Termal su turizminin kalbi, bilindiği gibi Türkiye’de atıyor ve dünya üzerinde en fazla termal su kaynağı olan bölgelerden bir tanesi olan ülkemizde; haliyle pek çok termal su tesisi de mevcut. Sadece odada termal havuz olan oteller de var, oldukça lüks hazırlanıp spa merkezine, jakuzisine kadar donatılanlar da! Bu yazımızda, özellikle çiftler için havuzlu olarak dizayn edilmiş termal otelleri mercek altına alacağız. Siz de, eşinizle hem romantik hem de sağlıklı bir tatil yapmak niyetindeyseniz, yazımızı okuyarak bu tesisler hakkında bilgi alabilirsiniz. Ayrıca, Türkiye’nin En Lüks 10 Termal Oteli başlıklı yazımızı tıklayarak ülkemizdeki konforlu ve lüks en iyi termal oteller listesini inceleyebilirsiniz. 

Afyon Termal Oteller

Dündar Termal & Villa Otel

dündar termal otel termal havuzlu

Türkiye’nin en popüler termal kaplıca merkezi olan Afyon’da hizmet vermekte olan Dündar Termal Villa Otel, 5 yıldızlı termal oteller bölgesinde konumlanmaktadır. Her derde deva termal suyu, 7/24 sıcak su ve özel havuzlu odalarıyla kendini ön plana çıkarabilmeyi başarmış. 2+1 dubleks ve 1+1 süit villa şeklinde iki konsepte faaliyet gösteriyor olup içerisinde; özel hamam ve bir de termal havuz yer alırken mutfak ve tv’li oturma odası da bulunuyor. Yılın her ayı tatil yapma imkanı sunan otelin geniş ve konforlu yaşam alanları ile kendinizi evinizde gibi hissedeceksiniz.

Bazı sağlık problemleri için belirli süre termal havuz içerisinde kalmak iyi geleceğinden havuzlu bir oda en iyi seçenek olacaktır. Elbette ki bunu sadece sağlıksal problemler için değil üzerinizdeki kötü enerjiyi atıp rahatlayabileceğiniz bir tatil türü olarak da değerlendirebilirsiniz. Bu bölgede sıcaklığı 90-95 °C olan su, devlet kuruluşu Afjet Jeotermal Enerji Şirketi’nce tüm işletmelere dağıtılmaktadır. Gelen sular ile banyo ve ısınma amaçlı kullanılıyor. Genellikle kemik, doku, kas, romatizma, kırık-çıkık, fıtık, iltihapsız-ödemsiz kas, kemik gibi rahatsızlıklara şifa olmaktadır.

Villa tiplerinden bahsetmek gerekirse jakuzili dubleks villada; iki tane tek kişilik yatak, internet bağlantılı tv ve oturma odası, mutfak, jakuzili banyo ve termal havuzlu Türk hamamı bulunurken, VIP villa içerisinde; farklı olarak bir adet çift kişilik yatak, 100 film arşivlik harddisk, sedir sauna ve bahçe manzarasına sahip balkonlu mutfak bulunuyor. Suit villa; bir tane çift kişilik yatak ve yanında bir adet kanepe ile mutfak ve termal havuzlu Türk hamamı özelliklerine sahip. Saunalı suit villa, VIP villa ile aynı özelliklere sahip olup engelli evinde tv, bir adet çift kişilik yatak, mutfak ve termal havuz yer alıyor. Son olarak apartların içerisinde termal havuz ile Türk hamamının olmadığı bilgisini de verelim.

Kalabalık aile ve arkadaş grupları için villada konaklamanın avantajları büyük. Hem mahremiyetim korunsun hem konfor alanımın dışına çıkmadan tatil yapmak istiyorum derseniz bundan daha rahat bir seçenek bulamazsınız. Ekonomik, huzurlu ve kendi sınırlarınızı çizebildiğiniz harika bir tatil olabilir! Konaklayacağınız villa içerisinde yukarıda belirttiğimiz üzere bir mutfak mevcut olup ihtiyacınız olabilecek tüm malzemeler ile donatılmıştır.

Dündar Termal & Villa Otel’in çevresinde klinik, tam teşekküllü şehir hastaneleri, alışveriş merkezleri, market zincir markası gibi her daim işinize yarayacak olan olanaklarında yer alıyor oluşu artı bir özellik katıyor. Uygun fiyat politikası ile ön plana çıkan bu yeri çiftler için özel havuzlu termal oteller listenize ekleyebilirsiniz. Konumu ve müstakil olması sebebiyle pek çok kişi tarafından rağbet görmektedir. Odaların temiz olması ve otel personellerinin ilgisi memnuniyet sağlar nitelikte.

Dündar Termal & Villa Otel‘e rezervasyon yaptırın!

  • Adres: Demirçevre, Afyon Kütahya Yolu, 03040 Termal Oteller Bölgesi/Afyonkarahisar Merkez/Afyonkarahisar
  • Ulaşım Haritası 

İkbal Thermal Hotel & Spa

İkbal Grubu’nun Afyonkarahisar’da konumlandırılmış tesisi İkbal Thermal Otel, ödülleri ve şifalı suları ile bilinen Afyon otellerinden biri. Şehrin termal sularını konukları ile hem odalarındaki banyolarında hem de Minera Spa merkezinde buluşturan İkbal’de, spa merkezi içerisinde bulunan özel aile havuz ve banyolarında vakit geçirebilmeniz de mümkün. Sosyal eğlence olanakları, açık hava alışveriş merkezleri ve geniş salonlarıyla tam bir hizmet sağlıyor. Ekonomi, standart, engelli, lüks superior, aile odası ve suit şeklindeki oda konseptlerine sahiptir.

Otelin içerisindeki Minera Spa Merkezi‘nde; spa ve çeşitli spor faaliyetleri gerçekleştiriliyor. Fitness merkezinde; termal havuzlar, özel aile banyoları, su kaydırağı olan kapalı yüzme havuzu, çocuk havuzu, açık termal havuz, Türk hamamı, sauna, jakuzi, buhar banyosu, ısıtmalı açık yüzme havuzu, kuaför salonu, masaj odaları, çamur banyoları, cilt ve vücut bakımları gibi eksiksiz bir hizmet veriliyor. Bunların yanı sıra bayanlar için bir adet kapalı havuz ile bir adette termal havuz yer alıyor.

Çocuk oyun alanlarının bulunduğu tesis içerisindeki hijyen otele gelen misafirlerin gözünden kaçmıyor. Konakladığınız her gün boyunca temiz havlu ve bornoz veriliyor. Bunun yanı sıra oda temizliği de harikulade şekilde yapılmakta olduğundan personellerin işlerini ne denli severek yaptığı kolayca anlaşılıyor. Sadece kat görevlileri değil otelde çalışan her bir personelin ilgi ve alakasından memnun kalmayan müşteri sayısı beş elin parmağını geçmiyor desek mübalağa etmiş olmayız. Tüm bunların yanında yemekleri ve servis kalitelerine de değinmeden geçemeyeceğim. Gerek yemek çeşitliliği gerekse sıcak servis ediliyor oluşu tüm beklentileri karşılıyor.

Kişiye has banyo kürü, çamur ve diğer doğal yöntemler kullanılarak yapılan bakımlar sayesinde yeniden doğduğunuzu hissedeceksiniz! Meşhur Afyon termal suyu ile yapacağınız banyodan sonra cildiniz sıkılaşarak aynı zamanda kendini yenileyecektir. Lüks ve konforu bir arada sunan İkbal Thermal Otel, uzman kadrosu ile tarafınıza bilhassa spa konusunda kusursuz hizmet veriyor olup yapacağınız bu kısa tatil ile hem zihin hem de beden yorgunluğunu atabilirsiniz.

İkbal Theral Hotel‘e rezervasyon yaptırın!

  • Adres: Dörtyol Mahallesi Afyon Kütahya Yolu No: 2/3, 03100 Merkez/Afyon
  • Ulaşım Haritası

Başaranlar Thermal Otel

başaranlar termal otel termal havuzlu

Afyon Gazlıgöl termal oteller listesinin başlarına rahatlıkla yazılabilecek olan Başaranlar Thermal Otel yüksek standartlardaki hizmeti, memnuniyet odaklı çalışan personelleri ve evinizi özletmeyecek rahatlığı ile buradan güler yüzlü şekilde ayrılmanızı sağlıyor. Çok eski tarihe dayanan Gazlıgöl termal suyu, 2+1 villa apartları ve 1+1 süit odalarında adeta şifa dağıtıyor. Tüm odalarda termal havuz bulunuyor olup yılın her ayı termal tatil keyfi için sizleri bekliyor!

Birbirinden farklı etkinlik ve çocuk oyun alanlarının yer aldığı otel çocuklu aileler için biçilmiş kaftan. Basketbol, futbol, yürüyüş, fitness, çevresinde yer alan çeşitli göllerde balık tutma, amatör ve profesyonel bisikletçilerin kullanabilecekleri yol rotaları, mini bir hayvanat bahçesi, kafeteryada oynayabileceğiniz bilardo, air hockey, langırt, okey, tavla ve kağıt çeşitlerinin yanı sıra çocuklarınız ile beraber güzel bir aktivite olacağını düşündüğümüz at biniciliği de mevcut.

Sabah açık büfe olarak kahvaltı veren Başaranlar Thermal Otel’de öğle ve akşam yemeklerinde a la carte seçeneği bulunuyor. Kafeteryada akşam yanan kuzinede pişirilen kestane ve patates sizi çocukluk yıllarına götürdüğü gibi Afyonkarahisar’ın meşhur sucuğu ile yapılan tost ve omletler ise iştahınızı kabartacak. Odalarda verilen termal havuz hizmeti, bulunduğu bölgedeki en fazla odada havuz bulunan otel olarak nitelendiriliyor.

Bunun çok fazla rağbet görmesinin yegane sebebi ise insanların soğuk havalarda dışarıya çıkmasına gerek duymadan ve zaman kısıtlaması olmaksızın yararlanabilme imkanın oluşudur. Bunun yanında kişiye özel havuz kullanımı insanlarda her zaman daha hijyenik olduğu algısını oluşturmuştur. Nitekim de durum bu şekildedir. Ancak atlanmaması gereken bir husus var ki o da, çok fazla abartmadan tehlikeli bir duruma mahal vermemektir.

İki çeşitteki odaları 3 ve 5 kişilik konaklama kapasitelerine sahip olup, içerisinde tüm gereçlerin yer aldığı mini bir mutfakta bulunuyor. Her iki odada tv, wi-fi, isteğe bağlı olarak bebek yatağı, telefon hizmetleri yer alırken, 2+1 odalarda balkonda barbekü keyfi de yapabiliyorsunuz. Türk hamamı, kese-köpük, sauna, buhar odası, çamur, ozon sauna, parafin uygulaması, kulak detoksu, masaj gibi tam teşekküllü bir spa merkezi ile yeniden doğduğunuzu hisseceksiniz.

Başaranlar Thermal Otel‘den yerinizi ayırtın!

  • Adres: Afyon – Eskişehir yolu 20. kilometre Gazigöl TR, Başaranlar Caddesi, 03070
  • Ulaşım Haritası

Bölgenin en iyi termal otelleri hakkında detaylı bilgi sahibi olmak için Şifanın Merkezi Afyon’un En İyi 10 Termal Oteli başlıklı yazımıza göz atabilirsiniz.

Bolu Termal Otel

Garden Termal Otel

garden termal otel termal havuzlu

Bolu’nun Karacasu bölgesinde bulunan Garden Termal Otel dikkat çeken tesislerden biri. Etrafı yeşillikler ile çevrili olan otel, Gölcük Milli Parkı’na hayli yakın noktada yer alıyor. Bu sayede göz alıcı dağ manzarası karşına konaklama fırsatı elde etmiş oluyorsunuz. Gelen misafirlerin gereksinimlerine uygun olacak şekilde dekore edilen işletme için ev rahatlığında demek yanlış bir tanımlama olmayacaktır.

Oldukça büyük bir bahçe ve çocuklar için oyun alanları da olduğundan dolayı çocuklu aileler için harika bir alternatif olarak değerlendirilebilir. Tesisin en güzel yanlarından biri olan konumu ve milli parka olan yakınlığı olduğu için uzun ya da kısa soluklu doğa yürüyüşleri tercih edilebilir. Yalnızca sabah kahvaltısı veriliyor olup açık büfe olarak servis ediliyor. Özenli ve bir o kadar da bol çeşitteki kahvaltıları sayesinde karnınızı güzel şekilde doyurabilirsiniz.

Bolu’nun şifalı sularını konukları ile buluşturan Garden’da, her oda içerisinde termal aile havuzları bulunmakta. Bungalow, aile süiti ve teras oda seçenekleri ile hizmet veren Garden Thermal’in her bir odasında bulunan termal su havuzlarında, dilediğiniz gibi dinlenip zaman geçirebilirsiniz. Karacasu şifalı sularının mineral açısından zengin ve pek çok rahatsızlığa iyi geldiği ise kesinlikle söylenebilir. Zihnen ve bedenen yorgunsanız, özel havuzlu bu tesisi de listenize eklemeyi ihmal etmeyin!

Kendinize ait oda içerisinde küçük bir hamam ve içi sıcacık şifa suyu ile dolu bir havuz… Rahatsız edilmeden kendi alanınız içerisinde huzur bulabileceğiniz bir sağlık tatili için ideal bir seçenek olacak. Bir termal otelden ne bekleniyorsa, içinde hepsi mevcut. Aşırı lüks ve ihtişam aramadığınız müddetçe memnun kalacağınıza şüphe yok. Konaklayacağınız bütün odalarda; televizyon, klima, mini bar, balkon ve özel banyo yer alırken banyoların hepsinde  saç kurutma makinesi, havlu, şampuan, saç kremi, sabun vb. gibi ücretsiz malzemeler bulunuyor.

İlginizi Çekebilecek Diğer Yazı Başlıkları;

Tatil Dükkanı üzerinden erken rezervasyon fırsatları ve indirimli fiyatlar hakkında bilgi almadan, rezervasyon yapmayın! Yazımıza görüşlerinizi belirtmek üzere yorumlar kısmından bize ulaşabilirsiniz. İyi okumalar. ☺

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz