Mutlu sona çok yaklaştığımız koronavirüs salgınının sona ermesinin ardından ihtiyacınız olan tek şey muhteşem bir tatil! Zorlu Covid-19 salgını dönemini geride bırakmak için Kaş’ın Kalkan bölgesinde yapacağınız muhteşem bir tatil ile tam anlamıyla yeniden doğacaksınız! Tatil Dükkanı Blog olarak, Kalkan’ın kusursuz doğal güzelliklerinden tarihi dokusuna, yeme-içme merkezlerinden ulaşım ve konaklama imkanlarına kadar tüm merak edilenleri detaylı bir şekilde inceledik. İşte koronavirüs sonrası rotalarda Kalkan…

Kasım Ayında Tatil Önerileri - Kabak Koyu - Manzara

Antalya’nın en çok turist çeken bölgelerinden biri olan Kalkan, Kaş ilçesine bağlı bir mahalle olarak bilinmektedir. Eski yerleşim yerlerinden biri olduğu bilinmesi nedeniyle hem tarihi hem de turistik gezilere ev sahipliği yapmaktadır. Etrafı ormanlarla çevrili olan bölgedeki Kalkan otelleri de mevsimlere bağlı olarak çok fazla yerli ve yabancı turistleri ağırlamaktadır. Şehir içerisindeki pek çok bölgeye de konum olarak yakın olması nedeniyle, Kalkan otelleri Antalya’nın en çok tercih edilen otelleri arasında yer almaktadır.

Kalkan’a Nasıl Gidilir?

Antalya - Kaş

Özellikle hava yolu ile ulaşımı tercih edilen Kalkan’a ulaşım olanakları, Dalaman Havalimanı üzerinden sağlanmaktadır. Dalaman Havalimanı üzerinden araç kiralama yoluyla ya da servislerle Kalkan bölgesine rahatlıkla ulaşım sağlanmaktadır. Kalkan tatil tercihini yapanlar için, araç ile yolculuk yapmamaları önerilmektedir. Oldukça güney bir uçta bulunan Kalkan, uzun süreli yolculuklar gerektirebilmektedir. Kalkan tatil seçenekleri için havalimanı servis hizmetleri incelenerek, hızlı bir ulaşım sağlanabilmektedir.

Kalkan’da Nerelere Gidilir?

Kültürel bir miras olarak bilinen Kalkan’ın gezilecek yerleri, tarihi ve kültürel yerlerin yanı sıra doğal güzellikleri de içermektedir. Bilinen bazı önemli yerleri şu şekilde sıralanabilmektedir:

Mavi Mağara: Doğal güzelliklerin heybetini görmek isteyenlerin mutlaka ziyaret etmeleri önerilen bir mağara olarak bilinmektedir.

Simena: Antik çağlardan kalan önemli yerleşim yerlerinden biri olması nedeniyle tarihi gezileri sevenlerin ziyaret etmeleri önerilmektedir.

Bezirgan Yaylası: Kalkan’ın doğal güzellikleri arasında çok bilinmeyen bu yayla hala sakin olması nedeniyle doğal halini korumaktadır.

Kalkan gezilecek yerler arasında bulunan bu önerilerin yanı sıra pek çok farklı koylar ve yeni plajlar da bulunmaktadır. Turistlerin ilgi ve merakları doğrultunda Kalkan gezilecek yerler ile ilgili bir seçim yapılabilmektedir.

Kalkan’ın Tarihi Mekânları

Kalkan ve çevresinde bulunan ve en çok ziyaret edilen Kalkan’ın tarihi merkezleri şu şekilde sıralanmaktadır:

Letoon Antik Kenti: Yunan mitolojisinde yer alan pek çok tanrı ve tanrıçanın evi olarak bilinir.

Xanthos Antik Kenti: 1988 UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alır.

Patara Antik Kenti: Noel Baba’nın yaşadığı yer olarak ünlendiği bilinmektedir.

Kalkan’da Gezilecek Doğal Güzellikler

Kalkan’ın tarihi ve kültürel miraslarının yanı sıra Kalkan’ın doğal güzellikleri de şu şekilde sıralanabilmektedir:

Patara Plajı: Çok sevilen kumu ve deniz kaplumbağalarının gözlem noktası olması nedeniyle yalnızca Türkiye’nin değil dünyanın da en çok bilinen plajları arasında yer almaktadır.

Güvercinlik Deniz Mağarası: Yalnızca yüzerek ulaşım sağlanan mağaranın içerisinde güvercinler bulunduğu bilinmektedir.

İnbaş Mağarası: Teknelerle ulaşılan mağaranın görkem verici bir görüntüsü olduğu bilinmektedir.

Kalkan’ın Önemli Etkinlikleri

Açık hava etkinlikleri olarak bilinen Kalkan’ın festivalleri turistlerin oldukça ilgisini çekmektedir. Bilinen bazı etkinlikler şu şekilde sıralanmaktadır:

Canyoning: En önemli doğa etkinlikleri içerisinde bulunmakla birlikte adrenalin sevenler için keyif verici bir aktivite olarak da bilinmektedir.

Jazz Geceleri: En çok bilinen barlarda akşamları sandalye üzerinde keyifle Jazz müziği dinlenilebilecek en güzel yerlerden biri olarak Kalkan gösterilmektedir.

Kalkan Yeme-İçme Yerleri

Hem yerli hem de yabancı turistler için önemli merak konularından birisi olan Kalkan’da yemek yenecek mekânlar şu şekilde sıralanmaktadır:

Seaport: Deniz ürünlerini seven turistler için önemli restoranların başında gelmektedir. Bunun yanı sıra farklı kırmızı et ve vejetaryen menüleri de olduğu bilinmektedir.

Küçük Ev: Samimi ve sıcak mekanları sevenler için önerilmektedir. Küçük olması nedeniyle işletmeciler ile samimi diyaloglar da kurulabilmektedir.

Kalkan’a Hangi Mevsimde Gidilir?

Akdeniz iklimine sahip olan Kalkan’ın hava durumu, çoğunlukla ılıman olmaktadır. Bu sebeple kış mevsimi haricindeki her mevsim turist ziyaretçileri olmaktadır. Kalkan’ın en kalabalık olduğu sezon ise ilkbahar sonları ve yaz ayları olmaktadır. Kalkan, ılıman bir iklim sunması nedeniyle balayı çiftleri tarafından da sıkça tercih edilmektedir. Kalkan balayı otelleri, çiftler için özel olanaklar sunarak, romantik bir balayı yaşanmasına olanak sunmaktadır. Kalkan balayı otelleri alternatifi olarak, balayı için özel olarak kiralanabilen villalar da içermektedir. Bu villalar özellikle baş başa vakit geçirmeyi önceleyen çiftler için önemli bir olanak olarak sunulmaktadır.

Ek olarak, Doğa Harikası Kaş’ın En İyi 10 Plajı başlıklı yazımızı okuyarak bölgenin en iyi plajları hakkında da detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz. Farklı konu başlıklarında görüşmek üzere…

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz