Türkiye, termal kaynaklar açısından dünyanın önde gelen ülkeleri arasında yer alıyor ve Afyon, tabiri caizse bir termal cenneti olarak kusursuz pek çok tesisi bölgesinde bulunduruyor. Peki siz, Afyon’da kusursuz bir termal tatile ne dersiniz? Bu yazımızda sizler için Oruçoğlu Termal Resort’u mercek altına alacak, konaklama seçenekleri, termal olanakları ve aktiviteler hakkında bilgiler sunacağız.

Oruçoğlu Termal Otel - Genel

Siz de, önümüzdeki aylarda bir termal tatile çıkmayı planlıyorsanız; sağlık dolu kaynağı ve konforlu konaklama seçenekleri ile bu tesiste konaklayabilirsiniz. Ayrıca, daha fazla termal otel önerisi için Ekonomik Kaplıca Tatili için En Uygun Termal Oteller başlıklı yazımıza göz atmayı da unutmayın!

Konaklama Seçenekleri

Tesis içerisinde üç ana kategoride konaklama seçenekleri bulunuyor. Her biri konforlu ve modern biçimde düzenlenmiş bu odalarda, huzurlu ve rahat bir tatil yapabilmeniz için her şey hazır.

Standart Odalar

Küvetli ya da duşakabinli olarak tercih edilebilen standart odalar, 28 metrekare büyüklüğünde. İki yetişkin ve iki çocuk kapasiteli bu odalar, isteklerinize göre özelleştirilebilirken; termal su bulunan standart odalarda keyifli ve sağlıklı bir tatilin tadına varıyorsunuz.

Balkonlu Odalar

Güzel bir balkon ile taçlandırılan Oruçoğlu Termal Resort’un balkonlu ana bina odaları; nezih ve ferah bir konaklama deneyimi sunuyor. Maksimum dört kişi için özelleştirilebilen bu odalarda, geniş bir balkonda akşam sohbetlerinizi yapabiliyor, termal su eşliğinde duş alabiliyorsunuz.

Aile Odaları

Tesisin aile odaları, bir yatak odası ve salondan oluşuyor. Salonda, açılabilir yataklarla donatılan aile odalarında, ailenizle birlikte harika bir tatil yapabilmeniz adına her şey düşünülmüş. Eksiksiz donanımı, konforlu yatakları ve dahası ile siz de ailenizle birlikte odanızda keyifli saatler geçirebilirsiniz.

Yeme – İçme

Yarım pansiyon konsepti ile işletilen Oruçoğlu Termal Resort, 750 kişi kapasiteli bir ana restoranda konsept dahilinde açık büfe kahvaltı ve akşam yemekleri sunuyor. Akşamüzeri ise, yine konsepte dahil beş çayı ikramları bulunuyor. Açık büfede değil de, A’la Carte restoranlarda farklı lezzetler tatmak isterseniz; tesisin Bistro ve Türk Osmanlı Mutfağı temalı restoranları hizmetinizde.

Aktiviteler

Tesiste, sadece sağlıklı yaşama dair termal hizmetler değil, aynı zamanda çeşitli eğlence aktiviteleri de bulunuyor. Her gün, 16:00 ila 17:00 arasında piyano dinletisi ile konuklarını dinlendiren Oruçoğlu Termal Resort, ayrıca bilardo, masa tenisi, dart, voleybol oynayabileceğiniz alanlara da sahip. Spor alanları ve piyano dinletilerine ek olarak, hem çocuklar hem de yetişkinler için uygun oyunlar bulunduran bir oyun salonu da, eğlenceli saatler için konukların hizmetinde.

Havuz Seçenekleri

Oruçoğlu Termal Otel - Havuz

Otelin etrafında, termal su ile taçlandırılmış açık ve kapalı havuzlar bulunuyor. Ayrıca, bu havuz hassasiyet sahibi aileler ve konuklar için; bay ve bayanlara özel ayrılmış durumda. Dilerseniz karma havuzlarda, dilerseniz bay ve bayanlara özel havuzlarda termal su eşliğinde vakit geçirebilir, yüzebilirsiniz.

Spa Merkezi ve Termal Su Hizmetleri

Afyon’un şifalı termal sularını, kaynağından direkt olarak taşıyan Oruçoğlu Termal Resort, bu suların özelliğini 3455,9 mg/lt toplam mineralizasyona ve sodyum bikarbonatlı, florürlü ve karışık nitelikte termomineralli şeklinde belirtiyor. Araştırmalarla kanıtlanmış, zengin mineral değerlerine sahip bu sular, başlıca aşağıdaki rahatsızlıkların tedavisinde yardımcı oluyor:

  • Romatizmal hastalıklar
  • Kronik bel ve boyun ağrıları
  • Eklem hastalıkları
  • Yumuşak doku zedelenmeleri
  • Deri rahatsızlıkları
  • Dolaşım sistemi rahatsızlıkları

Tesisin hem odalarında hem de Spa merkezinde bulunabilen termal sular, Spa merkezinde türlü terapiler eşliğinde kullanılıyor. Bakıldığında, bu terapiler aşağıdaki gibi listelenebiliyor:

  • Geleneksel ve modern masaj uygulamaları
  • Spa ritüelleri
  • Güzellik bakımları
  • Cilt bakımları

Sertifikalı uzman terapistlerce yapılan yukarıdaki uygulamalara katılmadan önce, rahatsızlıklarınıza ya da isteklerinize yönelik olarak bir uzmanla görüşebiliyorsunuz. Eğer, yalnızca termal sudan yararlanmak istiyor, uygulama istemiyorsanız; Spa merkezinin ücretsiz kullanım alanlarından gün boyu yararlanabilmeniz mümkün.

  • Hamam
  • Buhar Odası
  • Sauna
  • Jakuzi
  • Kapalı termal havuzlar

Son olarak, sertifikalı hekimlerin de bulunduğu Oruçoğlu Termal Resort Spa merkezi içerisinde, fizik tedavi programlarının bulunduğunu da belirtelim.

Çocuklar için Sunulan Hizmetler

Tesis içerisinde, sadece yetişkinlerin eğlenceli ve sağlıklı vakit geçirmesine yönelik değil; aynı zamanda çocukların da harika vakit geçirebilmelerine yönelik hizmetler sunuluyor. Bakıldığında, su kaydıraklı bir çocuk havuzunun bulunduğu otelde, ayrıca gün boyu çocuk animasyonu ve çocuk kulübü de hizmet veriyor. Sizler, terapi programlarında ruhunuzu ve bedeninizi rahatlatırken; çocuklarınız da bu hizmetler sayesinde bolca eğlenebiliyorlar.

Genel Yorum

Afyon’da güzel bir termal tatil yapmak ve sevdiklerinizle sağlıklı, aynı zamanda eğlenceli vakit geçirmek isterseniz; yarım pansiyon konsepti ile Oruçoğlu Termal tam da size göre. Konforlu odaları, kaynağından gelen termal su ve Spa uygulamaları ile siz de bu otelde birkaç gün geçirebilir; rahatlamış, huzur dolu bir ruh ve bedenle tatilinizi tamamlayabilirsiniz. Farklı konu başlıklarında görüşmek üzere!

[hotel id=”7261″][/hotel]

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz