Yaz tatili için sezon açılırken, pek çok insan -örneğin siz!- tatile çıkmak ve keyifli birkaç gün geçirmek istiyor olabilirsiniz ve bu inanın sizin en doğal hakkınız. Ancak, otel seçiminin de çok önemli olduğu büyük bir gerçek. İyi bir tatil yapmak ve verdiğiniz paranın hakkını almak istiyorsanız, Tatil Dükkanı olarak bu yazıda otel seçimi yaparken mutlaka değerlendirmeniz gereken kıstasları sizler için listeledik.

Bir otelde hem eğlence hem de dinlenme aktiviteleri için en önemli etmenler ve oteli tercih ederken kontrol etmeniz gereken bazı noktalar nelerdir?

4Konsept

Otel Seçiminde Yeme İçme Konsepti

Bir otelin seçiminde belki de en önemli konulardan bir tanesi, otelin sahip olduğu konsept. Her konsept, sizlere farklı şeyler sunabilir yahut bu konseptler seviye seviye ilerleyebilir ve üst seviyelere çıkıldıkça, daha farklı hizmetler sizleri karşılayabilir.

Örneğin; çocuklu aileler ya da tatil süresi boyunca otelden dışarı çıkmak istemeyen misafirler, yarım pansiyon ve tam pansiyon  konseptlerini pek tercih etmiyorlar. Bunun yerine otelden çıkmadan sabah, öğlen ve akşam yemeğinin yanı sıra gün boyu sunulan çeşitli ikramlar da dahil olmak üzere, tüm yeme-içme ihtiyaçlarını otelde ve ek ücret ödemeden karşılamak istiyor. Bu sebepten her şey dahil oteller ve ultra her şey dahil gibi konseptler bu tip misafirler için çok daha ilgi çekici olabiliyor.

Ya da gittiği tatil bölgesinde otelde çok fazla zaman geçirmek istemeyip, bölgenin tarihi ve turistik yerlerini gezmek, akşam da eğlenceye otel dışında devam etmek isteyen konuklar için her şey dahil vb. konseptteki tesisler pek uygun olmuyor. Bunun yerine; her şey dahil tipinde bir otelde ödeyeceği tutarı, oda kahvaltı ya da yarım pansiyon konseptindeki otellerde konaklayıp, otel dışı aktivitelerde harcamayı tercih edebiliyorlar.

Kısaca, konsept seçimi tatile çıkmadan önce, otel seçimi sırasında ilk olarak karar verilmesi gereken kriterlerden biridir.

Otel seçimi yaparken muhakkak seçeceğiniz oteldeki konseptin sizlere ne vadettiğini, hangi hizmetleri kapsadığını tam olarak öğrenmekte fayda var. Aksi halde, seçtiğiniz konseptte olmayan bir hizmete ayrıca para ödemek durumunda kalabilirsiniz.

3Denize Mesafe

Otel Seçiminde Denize Sıfır Oteller

Günümüzde en çok tercih edilen oteller, denize sıfır oteller oluyorlar ve bunun şüphe yok ki iki temel sebebi var. Birincisi, deniz manzaralı odaların eşsiz bir dinlenme hissi sağlaması ve sabah uyandığınızda masmavi bir denize karşı gözlerinizi açmanın verdiği tarifsiz mutluluk. Bir ikincisi ise elbette denize rahatça girebilmek. Denize sıfır oteller tercih etmeyen tatilcilerin genelde otele ait servisler aracılığı ile sahillere götürülmesi söz konusu olsa da; genelde bu ikinci tercih olarak düşünülmekte.

Kısaca, otel seçerken denize sıfır olmasına dikkat etmenizi öneriyoruz. Nihayetinde, tatil yapıyorsunuz ve her şeyin birkaç adım ötenizde olmasını dilemek en doğal hakkınız.

2Çocuk Dostu Otel / Yetişkin Oteli

Otel Seçiminde Çocuk Dostu Otel

Otel seçerken dikkat edilmesi gereken şeylerden bir diğeri de otelin çocuk dostu mu yoksa yetişkin oteli mi olduğunu muhakkak kontrol etmek. Örneğin, ailecek bir tatil planlıyorsanız ve bu bağlamda çocuklarınız da mevcutsa; yetişkin oteline rezervasyon yaptırmak pek de doğru olmayacaktır. Özellikle çocuklu ailelere yönelik hizmet veren çocuk dostu oteller, ailece tatile çıkacak konukların tercih etmesi gereken tesislerdir. Bu tip otellerde çocuk havuzları, çocuk kulüpleri, çocuklara yönelik etkinlikler ve hatta çocuklar için özel restoranlar dahi bulunmaktadır.

Otel araştırması yaparken, mutlaka çocukların otelde kalıp kalamayacağını ve çocuklarınız için hangi aktivitelerin olduğunu öğrenmekte fayda var. Ek olarak; çocuk dostu kategorisindeki birçok tesiste çeşitli yaş aralıklarında ücretsiz konaklama da sunulmaktadır.

Yetişkin oteli konseptinin ise genelde çocuk sesi duymak istemeyen ve olabildiğince sessiz bir ortamda dinlenmek isteyenlerin tercih ettiğini belirtelim. Bu tip otelleri ise genelde balayı çiftleri, yalnız tatile çıkan konuklar ve çocuksuz çiftler tercih etmektedir.

Tatil Dükkanı’nın web sayfasından çocuk dostu otelleri ve yetişkin otellerini daha detaylı inceleyerek, tatil planınıza yön verebilirsiniz.

Ayrıca daha önce blog sayfamızda yer verdiğimiz Çocuk Kabul Etmeyen En İyi 5 Yetişkin Oteli ve Çocuklu Aileler İçin Tatil ve Otel Önerileri konularını da incelemenizde fayda var.

1Havuz

Otel Seçiminde Havuz

Günümüzde pek çok otelin özellikle tatil sezonlarında havuzlarında problemler oluşabiliyor ve bunlar havuzun sayısına ve kalitesine bağlı olabiliyor. Bu sebeplerden, mutlaka otelinizin havuzlarına dair bilgiler alın.

Örneğin; muhafazakar bir insansanız kadınlara özel havuz olup olmadığını; havuzda sıcak su talep ediyorsanız ısıtmalı havuzun olup olmadığını ve benzeri durumlara dair araştırmalarınızı mutlaka gerçekleştirin. Bu sayede, istediğiniz gibi bir tatil yapabilir ve bunun yanında tatilin sonunda “gerçekten güzel bir tatildi” diyebilirsiniz.

Ayrıca çocuklarınızla tatile çıkmayı planlıyorsanız, çocuk havuzu ve benzeri hizmetlerin de olup olmadığını mutlaka araştırmanızı öneriyoruz.

Ve son olarak; eğer ortak havuz kullanmak yerine sadece size tahsis edilmiş havuzu kullanmak isterseniz, bunun için özel havuzlu oteller kategorisindeki otelleri incelemekte fayda var.

Tatil Dükkanı üzerinden aramalarınızı gerçekleştirebilir ve erken rezervasyon fırsatlarından hemen yararlanarak indirimli tatil yapabilirsiniz!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz