Tüm dünyada koronavirüs salgını ile mücadele tüm hızıyla devam ederken, Türkiye aldığı sıkı önlemlerle Covid-19 vaka sayısını her geçen gün aşağı çekiyor. Kademeli olarak olsa da normal yaşamımıza dönmeye başlayacağımız günler artık çok daha yakın! Evlerimizde kalmamız gereken ve zorlu geçen Koronavirüs salgını dönemini geride bırakmak için harika tatil planları yapmaya devam ediyoruz. Tatil Dükkanı Blog olarak, koronavirüs sonrası rotalarda yeni durağımız Ege’nin incilerinden Dalaman! İşte Dalaman’ın öne çıkan özellikleri ve bu özel tatil beldesi hakkında merak dilen soruların detaylı yanıtları…

Muğla ilinin en çok turist çeken bölgelerinden biri olan Dalaman, sakinliğini hala korumakta olan Ege Bölgesi ilçelerinden biri olarak bilinmektedir. Dalaman; İzmir, Muğla, Fethiye gibi turistik bölgelere yakın olması nedeniyle turizm mevsimlerinde çok fazla turist ağırlamaktadır. Dalaman otelleri de şehir gürültüsünden uzaklaşmak isteyenlerin tercih ettiği butik oteller olarak bilinmektedir. Fakat, geniş kapsamlı hizmet vermekte olan Dalaman otelleri de bulunmaktadır.

Dalaman’a Nasıl Gidilir?

Dalaman’a ulaşım olanakları, Dalaman Havalimanı üzerinden sağlanmaktadır. Şehrin içerisinde bir havalimanı olması nedeniyle ulaşım bakımından tercih edilen tatil bölgelerinden biri olarak da bilinmektedir. Dalaman tatil olanaklarından yararlanacak müşterilerin, havayolunu kullanarak araç kiralamaları önerilmektedir. Dalaman tatil olanakları çok fazla araç kullanımını gerektirmediği için yalnızca uçak ile bölgeye gelinmesi de yeterli olmaktadır.

Dalaman’da Nerelere Gidilir?

Türkiye'nin Rafting Nehirleri - Dalaman Çayı

Dalaman’ın gezilecek yerleri, özellikle sessiz ve sakinliği ile ünlenen koylar olarak bilinmektedir. Bunun yanı sıra gezilecek bazı bölgeler şu şekilde sıralanmaktadır:

Sarsıla Koyu: Bölgenin en çok ziyaret edilen koyları arasında yer almaktadır.

Sarıgerme Plajı: Bölgenin en geniş plajlarının başında gelmektedir.

Dalaman Çayı: Rafting severler için önemli bir uğrak yeri olarak bilinmektedir.

Dalaman gezilecek yerler arasında bazı antik kentler ya da doğal güzellikler de bulunmaktadır. Dalaman gezilecek yerler turistlerin ilgi ve merakları doğrultusunda şekillenmektedir.

Dalaman’ın Tarihi Mekânları

Likya Yolu Turu - Olympos Antik Kenti

Dalaman’ın tarihi merkezleri doğal güzellikleri kadar çok olmasa da giden turistlerin gezmeleri önerilen tarihi bölgeler şu şekilde sıralanmaktadır:

Telmessos Antik Kenti: Eski bir yerleşim yeri olmasının yanı sıra, yıkıntılarını incelemenin de mümkün olduğu bir bölgedir.

Tlos Antik Kenti: Likya uygarlıklarından bu yana varlığını sürdüren antik kent, çok fazla turist ağırlamaktadır.

Hippokome Antik Kenti: At Şehri olarak da adlandırılan bu antik kent, Roma döneminden bu güne miras olarak geldiği bilinmektedir.

Dalaman’da Gezilecek Doğal Güzellikler

Dalaman’ın doğal güzellikleri özellikle sakinliğini koruyan bölgeler olmaları nedeniyle turistlerin ilgisini çekmektedir. Bazı doğal güzellikleri şu şekilde sıralanabilmektedir:

Ekinci Koyu: Mavi ve yeşili bir arada görmeyi sevenler için önemli bir görsel şölen olarak bilinmektedir.

Gökgemile Koyu: Az bilinen koylardan birisi olmakla birlikte, kamp severler için önemli bir yer olarak bilinmektedir.

Günlüklü Mağarası: Konum itibariyle merkeze yakın olması nedeniyle tercih edilen koylardan birisi olmaktadır. Sakinlikten ziyade hareket arayanların tercihi olarak bilinmektedir.

Dalaman’ın Önemli Etkinlikleri

Türkiye'nin Rafting Nehirleri - Dalaman Çayı - Genel

Dalaman’ın festivalleri özellikle kumsalda gerçekleşmekte olan etkinliklerdir. Festival tarzının yanı sıra bilinen bazı etkinlikler şu şekilde sıralanmaktadır:

Rafting: Dalaman Çayı üzerinde yapılmakta olan spor, adrenalin tutkunları için önemli bir olanak olarak bilinmektedir.

Kumsal Partileri: Eğlenceli geceleri sevenler için sahil boyunca içecekler ile yapılan eğlenceler Dalaman’da oldukça sık tercih edilmektedir.

Dalaman Yeme-İçme Yerleri

Dalaman’da yemek yenecek mekânlar olarak sunulmakta olan bazı öneriler şu şekilde sıralanmaktadır:

Sığla Restoran: Bölgenin bilinen en kaliteli restoranlarından biri olarak önerilmektedir.

Koca Yusuf’un Yeri: Ara öğün tercihlerinde ev yapımı gözlemeler ile bu lezzetin tadılması önerilmektedir.

Otantik Taş Ev: Köy kahvaltısı sevenler için önemli bir uğrak yeri olarak bilinmektedir.

Dalaman’a Hangi Mevsimde Gidilir?

Dalaman’ın hava durumu, çoğunlukla ılıman olarak bilinmektedir. Bu sebeple yılın pek çok mevsiminde ziyaretçi alabilmektedir. Fakat Dalaman’da tatilin tadını çıkarmak için öncelikle bahar ayları ve yaz aylarının tercih edilmesi önerilmektedir. Dalaman’ın ılıman iklimi ve sakinliği nedeniyle Dalaman balayı otelleri de çiftlerin gözdesi olarak bilinmektedir. Dalaman balayı otelleri içerisinde çok fonksiyonlu otellerin yanı sıra kiralık villa seçenekleri de bulunmaktadır.

Ek olarak, Otellerde Alınan Koronavirüs Tedbirleri başlıklı yazımızı okuyarak otellerin Covid-19 salgını çerçevesinde aldığı önlemler hakkında detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz. Farklı konu başlıklarında görüşmek üzere…

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz