Tatil demek sadece denize girip güneşlenmek anlamına geliyor şüphesiz! Kültür gezileri, kitap okumak gibi, dinlenirken sizi bilgiyle ve tarihle donatacak türden bir etkinlik. Ülkemiz, tarihi zenginlikleriyle dikkat çeken sayılı ülkeler arasında yer alıyor, bu bir gerçek; ancak tarihi miraslarımızı keşfetmek konusunda genellikle sınıfta kalıyoruz.

golden-cave-genel-3

Kapadokya Bölgesi, görülmesi gereken yerler sıralamasında en üst sıralarda yer alan merkezlerimizden bir tanesi kuşkusuz! Eğer ülkemizin bu önemli kültür merkezini henüz keşfetmediyseniz ya da gördüklerinize doyamayıp bir kez daha Kapadokya yollarına düşmeyi planlıyorsanız, sizleri bölgenin en güzel köşelerinden birinin üzerinde kurulu olan Golden Cave Suits ile tanıştıracağız.

golden-cave-genel-5

Ürgüp’te yer alan bu tarihi otelin odaları tamamen kayadan el oyma ve taş olarak inşa edilmiş. Otel haline getirilmeden önce halk tarafından yaşam alanı olarak değerlendirilen tesisin odaları 40 ile 80 m2 arasında değişen genişliğe sahip. Otelin en önemli özelliklerinden bir tanesi de her odanın kendine özgü bir tasarımının olması!

golden-cave-genel-6

Güneşin doğuşunu ve batışını izlemek isteyenler için sonsuz bir derinlik sunan otel, altın rengi ve desenli kayaları nedeniyle “Golden” ismini almış. 2009 yılında otele çevrilmek üzere alınan tesisin orijinal binası ve kaya odaları 300 yıldan daha eski. Satın alındığı günden bu yana tamamen bölgenin taşları kullanılarak aslına uygun bir şekilde restore edilen Golden Cave Suits, bölgenin tarihi dokusunu iliklerinize kadar hissetmenizi sağlayacak.

Konaklama       

golden-cave-deluxe-oda-1

Otelde 3 deluxe oda, 4 superior suit ve 5 tane de royal suit bulunuyor. Tesiste bütün odalarda standart hizmet sunuluyor: Wifi (ücretsiz), ikram seti+su (ücretsiz), Safe (laptop ebatında) (ücretsiz), Smart tv – uydu yayını (ücretsiz), Minibar (ücretli), Oda servisi (ücretli), Ekstra talepler (sağlık, çocuk bakıcılığı vb) (ücretli), Telefon (ücretli), Laundry (ücretli), Merkezi Isıtma, Saç Kurutma Makinası, Özel El işlemeli Nevresim Takımları, Bornoz&Terlik, Marka Buklet Ürünleri, Yastık Menüsü.

Deluxe Odalar  

golden-cave-deluxe-oda-2

Tesiste mağara oda adıyla adlandırılan 3 adet deluxe oda yer alıyor. Agate, Garnet ve Citron adı verilen odalarda çift kişilik king size bir yatak misafirlerini bekliyor. Tarihi yapıya uygun özel el işlemeli nevresim takımlarının bulunduğu odalarda yastık seçimi, wifi, marka buklet ürünleri, bornoz ve terlik gibi hizmetler ücretsiz olarak sunuluyor.

Superior Suitler

golden-cave-superior-suite-1

Tarihi dokusuyla hayranlık uyandıran otelde iki tane, kesme taştan yapılmış ahşap Osmanlı tavanlı suit ve iki adet de mağara oda olarak tasarlanmış toplam dört superior suit bulunuyor. Kesme ahşap tavanlı suitler Emerald ve Rose Quartz, mağara suitler ise Peridot ve Jasper. Bütün suitlerde verilen standart hizmetler aynı olmasına rağmen, her oda farklı mimari yapısıyla birbirinden ayrılıyor.

Royal Suitler

golden-cave-royal-suite-1

Otelin en donanımlı ve lüks bölümü ise royal suitler. Tesiste Ruby, Turquoise, Sapphire, Amethyst ve Amber adlarında toplam 5 adet royal suite yer verilmiş. Bütün suitler standart hizmet dışında kendine özgü mimari yapısı ve 40 ile 80 m2 arasındaki oda genişlikleriyle birbirinden ayrılıyor.

golden-cave-genel-8

Genel Yorum

Ürgüp’ü tepeden gören büyüleyici manzarasıyla kendine hayran bırakan otel, şehir merkezine sadece 10 dakika yürüme mesafesinde. Tripadvisor tarafından 2015 yılında mükemmellik sertifikasıyla ödüllendirilen tesis, tarihi dokusu ve her biri kendine özgü farklı mimarisiyle ön plana çıkan odalarıyla dikkat çekiyor.

golden-cave-genel-9

Eğer siz de Kapadokya’da tarih kokulu bir kültür gezisi yapmak isterseniz, Golden Cave Suits’in sunduğu tarihi oda veya suitleri tercih edebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz