Son dönemde turizm sektöründe yerini alan ve özellikle muhafazakar insanların ihtiyaçlarına ve hassasiyetlerine çözüm getirmek amacı ile kurulan muhafazakar oteller, ülkemizin tatil beldelerinde sayıca artsa da pek azı vadettikleri standartları sunmaktalar. Biz de bu yazımızda sizler için Türkiye’deki en iyi İslami otelleri listeledik. Araştırmamızda, en iyi kaliteyi ve hizmeti sunan otelleri hem müşteri yorumlarını inceleyerek hem de genel anlamda referansları gözlemleyerek oluşturduk.

Siz de, alkolsüz ve her şey dahil muhafazakar otel arıyorsanız ve konaklayacağınız otelin tesettür oteller konseptinde olmasını istiyorsanız; aşağıdaki 10 muhafazakar oteli inceleyebilir ve harika bir tatili, hassasiyetlerinize uygun olarak dilediğiniz gibi gerçekleştirebilirsiniz.

10Atlas Beach Hotel

muhafazakar-oteller-atlas-beach-genel

Alanya’nın Konaklı mevkiinde yer alan otel, muhafazakar insanların tercih ettiği bir tesis. Atlas Beach Hotel ile sahil arasında otel içinden geçilen 25 m.lik bir alt geçit bulunmaktadır. Tesis, Konaklı merkeze 200 metre, Alanya’ya 12 km, Antalya Havaalanı’na ise 110 km uzaklıktadır.

muhafazakar-oteller-atlas-beach-oda

Toplam 10 adet havuzun bulunduğu tesiste Erkek misafirler için ana binada erkek havuzu, çocuk havuzu, 2 adet kaydıraktan oluşan erkek kaydırak havuzu ve erkek jakuzi havuzu mevcuttur.

muhafazakar-oteller-atlas-beach-havuz

Bayan misafirler için, sahil tarafında bayan havuzu, çocuk havuzu ve 2 adet kaydıraktan oluşan bayan kaydırak havuzu ve ayrıca SPA merkezinde kapalı yüzme havuzu bulunmaktadır. Ana binada ortak aile havuzu mevcut olup , bay-bayan ve çocuklara özel oyun havuzumuz ise sahil kısmındadır.

9Club Hotel Karaburun

muhafazakar-oteller-club-karaburun-genel

Alanya’nın gözde tatil yerlerinden olan Okurcalar mevkiinde bulunan Club Hotel Karaburun, muhafazakar oteller listemize girmeyi başaran tesislerden bir tanesi!  2016 yılında yenilenen tesis, denize sıfır olup kendine özgü plajı bulunmaktadır. 35000 m2 alana kurulmuş olan otel, Manavgat’a 27 km, Alanya’ya 34 km ve Antalya Havalimanı’na 90 km uzaklıktadır.

muhafazakar-oteller-club-karaburun-oda

Tesiste bay ve bayanlar için ayrı aquaparklı yüzme havuzları, ısıtmalı kapalı havuz, bayanların denizden faydalanmaları için deniz suyu havuzu ve çocuk havuzları bulunmaktadır.

muhafazakar-oteller-club-karaburun-havuz

Otelde sabah kahvaltısı öğle ve akşam yemekleri açık büfe olup tesisin belirlemiş olduğu saatler ve markalar dahilinde alkolsüz yerli içecekler ücretsizdir. Ayrıca Club Hotel Karaburun’da cilt bakımı ve güzellik merkezi, Türk hamamı, sauna, masaj ve dinlenme alanları da yer almaktadır.

8Adenya Hotel & Resort

Muhafazakar Oteller - Adenya Hotel

Alanya’nın Helal Turizm belgeli oteli Adenya Hotel & Resort; kadın erkek ayrı spa, havuz ve beyaz kumla kaplı plajlarıyla misafirlerini bekliyor. Toplam 289 oda bulunan tesiste 11 farklı oda çeşidi olup, odaların tamamı misafirler için özel konfor ve lüksle donatılmış.

muhafazakar-oteller-adenya-hotel-oda

Kadın erkek ayrı havuz ve plajları ve ailelere yönelik kompleksi ile hizmet veren otelde kapalı (ısıtmalı) tatlı su havuzları, 3’er adet kaydıraklı açık tatlı su havuzları, deniz suyu havuzları ve beyaz kumla kaplı plajları bulunuyor. Ayrıca, havuzlarda yiyecek-içecek hizmeti veren snack restoranlar da yer alıyor.

muhafazakar-oteller-adenya-hotel-havuz

Alkollü içeceklerin satışı ve servisinin yapılmadığı otelde İslami usullere uygun olarak, tamamen hijyenik ve sağlıklı koşullarda üretim yapan, et ve et ürünleri firmalarından ürün alınmaktadır. Otelin yiyecek konsepti 07:00–00:00 arasında, içecek konsepti ise 24 saat ücretsiz olarak sunulmaktadır.

7Katrancı Park Hotel

muhafazakar-oteller-katranci-park-genel

Muhafazakar oteller grubunda yer alan Katrancı Park Hotel, her şey dahil konseptiyle hizmet vermektedir. Kendi özel plajı ve eşsiz doğasıyla, stresten uzak, sessiz, sakin, geniş bir alana kurulu tesis, Fethiye’nin en iyi muhafazakar otellerinden bir tanesi.

muhafazakar-oteller-katranci-park-odalar

Zarif bir mimariye sahip otelde 108 oda ile üstü açık, etrafı kapalı 190 m2 bayanlara özel yüzme havuzu, 350 m2 üzeri açık ana yüzme havuzu ve 125 m2 sessiz yüzme havuzu mevcuttur.

muhafazakar-oteller-katranci-park-seccade

Kapalı ve açık alanı bulunan Sultan Restorant, havuz başı Huzur Cafe ile konuklarına ev sahipliği yapan otel, Dalaman Havalimanı’na 42 km, Fethiye şehir merkezine 17 km mesafededir.

6Elvine Deluxe Hotel

muhafazakar-oteller-elvin-deluxe

Alanya’nın en yeni ve lüks otellerinden biri olan Elvin Deluxe, geçmişin zerafeti ve günümüzün modern lüksünü yeniden tanımlayan bir anlayışla inşa edilmiş. En iyi muhafazakar oteller listemize giren otelde; standart, connection, dublex, engelli odası ve suit oda seçenekleri bulunuyor.

muhafazakar-oteller-elvin-deluxe-suit-oda

Toplam 304 oda ile hizmet veren tesisin odalarında; ışıklı büyüteç ayna, Kur-anı Kerim ve seccade bulunuyor.

muhafazakar-oteller-elvin-deluxe-havuz

Misafirleri için her detayı düşünen otelde bir bayan bir de erkek havuzu bulunuyor. Erkekler havuzu 700 m2; bayanlar havuzu ise 3600 m2 büyüklüğünde bir alana kurulmuş. Havuz keyfi yaparken, snack restoranda açlığınızı yatıştırabilirsiniz.

muhafazakar-oteller-elvin-deluxe-bayanlar-havuzu

Otelde hem siz hem de çocuklarınız için gün boyu süren aktiviteler bulunuyor. Her gün havuz başında sabah sporları ile başlayan aktiviteler; havuz oyunları, çocuklara özel yarışmalar, dart ,havalı tüfek, su volevbolu, plaj voleybolu ile devam ediyor.

muhafazakar-oteller-elvin-deluxe-sauna

Oyun parkında çoçuklarınızla doyasıya eğlenebileceğiniz tesiste, akşam aktiviteleri amfi tiyatroda çocuklara özel mini disko ile başlıyor ve skeç-komedi-parodi, animasyon showları ve sizlere özel profesyonel akrobasi-gösteri gruplarıyla devam ediyor.

5Bera Alanya Otel

Bera Alanya Hotel - Muhafazakar Oteller

Alanya’nın en iyi tesettür otellerinden biri olarak kabul edilen Bera Alanya Otel de muhafazakar tatil için konaklama yapan kişilerin tercih edebilecekleri ve hassasiyetlere saygı duyan bir otel olarak listemize giriyor.

Bera Alanya Hotel - Havuz

Otelin içerisinden direkt erişimi olan ve bayanlara özel 3500 metrekarelik harika bir havuza sahip olan Bera Alanya Otel içerisinde, ayrıca her bayanın kullanabileceği masaj, spa gibi alanlar da mevcut. Uzman kadrosuna harika bir masaj yaptırıp, günlük yaşamın stresini bir anlığına unutabileceğiniz Bera Alanya Otel; alkolsüz herşey dahil konseptiyle İslami tatil arayan misafirlerini bekliyor.

Bera Alanya Hotel

Ayrıca erkek misafirler için de denize sıfır olarak konumlanan 1300 metrekarelik havuzu da bulunan Bera Alanya içerisinde termal havuz da bulunmakta. Burada deniz yosunu, deniz suyundaki faydalı minareller, deniz tuzu ile ısıtılan su, termal terapi için birebir.

Bera Alanya Hotel - Termal

Alanya’nın 5 yıldızlı İslami otelleri arasında hem kalitesi hem de konforu bakımında ilk sıralarda yer alan tesiste ayrıca balayı çiftlerine özel oda süslemesi, banyoya kokulu mumlar, özel bornozlar, odaya kahvaltı ve özel indirim de sunulmakta.

4Pine Club Boutique Hotel Spa Kuşadası

Pine Club Boutique Hotel Spa Kuşadası

Kuşadası’nda bulunan tesis, doğanın içinde butik otel olarak hizmet vermekte olup, 24 saat herşey dahil alkolsüz konseptinde konukları ağırlamakta. Pine Club Boutique Hotel Spa, ailenizin huzur dolu günler geçirebileceği yegane tatil merkezlerinden bir tanesi.

Pine Club Boutique Hotel Spa Kuşadası - Havuz

Muhafazakar otel kategorisinde olan tesis içerisinde, 250 metrekarelik bir bayanlar havuzu, bayanlara özel olarak hazırlanmış sauna ve hamam hizmeti, yine bay ve bayanların ayrı olarak tercih ettiği mescit mevcut.

Pine Club Boutique Hotel Spa Kuşadası - Özel Havuz

Denize 3 km’lik mesafede bulunan tesiste sauna, hamam, spa ve günlük hayatının yorgunluğunu üzerinizden atabilmeniz için masaj imkanı da mevcut.

Pine Club Boutique Hotel Spa Kuşadası - Bayan Havuz

Havuzlu villaları, doğa villaları ve suit daire seçenekleri ile Pine Club Boutique Hotel Spa da kesinlikle değerlendirmeniz ve listenize eklemeniz gereken tesislerden bir tanesi.

3Angel’s Marmaris

Angel's Marmaris Hotel

Türkiye’deki en iyi 5 muhafazakar otel listemizin bir diğer üyesi ise elbette Angel’s Marmaris. Orman manzaralı ve deniz manzaralı oda seçenekleri ile hem siz hem de aileniz için en iyi hizmeti vermeye çalışan Angel’s Marmaris, ek olarak özel havuzu bulunan odalarında konaklayabileceğiniz villalara da sahip.

Angel's Marmaris Hotel - Plaj

Yeşilliğin içinde, 80.000 metrekarelik bir alana yayılmış olan otel, bayanlara özel havuzu ve saklı denizi ile dikkat çekiyor. Ek olarak, yine bayanlara özel olarak hazırlanmış özel restoran ve kafeler de Angel’s Marmaris’te sizleri bekliyor.

Angel's Marmaris Hotel - Balayı

Muhafazakar bir tatil planlıyorsanız, Angel’s Marmaris’te yeşilin ve mavinin tüm tonları ayaklarınızın altında, aradığınız tatili bulabilirsiniz. Sunduğu hizmetleri ve misafirperverliği ile Marmaris’in en gözde otellerinden olan Angel’s Marmaris, harika bir spa merkezine de sahip olmasıyla İslami oteller arasında en çok tercih edilen tesislerden biridir aynı zamanda.

Angel's Marmaris Hotel - Loca

Sakin ve kalabalıktan uzak bir tatil arayan konuklarına özel olarak yarımada locaları da bulunan tesiste, ister denize girebilir isterseniz de güneşin keyfinizi baş başa çıkabilirsiniz. Bunun yanında özel havuzlu oteller yazımızda da yer verdiğimiz gibi, tesisin belli oda tiplerinde sadece sizin kullanımınıza sunulan özel havuzlu oda tipleri de mevcut.

2Wome Deluxe

Wome Deluxe - Plaj

Özellikle kadınlara özel sunulan aktiviteler açısından harika bir seçim olan Wome Deluxe, 5 yıldızlı muhafazakar bir otel olarak pek çok konuğu tarafından vazgeçilmez bir tatil mekanı olarak görülüyor. Kadın ve erkek ayrı olarak toplamda 12 havuzu bulunan tesiste ayrıca kadınların erkeklerin ayrı ayrı kullanabileceğiz plaj ve güneşlenme alanları da bulunuyor. Çocuklar içinse aquapark ve çocuk kulübü bulunan tesis her şeyiyle ailece tatile gelenlere mükemmel hizmeti vermekte.

Wome Deluxe - Havuz

“Wome Deluxe – Women” bölümüyle kadınlara kendilerini daha da özel hissetmeleri ve tatilin tadını doyasıya çıkarmaları için oldukça çeşitli imkanlar sunuluyor. Gözlerden uzak çam ağaçlarının arasında güneşlenebilir, bayan havuzunda kadınlara özel aktiviteler ve partiler, kadınlara özel açık ve kapalı havuz, güneşlenme terası, hamak ve kadınlara özel disko, spa hizmetleri gibi birçok ayrıcalığı Wome Deluxe Hotel’de bulabilirsiniz.

Wome Deluxe

Ayrıca balayı için Antalya’da muhafazakar otel düşünenlere de, taş villalarda balayı çiftlerine özel ayrıcalıklarla tatil imkanı da mevcut.

Wome Deluxe - Oda

Villa tipi oda tipinde konaklamalarda ise sadece sizin kullanımınıza sunulan özel havuzu, sauna ve jakuziyi kullanabilirsiniz.

1Selge Beach Resort & Spa

Selge Beach Resort & Spa - Alanya

Traveller’s Choice 2018 kazananı olan Selge Beach Resort & Spa, Manavgat’ta bulunan harika bir tesis ve bu tesiste hassasiyetlerinize yönelik her şey düşünülmüş. Kadınlara özel alanları ile dikkat çeken Selge Beach Resort & Spa içerisinde, bay ve bayanlara özel ayrı inşa edilmiş havuzlar, aileler için karma havuz ve 2 adet çocuk havuzu da bulunmakta. Ala c’arte restoranlarındaki menüleri ile de dikkat çeken Selge Beach Resort, sunduğu spa hizmeti ile de kesinlikle kaliteli bir tesis olduğunu göstermekte.

Selge Beach Resort & Spa - Jakuzi

Balayı çiftleri için de; odaya kahvaltı, oda süslemesi, meyve tabağı ikramı, oda servisi hizmetlerinde %50 indirim, özel kutulu çikolata vs. gibi çeşitli ayrıcalıkları sunmakta.

Selge Beach Resort & Spa

Ultra herşey dahil alkolsüz konseptinde faaliyet gösteren 5 yıldızlı otelde, başta ramazan ve kurban bayramları olmak üzere özel günlerde sanatçılarda sahne almakta.

Selge Beach Resort & Spa - Aquapark

Antalya’nın Manavgat bölgesinde faaliyet gösteren tesis, daha önce konaklayan misafirlerinin Tripadvisor’a yaptıkları yorumlardan da tam puan alarak, Antalya’nın en iyi İslami oteli olarak da belirtiliyor.

Listede yer veremediğimiz ancak yine muhafazakar otel kategorisinde faaliyet gösteren Modern Saraylar ve daha fazlasını Tatil Dükkanı’nın muhafazakar oteller sayfasında bulabilir, indirimli fiyatlarla hemen rezervasyon yaptırabilirsiniz.

Ek olarak, Bodrum’da tatil planlaması yapan ziyaretçilerimiz için daha önce sayfamızda yer verdiğimiz Bodrum’un en iyi otelleri yazımıza da göz atmanızı öneriyoruz.

6 YORUMLAR

  1. Malesef benzeri otelleri istanbulda bulamiyorum. Yazınızda geçen çoğu otellerde bulunma firsatım oldu. Fakat istanbulda kısa tatilimi değerlendirmek için güzel bir muhafazakar bir otel aradım fakat bulamadım. neyse artık burada ki plaja gidiyorum. otel den daha ucuza geliyor. ve çalişanların bayan olması denizinin temiz olaması oteli aratmadı bana şahsen

  2. Gece gece can sıkıntısından gezerken okudum.hoş 1 yazı olmuş.bazan insan kendine vakit ayırabilmeli.5 10 günde olsa dinlenmek iyi gelir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz