aktiviteyi de katılım gösterebilirsiniz.

Likya Gardens

Likya Gardens

Kalkan Körfezi’ne bakan manzarasıyla göz zevkinize hitap eden Likya Gardens, butik bir oteldir. Sakin, sessiz ve masmavi bir sahili ve çarpıcı manzarasıyla balayı çiftlerinin aradığı özelliklere sahip olan otel, adeta bir kaçış rotasıdır. Denize bakan tenha bir konumda yer alan tesis, yamaca kurulu bir vaziyettedir. Havuz başında ya da denizde dinlenme olanağı sağladığı gibi, terasında da kısa bir gezinti yapma imkanı bulabilirsiniz.

Neden kalmalıyım? Otelin merdivenlerinden aşağıya doğru inerek sahile kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Hiçbir şey yapmak istemeyip sadece odada kalmak ve manzarayı seyretmek isteyenler için, kısaca hemen odanın güzelliğinden bahsedelim. Lüks mobilyalar, büyük çardaklar ve hafif aydınlatma ile dizayn edilen odaların her biri farklı tasarımlardadır. Hem aileye özel havuzlu oteller hem de odasında havuz olan oteller Türkiye arasında yer alan otel, adeta baş döndürücü bir güzelliğe sahiptir.

Olanaklar! Yıldızların altında eşsiz bir manzara eşliğinde akşam yemeği yiyebileceğiniz restaurant, sahildeki beach club ve imkanlar, hamam, masaj, fitness, çocuk kulübü, vücut bakımları, manikür ve pedikür gibi hizmetlerden istediğiniz gibi yararlanabilirsiniz.

Sign By Ersan Hotel

Sign By Ersan Hotel

Bodrum’un İçmeler bölgesinde bulunan Sign By Ersan Hotel, deniz kıyısında ve palmiye ağaçları arasında konumlanmaktadır. Yalnızca yetişkinlere hizmet veren otel, hem özel plaj hem de açık yüzme havuzuna sahiptir. Oldukça modern ve şık bir biçimde dizayn edilen odaların bazılarında özel teras, küçük bir kapalı havuz ya da SPA küveti vardır.

Neden kalmayalım? Özel havuzlu oteller arasında ilk sıralarda yerini alan otel, bünyesinde barındırdığı SPA merkezi ve Ege Denizi’nin manzarasının birleşimi ile huzur ve dinginlik sağlıyor. Doğanın içerisinde su sesleri eşliğinde kendinizden geçeceğiniz bir tatile imza atacağınız kesin! Öte yandan Türk, Akdeniz, Ege ve Dünya mutfaklarının lezzetleri, gelen misafirlere büyük bir ilgi ve özenle sunuluyor.

Olanaklar! İki kapalı terapi odası, iki açık hava SPA kabini, kapsamlı sauna ve buhar odası, pilates ve yoga, kapalı ve açık yüzme havuzları gibi olanakların yanı sıra motorlu ve motorsuz su sporları, VIP sineme salonu, gezi ve tekne turları gibi aktivelerin de olduğunu belirtelim.

Aynı zamanda tüm ihtiyaçlarınızı görebileceğiniz teknolojik donanıma sahip kapalı alan toplantı odası, havuz başı organizasyon alanı, deniz kenarı organizasyon ve kokteyl alanı ve kapalı kokteyl alanı gibi hizmetleri de bulunur.

Argos Inn Cappadocia

Argos Inn Cappadocia

“Güzel Atlar Ülkesi” olarak bilinen Kapadokya’nın benzersiz bir coğrafyaya hakim olduğu konusunda hemfikiriz. Peki böyle bir atmosferi yakından solumak ve doya doya tadını çıkarmak istemez misiniz? O zaman hemen bir öneride bulunalım; Argos Inn Cappadocia! Gelip konaklamak istediğinizde kesinlikle bu durakta kalmalısınız.

Neden kalmalıyım? Bölgenin yapısına ve tarihi dokusuna göre tasarlanan otel, farklı dizayn edilmiş 51 odası ile hizmet vermektedir. Erciyes Dağı, Güvercinlik Vadisi ve peri bacalarının eşsiz güzelliğine hakim olan manzarasının yanı sıra odaların ayrı bir konsepte sahip olması da cabası! Şömine, teras veya mağara alternatifi sunan tesis, “En romantik” ve “En iyi düğün oteli” sıfatları ile pek çok ödüle layık görülmüştür.

Sayısız etkinliğe ev sahipliği yapması, doğal sebze ve meyvelerin kullanıldığı benzersiz yemek menüleri, 70 bin şişe kapasiteli şarap mahzeni, Erciyes Dağı’nın izlendiği lounge alanı, özel holistik masaj hizmetinin yer aldığı terapi odası, her mevsim kullanabileceğiniz açık yüzme havuzu, yemek atölyeleri ve yöresel mutfak ziyafetleri ile bu tatil başınızı döndürecek!

Olanaklar! İçerisinde ihtiyacınız olandan daha fazlasına ulaşabileceğinizi belirtelim. Bunun dışında pek çok aktivitelere de katılabilirsiniz. Yoga seanslarından bisiklet turlarına, Erciyes kayak turundan yerel üzümleri görebileceğiniz bağ gezilerine kadar birçok etkinliği gerçekleştirebilirsiniz.

Öte yandan yer altı şehirlerini gezebilir, peri bacaları turlarına katılabilir, vadi yürüyüşleri yapabilir, kuş gözlem ve fotoğraf turları gerçekleştirebilir, alternatif sporları yapabilir ve en önemlisi gündoğumunda sıcak hava balonu turlarına katılabilirsiniz.

Nautical Hotel

Nautical Hotel

Özel havuzlu oteller arasında yine popüler olan ve sık sık tercih edilen Nautical Hotel, doğa ve tarihin bütünleştiği bir konumda bulunuyor. Limon ağaçlarının kokusu ile huzuru içinize çekeceğiniz, yemyeşil bahçesinde kendinizden geçeceğiniz bir yerdir burası. Doğa içinde tatil yapma imkanı bulabileceğiniz gibi, aynı zamanda bu otel sayesinde romantik ve sakin, huzur dolu bir tatil yapma imkanı da bulabilirsiniz.

Neden kalmalıyım? Yemyeşil doğaya bir de masmavi deniz manzarasının eklendiğini düşünün… Harika değil mi? Bizce de 🙂 Üstelik muhteşem bir günbatımı manzarasına da ortak olma ihtimaliniz çok yüksek. Tabii ki günbatımının saatini kaçırmadığınız sürece! Şehirden ve kalabalıktan çok uzakta konumlanan tesis, ruhunuzu dinlendirecek ve hem dalga sesleri hem de kuş sesleri ile kulağınızın pasını silecek. Öte yandan mutfakta kullanılan ürünlerin hepsinin taze ve organik olduğunun altını çizelim. Ve mükemmel lezzetli menülere sahip olduğunu da.

Olanaklar! Otelde konaklayarak ister gün batımını izleyin ister havuzda serinleyip yüzün. Ya da Likya Yolu’nda hafif bir gezintiye çıkın. Tercih sizin! Ayrıca otelde yoga ve meditasyon yapabilir, lounge bölümünde şömine başında takılabilir veya bilardo keyfi yapabilirsiniz. Bunların dışında Babadağ’da yamaç paraşütü, dalış, tekne turu veya Jeep safari gibi aktivitelere de katılabilirsiniz.

Otelin bazı odalarında özel havuz bulunurken, bazı odalarında ise jakuzi bulunuyor. Ancak her birinin apayrı bir dizayna sahip olduğunu ve oldukça şık dekore edildiğini ekleyelim.

Yacht Classis Hotel

Şehir merkezine oldukça yakın bir konumda bulunan Yacht Classis Hotel, Fethiye’nin ilk butik belgeli oteli olma özelliği taşır. Akdeniz mimarisi ile tasarlanan otel, her türlü donanım ve konfora sahiptir.

Neden kalmalıyım? Karagözler’deki Marina’da yer alan tesis, bu özelliği ile de yoğun ilgi görmektedir. Otelde konaklamanın yanı sıra Lykia Kaya Mezarlarına ve Telmessos kalıntılarına yürüyebileceğinizi, yelkenli ile maviliklere açılabileceğinizi, koylarını keşfe çıkabileceğinizi belirtelim.

Olanaklar! Açık yüzme havuzu dışında hamam, sauna, jakuzi, iskelede sıralı masalar, teras, SPA merkezi, masaj, açık ve kapalı restaurant, bar ve daha pek çok hizmet otel içerisinde bulunur.

Lukka Exclusive Hotel

Lukka Exclusive Hotel

Butik oteller bölgesinde yer alan Lukka Exclusive Hotel, denize sıfır bir konumda ve bir yarımada üzerinde bulunur. Adeta bir saray edasıyla tasarlanan mimarisi ve etrafını çevreleyen rengarenk bahçesiyle göz zevkinize hitap edecek!

Neden kalmayalım? Özel sahilin masmavi sularına kendinizi atabilir veya olimpik havuzunda eğlenceli dakikalar geçirebilirsiniz. Hep eğlence hep aktivite nereye kadar bir yerden sonra da karınlar doymalı, değil mi? Kaş’ın en iyi restaurantlarından birinin otel içerisinde yer aldığını söylesek? Evet, yanlış duymadınız. Büyüleyici manzarası ve benzersiz tatları ile kesinlikle bir gününüzü bu restaurantta geçirmelisiniz.

Olanaklar! Kendine özel havuzlu odaya sahip olan tesis, sabah güzel bir kahvaltı eşliğinde güne başlamanızı sağlarken, akşam ise günbatımı eşliğinde mükemmel bir yemek yeme imkanı tanıyor. Eğer zamanınız varsa ve tatilinizi dolu dolu geçirmek istiyorsanız, Saklıkent Kanyonu, Likya Yolu yürüyüşü, dalış, kano turu, tekne turu ve yamaç paraşütü gibi aktivitelere katılım gösterebilirsiniz.

Likya Pavilion Hotel

Likya Pavilion Hotel

Kalkan’ın en güzel noktalarından birinde kurulu olan Likya Pavilion Hotel, geniş bahçesi ve harika manzarasıyla gelen misafirleri çok güzel şekilde ağırlıyor. İhtiyacınız olan her şeye bünyesinde yer veren otel, Kalkan limanına oldukça kısa bir mesafede bulunur. Deniz kenarındaki konumunun aksine daha çok özel havuzlu 10 süiti ile dikkat çekmektedir.

Neden kalmalıyım? Odanızın kapısını açtığınızda masmavi bir havuz ile karşılaşmak adeta rüya gibi! Üstelik öyle bir manzaraya karşı yüzeceksiniz ki sanki sonsuzluk içerisindeymiş gibi hissedeceksiniz. Havuzlu odalar dışında otelin plajına da giderek keyifli dakikalar yaşayabilirsiniz. Üstelik hemen otelin merdivenlerinden inerek bu plaja ulaşabilirsiniz.

Olanaklar! Odalarda genel olarak ihtiyacınız olan her şeye mevcut. Sabah kahvaltı yapacağınız ve akşam yemeği yiyebileceğiniz restaurant, özel oda servisleri, Kalkan’da gündüz turları ve günbatımı özel turları gibi birçok imkana sahip olduğunu da unutmayın!

Mandarin & Mango Boutique Hotel

Mandarin & Mango Boutique Hotel

Türkiye’de özel havuzlu oteller arasında yer alan Mandarin & Mango Boutique Hotel, Turkuaz Sahili’ne yakın bir konumda bulunmaktadır. El değmemiş doğasıyla bir harikalar yaratan butik otel, aynı zamanda lüks ve konforu bir arada yaşatır. Gelen misafirlere samimi bir ortam sunan bu tesis, özel bir kutlama, kulüp etkinliği ve iş toplantısı gibi etkinlikler düzenleyip katılma imkanı da sağlıyor.

Neden kalmalıyım? Romantik çiftler ve balayı çiftlerin özellikle tercih ettiği otel, 16 deluxe suit, 2 özel bahçeli ve havuzlu ikiz villadan meydana geliyor. Oldukça geniş odalara sahip olan her odada, jakuzi ve şömine bulunuyor. Otel, özel havuzlu villaları ile muhafazakar çiftlere özel havuzlu oteller konsepti içerisinde yer alır.

Olanaklar! Çeşit çeşit ve oldukça renkli kahvaltı seçeneği sunan otelde, köy yumurtası, ev yapımı reçeller ve çörekler gibi bir hayli lezzetli ürünler bulunuyor. Üstelik beş çayı hizmeti veren otelin tatlı ve tuzlu ikramlarına bayılacaksınız! E sadece kahvaltı yapmak olur mu? Akşam yemeklerindeki mezeleri ve birbirinden farklı menüleri de bir harika!

Otelde küçük ama temiz iki adet yüzme havuzu bulunuyor ve isteyenler otelin çevresinde bulunan koyları da tercih edebilir. Aynı zamanda yürüyüş rotalarında gezebilir, dalış yapabilir, antik bölgeleri keşfe çıkabilir, tekne ile maviliklere süzülebilir ve Babadağ’dan paraşütle atlayarak farklı bir deneyim yaşayabilirsiniz.

Hotel Villa Mahal

Hotel Villa Mahal

Adeta gizli kalmış bir cennet desek abartmış olmayız sanırım. Kendine has bir yer olmayı başaran Hotel Villa Mahal, Kalkan Koyu’nda bir yamaçta konumlanıyor. Akdeniz’in eşsiz manzarasını gözler önüne seren bu otel, her biri özel mimari ve dekorasyona sahip odalara ev sahipliği yapıyor.

Neden kalmalıyım? Körfez ve deniz manzarası, eşsiz bir ambiyans ve atmosferi gibi birçok özelliği ile Avrupa’nın en romantik oteli seçilmiştir. Ayrıca The Sunday Times tarafından “Dünyanın En İyi Manzaralı 10 Oteli”nden biri olarak seçilmiştir. Yetişkin oteli olan bu tesis, kendinizle baş başa kalabileceğiniz nadir yerlerden biridir. Dinginlik ve huzur bulacağınız bu yerde, merdivenlerden inerek kolaylıkla ulaşabileceğiniz bir plajda bulunuyor.

Olanaklar! Özel beach club, tatlı su yüzme havuzu, özel masaj ve terapi gibi SPA hizmetleri, sahil & teras restaurant, su sporları, oda servisi ve çamaşırhane hizmetleri gibi pek çok olanağı mevcuttur. Ayrıca kitaplar ve masa oyunları gibi seçenekler, turlar ve geziler, Kalkan’ın merkezine ücretsiz tekne servisi gibi seçenekleri ile de ön plana çıkmayı başarıyor.

Seven Hills Palace Hotel & Spa

Seven Hills Palace Hotel & Spa

İstanbul‘da özel havuzlu oteller arasında örnek verebileceğimiz bir yerdir Seven Hills Palace Hotel & Spa. Eşsiz mimarisi ve hizmet anlayışı ile İstanbul’da sıklıkla tercih edilen otel, geleneksel Türk misafirperverliğini gösterme konusunda oldukça başarılıdır. İstanbul özel havuzlu oteller için tercih edebilecek bir rota olan bu tesis, farklı tarzlarda 10 odaya sahiptir. Her odanın ise farklı bir ambiyansı ve tarzı vardır.

Neden kalmayalım? Romantik bir konaklama ya da iş veya aile gezisi için konaklayabileceğiniz Seven Hills Palace Hotel & Spa, Akdeniz ve Dünya mutfağından özel tatları restaurantında yer vermekten gurur duyuyor. Mükemmel bir Boğaz manzarası eşliğinde yemek yemenin tadı da bir başka olur!

Olanaklar! Keyif alanı, SPA merkezi, cilt bakımı, hamam, tıbbi masaj, İsveç masajı, aromaterapi masaj, derin doku masaj ve sıcak taş masajı gibi pek çok masaj imkanı gibi olanaklara sahiptir. Bunun dışında fitness, soyunma odası, sahil kenarı, teras, toplantı salonu, açık havuz ve daha pek çok hizmeti de bünyesinde barındırır.

**Evett, Türkiye’nin özel havuzlu otelleri listesi burada son buluyor. Siz de gidip memnun kaldığınız veya gitmek istediğiniz otelleri ya da yazdığımız otellerden birine giderek yaşadığınız deneyimleri yorumlara yazabilirsiniz. 🙂 Ayrıca Tatil Dükkanı Blog kısmındaki diğer yazılarımıza göz atabilir ve merak ettiğiniz konular hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Son olarak Tatil Dükkanı üzerinden indirimli fiyatlar ve erken rezervasyon ile ilgili bilgi almayı unutmayın! 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz