Termal oteller doğanın sunmuş olduğu en büyük zenginliklerden biri olan şifalı su kaynaklarını bizlerle buluşturan öneli işletmelerdir. Kaplıcalar Türkiye’de bir hayli yaygın olsa da hepsinin sıcaklık ve mineral değerleri birbirinden farklıdır. Bu yüzden tercih edeceğiniz termal otel sizin istek ve ihtiyaçlarınıza uygun olmalıdır.

Hayal ettiğiniz termal tatili gerçeğe dönüştürmek ya da en azından hayal kırıklığı yaşamamak için termal tesisleri ve özelliklerini önceden araştırmalı ve hangi otele gideceğinize bu özellikleri karşılaştırarak karar vermelisiniz. Bazı kaplıca otellerinde odalarda termal su bulunurken, bazılarında ise bu imkan bulunmamaktadır.

Termal otellerin birçoğunda sadece ortak alanlarda termal havuz ve hamamlar yer almaktadır. İstediğiniz zaman kolaylıkla termal suya erişebilmek ve şifalı sulardan dilediğiniz kadar faydalanabilmek için odalarında termal su bulunan otelleri tercih etmelisiniz.  Ek olarak, Türkiye’nin En Lüks 10 Termal Oteli başlıklı yazımızı okuyarak en lüks termal oteller hakkında detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.

Termal Otel Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

En Ünlü Kaplıcalar - İkbal Termal Hotel

Termal otelleri seçerken bazı önemli noktalara dikkat ederek kusursuz bir tatil için ilk adımı atabilirsiniz. İşte hayalinizdeki tatili gerçeğe dönüştürmek için kaplıca termal otel seçerken dikkat etmeniz gereken en önemli noktalar:

  • Termal otel araştırırken ilk adımınız Sağlık Bakanlığı tarafından onaylanmış ruhsatlara sahip olması hususudur. Bu sayede konaklayacağınız otelin kontrollerden geçtiğinden emin olarak sağlığınızı garanti altına almış olursunuz. Aksi takdirde sağlık amaçlı yapacağınız bu tatilden herhangi bir yarar elde edememiş olursunuz. 
  • Kalacağınız odada özel termal suyun bulunması hem hijyen hem mahremiyet hem de konfor yönünden sizi rahat ettirecektir. 
  • Rahatsızlığınıza uygun olup olmadığının sağlaması yapılmalıdır. Zira bazı termal otellerin suyu cilt hastalıklarına daha iyi gelirken kimi sular da eklem ve romatizmal hastalıklarına iyi gelmektedir. Eğer gittiğinize değsin istiyorsanız bunun araştırmasını detaylı şekilde yapmanızı öneririz. 
  • Otel suyunun sıcaklığını gitmeden önce mutlaka bilmeniz önem arz ediyor. Bazı kalp rahatsızlığı olan kişilerin çok yüksek sıcaklığa sahip suya girmesinin yol açabileceği sağlık problemleri örnek gösterilebilir. Böyle durumlarda mutlaka doktor kontrolünde girilmesi tavsiye edilir. 
  • Tercih edeceğiniz otelin temizlik konusunda göstermiş olduğu hassasiyet dikkate alınmalıdır. Gerek havuz ve duş, gerekse sıcak su alanlarının belirli aralıklar ile düzenli şekilde temizlendiğinden emin olunmalı. Yararlı bir tatil olmasını umarak gidip, sağlığınızı daha da olumsuz şekilde etkilemesini istemezsiniz. Otelde daha önce konaklamış olan müşterilerin yaptığı yorumlar vasıtasıyla bu konu hakkında detaylı bilgiye kolayca ulaşabilirsiniz. 
  • Mevsim şartlarına uygun olarak açık ve kapalı olacak şekilde yüzme havuzlarının bulunması bir diğer dikkat etmeniz gereken noktalar arasında yerini alıyor. 
  • Termal su özelliklerinin yanı sıra eğlence aktiviteleri ve spa, hamam, sauna, spor merkezi gibi dinlendirici hizmetlerin mevcut olup, istediğiniz koşullara uygun olması gerekir. 
  • Çocukla tatil yapacak olan aileler termal otellerde, çocuk oyun alanları ve çocuk bakım hizmeti olup olmadığını tespit etmeli. Siz keyif içerisinde telin tadını çıkartırken çocukları emanet edebileceğiniz bir yerin varlığı kurtarıcı olacaktır. 
  • Bazı termal oteller ormanlık ve dağlık alanlarda konumlanabiliyor. Eczane, hastane, market, mağaza gibi olanaklara rahat erişim sağlamak adına ulaşım konusunda rahat bir bölgede yer alan kaplıcaları tercih ederseniz sizin için termal tatil çok daha konforlu ve kaliteli olacaktır.
  • Otel içerisinde restoran alternatifleri yer almalıdır.
  • Açık hava yürüyüş alanları olmalıdır. 
  • Tesis içerisinde acil müdahale odalarının var olması ve sağlık çalışlarının sayısındaki yeterlilik. 
  • Bilhassa eklem hastalıkları için termal otelleri tercih edenler için fizik tedavi merkezi olan bir tesisin olması daha çok fayda sağlayacaktır. 
  • Pek çok termal otel verdiği hizmetler ekonomik olamayabilir. Fakat bu çok fazla ücret alabilecekleri anlamına gelmez. Kendinizin belirlediği bütçeye uygun tedavi yöntemlerine sahip otellere yönelmelisiniz.

Odalardaki Termal Suyun Önem Nedir?

Kuzuluk Kaplıcaları - Termal Küvet

Termal otellerin bazılarında her odada termal su havuzları, jakuziler ve içme suları bulunmaktadır. Bu sayede banyo kürü, buhar kürü, içme kürü gibi birçok kür türünden doktorların tavsiye ettiği ölçüde rahatlıkla faydalanabilirsiniz. Bazı otellerde odalara özel termal su bulunmasa da tesiste misafirlerin ortak kullanabildiği sıcak su havuzları, banyoları, hamamları yer almaktadır.

Termal su için ortak havuz kullanımı özellikle hijyen anlamında akıllarda soru işareti bırakabiliyor. Başta hijyen olmak üzere kendi odanızdaki rahatlık nedeni ile her odaya termal su hizmeti bulunan tesisleri tercih etmenizi tavsiye ediyoruz. 

İlginizi Çekebilecek Diğer Yazı Başlıkları;

*Yazımıza eklemek istedikleriniz varsa bizimle aşağıdaki yorumlar kısmından paylaşırsanız seviniriz. ☺

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz