Yaz ya da kış fark etmeksizin, güzel bir dağ evinde birkaç günlük bir tatil, kafanızı dinlendirmeye de, ruhunuzu arındırmaya da yeter. Özellikle İstanbul gibi metropollerde, yoğun bir iş yükü ile boğuşuyorsanız, birkaç günlük kaçamak; doğa ve sessizliğin birleştiği yerlerde sizler için birkaç haftalık bir tatile bedel olabilir.

Türkiye'nin En Güzel Dağ Evleri - Genel

Tatil Dükkanı bu yazısında sizler için Türkiye’nin en güzel dağ evlerini listeliyor. Siz de, önümüzdeki aylarda ufak bir kaçamak yapmayı planlıyorsanız, yazımızı okuyarak butik ve oldukça sessiz bu dağ evleri hakkında ayrıntılı bilgiyi yazımızdan edinebilirsiniz. Ek olarak, sizin için Günübirlik Kaçabileceğiniz Tatil Yerleri yazımızda da birkaç yerleşkeden bahsetmiştik, buraları da inceleyerek listenize eklemenizi öneriyoruz!

6Karaca Dağ Evleri, İzmit

Türkiye'nin En Güzel Dağ Evleri - Karaca Dağ

İzmit’in bol oksijenli ve tertemiz havasını bilmeyen varsa, gidip de görmeyen varsa; mutlaka öneriyoruz, kalacak yer önerilerimiz arasında ise elbette Karaca Dağ Evleri yer alıyor. Hem konumu hem de hizmetleri ile dikkat çeken bu evlerde bir hafta sonu kaçamağı, sizin için kesinlikle muhteşem bir huzur kaçamağına dönüşecektir.

Türkiye'nin En Güzel Dağ Evleri - Karaca Dağ - Manzara

Etrafı eğlenceli dağ sporları etkinlikleri ile dolu olan Karaca Dağ Evlerinde, ATV’den Safari’ye kadar pek çok etkinliğe katılabilmeniz mümkünken; bunun yanında her akşam şarabınızla doğanın sessizliğini dinleyip huzur bulmak kesinlikle hayal değil. İhtişamlı manzarası, muhteşem doğası ve her sabah eşliğinde uyanabileceğiniz kuş cıvıltıları ile burası, size iyi gelecek.

5Taş Konak Dağ Evleri, Samsun

Türkiye'nin En Güzel Dağ Evleri - Taş Konak

Bungalov konseptinde hizmet veren Taş Konak Dağ Evleri de seçiminizi yapabileceğiniz muhteşem yerlerden bir tanesi. Bakıldığında, hem ayların yorgunluğunu atmak hem de sessiz, sakin bir yerde huzurlu bir tatil yapabilmek adına biçilmiş kaftan olan Taş Konak’ta, her sabah muhteşem bir köy kahvaltısı, her akşam organik ve doğal etlerle ızgara ziyafeti sizleri bekliyor.

Türkiye'nin En Güzel Dağ Evleri - Taş Konak - Manzara

Ek olarak, kayak yapabileceğiniz Akdağ kayak merkezine de oldukça yakın bir konumda bulunan Taş Konak etrafında hem doğa yürüyüşleri hem de bisiklet turu yapmak, konukların gözde etkinliklerinden diğer ikisi olarak biliniyor. Kahvaltı dahil hizmet veren bu dağ evlerinde, akşam yemeklerini etraftaki bölgesel restoranlardan yiyebilmektesiniz.

4Boğaziçi Butik Otel, Kocaeli

Türkiye'nin En Güzel Dağ Evleri - Boğaziçi Butik Otel

İstanbul’a yakın bir konumda, bir hafta sonu kaçamağı için en güzel yerlerden bir tanesi de Boğaziçi Butik Otel olarak biliniyor. Doğa içerisinde, oldukça hoş dizayn edilmiş ve mimarisi ile dikkat çeken bu tesis içerisinden akarsu geçmesi de, onu farklı kılan etmenlerden.

Türkiye'nin En Güzel Dağ Evleri - Boğaziçi Butik Otel - Manzara

27 Odalık bir tesis olan Boğaziçi Butik, özellikle Türk mutfağında oldukça uzman şefleri ile sizlere muhteşem tatlar sunabiliyor. Çevresinde pek çok güzellik barındıran bu tesiste, doğa yürüyüşleri yapabiliyor, Sapanca Gölü’ne oldukça yakın bir konumda bulunduğundan su sporu etkinliklerine de iklim elverişli ise katılım sağlayabiliyorsunuz. Odaların her birinde oldukça hoş butik balkonlar bulunduran ve her akşam manzarasını doyasıya izleyebileceğiniz bu butik oteli, dinlenmek isteyenler için muhakkak öneriyoruz.

3Birün Kümbet Dağ Evi, Giresun

Türkiye'nin En Güzel Dağ Evleri - Birun Kümbet - Manzara

Kümbet Yaylası, ülkemizin en temiz havasına sahip konumlarından biri ve burada bulunan Birün Kümbet Dağ Evi, sizlere muhteşem bir tatil deneyimi sunuyor. Giresun’un haşmetli dağlarının eteklerine kurulmuş olan bu dağ evinde, sabah güzel bir kahvaltı ile güne başlayabiliyor, sonrasında yayla içerisindeki çeşitli aktivitelere katılabiliyorsunuz.

Türkiye'nin En Güzel Dağ Evleri - Birun Kümbet

Bisikletten doğa yürüyüşüne, ATV turundan her akşam gerçekleşen ateş başında samimi sohbetlere kadar hem kafa dağıtıp hem de bolca dinlenebileceğiniz Birün Kümbet Dağ Evleri, temiz bir hava ve arındırılmış bir ruha kavuşmak adına kesinlikle en uygun seçimlerden bir tanesi.

Türkiye'nin En Güzel Dağ Evleri - Birun Kümbet - Genel

Standart oda, tek katlı konak ve dubleks konak gibi konaklama tipleri bulunduran bu dağ evlerinde, hem ekonomik hem de geleneksel Giresun lezzetleri ile dolu harika bir tatil deneyimi yaşayabiliyorsunuz.

2Albatross Dağ Evleri, Balıkesir

Türkiye'nin En Güzel Dağ Evleri - Albatros Dağ Evleri

Ahşap evleri ve konumu ile dikkat çeken Albatross Dağ Evleri de birkaç günlüğüne kaçıp bolca temiz hava ile yenilenebileceğiniz tesislerden. Hem yeşil hem de mavi tonların buluştuğu bu tesiste, her sabah terasınızda muhteşem bir kahvaltı, organik malzemelerle hazırlanmış pek çok çeşit sizleri bekliyor.

Türkiye'nin En Güzel Dağ Evleri - Albatros Dağ Evleri - Manzara

Geleneksel köy kahvaltısından sonra dilerseniz yürüyüşe dilerseniz bisiklet turuna çıkabileceğiniz Albatross’ta, kahvaltı ve akşam yemeği dahil bir konsept uygulanmakta ve oldukça ekonomik olduğu belirtilebilir. Deniz manzaralı ve süit odaları bulunan bu tesisin, doğa içerisinde görebileceğiniz en güzel yerlerden biri olduğu giden pek çok konuğun ortak görüşü.

1Kayserkaya Dağ Evleri, İzmir

Türkiye'nin En Güzel Dağ Evleri - Kayserkaya Dağ Evleri

İzmir’in muhteşem doğasını dağ evleri konsepti ile buluşturan Kayserkaya Dağ Evleri, sizin için unutulmaz bir deneyim ve muhteşem bir dinlence fırsatı sunuyor. Şirince’de bulunan bu tesis, aynı zamanda bir kamp merkezi ve dilerseniz çadırınız ile gelip kamp yapabilmeniz de mümkün oluyor.

Türkiye'nin En Güzel Dağ Evleri - Kayserkaya Dağ Evleri - Manzara

Hem bungalovları hem de çadır kampı seçenekleri bulunduran Kayserkaya içerisinde, bungalovlarda konaklamak özellikle dinlenmek isteyenlerin tercihi. Sessiz, sakin ve doğa içerisinde bulunan Kayserkaya Dağ Evleri de listenize ekleyebileceğiniz dinlence tesislerinden bir tanesi.

Türkiye'nin En Güzel Dağ Evleri - Kayserkaya Dağ Evleri - Oda

Son dönemde sessiz ve sakin konumları tercih eden ve bu konumlarda bulunan tesislerde kalmayı planlayan çiftlerin sayısı hayli arttı. Ek olarak, kamp yapmak isteyenler için de geçtiğimiz haftalarda kaleme aldığımız Türkiye’nin En İyi 10 Kamp Alanı başlıklı yazımızı incelemesini tavsiye ediyoruz. Hem dağ evlerinde hem de kamp merkezlerinde, beş yıldızın altında tatil yapmak yerine bin yıldızın altında tatil yapmaya ne dersiniz?

Farklı konu başlıklarında görüşmek üzere…

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz