Dünyada henüz keşfedilmemiş, keşfedilse de görme fırsatı bulamadığınız pek çok güzellik bulunuyor. Bazıları, mimarisi ile hayran bırakan, bazıları doğal güzelliği ile mest eden, ölmeden önce muhakkak görmenizi tavsiye ettiğimiz 15 parkı sizin için listeleyeceğiz.

Siz de, yurt dışı turlarına çıkmak ve dünyanın en güzel yerlerini dönem dönem keşfetmek isterseniz, Tatil Dükkanı üzerindeki turlardan faydalanabilir, ucuz ve dolu dolu turlarda muhteşem şeyler görme fırsatını yakalayabilirsiniz. Ek olarak, Avrupa’yı Trenle Keşfetmek İster Misiniz? Başlıklı yazımızda da tarafınıza Interrail hakkında detaylı bilgiler sunmuştuk. Trenle muhteşem bir Avrupa turu yapmak için de bu yazımızı okuyabilirsiniz.

Gelelim muhteşem parklara…

15Park Güell, Barcelona

Dünyanın En Güzel Parkları - Park Güell

Son yılların en ünlü mimarlarından biri olan Antoni Gaudi’nin ölümsüz eserlerinden biri Sagrada Familia ise, bir diğeri hiç şüphesiz Park Güell’dir. Yapımı yaklaşık 14 yıl süren Park Güell, aslına bakarsanız yarım kalmış bir çalışma ve buranın bahçe – şehir konseptinde bir yapı olması planlanıyordu; yarım kalınca, tamamı ile şehir parkına dönüştü ve ziyarete açıldı.

Dünyanın En Güzel Parkları - Park Güell - Giriş

Her köşesi doğadan esinlenen muhteşem yapısı ile Park Güell, oldukça renkli formlardan oluşuyor ve bu formlar pek çok uzman tarafından “klasik mimariye karşı bir meydan okuma” olarak nitelendiriliyor. İçerisinde Gaudi’nin Evi, Giriş Pavyonları, Çifte Merdiven gibi muhakkak görmeniz gereken alanların bulunduğu Park Güell’e yarım gününüzü ayırmanız yeterli olacaktır.

14Central Park, New York

Dünyanın En Güzel Parkları - Central Park

Central Park, yalnızca ABD ve New York’un değil aynı zamanda tüm dünyanın en güzel parkları arasında yer alıyor ve her insan ölmeden önce bir kez bu yapıyı görmekte ısrarcı. Parka atılacak yalnızca bir adımla, sessizliğin ve sükunetin bulunabileceği biliniyor ancak her yıl 25 milyon ziyaretçinin bu parka akın etmesi, şüphe yok ki hem sessizliği hem de sükutneti bozan etmenlerden bir tanesi.

Dünyanın En Güzel Parkları - Central Park - Genel

Amerika’daki birçok film ve diziye ev sahipliği de yapan Central Park’ta, 120 farklı bitki, 26.000’den fazla ağaç tipi ve 13’ten fazla hayvan türü bulunmakta. Koruma altında olan bu varlıkların yanında, üç büyük göl de kenarında oturulması için biçilmiş kaftan. Central Park’a yolunuz hangi mevsimde düşerse düşsün, fayton ve bisiklet turlarına katılmayı ihmal etmeyin; ek olarak hayvanat bahçesini muhakkak gezin.

13Boboli Bahçeleri, Floransa

Dünyanın En Güzel Parkları - Boboli

Floransa’nın en güzel alanlarından biri olan Boboli Bahçeleri, kadim Roma’nın pek çok antik eserine ev sahipliği yapan bahçesi olarak bilinir. Medici döneminde inşa edilen bu bahçe, özellikle Roma medeniyetinden kalma heykel ve yapıları görmek açısından muhteşem bir seçenek olacaktır. Sabah 08:15’te açılan bahçe, akşama doğru 18:30’da kapanır.

Dünyanın En Güzel Parkları - Boboli - Bahçe

Floransa’ya yolunuz düşerse tavsiyemiz, yarım gününüzü ayırıp Boboli Bahçelerini olabildiğince gezmeniz ve bunu bir rehber eşliğinde yapmanız yönündedir. Mimari her yapının, her heykelin bambaşka bir anlamının bulunduğu bu bahçeyi, bir rehber eşliğinde çok sevebilirsiniz.

12Stanley Park, Vancouver

Dünyanın En Güzel Parkları - Stanley Park

Dev asırlık kırmızı sedir ağaçları ve elbette 405 hektarlık muhteşem doğası ile Stanley Park, Vancouver’de görmeniz gereken en güzel yerlerden. 1888 Yılında koruma altına alınan bu park, şehre oldukça yakın ve bu yönüyle, hem şehrin içindeki pek çok binayı görebiliyor hem de muhteşem bir ormanın ortasında kendinizi bulabiliyorsunuz.

Dünyanın En Güzel Parkları - Stanley Park - Köprü

Akvaryumunda muhteşem deniz canlılarının bulunduğu, bunun yanında bisiklet turlarının vazgeçilmez olduğu Stanley Park’ta, kayıp lagünü görmeyi de sakın ola ihmal etmeyin. Kanada kazlarından kuğulara, ördeklerden doğal tarihi yapıtlara kadar pek çok şeyi keşfedebileceğiniz Stanley Park, tabiri caizse şehrin içinde bir dinlence cenneti.

11Ibirapuera, Sao Paulo

Dünyanın En Güzel Parkları - Ibirapuera

Amerikalılar ve pek çok gezgin için Central Park ne kadar haşmetli ve görkemli; bir o kadar önemli ise Ibirapuera da Sao Paulo halkı ve pek çok gezgin için o denli önemlidir. Göl kenarında bir park olan Ibirapuera’da, hem bisiklet turlarına katılabilir hem de göl kenarında oturup harika zamanlar geçirebilirsiniz.

Dünyanın En Güzel Parkları - Ibirapuera - Genel

Özellikle havanın güneşli olduğu hafta sonu vakitlerinde, buraya giriş için uzun bir sıra beklemeniz muhtemel. Bir gününüzü buraya ayırarak, muhteşem bir gezi yapabilir, aynı zamanda akvaryuma ve müzeye giderek harika canlılar keşfedebilir, bir tarih keşfine çıkabilir ve kadim medeniyetlerden pek çok iz görebilirsiniz.

10Vondelpark, Amsterdam

Amsterdam’ın en geniş ve en popüler parklarından bir tanesi olan Vondelpark, bir eğlence merkezi olan Amsterdam’da gidip huzur bulabileceğiniz en güzel yerlerden. Geniş yeşil alanları, göl kenarında yapabileceğiniz keyifli aktiviteleri ve elbette muhteşem gül bahçesi ile Vondelpark’ta, her yıl yaklaşık 10 milyon ziyaretçi bulunuyor. İthal ve yerel pek çok doğa harikası bitkiyi bulunduran bu parkı, Amsterdam’da kafa dinlemek isteyen herkes çok seviyor.

Dünyanın En Güzel Parkları - Vondelpark

Ek olarak, inekler, koyunlar ve yüzlerce sincap çeşidini de Vondelpark’ta görebilmeniz mümkün. Daha önce, Tatil Dükkanı üzerinde Özgürlükler Şehri Amsterdam’ın Gezi Rehberi başlıklı yazımızı paylaşmıştık, Amsterdam’a uğramadan önce bu yazıyı incelemeyi de ihmal etmeyin.

9Chapultepec Park, Mexico City

Dünyanın En Güzel Parkları - Chapultepec Park

Bir zamanlar Tolteklerin kalesi olan Chapultepec Park, şimdilerde bir dinlence yeri ve tarihi yerlerin, eserlerin görülebileceği en güzel parklardan bir tanesi. Sedir ağaçları ile dolu bir park olan Chapultepec’te bu denli fazla sedir ağaçlarının olmasının tek sebebi, bir zamanlar buranın bataklıklarla dolu olması.

Dünyanın En Güzel Parkları - Chapultepec Park - Genel

1600 dönümlük bir alan olan Chapultepec, göllere, ormanlara ve pek çok anıta sahip. Örneğin, Genç Kahramanlar Anıtı bunlardan bir tanesi. Amerikanlarla olan savaşta teslim olmayı kabul etmeyen 6 harbiyeli gence adanan bu anıt, görmeniz gereken en önemli eserlerden. Ek olarak, gitmişken Chapultepec kalesini ziyaret etmeyi de unutmayın ve muhteşem manzarayı oradan izleyin.

8Ueno Park, Tokyo

Dünyanın En Güzel Parkları - Ueno Park

Uzakdoğu’yu ziyaret edecekseniz, ziyaretinize muhakkak Tokyo’yu da ekleyin. Tokyo’ya vardığınızda ise muhteşem bir park olan Ueno’yu ziyaret etmeyi sakın ola ihmal etmeyin. Yeşillikler içinde, muhteşem bir dinlence mekanı olan bu park, aynı zamanda harika tapınaklara da sahip.

Dünyanın En Güzel Parkları - Ueno Park - Genel

Farklı kültürleri keşfetmek için bu tapınakları gezmek, insanlarla tanışmak, kesinlikle yerinde bir hareket olacaktır. Renkli yapısı, ormanları, temiz havası ve otantik bir deneyim yaşayabileceğiniz kadim medeniyetlerden kalma eserleri bulunan Ueno ve Tokyo, en güzel gezi deneyimlerinizden biri olacaktır.

7Hyde Park, Londra

Dünyanın En Güzel Parkları - Hyde Park

Tam 350 hektarlık bir alana sahip olan Hyde Park, bir Londra gezisinde gidebileceğiniz en güzel yerlerden bir tanesi. Hem yerli hem yabancı, her yıl milyonlarca insanın ziyaret ettiği Hyde Park’ta, farklı bitki türlerinden hayvanlara kadar pek çok canlı ile karşılaşabilir, çok keyifli deneyimler yaşayabilirsiniz.

Dünyanın En Güzel Parkları - Hyde Park - Ağaçlar

Mekanları, etkinlikleri, halka açık pek çok konserleri, yapmak isterseniz botla gezinti fırsatları ve dünya lezzetlerini tadabileceğiniz harika restoranları ile Hyde Park’ın Londra içinde ufak bir kasaba olduğunu söylememiz, kesinlikle yanlış olmayacaktır. Siz de, Londra’da kendinizi bir süre unutmak, manzara karşısında oturup mest olmak ve orman içinde hayvanlarla karşılaşmak isterseniz, Hyde Park’a mutlaka uğrayın!

6Griffith Park, Los Angeles

Dünyanın En Güzel Parkları - Griffith Park

Los Angeles’i tepeden görmek ve muhteşem manzarasına şahitlik etmek isterseniz, Griffith Park bunun için biçilmiş kaftan bir yer. Hem gözlemevi hem de muhteşem bir park olan Griffith, tam olarak dağ eteğinde konumlanmış ve 270 derece ile etrafı gözlemleyebilmeniz mümkün oluyor.

Dünyanın En Güzel Parkları - Griffith Park - Genel

Hafta içi gitmenizin tavsiye edildiği Griffith’te, özellikle gün batımının tepeden izlenmesi oldukça fazla öneriliyor. Hafta sonu oldukça kalabalık olan bu parkta tepede oturup muhteşem manzarayı doyasıya izleyin ve bolca nefes alın.

5Buen Retiro Park, Madrid

Dünyanın En Güzel Parkları - Buen Retiro Park

19. yüzyıl Kraliyet ailesinin sahibi olduğu bu muhteşem park, IV. Felipe’nin sarayının bahçesi olarak da bilinir. Madrid’in gezilecek yerlerinin başında gelen Buen Retiro, El Estanque adı verilen gölü ile ünlüdür. Gölde, bolca tekne gezintisi yapabilir, keyifli saatler yaşayabilirsiniz.

Dünyanın En Güzel Parkları - Buen Retiro Park - Genel

Parkın tam ortasında bulunan bu gölün etrafında oturmak da, şüphe yok ki dinlendirici olması yönünden tercih edilen bir aktivite. Ricardo Bellver imzalı El Angel Caido heykeli ise, parkta dikkatinizi çekebilecek bir diğer ayrıntı olarak biliniyor. İki farklı sanat sergisi, bir gözlemevi bulunan Buen Retiro Park, Madrid’de gidip görmeniz gereken yerlerden.

4Parc des Buttes, Paris

Dünyanın En Güzel Parkları - Parc des Buttes

Fransızların en sevilen yönü, hiçbir şeyi ihmal etmemeleri. Koca şehrin ortasında, muhteşem bir yeşil alan yaratmayı başaran bu milletin en sevilen parklarından bir tanesi ise Parc des Buttes olarak biliniyor. 25 Hektarlık dev bir alana sahip olan bu parkta, özellikle tepe noktaları oldukça ilgi görüyor ve buralardan manzarayı izlemek, büyük bir keyif olabilir.

Dünyanın En Güzel Parkları - Parc des Buttes - Genel

Engebeli arazisi, yeşili ve tarihi yapıları ile Parc des Buttes’te, Sacre Coeur Bazilikası da görülmesi gereken yerlerden bir tanesi. Bir gününüzü ayırıp muhteşem bir deneyim yaşayabileceğiniz Parc des Buttes’e Paris’e uğradıysanız muhakkak gidin. Romantizmin Başkenti Paris’i Keşfedin başlıklı yazımızı okuyarak Paris turları hakkında detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz. 

3Beihai Park, Pekin

Dünyanın En Güzel Parkları - Beihai Park

Pekin’in en güzel parklarından biri olan Beihai Park, tam ortasında konumlanan yapay gölü ve Beyaz Yongan Tapınağı ile ünlü. Çin’in en eski imparatorluk bahçesi olan Beihai’de, bir gününüzü ayırarak harika şeyler keşfetmeniz işten bile değil.

Dünyanın En Güzel Parkları - Beihai Park - Genel

Küçük teknelerle gezilere çıkabileceğiniz, göl üzerinde muhteşem manzaralara şahitlik edebileceğiniz, masalsı bir imparatorluk parkı olarak Beihai, etrafta dans eden mutlu insanları görüp onlarla birlikte kesinlikle mutluluğu tadabileceğiniz ve bir süre bildiğimiz dünyadan soyutlanabileceğiniz, ruhunuzu dinlendirebilecek bir yapıya sahip.

2İngiliz Bahçesi, Münih

Dünyanın En Güzel Parkları - İngiliz Bahçesi

Münih’e gitmeyi düşünüyorsanız ve giden birileri ile görüştüyseniz, muhtemelen duyacağınız ilk şeylerden bir tanesi; İngiliz Bahçesi’ne muhakkak gitmeniz gerektiğine yöneliktir. Hem Münih’te yaşayanların hem de turistlerin ilgi odağı olan bu bahçede yeşil alan oldukça bol ve şehrin ortasında böyle şeyler görmeye pek de alışık olmayanların, çok sevineceği aşikar.

Dünyanın En Güzel Parkları - İngiliz Bahçesi - Genel

Sadece yeşili ile değil, muhteşem nehri ile de dikkat çeken İngiliz Bahçesi, koşabileceğiniz, bisiklet turlarına katılabileceğiniz, spor yapabileceğiniz alanlara sahip. Tavsiyemiz, özellikle Japon Çay bahçelerini ve bira bahçelerini mutlaka ziyaret etmeniz yönünde olacaktır.

1Lumpini Parkı, Bangkok

Dünyanın En Güzel Parkları - Lumpini Parkı

İnsan açısından oldukça kalabalık bir yer olan Bangkok’ta, dinlenip biraz huzur bulmak isterseniz tavsiyemiz Lumpini Parkı olacaktır. Karmaşadan uzaklaşıp bu parkta göl kenarında oturabilir ya da bir ağacın gölgesi altında keyifli saatler geçirebilirsiniz. Parkın tamamında sigara içmenin yasak olması, oldukça ilginç ve hoş bir detay ve bu da şüphe yok ki insanları mutlu eden durumlardan.

Farklı konu başlıklarında görüşmek üzere!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz