Doğal güzelliklerle dolu dünyamızda keşfedilmeyi bekleyen o kadar çok yer var ki, bir liste yapmaya çalışsak ömrümüz yetmeyebilir! Fakat öyle yerler var ki, nefes aldığımız süre içinde mutlaka görmemiz gerekir. Herkesin de “Mutlaka Görülmesi Gereken Yerler” listesi farklıdır, ancak dünyanın en tuhaf bölgelerini birçok kişi görülmesi gerekenler listesine almıştır! İşte mutlaka görmeniz gereken en tuhaf 12 yer…

12Sokotra Ejderha Ağacı – Yemen

Mutlaka Görmeniz Gereken Yerler - Sokotra Ejderha Ağacı

Yemen, çok özel bir ağaca ev sahipliği yapıyor. Antik çağlarda ilaç yapımında kullanılan koyu kırmızı reçine, “Ejderha Kanı” olarak insanlar arasında anılmaya başlamış. Dilden dile geçen bu yakıştırma sonucunda da ağacın adı Ejderha Ağacı olarak kalmış. Bu çok özel ağacı ölmeden önce mutlaka görmeniz gerekenler listesine ekleyebilirsiniz.

11Mir Elmas Madeni – Rusya

Mutlaka Görmeniz Gereken Yerler - Mir elmas madeni

Genişliği 1 km’yi bulan ve insan eliyle oyulan dünyanın en derin ikinci çukuru olma unvanını elinde bulunduran Mir Elmas Madeni, Rusya’nın Sibirya bölgesinde bulunuyor. 10 yıldır kullanılmayan maden, karlarla kaplı görüntüsüyle görenleri kendine hayran bırakıyor.

10Ta Prohm Tapınağı – Kamboçya

Mutlaka Görmeniz Gereken Yerler - Ta Prohm tapınağı

İnsanoğlu büyüleyen yapılardan bir tanesine de Kamboçya ev sahipliği yapıyor. 12. yüzyılda ormanın tam ortasına inşa edilen Ta Prohm Tapınağı, 18 rahip ve 615 dansçıyı barındırmış. Yaklaşık 400 yıl önce terk edilen bu çok özel tapınak doğaya teslim olmuş. Bu bölgede artık tapınağın antik yapılarıyla dev ağaçları iç içe geçmiş olarak görüyorsunuz.

9Ölüm Vadisi – ABD

Mutlaka Görmeniz Gereken Yerler - Ölüm Vadisi

Yeryüzünün en sıcak noktası neresi? Diye düşündüyseniz, hemen cevap verelim: Ölüm Vadisi! En yüksek yüzey ısısının ölçümlendiği vadide 1913 yılında 56.7 derece ile rekor kırıldı. Ölüm Vadisi’nde yürüdüğünüzde ayakkabılarınızın tabanı eriyor ve vücudunuzun elektrolit dengesi bozuluyor.

8Sualtı Heykel Parkı – Meksika

Mutlaka Görmeniz Gereken Yerler - Su Altı Heykel Parkı

Meksika’nın Cancun bölgesi çok özel bir hazineye sahip! Sualtına yerleştirilen insan eliyle yapılan büyüleyici heykeller, tropik balıklar ve okyanus canlıları eşliğinde olağanüstü bir manzara oluşturuyor. Dalış yapmayı yaşam tarzı haline dönüştürmüş olanların mutlaka görmesi gereken bir yer!

 

7Yarık Kanyon – Arizona

Mutlaka Görmeniz Gereken Yerler - Yarık kanyon

Olağanüstü güzellikteki renkleri ve ışık oyunlarıyla adeta doğa yapısı bir labirent görünümünde olan Antilop Kanyonu, Arizona’da en çok ziyaret edilen ve fotoğrafı çekilen mekanların başında geliyor. Filmlere konu olan bu sıra dışı bölge de mutlaka görülmesi gereken noktalardan biri!

6Devlerin Geçidi – Kuzey İrlanda

Mutlaka Görmeniz Gereken Yerler - Devlerin Geçidi

Doğasıyla büyüleyen ülkelerden birisi de Kuzey İrlanda kuşkusuz! Kuzey İrlanda’da bulunan Devler Geçidi, volkanik akıntılarla meydana gelmiş ve 40.000 altıgen kayadan oluşmuş. Bu doğa harikası geçidi fırsatınız olursa mutlaka keşfedin!

5Paskalya Adası – Polinezya

Mutlaka Görmeniz Gereken Yerler - Paskalya Adası

Paskalya Adası’nda bulunan dev heykeller yüzyıllardır görenleri kendine hayran bırakıyor, bir yandan da kafa karıştırıyor. Bu dev heykeller bu noktaya nasıl geldiler ve bu inanılması güç heykelleri kim yaptı? Cevabı bilinen tek soru ise, heykellerin birinci bin yılda yapılmış olduğu!

4Tuz Düzlükleri – Bolivya

Mutlaka Görmeniz Gereken Yerler - Tuz Düzlükleri

Bolivya’da olağanüstü bir görsel şov sizleri bekliyor. 4000 metre yükselikteki tuz düzlükleri, yağmurlar başladığında tatlı sularla kaplanıyor ve yeryüzü büyüleyici bir güzellikte parlıyor. Bu görsel şovu hayatınızda sadece bir sefer de olsa mutlaka görmelisiniz.

3Kapadokya – Türkiye

Mutlaka Görmeniz Gereken Yerler - Kapadokya

Ünü Türkiye sınırlarını aşan Kapadokya, görülmesi gereken en tuhaf bölgelerden biri kesinlikle! Sıra dışı yeryüzü şekilleriyle görenleri kendine hayran bırakan Kapadokya’da elle oyulan mağaralarda konaklayabilir ve unutulmaz bir deneyim yaşayabilirsiniz. Dünya Mirası Kapadokya’nın Gezi Rehberi başlıklı yazımızı okuyarak Kapadokya hakkında daha detaylı bilgi edinebilirsiniz.

2Nazka Çizgileri – Peru

Mutlaka Görmeniz Gereken Yerler - Nazka Çizgileri

Nazka çizgileri dünya üzerinde kafa karıştıran en önemli denklemlerden biridir! Sadece gökyüzünden görülebilen ve cetvelle çizilmiş kadar düzgün bu dev şekilleri kimin yaptığı büyük bir merak konusu! Mısır piramitlerinde olduğu gibi “Acaba uzaylılar mı?” sorusunu akıllara getiriyor.

1Cin Meclisi – Umman

Mutlaka Görmeniz Gereken Yerler - Cin Meclisi

Umman çöllerinin altında bulunan Cin Meclisi Mağarası, dünya üzerinde şu ana kadar keşfedilmiş en büyük iç kubbeye sahip mağara olma özelliğiyle dikkat çekiyor. Son yıllarda ilgi odağı olan mağara, birçok macera gezgininin de rotasında yer alıyor.

Farklı konu başlıklarında görüşmek üzere…

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz