Türkiye’de görülmesi gereken pek çok tatil cenneti var kuşkusuz, ancak Çeşme’yi denizi ve plajlarıyla ayrı bir yere koymamız gerekiyor! Sunduğu benzersiz olanaklarla kalplere taht kuran tatil beldesi, ihtiyacınız olan huzuru ve eğlenceyi aynı çatı altında birleştiriyor.

cesme-koylari-genel-2

Bu yazımızda, sizler için Çeşme’nin en güzel koylarını detaylı bir şekilde mercek altına alacağız. Eğer daha önce Çeşme’ye hiç gitmediyseniz ve bu tatil cennetinin koylarını görmediyseniz, seyahat planlarınızın ilk sırasına bu büyüleyici koyları eklemenizi tavsiye ediyoruz.

Tatil Dükkanı üzerinden Çeşme ve daha birçok tatil merkezi için harika fırsatlar yakalayabilmeniz mümkün! Ege sahillerinin en güzel otelleri hakkında daha detaylı bilgiye sahip olmak isterseniz, Ege Otelleri | Ege Sahillerinin En Güzel 33 Oteli başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

6Pırlanta, Çeşme

cesme-koylari-pirlanta-2

Pırlanta Koyu, masmavi berrak denizi ile tıpkı bir pırlantayı andırıyor. Gün ışığında, berrak denizinin parıltısını görebileceğiniz Pırlanta Koyu’nda, tatlı bir esinti, zaman zaman sizleri alıp gitmek istediğiniz yerlere götürebiliyor. Özellikle kamp yapmak isteyenler için önerilen Pırlanta Koyu’na yolunuz Çeşme’ye düşerse mutlaka uğramanızı tavsiye ediyoruz.

Pırlanta Koyu’na yakın pek çok tesis için Tatil Dükkanı üzerinden avantajlı fiyatlarla rezervasyon yaptırabilirsiniz.

5Altınkum, Çeşme

cesme-koylari-altinkum-1

Özellikle soğuk suları seviyorsanız, Altınkum; Çeşme’de tam da size göre bir yer. Bir tatil cenneti olan ülkemizin en güzel koylarından biri olarak gösterilen Altınkum, ismini kumsalının altın rengi kumlarından alıyor. Ağustos ayına kadar buz gibi suları ile meşhur olan Altınkum’u da listenize mutlaka ekleyin! Eğer, muhteşem birkaç gün geçirmek istiyorsanız buraya mutlaka uğrayın.

4Ilıca, Çeşme

cesme-koylari-ilica-1

Daha önce Türkiye’nin En Güzel Plajları başlıklı yazımızda kaleme aldığımız Ilıca da Çeşme’ye uğrarsanız mutlaka gitmeniz gereken koylardan bir tanesi. İsmini deniz suyundan alan ve hem tesislerindeki hem de denizindeki doğal sıcak sular ile meşhur olan Ilıca, çok kısa sürede, Çeşme’yi seven pek çok kişinin uğrak yeri haline geldi.

3Alaçatı, Çeşme

Çeşme Koyları - Alaçatı

Çeşme’nin Alaçatı bölgesi oldukça ünlü! Alaçatı Piyade Koyu ise, kesinlikle uğranması gereken bölgelerden. Spor ve eğlence dolu etkinliklerin bolca yapıldığı Alaçatı, özellikle eğlenmek isteyen ve büyük tesisleri sevenlerin tercihi oluyor. Etkinliklere katılmak ve bolca yorulup eğlencelere katılmak istiyorsanız, Alaçatı sizin için doğru bir tercih olacaktır.

2Ayayorgi Koyu, Çeşme

Çeşme Koyları - Ayayorgi

Merkeze yaklaşık bir kilometre uzaklıkta olan Ayayorgi Koyu da büyüleyici güzelliğiyle ün kazanmış nadir bölgelerimizden. Plajın her gün sabah onda açıldığı Ayayorgi’de, çimlerin üzerinde güneşlenebilir, bolca dinlenebilir ve limon bahçelerinin arasında keyif yapabilirsiniz. Özellikle müzikli etkinlikler konusunda Ayayorgi, Çeşme’de en çok beğenilen ve tercih edilen bölgelerin başında geliyor.

1Mavi Koy, Çeşme

cesme-koylari-mavikoy-1

Bir diğer ismi ile Akvaryum Koyu olan Mavi Koy, berrak sulara sahip doğa harikası bölgelerden bir tanesi. Bu koyda deniz suyu o kadar berrak ki, dışarıdan baktığımızda dahi suyun yirmi metre altındaki nesneleri ve canlıları net bir biçimde görebiliyoruz. Tekne turlarının vazgeçilmez adreslerinden biri olan Mavi Koy, doğayla baş başa kalabileceğiniz bir bölge! Tatilden sessizlik ve huzur bekleyenlerin bu koyu mutlaka listelerine almalarını tavsiye ediyoruz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz