Türkiye, termal suların cenneti olarak biliniyor ve her yıl binlerce yabancı ve yerli turist termal otellerde şifa dolu bir tatil yapabiliyorlar. Özellikle Kangal Balıklı Kaplıcası, son yılların en çok ilgi gören kaplıcalarından bir tanesi olarak öne çıkıyor. Sivas’ın Kangal ilçesinde kurulan bu kaplıca, yüksek değerdeki Selenyum içeren suyu ve doktor balıkları ile ünlü.

Bu yazımızda sizler için Kangal Balıklı Kaplıcası’nı ayrıntıları ile anlatmaya çalışacağız. Siz de, bu aralar şifa dolu bir tatile ihtiyaç duyuyorsanız, bu kaplıcada hem bolca eğlenebilir hem de rahatsızlıklarınıza şifa bulmak amacıyla termal suları dilediğinizce Kullanabilirsiniz. Ek olarak, Termal Tatile Giderken Alınacaklar Listesi başlıklı yazımızda sizler için gerekenlere dair bir liste hazırlamıştık, tatile gitmeden önce bu listeyi kontrol etmeyi de sakın ihmal etmeyin!

8Şifa Dolu Bir Tatil

Kangal ilçesi, özellikle kaplıca suları ve doktor balıkları ile son yılların en popüler yerleşkelerinden bir tanesi. Romatizmal hastalıkları ve özellikle selenyum içeriği sayesinde sedef hastalığını tedavi edebilen bu kaplıca suları, testleri yapılmış ve kanıtlanmış zengin mineral değerlerine sahip. Dilerseniz huzur dolu bir tatil için, dilerseniz sessiz, sakin ve bir o kadar da şifalı, rahatsızlıklarınıza çözüm bulabileceğiniz bir tatil için Kangal Balıklı Kaplıcaları’na gidebilir ve doğa içinde, doktor balıklar ve termal havuzlar eşliğinde güzel bir tatil yapabilirsiniz. Ek olarak, Kaplıcalar ile Sağlıklı ve Eşsiz Bir Tatil Planlayın! başlıklı yazımızı okuyarak Türkiye’nin en önemli kaplıcaları ve özellikleri hakkında detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.  

7Selenyum Suyunun Özellikleri Neler?

Selenyum, doğada oldukça özel bir madde olarak biliniyor ve gıdaların pek azının yüksek değerde selenyuma sahip olduğu belirtilebilir. Kangal Balıklı Kaplıcası’nın selenyumlu suyu ise, dünyada ilk ve tek olarak konuklara sunulmakta. Bakıldığında, tesisin şifalı sularının her litresinde bir gram civarında Selenyum bulunuyor. Bu değer, kesinlikle yadsınmaması gereken oldukça önemli bir mineral değeri ve Selenyumun vücudunuza katkıları saymakla bitmiyor.

Kan akışınızı düzenleyen, bağışıklığınızı arttıran ve antioksidan olarak da kullanılan Selenyum, pek çok hastalığın önüne geçiyor. Bunun yanında, doğurganlığı arttırmada yardımcı olduğu belirtilirken, tiroit fonksiyonlarını da düzenliyor. Kansere karşı yardımcı, astım belirtilerini direkt olarak kesebilen bu maddenin Türkiye’de bir kaplıca havuzunda bulunması ise büyük bir şans olarak görülebilir.

6Konaklama Seçenekleri

Kangal Kaplıcaları içerisinde konaklamanız için her şey hazır! Toplamda 270 yatak kapasiteli bir tesis olan kaplıcalarda, dilerseniz suit odalarda, dilerseniz standart odalarda konaklayabiliyorsunuz. Her odada merkezi ısıtma sistemi kullanılıyor ve termal su hizmeti 7/24 sunulabiliyor.

Odalarda konaklamak istemez ve günübirlik olarak gezi yapmayı düşünürseniz; mesire yerleri ve karavan bölümleri de mevcut. Yiyecek ve içecek konusunda tesis etrafındaki restoranlardan ya da yiyecek içecek otomatlarından yararlanmanız ise mümkün görünüyor. Çay bahçesinden spor alanlarına, mini futbol sahasından çocuklarınız için harika bir parka kadar, Kangal Balıklı Kaplıcası’nda eğlenmeniz ve dinlenebilmeniz adına her şey düşünülmüş.

5Havuzlar

2 Adet yüzme havuzu, 4 adet tedavi havuzu ve 8 adet özel aile banyosu ile hizmet veren Kangal Kaplıcaları, Türkiye Kaplıcalar Birliği üyesi. Her odasında kaplıca suyunu kullanabilirken, aynı zamanda dilerseniz iki adet yüzme havuzunda, tedavi değil eğlence amaçlı yüzebilir; diğer kapalı ve açık havuzlarda ise tedavi amacıyla bulunabilirsiniz.

 Havuzları yılın 12 ayında açık olan ve dört mevsim girilebilecek bu tesiste; soğuk ve çetin hava şartlarında tüp geçit sistemi kullanılabiliyor. Tüp geçit sistemi sayesinde, soğuk havadan etkilenmeksizin kaplıca sularında, rahatlıkla tedavi olabiliyor ve yüzebiliyorsunuz. Ek olarak, tedavi havuzlarından faydalanmak isteyen her konuğun herhangi bir sağlık kuruluşundan kan tahlili yaptırarak Elisa testi sonuçlarını yetkililere sunması gerekiyor. Sağlık konusunda epey dikkatli ve hassas davranan tesiste; ince elenip sık dokunduğu söylenebilir.

4Hangi Rahatsızlıklara İyi Geliyor?

Dünyanın ilk ve tek selenyumlu ve doktor balıklı kaplıcası olan Kangal Kaplıcaları içerisinde, romatizmal ve deri hastalıklarına çözüm bulabiliyorsunuz ancak burayı ünlü yapan yön, sedef hastalığına dair bulunan şifa. Bir deri hastalığı olan sedef hastalığı, doktor balıklar ve kaplıca suları vasıtası ile kısa sürede tedavi edilebilmekte ve buna dair pek çok kanıt da mevcut. Dolayısıyla, dilerseniz ruhen dinlenmek ve kaplıca sularında bolca vakit geçirmek; dilerseniz deri hastalıkları ve romatizmal hastalıklarınıza şifa bulmak amacıyla Kangal Kaplıcaları’na gidebilirsiniz.

3Sedef Hastalığı Tedavi Süreci Nasıl İşliyor?

Günümüzde bilimsel olarak pek çok tedavi seçeneği olsa da, yan etkileri sebebiyle tercih edilmeyen sedef hastalığının tedavisi için en doğal yöntemlerden bir tanesi, Kangal Balıklı Kaplıcaları. Oldukça sık görülen ve kronik seyirli bir deri hastalığı olan sedefin tedavi süreci; hastalığın oluşum şekline bağlı olarak değişiklik gösteriyor.

Yaklaşık 37 derecelik sıcaklığı ile termal sular ve suda yaşayan binlerce balık aracılığıyla, tedavi başlatılıyor. Doktor balıklar, sivilceleri ve yara kabuklarını yiyerek deri ile kaplıca suyunun temas etmesini kolaylaştırıyorlar. Bu sayede, selenyumlu kaplıca suyu deriye temas ederek kısa sürede yaraları gideriyor. Hastalığına dair her tedaviyi denemiş ve çözüm alamamış yüzlerce insanın Kangal Balıkçı Kaplıcaları’nda sedef hastalığına dair şifa bulduğu biliniyor.

2Nasıl Ulaşabilirim?

Kangal Kaplıcaları’na ulaşım günümüzde oldukça basit. Aşağıda sizler için pek çok yoldan Sivas’ın Kangal ilçesine ve kaplıcalarına nasıl ulaşabileceğinizi anlattık.

  • Karayolu (Şahsi Araç): Sivas’a pek çok ilden şahsi aracınızla gidebilmeniz mümkün. Ancak özellikle İstanbul çevresinden gidiyorsanız, şahsi aracınızla çok uzun süren bu yolu gitmek yerine havayolunu tercih etmenizi tavsiye ediyoruz. Ankara’dan Sivas’a 5-6 saatte; İstanbul’dan Sivas’a 9-10 saatte varabiliyorsunuz.
  • Karayolu (Otobüs): Günümüzde pek çok otobüs firması, Sivas’ın Kangal ilçesine seferler düzenleyebiliyor. Eğer ilinizden Kangal ilçesine sefer bulunmuyorsa, Sivas merkezde inerek Otogar içerisindeki toplu taşımalara binip Kangal Kaplıcaları’na ulaşabilirsiniz.
  • Havayolu: Havayolu aracılığı ile büyük şehirlerden direkt uçuş ile Sivas Nuri Demirağ Havaalanı’na kısa sürede varabilmeniz mümkün. Havaalanına vardıktan hemen sonra, Sivas içindeki otobüs seferleri sayesinde, Kangal’a 1,5 saat içerisinde varabilmektesiniz.

1Genel Yorum

Siz de deri hastalıklarınıza çözüm arıyorsanız ya da sükunet içinde bir termal tatil yapmak istiyorsanız, günümüzde gelişimi ile dikkat çeken Kangal Kaplıcaları, kesinlikle ideal bir konum. Selenyum suyu, mineral değerleri yüksek termal havuzları ve elbette sunduğu doktor balıklar olanağı ile şifa dolu bir termal tatili bu kaplıcalarda gerçekleştirebilir; yenilenmiş ve huzur dolu bir şekilde şehrinize, işinize dönebilirsiniz.

Farklı konu başlıklarında görüşmek üzere!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz