Türkiye’de güzel bir tatil yapmak istiyorsanız, öncelikle kusursuza yakın bir tesise uğramanız gerekiyor ve bu tesislerden bir tanesi, Belek’in en güzel yerinde konumlanmış Susesi Luxury Resort. Lüks ve romantizmi tek çatı altında birleştiren bu büyüleyici otel, özellikle balayı çiftleri tarafından tercih edilse de çok farklı oda seçenekleriyle yetişkinler ve çocuklu aileler tarafından da büyük ilgi görüyor.

susesi-otel-genel-3

2007 yılında hizmete açılan beş yıldızlı tesis, 90.000 metrekarelik bir araziye inşa edilmiş. Rüya gibi bir tatil vadeden bu görkemli otel, ultra her şey dahil konseptinde hizmet veriyor.

susesi-otel-genel-2

Toplamda 554 odası bulunan, hem ana binası hem de ünlü göl evleri ile dikkat çeken tesisi bu yazıda kaleme alacağız. Yazımızı okuyarak bu tesis hakkında detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz!

Odalar

susesi-otel-senior-suite-1

Tesisi incelemeye odaları ile başlamak zorunluluk, çünkü nerede kalacağınızı, hangi hizmetleri bulabileceğinizi öğrenmeniz başlıca ihtiyaçlarınızı karşılamak için en önemli adım olacaktır. Otel, deluxe ve suite oda tipleri başta olmak üzere, pek çok oda seçeneği ile portföyünü oldukça geniş tutuyor.

Odalarda sunulan ortak bazı hizmetler ise şu şekilde listelenebilir:

  • Yastık menüsü (4 çeşit)
  • Minibar
  • Çay ve kahve setleri
  • Saç kurutma makinesi
  • Özel kasa
  • Klima
  • Plazma televizyon
  • Banyo ekipmanları
  • Balkon veya teras

Deluxe Odalar

susesi-otel-deluxe-oda-1

Susesi’nin klasikleşen oda tiplerinden biri olan deluxe odalar, hem ana binada hem de göl evi kısmında yer almakta. 40 metrekare olan bu odalarda hem kara manzaralı hem de deniz manzaralı seçeneği ile karşılaşıyorsunuz. Dilediğiniz seçeneği tercih ederek, deluxe odalarda güzel bir tatil yapabilmeniz mümkün.

Bir yatak odası bulunan deluxe odalarda, bir adet çift kişilik yatak ya da iki adet tek kişilik yatak sunuluyor. Minimum bir yetişkin, maksimum ise iki yetişkin ve 0-12 yaş arasında iki çocuğa hizmet verilebiliyor.

Deluxe Superior Odalar

susesi-otel-deluxe-superior-oda

Otelin deluxe superior odaları, göl evleri kısmında yer alıyor ve ilk iki kat bu oda tipleri için düzenlenmiş durumda. Toplamda 63 metrekarelik bir oda tipi olan deluxe superiorun birinci kat seçeneğinde, büyük bir terasınız mevcut, ancak bu terasın havuza herhangi bir bağlantısı yok.

susesi-otel-deluxe-superior-oda-1

İkinci kattaki deluxe superior odaları tercih ederseniz, göl havuzuna oda balkonunuzdan, merdiven ile erişebiliyorsunuz. Toplamda 36 adet deluxe superior kara manzaralı odası bulunan tesisin, 46 adet de deluxe superior havuz manzaralı odası mevcut. Odaların minimum bir yetişkine, maksimum ise dört yetişkine tahsis edilebildiğini belirtelim.

Family Triplex Odalar

susesi-otel-family-triplex-oda

Susesi’nin göl evleri kısmında yer alan family triplex oda tipleri, dördüncü katta yer almaktadır. Konukların kendilerini evlerinde hissetmesi adına bu oda seçeneğinde her şeyi düşünen tesis, girişte sizleri çok hoş bir salonla karşılıyor. Yukarı çıktığınızda iki yatak odası ile karşılaşacağınız, üçüncü katta ise bir diğer yatak odasını görebileceğiniz bu oda tipinde, küçük bebekler için bariyere kadar hemen her şey düşünülmüş.

Oda balkonlarından havuza direkt erişim imkanınızın bulunduğu bu odalar, toplamda 115 metrekare olarak düzenlenmiş ve tesiste bu odadan sadece 23 adet mevcut. Kusursuz bir aile tatili için family triplex seçeneğinin biçilmiş kaftan olduğu belirtilebilir.

Senior Suite

susesi-otel-senior-suite

Hem ana binada hem de göl evleri kısmında yer alan senior suite tipi odalar, 72 metrekare olarak düzenlenmiş. Sizin için suitinize dair tüm detayları düşünen tesis, bu seçenekte sizleri bir yatak odası bir de dilerseniz yatak odasına dönüşebilen oturma odası ile karşılamaktadır. Hem deniz manzaralı hem de kara manzaralı senior suit oda tipleri, minimum bir, maksimum dört yetişkin ve bir çocuk için hazırlanmış.

Yeterince geniş ve dilerseniz ailecek, dilerseniz çift olarak yerleşebileceğiniz bu odalarda, balkonunuza çıkıp denizin keyfini sürebilmeniz mümkün.

Love Lake Suite

susesi-otel-love-lake-suite

Susesi’nin en beğenilen oda seçeneklerinden biri olan love lake suite, göl havuzunun üzerine kurulu iki katlı bloklarda, müstakil olarak sunuluyor. 80 metrekare olarak hazırlanmış love lake suit odalar, her misafirin kendi terasından göl havuzuna girebilmesini ve dilerse güneşlenebilmesine olanak sağlıyor.

susesi-otel-love-lake-suite-1

Bir yatak odası ve bir oturma odasına sahip bu müstakil seçenekte, her odada bir banyo bulunmakta. Yatak odasındaki banyoda ise muhteşem bir jakuzi mevcut.

Toplamda 2 adet terası bulunan bu suitleri, müstakil bir tatil yapmak isteyen herkes seçebilir. love lake suitler, minimum bir yetişkin, maksimum iki yetişkin ve iki çocuk için hazırlanabilmektedir.

Junior Royal Suite

susesi-otel-junior-royal-suite

Royal suitlerin en küçüğü olsa da, şüphesiz konforu ile sizler için kusursuz bir seçenek olan junior royal suitler, 165 metrekare olarak düzenlenmiş. Her birinde, Akdeniz’i görebileceğiniz muhteşem bir banyo ve banyo içerisinde bir jakuzisi mevcut olan suitler, iki yatak odası, bir adet salonu ve üç adet minibarı ile konuklarına “merhaba” diyor. Tesiste bu oda tipinden toplamda dört adet var.

Royal Suite

susesi-otel-royal-suite

Toplamda 15 adet bulunan royal suite odalar ise otelde kusursuz bir tatil yapmak isteyenlerin bir diğer tercihi. 206 metrekare olarak düzenlenmiş bu harika oda seçeneğinde, Akdeniz manzaralı tam 60 metrekarelik bir terasınız mevcutken, banyoda da jakuziniz ile muhteşem saatler geçirebilmeniz mümkün oluyor.

susesi-otel-royal-suite-1

Terasta, 20 metrekarelik muhteşem bir özel havuzunuzun bulunduğu royal suitlerde, toplamda iki yatak odası, bir adet salon mevcut. Tesisin bu oda seçeneğinde minimum bir, maksimum dört yetişkin ve iki çocuk kalabilmekte.

King Suite

susesi-otel-king-suite

Tesisin en üst katında, Belek’in sonsuz maviliğini izlemek ister misiniz? O halde tercihiniz king suite olmalı. 420 metrekare olarak düzenlenmiş ve lüks, sonsuz konfor arayanların tercihi olan king suite odalar, iki yatak odası, amerikan bar ve elbette geniş bir salon ile sizleri karşılıyor.

susesi-otel-king-suite-1

Tam 100 metrekarelik bir terası bulunan king suitlerde, 40 metrekarelik özel bir yüzme havuzu da konukların hizmetinde. Toplamda 2 adet bulunan king suit odalarda, minimum bir, maksimum dört yetişkin ve iki çocuk kalabiliyor.

VIP Villalar

susesi-otel-vip-villa

Tesisin en sessiz, sakin alanına inşa edilen VIP villalar, Susesi’nin en çok tercih edilen, en şık hizmetlerinden bir tanesi. Tam 750 metrekarelik bir alana kurulmuş olan VIP villalar, iki katlı olarak inşa edilmiş. Girişte, geniş bir salon ve yemek masası bulunan bu villalarda, mutfak, ev sineması, bar gibi hizmetler de düşünülmüş. 140 cm derinliğinde 90 metrekare bir açık havuzu bulunan villaların fitness bölümü de mevcut. Sauna, hamam gibi seçeneklerin sizlere özel bulunduğu bölümde ise tam 29 metrekare büyüklüğünde, ısıtmalı kapalı havuz bulunuyor.

susesi-otel-vip-villa-1

Dört ayrı yatak odası sunan villalarda, oda içerisinde jakuziler de bulunmakta. Tesiste iki adet bulunan VIP villa, denize sadece 5 dakikalık uzaklıkta yer alıyor. Minimum bir, maksimum sekiz yetişkin ve iki çocuk için hazırlanabilen VIP villalar, otelin en lüks bölümleri arasında yer alıyor.

Yeme – İçme

Otelde bir ana restoran, altı farklı A’la Carte restoran, iki snack restoran, 11 farklı bar, bir çocuk restoranı ve bir adet pastane bulunuyor. Ultra her şey dahil konsepti ile hizmet veren tesis içerisinde, sabah kahvaltısı, öğle yemeği ve akşam yemeğinin yanında, 24 saat alkollü ve alkolsüz içecekler ücretsiz olarak misafirlere sunuluyor. Premium bazı içecekler ise ücret dahilinde sunuluyor.

susesi-otel-restoran-turquoise

Turquoise, otelin ana restoranıdır ve 793 içeride, 337 dışarıda olmak üzere 1130 kişilik kapasiteye sahip. Dilediğiniz saatte buraya gelerek yemek yiyebilirsiniz. Bunun yanında, Tuğra Restoran, Aşiyan Pastanesi ve daha pek çok lezzet durağı da tesiste sizleri bekliyor.

susesi-otel-restoran-turquoise-1

Tesisin etrafında kurulu olan 12 farklı bar mevcut. Bakıldığında, gençler için, çocuklar için ve yetişkinler için ayrı barlar tahsis eden tesisin Bacus adını verdiği bir şarap evi de var. Buraya rezervasyon yaptırarak harika bir gün geçirebilmeniz mümkün!

Hizmetler

susesi-otel-aktiviteler-eglence-1

Eğlence ve aktivite konusunda da Susesi, Türkiye’nin en iyilerinden bir tanesi. Açık havuz, kapalı havuz gibi seçenekleri bulunan, su jimnastiği ve benzeri aktivitelerle bolca eğlenebileceğiniz tesis içerisinde, dinlenmek için ise harika bir spa merkezi sizleri bekliyor. Otele mesafesi sadece 300 metre olan özel plajında, plaj ekipmanlarınızı ücretsiz tahsis ederek rahatlıkla güneşin ve denizin keyfini sürebiliyorsunuz.

susesi-otel-aktiviteler-havuz-3

Tam 6 kaydıraklı bir aquaparkı da bulunan otelde eğlence, hiç tahmin edemeyeceğiniz kadar fazla ve bu tesis çocuklarınızı da düşünüyor. Caretta Kids adını verilen alanda, 4-12 yaş arası çocuklarınıza muhteşem anlar yaşatabilecek bu tesis içerisinde, 13 ve 16 yaş aralığındaki çocuklar ise Cool Age alanında eğlenebiliyorlar.

susesi-otel-aktiviteler-havuz-1

Kaydıraklı havuzlar, bebek ve çocuk menülü restoranlar, takım oyunları gibi aktiviteler, kesinlikle çocuklarınızın eğlenmesi için biçilmiş kaftan. Son olarak, tesisin özel kongreler ve toplantılar için harika hizmetleri olduğunu da hatırlatalım.

Genel Yorum

Tripadvisor gibi platformlardan çok iyi yorumlar alan, hem ailecek hem de çift olarak gidip unutulmaz bir tatil yaşayabileceğiniz Susesi Luxury Resort, Belek’in en başarılı tesislerinden bir tanesi.

susesi-otel-aktiviteler-havuz-2

Gerek oda seçenekleri gerekse konsepti ile konuklarına geniş bir tercih şansı sunan otel, misafirlerine kusursuz bir tatil vadediyor. Eğer siz de, kusursuz bir tatil deneyimi yaşamak istiyorsanız, Susesi Luxury Resort’u mutlaka listenize ekleyin!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz