Kış geldi, havalar soğudu ve kar yağışları başladı. Yeni yıla girerken kendinizi ödüllendirmenin tam zamanı olduğunu düşünüyorsanız, muhteşem bir kar tatili sizleri bekliyor. Şöminenin başında şarabınızı yudumlayabileceğiniz, dilediğinizce kayak yapabileceğiniz ve kar sporları yapabilme imkanı sunan pek çok piste sahip Uludağ Kayak Merkezi, gidilebilecek en güzel yerlerden. Görkemli bir dağın beyazlar içindeki görüntüsü ile mest olabileceğiniz Uludağ’da, konaklayabileceğiniz pek çok tesis bulunuyor.

Bof Hotels Uludağ - Kar Partisi

Uludağ içerisinde kayak yapmak adına pek çok pist bulunuyor ve genelde konaklama yaptığınız tesisin piste direkt olarak geçişleri bulunabiliyor; ancak siz daha kolay ya da daha zor bir pist tercih edebilirsiniz. Kolay, orta ve zor pistleri bulunan Uludağ’da, kayak tutkunlarına ve profesyonellerine özel olarak Beden Terbiyesi ve Kuşaklı pistleri bulunmakta. Uludağ Kayak Merkezi hakkında detaylı bilgi sahibi olmak için, Beyaz Cennet Uludağ Kayak Merkezi başlıklı yazımızı okumanızı öneriyoruz.

Kaya Uludağ Otel - Genel

Toplamda 20 farklı piste sahip olan bu kayak merkezinde, birinci bölgedeki pistlerin hemen hepsi kolay ve orta zorlukta oluyorlar. Kayağa henüz başladıysanız, tavsiyemiz hem derslerin verildiği hem de pek çok insanın buluşma noktası olarak bildiği Beceren pistine doğru yol almanız. 900 Metre uzunluğundaki bu pistin başlangıç için kesinlikle uygun olduğu biliniyor ve kayak dersleri almak isterseniz de burada alabiliyorsunuz.

Uludağ Kayak Merkezi Lift Sistemleri 

Uludağ Kayak Merkezi - Kayak Pistleri

Kayak merkezlerinde, defalarca kaymamızı sağlayan mekanik sistemlere lift sistemleri denmektedir. Bu sistemler sayesinde, pistten kaydıktan sonra pistin başlangıç noktasına tekrar hızlı bir şekilde çıkabiliriz. Uludağ’da ağırlıklı olarak telesiyej ve teleski sistemleri kullanılmaktadır. Uzun pistlerde telesiyej tercih edilirken, kısa ve orta uzunluktaki pistlerde ise teleski sistemleri tercih edilmektedir. Yazımızda sizlere Uludağ Kayak Merkezi’nde, pistlere ulaşımı sağlayan lift sistemlerini tanıtacağız.

Uludağ Kayak Merkezi - Teleferik

Kartanesi Teleski: Uludağ 2. gelişim bölgesinde bulunan teleski, 350 metrelik bir mesafeyi almanızı sağlar. Seyahat sonucunda orta seviyede zorluğa sahip Kartanesi Pistine ulaşırsınız.

Karkay Telesiyej: 2. bölgede bulunan telesiyej, 540 metre mesafe almaktadır. Bu telesiyej ile kolay seviyede olan Alkoçlar, Karkay ve Osman Yüce pistlerine ulaşım sağlayabilirsiniz.

Türkiye'nin En İyi 10 Kayak Oteli - Karinna Hotel Pist

Karinna Teleski: Kolay derecede olan Karinna Pistine ulaşımı sağlayan teleski, 300 metre mesafe alır ve 2. bölgede bulunmaktadır.

[hotel id=”6575″][/hotel]

İtalyan Teleski: İtalyan pistine ulaşım sağlar ve 750 metre uzunluğundadır. İtalyan Pisti, sadece profesyonellere uygun zor bir pisttir.

Garan Teleski: Birinci bölgede bulunan teleski ile Garan pistine ulaşabilirsiniz. Bu pist orta zor seviyedeki kayakçılar için uygundur.

Fahri Telesiyeji: Kolay seviyede olan Fahri Pistine ulaşabileceğiniz bu telesiyej, 760 metre yol almaktadır.

Cennetkaya Teleski: Birinci bölgede bulunan teleski, 780 metre yol alır ve kolay seviyedeki Cennetkaya Pistinin başlangıç noktasına ulaşmanızı sağlar.

Uludağ Kayak Merkezi - Eğlence

Cennetkaya Telesiyej: Toplamda 510 metre yol alan telesiyej, birinci bölgede yer almaktadır. Bu lift sistemi ile kolay seviyede olan Cennetkaya Pistine ulaşım sağlayabilirsiniz.

Belvü Teleski: Zor seviyede olan Belvü pistine ulaşım sağlayabileceğiniz bu teleski, 750 metre mesafe almaktadır ve birinci bölgede yer almaktadır.

Beden Terbiyesi Telesiyeji: 1410 metrelik uzun bir mesafeyi alan telesiyej, kayak severleri Beden Terbiyesi Pistinin başlangıç noktasına taşır. Bu pist zor seviyededir ve ikinci gelişim bölgesinde yer almaktadır.

Uludağ Kayak Merkezi - Kayak

Beceren Teleski 1: Kolay seviyedeki Beceren Pistine ulaşımın sağlandığı bu teleski 575 metre yol almaktadır ve birinci bölgede bulunur.

Beceren Teleski 2: Aynı pistte hizmet veren 2. teleski olan Beceren Teleski 2, kayak severlerin Beceren Pistinin başlangıç noktasına ulaşmasını sağlar. Uzunluğu 575 metredir.

Alkoçlar Teleski: 475 metre mesafe alan teleski, konukların Alkoçlar, Cehennem ve Ergün pistlerinin başlangıç noktasına ulaşmalarını sağlar. Bu pistler orta zorluk seviyesindedir ve birinci bölgede bulunurlar.

Türkiye'nin En İyi 10 Kayak Oteli - Ağaoğlu My Mountain

Ağaoğlu Telesiyeji: Osman Yüce ve Cennetkaya pistlerine ulaşımı sağlar. Uzunluğu 450 metre olan sistemin taşıdığı pistler orta zorluk derecesindedir. Liftin uzunluğu 450 metredir.

[hotel id=”6578″][/hotel]

Kervansaray Telesiyeji: 870 metre uzunluğa sahip olan telesiyej, sporcuları Kervansaray pistine taşımaktadır. Bu pist kolay seviyede olup 1. gelişim bölgesinde bulunmaktadır.

Kırkgözler Teleski: İkinci bölgede bulunan sistem ile misafirler Kırkgözler pistine taşınır. Liftin uzunluğu 470 metre olup pistin seviyesi kolaydır.

Kuşaklıkaya Telesiyeji: 1600 metre gibi uzun bir mesafe alan telesiyej ile aynı adı taşıyan Kuşaklıkaya pistine ulaşım sağlayabilirsiniz. Pist 2. bölgede bulunur ve seviyesi zordur.

Uludağ Kayak Merkezi

Maden Telesiyeji: En uzun liftlerden birisi olan Maden Telesiyeji, 1980 metre mesafeyi alarak konuklarını Maden pistine bırakır. Maden pistinin seviyesi zordur ve ikinci gelişim bölgesinde yer alır.

Mandıra Teleski: Orta zorluktaki Mandıra pistine ulaşımı sağlayan telesiyej, 350 metre uzunluğundadır ve ikinci gelişim bölgesinde bulunur.

Monte Baia Teleski: 450 metre uzunluğuna sahip pist, orta zorluktadır. İkinci gelişim bölgesinde bulunur ve kullanıcılarını Monte Baia oteline ait piste taşır.

Tutyeli Telesiyeji: 1325 metre mesafe alan telesiyej ile Tutyeli pistine ulaşım sağlayabilirsiniz. Bu kayak pistinin seviyesi zordur ve birinci gelişim bölgesinde yer alır.

Grand Yazıcı Hotel - Genel Yorum

Yazıcı Teleski: En çok kullanılan teleskilerden birisi olan Yazıcı Teleski, Grand Yazıcı, Yazıcı ve Beceren pistlerine ulaşım sağlar. Bu pistler acemiler için uygundur ve teleskinin uzunluğu 625 metredir. Ek olarak, otel hakkında detaylı bilgi sahibi olmak için Uludağ’da Ayrıcalıklı Bir Tatil: Grand Yazıcı Uludağ başlıklı yazımızı okumanızı tavsiye ediyoruz. Farklı konu başlıklarında görüşmek üzere…

[hotel id=”6567″][/hotel]

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz