Tatile çıkmak isteyen, birkaç gün dinlenip olabildiğince zinde eve dönmek isteyen pek çok kişi var ve hazır sezon açılmışken bu planları hayata geçirmenin tam da zamanı. Tatil Dükkanı, bu yazısında sizler için tatilde sizlere yardımcı olabilecek bazı seyahat uygulamalarını sıralayacak.

Siz de tatile çıkacaksanız ve hangi uygulamaların işe yarayabileceğinden haberdar değilseniz, yazımızı okuyarak pek çok uygulama konusunda bilgi alabilir ve yola çıktığınızda, sizlere yol arkadaşı olabilecek bu uygulamaları dilediğinizce kullanabilirsiniz. Pek çoğu ücretsiz olan bu uygulamaların, uygulama içi satın alım seçenekleri de mevcut ancak pek çoğunun ücretsiz sürümlerinin gayet yeterli olabildiği aşikâr.

8Award Wallet

tatil-uygulamalar-award-wallet

Sık sık seyahat eden biriyseniz, hem işiniz hem de tatilleriniz için bu uygulama tam da size göre. Award Wallet, son dönemde epey popüler olan mil puanlarını tek bir hanede toplayabilen harika bir uygulama olarak göze çarpıyor. Mil puanlarınızla, avantajlı seyahat seçeneklerinden faydalanabilir, uçak biletlerini satın alabilir ve belki de dönüşlerinizi bedavaya getirebilirsiniz. Nerede, ne kadar miliniz var öğrenmek için, Award Wallet’ın biçilmiş kaftan olduğu belirtilebilir.

7Google Translate

Google Translate

Geçtiğimiz dönemde gelen büyük güncelleme ile Google Translate, artık dilimize ve pek çok dile daha hassas, bir o kadar da profesyonel yaklaşıyor. Nereye giderseniz gidin, akıllı telefonunuzda gideceğiniz yerin çevrimdışı sözlüğünü yükleyin ve Google Translate size takıldığınız yerlerde yardımcı olsun. Uluslararası hemen bütün dillere hakim olan Google Translate’te, ek olarak sesli sözlük özelliği de mevcut.

6Fairfly

tatil-uygulamalar-fair-fly

Sizleri harika bir uygulama ile tanıştıralım, ismi Fairfly! Uçuşlarınızla ilgili olan bu uygulamada, bileti satın alıyorsunuz ve sonrasında Fairfly, bu biletin fiyat takibini gerçekleştiriyor. Şayet bilet fiyatları olur da düşerse uygulama tarafından uyarılıp fazla verdiğiniz parayı kolaylıkla geri alabiliyorsunuz.

5Seatguru

tatil-uygulamalar-seat-guru

O bir koltuk gurusu! Akıllı telefon uygulamalarının en işlevsellerinden bir tanesi olan Seatguru içerisinde, en rahat uçak koltuklarını bulabiliyorsunuz. Bildiğiniz gibi pek çok ekonomi koltuğu eşit koşullarda sunulmuyor, Seatguru, sizler için en rahatını renklendirerek seçiyor ve böylece siz de rahat bir yolculuk geçirmiş oluyorsunuz.

4Tripadvisor

tatil-uygulamalar-trip-advisor

Bir seyahat rehberi olan Tripadvisor’da, pek çok seçeneğiniz mevcut. Bunlardan bir tanesi, gideceğiniz yerin önemli özelliklerini, gezilecek yerlerini bulabilmeniz; bir diğeri ise otel yorumlarını okuyabilmeniz. Dilerseniz, karşılaştırmalı ve avantajlı fiyatlarla bu uygulama üzerinden rezervasyon yaptırabilmeniz bile mümkün. Sizin için en uygun otel fiyatını keşfeden Tripadvisor, her telefonda bulunması gereken bir uygulama.

3Accuweather

tatil-uygulama-accu-weather

Uluslararası bir hava durumu uygulaması olan Accuweather, her telefona lazım olan bir uygulama. Genel hava durumu uygulamalarında, ayrıntılı olarak gelecek günlere dair tahminler görmeyiz ancak Accuweather, bilimsel istatistiklerle gelecek günlere dair tahminleri de sıralıyor ve böylece gideceğiniz yerde, nasıl bir hava durumu ile karşılaşabileceğinizi biliyorsunuz.

2Icurrency

tatil-uygulama-icurrency

Türkiye’de dövizin durumu malumunuz, ancak yurt dışında, gideceğiniz ülkede kullanılan para birimlerinin Türk lirasına göre karşılaştırmasını güncel ve anlık yapabileceğiniz bir uygulama, şüphe yok ki, o ülkede ekonomik durumunuza yön vermek için güzel olacaktır. Icurrency, tam olarak bunu yapan harika bir çalışma.

1Livetrekker

tatil-uygulama-live-trekker

Son dönemin en beğenilen akıllı uygulamalarından Livetrekker, sizin için harika bir rehber. Gideceğiniz ülkede, nerelerde gezilir, ne yenir, ne içilir, bilmiyor musunuz? Bu uygulama, sizin için gerçek kullanıcılarının yorumlarını referans alıyor ve size olabildiğince yol göstermeye gayret ediyor.

Akıllı telefonunuzda yukarıdaki uygulamaları bulundurmayı ve Tatil Dükkanı’nda gitmek istediğiniz yerler için konaklama fırsatlarına göz atmayı ihmal etmeyin!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz