“Şöyle sert kış aylarının birinde, bir hafta sonumu kendime ayırayım ve şöminenin başına geçip huzur bulayım” diyenlerden misiniz? O halde, sizin için harika önerilerimiz var. Soğuk kış aylarında gezip görebileceğiniz pek çok yer var, bunlar arasında kayak merkezleri de bulunuyor ancak siz daha sessiz ve huzurlu yerleri tercih edenlerdenseniz, şömine keyfi yapabileceğiniz birkaç merkeze ne dersiniz?

Şömine Keyfi Yapabileceğiniz Yerler - Genel

Tatil Dükkanı bu yazısında sizler için huzur bulabileceğiniz, yanan odunun çıtırtılarını dinleyip pencereden karın yağışını izleyebileceğiniz merkezleri listeliyor. Siz de, kış ayları yaklaşırken bu merkezleri listenize ekleyebilir ve tercihinizi yapabilirsiniz. Ek olarak, dört mevsim gidilebilecek dağ evlerini de Türkiye’nin En Güzel Dağ Evleri yazımızda paylaşmıştık.

7Asma Han Otel, Alaçatı

Şömine Keyfi Yapabileceğiniz Yerler - Asma Han Otel

Butik otelleri ile ünlü Alaçatı’nın Asma Han Otel’i, şömine keyfinizi doyasıya yapabileceğiniz merkezlerden bir tanesi. Lavanta kokulu odaları, öğle vakitlerinde yapılan ev yapımı kurabiyeleri ve şarap eşliğinde tatlı akşamları ile bilinen bu otel, sizi evinizde hissettirmekle kalmıyor, aynı zamanda muhteşem ambiyansı ile bir butik otelden isteyebileceğiniz sıcaklığı konuklarına ziyadesiyle sunuyor. Misafir yorumlarına bakıldığında, oldukça beğenilen bir butik otel olan Asma Han’da, bir hafta sonu geçirip şömine keyfi yaşayabilir, ek olarak Alaçatı’yı dilediğinizce keşfedebilirsiniz.

6Kurabiye Otel, Alaçatı

Şömine Keyfi Yapabileceğiniz Yerler - Kurabiye Otel, Alaçatı

Alaçatı’nın kış aylarında gidilebilecek butik otellerinden bir tanesi de Kurabiye Otel olarak biliniyor. 2010 Yılında hizmete açılan bu otelin Tripadvisor üzerinde mükemmellik sertifikası da mevcut. Suite, Deluxe ve Standart odaları ile konuklarına hizmet veren Kurabiye Otel’in ek olarak 200 senelik bir yapıyı da restore edip “Kurabiye Taş Ev” olarak hizmete sunduğunu belirtelim. Hem taş evde hem de otel içerisinde, şömine keyfi yapabilir, soğuk kış aylarında sıcak bir ortamda dilediğinizce dinlenebilir; aynı zamanda Alaçatı’nın güzelliklerini görebilirsiniz.

5Güllü Konakları, Şirince

Şömine Keyfi Yapabileceğiniz Yerler - Güllü Konakları

Birinci Dünya Savaşı’ndan sonra inşa edilen Güllü Konakları, 2001 yılında koruma altına alınan ve özellikle bahçesi ile meşhur bir tesis. Eskiyle moderni birleştiren ruh ile restore edilen bu 100 yıllık yapıda 12 farklı oda mevcut. Özenle seçilmiş mobilyalar, muhteşem bir balkon manzarası ve elbette şömine keyfi ile sizleri karşılayan Güllü Konakları, aynı zamanda yeme ve içme konusunda da oldukça iddialı. Dağlardan gelen kekik kokuları ile sizleri büyüleyen tatlar oluşturmayı hedefleyen bu tesiste, birkaç günlük bir tatil bütün stresinizin dermanı olabilir.

4Kırkınca Butik Hotel, Şirince

Şömine Keyfi Yapabileceğiniz Yerler - Kırkınca Butik Hotel

Şirince Köyü’nde konumlanmış Kırkınca Butik Hotel, aslında bir konak olarak bilinmekte. 1999 Yılından bu yana misafirlerini ağırlayan ve sahiplerinin mübadele dönemine dayandığı bilinen bu otelde, kuşak boyu bir tarih yazılmış desek, yalan olmaz. Bir şarap bir de kitap sloganı ile şömine keyfini sizlere tanıtan Kırkınca’da, her kış şömineler yakılır ve harika sohbet akşamları düzenlenir. Siz de, birkaç gününüzü hem stres atmak hem de Şirince’yi keşfetmek adına bu tatlı butik otelde geçirebilirsiniz.

3Ephesus Boutique Hotel, Kirazlı

Şömine Keyfi Yapabileceğiniz Yerler - Ephesus Butik Otel

Listelediğimiz diğer butik otellere nazaran biraz daha lüks ancak sıcaklığından ve samimiyetinden ödün vermeyen Ephesus da, kış aylarında şömine keyfi yapabileceğiniz merkezlerden bir tanesi. Meyve ve sebze bahçeleri ile ünlü Kirazlı’nın en güzel konumunda, çam ormanlarının arasında bulunan bu tesis, her odasında orman ve köy manzaralarını bulunduruyor. Yeme ve içme konusunda tamamen organik bir anlayış benimseyen bu otelde, sağlıklı beslenmek bir yana; stresten uzak, şömine başında muhteşem akşamlar geçirebilmeniz kesinlikle hayal değil. Kış aylarında birkaç günlük kaostan uzak kaçamak yapmak isterseniz, hem Kirazlı’yı görmeniz hem de bolca dinlenmeniz için Ephesus’u tavsiye ederiz!

2Beyaz Ev Ağva, Ağva

Şömine Keyfi Yapabileceğiniz Yerler - Beyaz Ev Ağva

“Ruhunuzu dinlendiren, Ağva’daki eviniz” sloganı ile hizmet veren Beyaz Ev de, gidilebilecek ve şömine keyfi yapılabilecek en güzel tesislerden bir tanesi. Hayvan dostu bir işletme olan, bunun yanında Tripadvisor’da mükemmellik sertifikası da bulunan bu tesiste, sakin, huzurlu ve oldukça sıcak bir ortam mevcut. Her bir köşesi, her bir odası sevgiyle oluşturulan Beyaz Ev Ağva; yalnızca yedi odaya sahip. Her biri nehir manzaralı, süit odalarında jakuzi keyfi yapabileceğiniz bu tesis; aynı zamanda şömineli lobisi ile de keyifle kalabileceğiniz; İstanbul içindeki otellerden bir tanesi.

1Türeyen Villaları, Sapanca

Şömine Keyfi Yapabileceğiniz Yerler - Türeyen Villaları

Doğanın eşsiz güzelliğini etrafına alarak muhteşem bir konuma inşa edilmiş Türeyen Villaları, Sapanca’da sizler için harika bir deneyim vadediyor. Şöminesi, doğa manzarası ve ortak havuzları ile sizlere hem güzel bir tatil deneyimi hem de kış aylarında sıcacık bir ev sunabilen Türeyen’de dört mevsim kalabilmek mümkün.Sapanca’ya gitmek, muhteşem manzarası ve doğasını izlemek, bunun yanında şömine keyfi yapmak isterseniz, Türeyen Villaları tercihlerinizden biri olabilir.

Şömine Keyfi Yapabileceğiniz Yerler - Manzara

Ek olarak, İstanbul dışına çıkmak istemiyor ancak yine de kafanızı dinlemek istiyorsanız, doğanın ortasında konumlanmış olmasa da Hafta Sonu Kaçamağı İçin İstanbul’un Jakuzili Otelleri yazısında sizler için harika tesisler listelemiştik; göz atın isteriz!

Farklı konu başlıklarında görüşmek üzere.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz