Türkiye’deki koronavirüs salgını sürecinin kontrol altına alınmasının ardından Ege’de kusursuz bir tatil size ilaç gibi gelecek! Ege’nin en popüler merkezleri dışında hem doğayla bütünleşebileceğiniz hem de deniz kum ve güneşin tadını çıkarabileceğiniz birçok merkez bulunuyor. Bu özel tatil merkezlerinden bir tanesi de Gümüldür! Eşsiz doğası, tarihi dokusu, harika sahilleri ve konaklama imkanlarıyla Gümüldür, Covid-19 salgını sonrasında keşfedebileceğiniz en özel yerlerden. Tatil Dükkanı Blog olarak, koronavirüs sonrası rotalarda yeni durağımız Gümüldür! İşte bu kusursuz tatil beldesi hakkında öne çıkan tüm detaylar…

İzmir’in doğal güzellikleri ile bilinen Gümüldür bölgesi, Menderes ilçesine bağlı bir mahalledir. Ege Denizi’ne sahili olması nedeniyle yılın belirli dönemlerinde yerli ve yabancı turistleri ağırlayabilmektedir. Gümüldür otelleri de Ege Denizi’ni seven turistlerin tercih ettiği konaklama mekanları arasında yer almaktadır. Gümüldür otelleri müşteri profillerine göre farklı olanaklar ile hizmet vermektedirler.

Gümüldür’e Nasıl Gidilir?

Gümüldür’e ulaşım olanakları havayolları ve kara yolları ile mümkün olmaktadır. Havayolunu tercih edenlerin İzmir havalimanından sonra araç kiralama ya da servis yoluyla transfer olmaları gerekmektedir. Gümüldür tatil olanaklarından yararlanmak isteyenler için araç ile seyahat önerilmektedir. Bölgedeki farklı doğal güzelliklerin kısa konaklamalar ile ziyaret edilmesi bu sayede mümkün olmaktadır. Gümüldür tatil seçenekleri ve yol güzergahları, tatil planlamasına göre değişkenlik gösterebilmektedir.

Gümüldür’de Nerelere Gidilir?

Gümüldür’ ün gezilecek yerleri, çoğunlukla doğal güzelliklerden oluşmaktadır. Gezilip görülmesi önerilen yerlerden bazıları şu şekilde sıralanmaktadır:

Kehanet Merkezi: Antik Yunan felsefesine ilgi duyanlar için önemli bir mekan olarak önerilmektedir.

Orman Kampı: Hem denize girmek hem de doğanın içerisinde kamp olanaklarından yararlanmak isteyenler için önemli bir olanak olarak bilinmektedir.

Yıkık Minare: 15. Yüzyıldan bu yana önemli tarihi eserler arasında yer almaktadır.

Notion Antik Kenti: Bölgedeki önemli olarak adlandırılan üç antik kentten biri olarak gezilmesi önerilmektedir.

Gümüldür gezilecek yerler arasında sunulan bu öneriler hem doğal güzellikleri hem de tarihi mekanları içermektedir. Gümüldür gezilecek yerler ile ilgili oluşturulan rotalar ise, turistlerin ilgi ve merakları doğrultusunda belirlenmektedir.

Gümüldür’ün Tarihi Mekânları

Gümüldür’ ün tarihi merkezleri Antik Yunan’dan bu yana uzanan önemli mirasları içermektedir. Bu merkezlerden bazıları şu şekilde sıralanmaktadır:

Kolophon Antik Kenti: İon uygarlığından kaldığı bilinen bir antik kent olarak tanıtılmaktadır.

Roma Hamamı: Milattan önce 3. Yüzyıllara dayanan bir hamam kalıntısı olarak bilinmektedir.

Klaros: Artemis heykellerinin bulunduğu önemli tapınaklardan birisi olarak bilinmektedir. Bu tapınak, milattan önce eski uygarlıklar için önemli bir merkez olarak tanıtılmaktadır.

Gümüldür’de Gezilecek Doğal Güzellikler

Gümüldür’ ün doğal güzellikleri olarak bilinmekte olan bölgeler çoğunlukla plajlar ve eski yapılar olmaktadır. Bu doğal güzelliklerden bazıları şu şekilde sıralanmaktadır:

Gümüldür Tabiat Parkı: Bölgenin bilinen en büyük parkı olmaktadır. Doğal güzelliklerin bozulmadan kalması, turistlerin de ilgisini toplamaktadır.

Gümüldür Plajı: Bölgede denize girilebilen en önemli plaj olması nedeniyle mutlaka ziyaret edilmesi önerilmektedir.

Gümüldür’ün Önemli Etkinlikleri

Gümüldür’ ün festivalleri turistlerin artış gösterdiği mevsimlerde daha çok yapılmaktadır. Mutlaka görülmesi gereken bazı festivaller şu şekilde sıralanmaktadır:

Gümüldür Mandalina Festivali: Türkiye genelinde yalnızca bu bölgede yetişmekte olan mandalina çeşitlerine özel yapılan festival, şenlik havasında yapılmaktadır.

Gümüldür Farkındalık Festivali: Doğal çevrenin korunması adına yapılan festival, farklı kurum ve kuruluşların katılımıyla çeşitlenmektedir.

Gümüldür Yeme-İçme Yerleri

Gümüldür ‘de yemek yenecek mekânlar ilk defa gidecek olanlar için önemli öneriler olarak bilinmektedir. Bu mekanlardan bazıları şu şekilde sıralanmaktadır:

Gümüldür Pide Kebap Salonu: Bölgenin yerel lezzetlerini turistlere sunmakta olan önemli bir mekandır.

Okyanus Ev Yemekleri ve Kahvaltı: Özellikle organik kahvaltısı ile bilinen mekan, yerli ve yabancı turistler tarafından sıkça tercih edilmektedir.

Çınar Restoran: Kaliteli yemeklerin uygun fiyatlarla yendiği önemli restoranlar arasında yer almaktadır.

Gümüldür’e Hangi Mevsimde Gidilir?

Gümüldür’ ün hava durumu, Ege Bölgesi’nin ılıman iklimini içermektedir. Ilıman bir iklim olması nedeniyle de çok sıcakların olduğu zamanlardan ziyade bahar aylarında gidilmesi önerilmektedir. Gümüldür’e gidilecek mevsimler, turistlerin tercihlerine göre de değişkenlik göstermektedir. Denize girmek üzere tatil planlayanlar için yaz ayları en iyi mevsim olarak önerilmektedir.

Ek olarak, Ege’nin Doğasıyla Büyüleyen Saklı Kalmış Köyleri başlıklı yazımızı okuyarak koronavirüs salgını sonrasında keşfedebileceğiniz Ege’nin saklı köyleri hakkında detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz. Farklı konu başlıklarında görüşmek üzere…

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz