Ege’nin serin sularında eşsiz bir tatil yapmak isteyenlerin gözdesi Yunanistan’ın Mikonos Adası, dünyaca ünlü plajları, eğlence hayatı, yeme-içme mekanları ve eşsiz doğasıyla her yıl binlerce turisti ağırlıyor. Hollywood yıldızlarının da vazgeçilmez tatil adreslerinden biri olan adanın ünü, Avrupa sınırlarının da çok ötesinde!

mikonos-yeme-icme-genel-1

Son yıllarda Türk turistlerin ve sosyetesinin de en çok tercih ettiği tatil bölgelerinden biri olan Mikonos Adası, size hayalinizden fazlasını sunan sayılı adalardan bir tanesi. Bu tatil cennetini anlatmak için tek bir konu başlığı yeterli değil maalesef! Bu yüzden, bu yazımızda, Ege’nin yıldızlarından Mikonos’un en ünlü yeme-içme mekanlarını sizler için detaylı bir şekilde mercek altına alacağız.

mikonos-yeme-icme-genel-3

Mykonos’un sembolü yel değirmenleridir ve adanın yeme-içme bölgesi diyebileceğimiz Küçük Venedik adanın batı kısmında yer almaktadır. Küçük Venedik bölgesinde Ege’nin karakteristik özelliklerini taşıyan beyaz evlerle yel değirmenlerini kadraja alarak harika fotoğraflar çekebilirsiniz.

Tatil için Yunan Adaları’nı tercih edecekseniz, Yunan Adaları’nın En Güzel 10 Sahili başlıklı yazımızı okumanızı tavsiye ediyoruz.

9Astra

mikonos-yeme-icme-astra-2

Adanın yüksek sosyete ve Hollywood yıldızlarını dahi ağırladığını hatırlatarak biraz lüks bir barla açılışı yapmak istiyoruz. Kokteyl fiyatlarının 20 Euro’dan başladığı bu bara giriş yapabilmeniz için oldukça şık giyinmeniz gerekiyor. Astra Bar akşam saat 8’de açılıp sabah 8’de kapılarını misafirlerine kapatıyor.

8Skandinavian Bar

mikonos-yeme-icme-skandinavian-1

Adanın eğlence hayatının çok ünlü olduğundan bahsetmiştik yazımızın ilk bölümünde! Eğer bu cennet adada sabahlara kadar eğlenmek istiyorsanız Skandinavian Bar’a mutlaka uğramanız gerekiyor. Adanın sembolleri yel değirmenlerine çok yakın bir konumda olan bar, akşam saat 8’de açılıyor ve sabahın ilk ışıklarına kadar hizmet veriyor. Giriş ücreti sadece 5 Euro olan barda 6 Euro’ya bira, 10 Euro’ya da kokteyl içebilirsiniz. Ancak bu barda bir şişe vodka açtırmak isterseniz 110 Euro’yu gözden çıkarmanız gerekiyor.

7Queen Bar

mikonos-yeme-icme-queen

Farklı kokteyller tatmak ve lezzetli içkiler içerek tatilinizi renklendirmek isterseniz Queen Bar aradığınız her şeyi ayaklarınıza kadar getiriyor. Çok fazla çeşit bulabileceğiniz bu özel barda içkilerin kalitesi de diğer barlara göre çok daha yüksek. Sabah saat 10’da hizmete açılan bar, kahve konseptiyle güne başlayıp sabah saat 6’da parti konseptiyle kapılarını kapatıyor.

6Caprice of Mykonos

mikonos-yeme-icme-caprice

Küçük Venedik bölgesindeki en iyi barlardan bir tanesi olarak gösterilen Caprice of Mykonos, ünü adanın sınırlarını aşan bir bar. Dünyanın en iyi barları arasında yer alan bu büyüleyici mekan, yel değirmenleri manzarası eşliğinde gün batımını izlerken içki yudumlamak isteyenlerin adresi! Öğlen 12’de kapılarını açan ve gece 02:00’de kapanan barda 12 Euro’dan başlayan fiyatlarla bira içebilirsiniz. Bu bara giriş için çok şık giyinmenize gerek yok, plaj kıyafetlerinizle de manzaranın keyfini çıkarabilirsiniz.

5Lola Cafe-Bar

mikonos-yeme-icme-lola

Mikonos’ta doğal güzelliklerin ve yel değirmenleri eşliğinde eşsiz manzaranın tadını çıkarmak isteyenlerin tercih edebileceği bir diğer adres de Lola Cafe-Bar! Küçük Venedik bölgesindeki bar, kokteyl-bar konseptini sevenler için biçilmiş kaftan. Çok sayıda ziyaretçisi olan bu barda kokteyl fiyatları 17 Euro’dan başlıyor. İçkinizi yudumlarken gün batımını izlemek isterseniz, buraya uğramanızı tavsiye ediyoruz.

4Jackie O’ Bar

mikonos-yeme-icme-jackie

Adanın çılgın ve uçuk bir gece hayatı olduğunu hatırlatalım ve Mykonos’un eşcinsel barlarından biri Jackie O’dan biraz bahsedelim! Eşcinsellerin yaptığı şovlarla ünlü olan bar, akşam saatlerinde açılıp gece 1’de kapılarını kapatıyor. Çılgın eğlencelere ev sahipliği yapan adanın en çok dikkat çeken barlarından biri olan Jackie O’ dışında da adada birçok benzer bar bulunuyor.

3Kiki’s Tavern

mikonos-yeme-icme-kiki

Taverna keyfi yaşamak isterseniz adanın kuzey bölümünde yer alan Kiki’s Tavern’i tercih edebilirsiniz. Misafirlerine kapılarını her gün öğlen 1’de açan taverna akşam 7’ye kadar hizmet veriyor. Mikonos’un en iyi öğle yemeği mekanı olarak kabul edilen tavernada yer bulabilmek çok zor. İşinizi garantiye almak için açılış saatinden yarım ya da 1 saat önce sıraya girmeniz gerekiyor!

2Scorpios

mikonos-yeme-icme-scorpios

Adanın en lüks yeme-içme mekanlarından bir tanesi de Scorpios. Güzel bir akşam yemeği öncesinde atıştırmalık bir yer arayanlar için biçilmiş kaftan olan mekan pahalı olmasına rağmen çok lüks ve elit bir mekan! Eğer bu tatil adasından unutulmaz bir deneyimle ayrılmak istiyorsanız Scorpios’u mutlaka ziyaret etmenizi tavsiye ediyoruz.

1Nammos Restaurant

mikonos-yeme-icme-nammos

Adanın güney bölümündeki Psarou Plajı’nda yer alan Nammos Restaurant, adanın en ünlü isimlerini ağırlayan bölgenin en dikkat çekici restoranı olarak ön plana çıkıyor. Hollywood yıldızlarının ve sosyetenin yoğun ilgisi nedeniyle dünya çapında tanınan Nammos, Mikonos’un en pahalı restoranlarından biri! Burayı ziyaret ederseniz yerli ya da yabancı ünlü isimleri görmeniz çok kuvvetli bir ihtimal.

mikonos-yeme-icme-nammos-1

Adanın en ünlü restoranı olma unvanını elinde bulunduran Nammos, çok pahalı olmasıyla nedeniyle eleştiriliyor, ancak çok elit bir mekanda çok lüks bir tecrübe yaşamak isterseniz bu restoranda harika bir tecrübe yaşayabilirsiniz. Fakat bunun için cebinizden normalin üzerinde bir para çıkacağını dikkate almalısınız.

mikonos-yeme-icme-nammos-2

Başlangıç, ana yemek, içecek ve servis ücretiyle iki kişi için ortalama 150 Euro ödeyebilirsiniz. Bu restoranda bir tecrübe yaşamak istiyorsanız menüyü dikkatli inceleyerek fiyatı uygun şeyleri bulmakta fayda var! Ayrıca, eğer çok zengin değilseniz, şampanyaların binlerce Euro harcanarak açıldığı VIP ve loca bölümlerinden uzak durmanızı tavsiye ediyoruz.

Ege’nin eşsiz güzelliği yansıtan Yunan Adaları’nı çok özel bir gemide keşfetmek isterseniz, Gemi Turları sayfamızı ziyaret edebilirsiniz. Başka konu başlıklarında görüşmek üzere!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz