Termal oteller, Türkiye’de sağlıklı bir tatil isteyenlerin en çok tercih ettiği tesisler arasında yer alıyorlar ve Merada Termal Tatil Köyü, Hayıtlı’da bulunan en güzel tesislerden bir tanesi olarak öne çıkıyor. Termal turizminin göz bebeklerinden biri olan Merada’da, harika birkaç gün geçirebilir, ruhunuzu ve bedeninizi bolca dinlendirmek için birçok hizmetten yararlanabilirsiniz.

Merada Termal Tatil Köyü - Genel

Türkiye’nin en prestijli ve gözde tatil bölgesi Dikili’nin Hayıtlı Koyu’nda konumlanmış Merada Termal Tatil Köyü’nü bu yazı içerisinde detaylı bir biçimde mercek altına alacağız. Siz de, bu tesiste hem sağlıklı hem de huzur dolu bir tatil yapmak istiyorsanız, yazımızı okuyarak otel hakkında detaylı bilgi edinebilirsiniz. Ayrıca, Kaplıcalar İle Sağlıklı ve Eşsiz Bir Tatil Planlayın! başlıklı yazımızı okuyarak kaplıcalar ve özellikleri hakkında merak ettiğiniz soruların yanıtlarını bulabilirsiniz. 

6Konaklama Seçenekleri

Merada Termal Tatil Köyü - Konaklama

Merada’da konaklamak için villalar mevcut ve her villa 62 metrekare büyüklüğünde oluşturulmuş. Maksimum 5 kişinin kalabileceği şekilde hazırlanan bu villa tipi odalarda, Osmanlı mimarisinin dokunuşları ile bezenmiş detayları bulabilmeniz mümkün. Doğal malzemeler ve kaliteli mobilyalar ile konforu ziyadesiyle tadabileceğiniz villaların 1+1 Amerikan mutfaklı ve balkonlu yerleşkeler olduğu bilinmekte.

Merada Termal Tatil Köyü - Standart Oda

Jeotermal ısıtma sistemi, akıllı kapı kilit sistemi, saç kurutma makinesi, mutfak gereçleri, seramik zemin, kablosuz internet bağlantısı, televizyon, 24 saat sıcak su ve termal su hizmetlerinin bulunduğu Merada; ayrıca oda kahvaltı konseptini kullanmakta.

5Hizmetler

Merada Termal Tatil Köyü - Havuz

Konaklamanız süresince kullanabileceğiniz ücretsiz hizmetler arasında, termal havuz, sauna, Türk hamamı, açık yüzme havuzu bulunmakta. Bunun yanında, dilerseniz kumsalda şezlong ve şemsiyenizi talep ederek güneşlenebiliyor, dilediğinizce koyun berrak denizine girebiliyorsunuz. Yaz sezonunda Merada’da bir tatil planlıyorsanız, her akşam harika canlı müzik dinletilerinin bulunduğunu da hatırlatalım. Akşam yemekleriniz, Merada’da manzaraya nazır harika sesler ile birleşiyor ve muhteşem bir ortam bu tesiste sizleri bekliyor.

4Şifalı Sular & Termal Su Kaplıcaları

Merada Termal Tatil Köyü - Termal Havuz

Kaplıca tedavisinin başlıca ögesi olan termomineralli sular, bildiğiniz gibi şifa kaynağı olarak lanse edilmekte ve Merada Tatil Köyü içerisinde Sağlık Bakanlığı’ndan alınan raporlar ekseninde şifalı suların aşağıdaki rahatsızlıklara iyi geldiği bilinmekte.

  • Romatizmal hastalıklar,
  • Kronik bel ve eklem ağrıları,
  • Yumuşak doku hastalıkları,
  • Felç hastalarının tedavileri,
  • Genel stres bozuklukları,
  • Cilt hastalıkları.

Merada Termal Tatil Köyü - Termal Küvet

Jeotermal açıdan en zengin bölgelerden biri olan Hatırlı Koyu’nun termal suyu, litresinde 3 gram mineral içermekte ve bu oran pek çok kaplıcaya göre hayli başarılı bir oran. Asırlık zeytin ağaçlarının gölgesinde, sağlık bulmak için doyasıya kaplıca sularında dinlenebilmeniz mümkün.

3Masaj Hizmeti

Merada Termal Tatil Köyü - Hamam

Dilerseniz Merada’da sertifikalı, uzman terapistler eşliğinde muhteşem bir masaj hizmeti de alabilmeniz mümkün. Klasik masaj, lokal masaj, medikal masaj, refleksoloji masajı gibi ağrıları azaltmaya, depresyonu yatıştırmaya, stres hormonlarını azaltmaya iyi gelebilecek masaj terapileri uygulayan tesisin bu yönden de çok başarılı olduğu söylenmekte.

2Tuz Odası

Merada Termal Tatil Köyü - Tuz Odası

Merada’nın en dikkat çeken bir diğer hizmeti ise şüphe yok ki tuz odası. Tuz mağaralarının şifalı etkilerinden esinlenerek oluşturulan tuz odaları, astımdan geniz akıntısına, sinüzitten öksürüğe, yorgun uyanma hallerinden  kronik öksürüğe kadar pek çok derde deva olabiliyor.

1Genel Yorum

Merada Termal Tatil Köyü - Manzara

Genel hatları ile Merada’nın bir tatil cenneti olduğu söylenebilir. Hem konaklama seçeneklerindeki imkanları ve muhteşem hizmetleri hem de sunduğu nitelikli terapileri sayesinde, siz de bu tatil tesisinde dinlendirici, zaman zaman eğlenceli ve ailecek bir tatil yapabilirsiniz.

Merada Termal Tatil Köyü - Gün Batımı

Ek olarak, yakın zamanda bir termal otele tatile gitmeyi planlıyorsanız, Ekim Ayı İçin En İyi 5 Termal Otel Önerisi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ediyoruz. Farklı konu başlıklarında görüşmek üzere…

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz