Kıbrıs sadece denizi ya da tarihi bölgeleri ile turistleri ilgi odağı değil! Aynı zamanda, Akdeniz’in incisinin festivallerine de büyük oranda ziyaretçi akını oluyor. Birçok festivale ev sahipliği yapan adada, eğlencenin adreslerinden bir tanesi de festivaller kuşkusuz! Yılın belli dönemlerinde düzenlenen bu tip festivaller Kıbrıs otelleri bazında da doluluk oranlarının en üste seviyeye çıkmasının temel sebepleri arasında yer alıyor. Büyük ilgi çeken ada festivallerinin en ünlülerini bu yazımızda sizler için kaleme aldık. İşte Kıbrıs’ın en ünlü festivalleri: 

Gazimağusa Kültür Sanat ve Turizm Festivali

Gazimağusa Kültür Sanat Festivali

Yaz aylarının ilk dönemlerinde gerçekleştirilen bir şenlik olan Gazimağusa Kültür Sanat ve Turizm Festivali dahilinde farklı farklı uluslararası üne sahip sanatçıları dinleme imkanı ortaya çıkıyor. Genel olarak jaz, pop ya da klasik müzik türünde olan konserler hem halk tarafından hem de turistlerce takip edilen en eğlenceli organizasyonlar arasında göstermektedir.

Uluslararası Bellapais Klasik Müzik Festivali

Uluslararası Bella Pais Klasik Müzik Festivali

Mayıs ya da Haziran aylarında düzenli olarak gerçekleştirilen ve gelenekselleşen Bellapais Klasik Müzik Festivali; tarihi bir önemi olan Bellapais Manastırı içerisinde organize edilmektedir. Muhteşem bir akustiğe sahip olan Bellapais Manastırı içerisinde klasik müziğe doyabilme imkanı sunan festival, keyifli bir gece geçirmek isteyenlerin mutlaka katılması gereken bir etkinlik.

Güzelyurt Portakal Festivali

Güzelyurt Portakal Festivali

Hasat festivalleri arasında yer alsa da son derece eğlenceli bir festival olma özelliğiyle öne çıkan Güzelyurt Portakal Festivali; narenciye türlerinin sunulması ve sergilenmesi için gerçekleştirilen bir organizasyon. Aynı zamanda da bu şenlik esnasında farklı sanatçılar konserler vererek bu özel günü kutlamak için bir araya geliyor. Kıbrıs’ta önemli bir görev üstlenen söz konusu festival, aynı zamanda da yoğun ilgi görmesi nedeniyle turisti bol bir etkinlik olarak biliniyor.

Lefkoşa Tiyatro Festivali

Lefkoşa Tiyatro Festivali

Eylül ayı içerisinde geleneksel olarak düzenlenen Lefkoşa Tiyatro Festivali; adanın en önemli organizasyonları arasında yer alıyor. Yerli ve yabancı ülkelerden sanatçıların ağırlandığı bir etkinlik olan festival, Kıbrıs’ın en önemli festivalleri arasında yer alıyor ve bu festivalde yoğun ilgi görüyor. 

Uluslararası Girne Zeytin festivali

Uluslararası Girne Film Festivali

Kıbrıs içerisinde yaşayanlar için “kutsal ağaç” olarak görülen zeytinin, hasat zamanı evresinde gerçekleştirilen bir organizasyon Uluslararası Girne Zeytin Festivali! Zeytine verilen önemin devam etmesi anlamında büyük önem taşıyan festival, adanın en önemli kültür mirasları arasında yer alıyor. 

Mutfağıyla da ünlü olan Kıbrıs’ın en özel lezzetleri hakkında bilgi sahibi olmak isterseniz Kıbrıs Tatlısı ve Adanın En Ünlü 3 Lezzeti başlıklı yazımızı okumanızı öneriyoruz.

Uluslararası Altın Salkım Film Festivali

Uluslarası Altın Salkım Film Festivali

Uluslararası Altın Salkım Film Festivali birçok ülkeden farklı yönetmenin filmini izleme fırsatı sunan bir etkinlik olarak ön plana çıkıyor. Festivalde ayrıca, juri tarafından en çok beğenilen filmlere ödüller veriliyor. En ünlü Kıbrıs festivallerinden biri olan Uluslararası Altın Salkım Film Festivali, adanın kültürel yapısına da ayna tutuyor. 

Kıbrıs’ı ziyaret etmeyi düşünüyorsanız Kıbrıs’ın Görmeniz Gereken Tarihi Yerleri ve Kıbrıs’ın Alışveriş Rehberi başlıklı yazılarımızı okumanızı tavsiye ediyoruz.

[destination name=”kıbrıs”][/destination]

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz