Ülkemizin termal turizm konusunda önemli merkezlerinden biri olan Balıkesir’de bulunan Güre Kaplıcaları her yıl binlerce insan tarafından ziyaret ediliyor. Kazdağları’nın güney eteklerindeki Güre zaten popüler bir tatil ve gezi destinasyonu olarak tanınıyor ve ilçedeki kaplıcalar da ilçeyi çok daha çekici bir hale getiriyor.

Güre Kaplıcaları - Genel

Güre Kaplıcaları’nın tüm dünyada tanınmasında aşk tanrıçası Afrodit’in bu şifalı sularda yıkandığına inanılmasının da önemli bir rolü var tabi ki. Güre Kaplıcaları’nda hem banyo hem de çamur kürleri uygulanıyor ayrıca bu kaplıcanın suları radyoaktif özelliğe de sahip ve bu da birçok hastalığın tedavisinde son derece etkili olmasını sağlıyor.

Güre Kaplıcaları Hangi Hastalıklara İyi Geliyor?

Güre Kaplıcaları - Otel Havuz

Türk ve Belçikalı uzmanlarca yapılan araştırmada Güre Kaplıcaları’nın sularının potasyum, magnezyum, sodyum, demir, kalsiyum ve alüminyum içerdiği belirlenmiş. Kaplıcanın suları sedef, kireçlenme, kadın hastalıkları, guatr, cilt hastalıkları, karaciğer hastalıkları, böbrek kumu ve taşı sorunlarına iyi geldiği biliniyor. Ayrıca, Şifalı Sularıyla Ünlü Afyon Kaplıcaları başlıklı yazımızı okuyarak konu hakkında daha detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz. 

Güre Kaplıcaları - Termal Havuz

Güre Kaplıcaları’nda tedaviler on günlük kürler halinde uygulanıyor ve fayda görebilmek için mutlaka on günlük kürü tamamlamak gerektiğinin altı çiziliyor. Kaplıcaların suyu ile uygulanan içme kürleri ise florir noksanlığı, safra yolları sorunları, bağırsak sorunları gibi birçok sorunun tedavisine yardımcı oluyor.

Güre Kaplıcaları’nda Nerede Kalınır?

Güre Kaplıcaları - Hamam

Kaplıcanın çevresinde bir üç yıldızlı bir de 4 yıldızlı termal otel yer alıyor ve bu otellerde sadece yaz aylarında değil yıl boyunca konaklama imkânı bulunuyor. Güre Kaplıcaları’nın şifalı sularını misafirlerinin ayağına getiren Ramada Resort Kazdağları Thermal & Spa, hem tatil yapabileceğiniz hem de şifalı sularıyla sağlığınıza yeniden kavuşabileceğiniz en özel otellerden biri… Çok Özel Bir Tatil İçin Ramada Resort Kazdağları başlıklı yazımızı okuyarak tesis hakkında detaylı bilgilere sahip olabilirsiniz. 

Eğer termal otellerde şifalı sulardan faydalanmak ve tatil yapmak istiyorsanız Termal Oteller sayfamızı ziyaret edebilir ve rezervasyon yapabilirsiniz. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz