Tripadvisor ve benzeri platformlarda pek çok kez mükemmellik sertifikası alan ve Türkiye’de termal otel denince akla gelen ilk tesislerden biri olan Limak Termal Butik Otel, yarım pansiyon konsepti ile konuklarına Yalova’da hizmet veriyor.

limak-thermal-otel-genel-2

Huzurun, nezih bir ortamın ve orman manzaralı bir havuzun keyfini sürmek için tercih edebileceğiniz otelin hikâyesi ise aslında oldukça eskiye dayanıyor. Burası, ilk misafiri Mustafa Kemal Atatürk’ün olduğu tarihi bir yapı. Limak Turizm Grubu tarafından aslında uygun şekilde restorasyonu yapılan ve yeniden hizmete açılan bu tarihi yapıda oda numaraları, Atatürk’ün doğum tarihinden, 1881’den başlamakta. 1938 Numaralı odada ise, sonsuzluk işareti mevcut ve Limak Grubu, bu yönü ile takdir edilen tesisler arasında.

limak-thermal-otel-toplanti-salonu

Özellikle sağlık açısından pek çok konuğun uğrak yeri olan tesisi bu yazımızda mercek altına alacağız. Siz de bu otelde rezervasyon yaptırmayı düşünüyorsanız, bir bardak çay ya da kahvenizi alıp yazımızı okuyarak, tesis hakkında detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.

Tatilinizi bir termal otelde geçirmek istiyorsanız, ancak henüz hangi oteli tercih edeceğinize karar vermediyseniz, Türkiye’nin En İyi 5 Termal Oteli başlıklı yazımızı okuyarak tesisler hakkında detaylı bilgi edinebilirsiniz.

Odalar

Limak Termal, sadece 48 odalık bir tesis. Bu yönüyle, hem sessiz bir mekân olması sağlanıyor hem de konuklarla olabildiğince özenli ilgileniliyor. Özellikle restore edilmiş halinin dahi tarihi görünmesi açısından pek çok mimar ile çalışan otelin 300 kişilik ekibi, burada yatan tarihi hissetmenizi sağlamak için özenle uğraşmış.

Standart Oda

limak-thermal-otel-standart-oda

Tesisin standart odaları, oldukça hoş bir dizayn ile sizleri karşılıyor. Barok stilinde mobilyalarla döşenmiş bu odalarda, kadife perdeler ve cam avizeler dikkat çekiyor. Hem rahat hem de sessiz bir tatil geçirmek için biçilmiş kaftan olan standart oda tiplerinde, düz ekran televizyon ve termal su da yer alıyor.

Bazı standart odalarda balkon da bulunduran tesis içerisinde; her odada klima, özel kasa ve daha pek çok standart donanım mevcut.

Suit Oda

limak-thermal-otel-suit-oda

Otelin suit odaları, standart oda tipine göre biraz daha geniş hazırlanıyor. Burada da, özenli bir biçimde hazırlanmış dizayn, tarihi yapının korunmasına yönelik kadife ve cam parçalar dikkat çekiyor. Bazılarında bir adet çift kişilik yatak, bazılarında ise tek kişilik yatak bulunan suit odalarda, seçiminizi rezervasyon aşamasında gerçekleştirebiliyorsunuz.

Standart donanımların her biri bu odada da mevcut.

Cihannüma Suit

limak-thermal-otel-cuhannuma-suit

Otelin en fazla tercih edilen suit oda seçeneği ise Cihannüma Suit olarak biliniyor. Cihannüma suitleri, saray konseptinde düzenleniyor ve diğer oda tiplerine nazaran daha geniş hazırlanmaktalar. Ailenizle ya da eşinizle, bu suitlerde, saray havasında harika akşamlar geçirebilir ve oda hizmetlerinden sınırsız bir biçimde yararlanabilirsiniz.

Yeme – İçme

limak-thermal-otel-yeme-icme-1

Tesis, konuklarına yarım pansiyon konsepti ile hizmet veriyor. Yalova’nın en iyi restoranlarından biri olarak görülen Köşk Restaurant, bu tesis içerisinde bulunuyor. Geleneksel Türk mutfağı ve dünya lezzetlerini sizlerle buluşturan Köşk Restaurant’ta, harika akşam yemekleri yiyebilmeniz mümkün.

limak-thermal-otel-kosk-restorant

Haftanın her günü bu restoranda açık büfe kahvaltı ve serpme kahvaltı hizmetinin de olduğunu hatırlatalım.

limak-thermal-otel-kosk-brassire

Köşk Brasserie, sizlere açık havada muhteşem bir ambiyans ile tatlı, içecek hizmeti veriyor. Türk ve dünya mutfağından inanılmaz tatlılar tatmak adına, burayı ziyaret edebilirsiniz.

limak-thermal-otel-pythia-bar

Limak Thermal’in içinde bulunan Pythia Bar içerisinde taze sıkılmış meyve sularını tadabiliyor, Atatürk Toplantı Salonu’nda çay ve kahve seçeneklerinden yararlanabiliyorsunuz.

Hizmetler

Türkiye’nin en güzel termal otellerinden biri olan tesis, takdir edersiniz ki termal suları ile ünlü. Her odasında sıcak suyu bulunan ve küvetinizde keyifli, sağlıklı saatler geçirebileceğiniz bu otel içerisinde, hem bedeninizi hem de ruhunuzu dinlendirebilecek muhteşem spa merkezi de mevcut.

limak-thermal-otel-spa

Solunum sistemi, eklem, kas iskelet, kalp hastalıkları için yararlı olduğu bilinen termal suların; kadın doğum hastalıkları gibi konularda da etkili olduğu biliniyor. Uzmanlar, senede bir kez muhakkak termal suların bulunduğu tesisleri ziyaret etmenin, sağlık açısından yararlı olduğu görüşünde.

limak-thermal-otel-termal-havuz

1000 metrekare üzerine kurulmuş bir alan olan Pythia Termal Spa Merkezi, toplam 8 farklı bakım kabini ve buhar banyosu, Türk hamamı, sauna, açık ve kapalı termal havuz seçenekleri ile dikkat çekiyor. Burada, cilt bakımınızı yaptırarak bedeninizi yepyeni bir zindeliğe kavuşturabilir, sıcak suların verdiği yenileyici etki sayesinde rahatlatıcı bir tatil geçirebilirsiniz.

limak-thermal-otel-termal-havuz-1

Balayı tatili, evlilik yıldönümleri, doğum günleri için de özel etkinlik alanları ve ikramları bulunan Limak Thermal Boutique Hotel, ek olarak düğün, toplantı ve konferanslarınız için de hizmet vermekte.

Genel Yorum

Limak Grubu’nun en köklü otellerinden biri olan bu otel, termal su ile sağlığınızı koruyabileceğiniz, spa merkezi ile kendinizi yenileyebileceğiniz, sakin akşamları ile huzur bulabileceğiniz güzide otellerden bir tanesi.

limak-thermal-otel-termal-havuz-2

Yurt içinde sakin ve sessiz bir tatil tercih ediyor, sağlığınıza da önem vermek istiyorsanız, pek çok rahatsızlığa karşı etkili bir kür olan termal suların bulunduğu tesisi tercih edebilirsiniz.

[hotel id=”9030″][/hotel]

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz