Türkiye, üç tarafı denizlerle çevrili bir doğa harikası ve mavi bayrak almaya hak kazanmış birçok büyüleyici plaja sahip. Ülkemiz son yıllarda aldığı ödüller ve artan turist ziyaretleri ile popülerleşen pek çok plaja ev sahipliği yapıyor. Akdeniz, Ege ve daha birçok bölgemize uzanan Türkiye’nin en güzel plajlarını bu yazımızda sizler için listeleyeceğiz.

Siz de Türkiye’nin en güzel plajlarını incelerken, beğendiğiniz herhangi bir plaj varsa buna yönelik tatil planınızı gerçekleştirmek için hemen bize ulaşabilir ve fırsatlarımız hakkında bilgi alabilirsiniz. Erken rezervasyon kampanyaları ve daha pek çok fırsat ile Tatil Dükkanı, siz değerli konuklarını tatile göndermekten memnuniyet duyuyor!

10Ölüdeniz, Fethiye

Türkiye'nin En Güzel Plajları - Ölüdeniz

Ölüdeniz, Türkiye’nin en güzel ve şüphesiz en temiz plajlarından bir tanesi. 2006 Yılında dünyanın en güzeli seçilen Ölüdeniz, bilinenin aksine hiç de durgun bir göl değil. Sürekli yenilenen suyu ile tertemiz olan ve her yıl binlerce ziyaretçi ağırlayan Ölüdeniz’e uğramanızı kesinlikle tavsiye ediyoruz. Etrafınızı saran yeşil renk ve önünüzdeki masmavi deniz, sizleri çok ama çok huzurlu kılacak, bundan eminiz!

9Kaputaş Plajı, Kaş

Türkiye'nin En Güzel Plajları - Kaputaş

Kaputaş, ulaşması zahmetli ancak ulaşıldığında kesinlikle her yaz gitmek isteyeceğiniz türden bir plaj. Sakinliği ile bilinen bu plajda, su berrak ve uçsuz bucaksız denizin önünde huzurlu bir şekilde dinlenmek kaçınılmaz bir son. Serin suyu ile yenilenebileceğiniz ve birkaç gün dinlenerek zinde bir şekilde evinize dönebileceğiniz Kaputaş’a yolunuz düşerse, muhakkak orada konaklayın.

Ekonomik Tatil Önerileri başlıklı yazımızı okuyarak Türkiye’nin en güzel plajlarının bulunduğu bölgelerde bütçenize uygun otelleri detaylı bir şekilde inceleyebilir ve Tatil Dükkanı üzerinden rezervasyonunuzu kolayca yapabilirsiniz.

8Çıralı Plajı, Antalya

Türkiye'nin En Güzel Plajları - Çıralı

Dilerseniz kamp yapın, dilerseniz harika tesislerden birinde konaklayın; Çıralı plajı, son yıllarda görebileceğiniz en sakin ve en güzel plajlardan bir tanesi. Doğası ve tarihi gereği birinci derece sit alanı olarak nitelendirilmiş ve bu sebepten etrafında kalabalık tesisler bulamayacağınız bu plajda, genelde dinlenmek, kamp yapmak ve yüzmek isteyenleri görebiliyorsunuz. Bunun dışında, Caretta Caretta kaplumbağalarına da ev sahipliği yapan Çıralı’nın sadece bu kadim canlıları görmek için dahi tatil rotasına eklenebileceğini söyleyebiliriz.

7Kefalos Plajı, Gökçeada

Türkiye'nin En Güzel Plajları - Kefalos

Özellikle rüzgar sörfüne merakınız varsa, Kefalos bu alanda en güzel plajlardan bir tanesi. Çok uzun bir plaja sahip olan  Kefalos’un mavi bayraklı plajını mutlaka görmenizi tavsiye ediyoruz. Tertemiz suyunda rüzgar sörfü yapan insanları güneşlenirken saatlerce izleyebileceğiniz ve ek olarak yakın mesafede çamur banyoları yapıp zinde kalabileceğiniz Kefalos, Türkiye’nin en güzel plajları listemize kendine yer buluyor.

6Ilıca Plajı, Çeşme

Türkiye'nin En Güzel Plajları - Ilıca

Ilıca plajı, diğerlerinden kesinlikle çok farklı bir plaj ve bu farklılığı isimden dahi fark edebilmeniz mümkün. Deniz suyunun içinde sıcak su kaynakları bulunduran Ilıca Halk Plajı, özellikle eklem rahatsızlıklarınıza iyi gelebilecek bir deniz. Plajı tamamı ile halka açık olan ve dilediğinizce eğlenip yüzebileceğiniz Ilıca’ya mutlaka uğramanızı öneriyoruz.

5Amos, Marmaris

Türkiye'nin En Güzel Plajları - Amos

Marmaris’i daha önce pek çok kez değerlendirdik, ancak Türkiye’nin en güzel plajları listesinde Amos’a yer vermemek kesinlikle haksızlık olurdu. Aynı zamanda bir antik kent olan Amos’ta çakıl taşlı bir plaj bulunuyor ve kökleri çok eskiye dayanan kültür hazineleri de hala burada korunmaya devam ediyor. Çok berrak bir deniz ve olağanüstü bir plaja sahip olan Amos’ta, hem tarihi hissedebilir hem de dilediğinizce güneşlenip yüzebilirsiniz.

4Ortakent, Bodrum

Türkiye'nin En Güzel Plajları - Ortakent

Bodrum’un gidebileceğiniz en güzel ve en yakın plajlarından olan Ortakent de, Türkiye’nin en güzel mavi bayraklı plajlarından bir tanesi. Hem deniz sporlarına elverişli yapısı hem de ziyaretçileri nedeniyle hemen herkesin sevdiği Ortakent, çok uzun bir plaja sahip ve uçsuz bucaksız denizi kesinlikle çok güzel. Bu plajda gün batımını izlemek, denize doymak, paha biçilemez bir zevk olacaktır.

3İztuzu Plajı, Dalyan

Türkiye'nin En Güzel Plajları - İztuzu

Birinci derece sit alanı olan ve imara kapalı kararı geçtiğimiz yıllarda gelen İztuzu Plajı da Türkiye’de mutlaka görmeniz gereken plajlardan. Caretta Caretta kaplumbağalarını İztuzu’nda bolca görebilmeniz mümkün ve bunun yanında plaj, imara kapalı olduğundan yıllar boyunca doğallığını koruyabilen nadir konumlardan. Etrafı ormanlardan oluşan ve uçsuz bucaksız, tertemiz bir denizi olan İztuzu’na gitmenizi  mutlaka tavsiye ediyoruz.

2Kleopatra Plajı, Alanya

Türkiye'nin En Güzel Plajları - Kleopatra

Bu plaj, ismini ünlü Mısır Kraliçesi Kleopatra’dan alıyor. Rivayete göre, bu plajın altın renkli kumlarına Kleopatra da basmış, berrak denizinde yüzmüş… Gerçek mi değil mi bilemiyoruz, ancak plajın etkileyiciliği Kleopatra’dan değil, kesinlikle berrak suları ve altın rengi kumlarından geliyor; bunda hem fikiriz. 2 kilometreye uzanan geniş bir plaja sahip ve denizi oldukça güzel Kleopatra’ya, fırsat bulursanız mutlaka uğrayın.

1Sarımsaklı Plajı, Ayvalık

Türkiye'nin En Güzel Plajları - Sarımsaklı

Ayvalık, Balıkesir’in en güzel tatil bölgelerinden bir tanesi ve Sarımsaklı, kesinlikle son dönemin en popüler ve en güzel plajlarından bir tanesi. Deniz suyu oldukça serin, kumu oldukça ince yapısı ile dikkat çeken Sarımsaklı Plajı’nda ölmeden önce bir kez güneşlenin ve yüzün; pişman olmayacaksınız!

Tatil Dükkanı üzerinden bu plajların yakınında pek çok tesis bulabilir ve indirimli fiyatlarla bu tesislerde dilediğiniz kadar konaklayabilirsiniz. Erken rezervasyon fırsatlarımız ve her hafta sizler için hazırladığımız kampanyalarımızı görüntülemek için bizi sosyal medya hesaplarımızdan takip etmeyi unutmayın!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz