Muğla’nın Ula İlçesi’ndeki 29 mahalleden biri olan Akyaka, kendi halinde sessiz ve sakin bir balıkçı köyünü andırıyordu. Ancak 1970’li yıllardan itibaren Akyaka’nın muhteşem doğasına kayıtsız kalamayan yerli ve yabancı turistler, bölgede yazlıklar inşa etmeye başlamış ve Akyaka özellikle yaz aylarında tam bir turizm merkezine dönüşmüştür.

Küçük bir balıkçı köyünden turizm merkezine dönüşen Akyaka 1980’li yıllarda çok daha yoğun ilgi görmeye başlamıştır. Muhteşem denizi, tarihi dokusu ve benzersiz doğasıyla görenleri kendine hayran bırakan Akyaka, bir tarafında Azmak Deresi diğer tarafında ise Gökova Körfezi ile Türkiye’nin en güzel tatil merkezlerinden biridir.

Son yıllarda popülerliği daha artan Azmak Deresi, doğal akvaryum görünümü ile ziyaretçilerine unutulmaz hatıralar biriktirme fırsatları sunuyor. Azmak Deresi’nin derinliği 8 metreye kadar ulaşırken, su sıcaklığı yaz ve kış aylarında ortalama 10 derecedir. Ek olarak, deniz kaplumbağasından su samuruna kadar birçok canlı türüne ev sahipliği yapan Azmak Deresi çevresinde bazı tropik bitki türleri de yetişmektedir.

Farklı konu başlıklarında görüşmek üzere…

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz