Maşukiye

Maşukiye gezilecek yerler adlı yazımızda Maşukiye ve çevresindeki güzelliklere yer verdik. İşte Maşukiye gezilecek yerler listesi…

Kocaeli’nin Kartepe ilçesinde bağlı olan Maşukiye, hem doğası hem de çeşitli aktiviteleriyle kafa dinlemek isteyenlerin bir numaraları adresi oluyor. Özellikle de hafta sonları için tercih edilen bölge İzmit’e 20 kilometre uzaklıkta. Kuzeyde Sapanca Gölü, güneyinde Kartepe gibi çeşitli alternatifler bulunması sebebiyle de oldukça revaçta bir nokta Maşukiye… Maşukiye, kahvaltı deyince de akıllara ilk gelen noktalardan biri oluyor elbette. Hem huzuru yakalayabileceğiniz hem de organik, dalından koparılmış lezzetlerle mest olacağınız Maşukiye gezilecek yerler hakkında çok daha fazla bilgi edinmek istiyorsanız yazımıza devam edelim.

  •  Maşukiye’de Nerelere Gidilir? Maşukiye’nin güzelliğine ve doğasına doyamayacağınız yaylaları ziyaret edebilir, muhteşem şelaleleri ve derelerinin verdiği huzur eşliğinde birbirinden güzel restaurantlarda leziz yemekler yiyebilirsiniz.
  • Maşukiye Yeme İçme Yerleri; Maşukiye denilince akıllara elbette güzel bir kahvaltı geliyor.  Kocaeli ve Sakarya mutfağından bağımsız düşünemeyeceğimiz Maşukiye’den sizler için birkaç mekân önerisi yapalım. Akasya Alabalık ve Pınar Alabalık’ta güzel bir serpme kahvaltıyla güne başlayabilirsiniz. Maşukiye kahvaltı yerleri açısından oldukça zengin olup Saklı Bahçe Restaurant’ı da değerlendirebilirsiniz.
  • Maşukiye’de Ne Yenir? Maşukiye gezilecek yerler listesinde ne yenir diye düşünmek en doğal şey. Maşukiye organik kahvaltı yerleriyle meşhur olup bunların haricinde de bir sürü lezzetli yiyeceği deneyimleme şansı sunuyor. Örneğin Aygır Deresi’nde avlanan balıklardan yapılan kiremitte alabalığı mutlaka denemelisiniz. Alabalıklarıyla ünlü bu bölgede tavuk ızgara, kiremitte peynir ve mantar gibi lezzetlerin de meşhur olduğunu söyleyelim.
  •  Maşukiye’de Ne Yapılır? Yemyeşil ve mis gibi doğasının içinde yürüyüşler yapabilir, bisiklet sürüş keyfine varabilir, kış mevsiminde hemen yakınında bulunan Kartepe’de kayak keyfine varabilirsiniz.
  • Maşukiye Kaç Günde Gezilir? Maşukiye’nin maksimum 2 günde gezilebilecek bir bölge olduğunu söyleyebiliriz.
  • Maşukiye’ye Hangi Mevsimde Gidilir? Yazları sıcak kışları ise soğuk geçen bölge her mevsimde ayrı bir güzelliğe bürünüyor diyebiliriz. Fakat ilkbaharda kiraz mevsimiyle çok daha farklı bir ambiyansa sahip olduğu da bir gerçek. Karla kaplandığı kış döneminde de beş büyük kayak merkezi arasında olmasının avantajıyla çokça tercih ediliyor.

Maşukiye Gezilecek Yerler Haritası

Maşukiye Gezilecek Yerler Listesi

Ayrı Gezegen Cam Terası

ayri-gezegen

Nerede? Marmara Bölgesi’nin en yüksek, ülkenin ve Avrupa’nın ise e büyük cam terası olan Ayrı Gezegen’in alanı 100 m2 civarında. Kocaeli, Kartepe’de bulunan ve eşsiz Sapanca Gölü manzarasıyla taçlandıracağınız bu gezinizde muhteşem fotoğraflar çekeceğinize eminiz. Bu yüzden de Maşukiye gezilecek yerler arasında ilk sıraya rahatlıkla koyabiliriz.

Nasıl bir yer? Manzarası ve farklı yapısıyla görenleri kendine hayran bırakan cam terasın içerisinde restoran da mevcuttur. Güne harika bir başlangıç yapacağınız kahvaltı yapma imkanını kaçırmayın deriz! Bütün bunların yanı sıra macera ve çocuk parkı, atış poligonu, zipline ve hediyelik eşya alabileceğiniz mağazalarla da zaman geçirme imkânınız olduğunu söyleyelim.

  • Ziyaret Saatleri: 09:00-19:00 / Yaz Dönemi 09:00-20.00
  • Giriş ücreti: Tam 25 TL / Öğrenci 10 TL
  • Ulaşım Haritası

Aygır Deresi

aygir deresi

Nerede? Kartepe’den başlayarak Sapanca Gölü’ne kadar uzanmakta olup Maşukiye’den Kartepe’ye çıkan yol üzerinde görülebilir. Yeşillikler içerisinde sakin ve huzurlu ortamıyla su sesinin verdiği o güzel his birleşince ortaya harika bir şey çıkıyor diyebiliriz.

Nasıl bir yer? Çeşitli parkurları bulunan bölgede kısa ve orta zorlukta yürüyüş parkurları bulunuyor. Çok çeşitli su kütleleriyle karşılaşacağınız ve temiz havasıyla oksijeni ciğerlerinizde hissedeceğiniz bölgede birbirinden güzel restoranlarda yemeklerinizi de yiyebileceksiniz. Derenin sesi ve kuş cıvıltılarının adeta serenat yaptığı Aygır Deresi’nde doğayla iç içe bir gezinti yaşayacaksınız. İçerisinde bulunan şelale ise gezintinize apayrı bir hava katacak.

Kuzu Yaylası

kuzu yaylasi

Nerede? Kartepe’de bulunan, Maşukiye ve Derbent mahalleleri sınırları içinde, Sapanca Gölü’nü gören bir noktada bulunmaktadır. Maşukiye gezilecek yerler seçenekleri araştırıyorsanız Kuzu Yaylası mutlaka alternatifler arasına girmeli. 10 kilometre yürüyüş parkuru bulunan Kuzu Yaylası İstanbul’un kargaşasından uzaklaşarak yeşilin verdiği huzurla ruhunuza hitap ediyor! Sapanca Gölü’nü de görebileceğiniz manzaraya sahip olan bölgede zamanın nasıl geçeceğini anlayamayacaksınız.

Nasıl bir yer? Kuzu Yaylası, Maşukiye gezilecek yerler arasında güzel bir öneme sahip. İster kamp kurun ister yayladaki çeşit çeşit otellerden birini tercih edin isterseniz doğa yürüyüşleri yapın… Kısacası İstanbul’a da yakınlığıyla avantaj sağlayan bölge tatilcilerin gözdelerinden biri oluyor. Kuzu Yaylası’na gelmişken Tahtalı Göleti’ni, Maşukiye Aygır Deresi’ni veya Eskihisar Kalesi’ni de ziyaret etmenizi öneririz.

Kirazlı Yaylası

Nerede? Kocaeli’nin Maşukiye bölgesinde bulunmakta olup İstanbul’a 129 km uzaklıktadır. İzmit Körfezi ve Sapanca Gölü manzarasıyla taçlandıracağınız bu gezi unutamayacaklarınız arasına girecek! Piknik yapabileceğiniz, manzara keyfini yaşayabileceğiniz Kirazlı Yaylası hem arkadaşlarınızla hem de ailenizle severek zaman geçireceğiniz bir nokta.

Nasıl bir yer? Maşukiye gezilecek yerler seçeneklerinden doğayla iç içe bir zaman dilimi geçirmek isteyenlerin uğrak noktası olan Kirazlı Yaylası’nda yapılan pikniklerin tadı damakta kalır. Yeşilin her tonunun size eşlik edeceği ve oksijene doyacağınız bu nokta Heidi’nin koşup oynadığı ve çok mutlu olduğu o güzel yerleri anımsatıyor insana.

Şelale Restaurant

Nerede? Maşukiye kahvaltı deyince akıllara eşsiz bir doğa manzarasına eşlik eden serpme kahvaltılar geliyor elbette! İzmit, Maşukiye bölgesinde, sıralı restoranların en sonunda bulunan ve popüler mekanlar arasında olan mekan oldukça uygun fiyatlarda leziz deneyimler yaşamanızı sağlıyor. Maşukiye Şelale Restaurant özellikle hafta sonlarının vazgeçilmezi oluyor diyebiliriz. Serpme kahvaltısıyla hafta sonunuzun şenleneceği bu mekan köfte ve alabalık çeşitleri de sunuyor.

Nasıl bir yer? Yeşilin verdiği huzurla su sesinin müthiş birleşimi sayesinde hiç olmadığınız kadar iyi hissederken güzel lezzetlerle de gezinize renk ve tat katacaksınız. Ruhunuzu doğayla birleştiren bu mekan şehrin karmaşasından bıkanlar için birebir oluyor. İster kahvaltı isterseniz de akşam keyfiyle birleşen leziz bir yemek için buraya uğrayabilirsiniz.

  • Adres: Maşukiye Şelale Restaurant Dere İçi Mevki, 41290 İzmit, Kocaeli
  • Telefon: 0262 354 3325
  • Çalışma Saatleri: 08:00-22:00

Vadi Restaurant

vadi restaurant

Nerede? Kocaeli, Kartepe bölgesi Alabalık Çıkmazı’nda bulunan Vadi Restaurant çevredeki en büyük restaurantlardan biri. Zengin kahvaltısının yanı sıra özel fırınlarda yine çok özel soslar ve baharatlarla harmanlanan lezzetler, ateşin bağrından tabaklarınıza geliyor adeta…

Nasıl bir yer? Doğanın içinde olmasının ruhunuza verdiği sakinlik ve huzurla yemeklerinizi yiyeceksiniz. Maşukiye kahvaltı noktalarından en tercih edilenler arasına giren bu restaurantın geniş otoparkı, çocuklar için oyun alanları, balık havuzları ve muhteşem şelalesi gerçekten fark yaratıyor ve büyüklüğüyle hayran bırakıyor. Yeşili, olanakları ve daha bir sürü güzel olanağıyla ziyaretçilerine harika bir Maşukiye kahvaltı ziyafeti sunuyor. Geniş ailelerin ve arkadaş ortamlarının özellikle tercih ettiği bu büyük ve donanımlı mekan her açıdan kolaylık sağlıyor.

  • Adres: Maşukiye, Çınarlı Mahallesi, Vadisi, Alabalık Sk. No:22, 41295 Kartepe/Kocaeli
  • Telefon: 0262 354 31 95 – 0262 354 22 02
  • Çalışma Saatleri: 08:15-23:00
  • Ulaşım Haritası

Pınar Alabalık Tesisi

pinar alabalik

Nerede? Yine yeşilliklerin ve bolca oksijenin arasında olacağınız bir zaman dilimi sizlere eşlik edecek. Kocaeli’nin Kartepe bölgesinde konumlanan ve restoranların sıralandığı yolun sonunda bulunan mekan zengin menülü köy kahvaltısı ve çok özel muhlamasıyla fark yaratan tesisler arasına giriyor.

Nasıl bir yer? Doğa içinde serpme kahvaltı yapmanın keyfi her zaman bambaşkadır. Maşukiye, kahvaltı seçenekleriyle ünlü bir yer olarak bunun hakkını veriyor. Pınar Alabalık’ta serpme köy kahvaltısını organik lezzetlerle deneyimleyecek ve akşamları bunu alabalıkla taçlandırabileceksiniz.

  • Adres: Nusretiye, Alabalık Sk., 41000 Kartepe/Kocaeli
  • Telefon: 0262 354 35 67 / 0262 354 38 26
  • Çalışma Saatleri: 08:00-20:00
  • Ulaşım Haritası

Maşukiye Cansu Tesisleri

cansu tesisleri

Nerede? Bungalov gibi güzel ve otantik bir konaklama seçeneği sunan Maşukiye Cansu Tesisleri; Koaceli, Maşukiye’de konumlanıyor. Maşukiye merkezine 2 km, Kartepe’ye ise 17 km mesafede bulunmasıyla sizi diğer seçeneklerden de uzaklaştırmıyor. Maşukiye’nin en büyük ve en geniş restoranı bulunan tesiste düğün ve nişan organizasyonlarının da gerçekleştirilebileceğini belirtelim. Cansu Alabalık’ın 5 bin metre suni bir gölünün bulunduğunu ve harika bir manzaranın ziyaretçilere eşlik ettiğini de söylemeden geçemeyiz!

Nasıl bir yer? Maşukiye bungalov keyfi için oldukça uygun bir bölge. Suni gölü ve bungalov evlerin müthiş görüntüsünün herkesi mest ettiği bu yeşil cenneti çok seveceksiniz. Kartepe’nin en köklü tesislerinden biri olan ve konuklarını yıllardır Sapanca Gölü’ne yakın olan bu güzel noktada ağırlıyor. Özellikle de ailelerin severek geldiği Cansu Tesisleri at turları yapabileceğiniz at çiftliğine sahip. Hem doğanın hem çeşitli aktivitelerin hem de leziz yiyeceklerin tadını çıkaracağınız tesis tam anlamıyla insanın ruhunu iyi gelecek cinsten.

  • Adres: Soğuksu Mh. Çiftlik Cd. Kasımpatı Sk. Maşukiye / Kartepe-Kocaeli
  • Telefon: 0262 354 38 98
  • Ulaşım Haritası

Maşukiye Saklıbahçe Restaurant

saklibahce restaurant

Nerede? İster yazın ister kışın ziyaret edebileceğiniz tesis, vadi içinde bulunan dere kenarına paralel olarak konumlandırılmıştır. Kocaeli, Kartepe’de bulunan Saklıbahçe Restaurant Maşukiye’nin en güzel en yeşil noktasında…Hafta sonları veya hafta içi tur gezilerinin de gözdesi olan bir yer olduğunu hatırlatalım. Harika bir su sesisin ve kuş cıvıltılarının birbirine karıştığı bu konumda huzuru bulacağınızdan eminiz.

Nasıl bir yer? Dört mevsimin de güzelliğini ayrı yaşayacağınız ıhlamur, fındık ve ceviz ağaçlarının altında nefis bir kahvaltıyla güne başlayacak ve bu zindelikle hem bedeninizi hem de ruhunuzu doyuracaksınız. A La Carte menülerin çeşitliliğinden de bahsetmezsek olmaz! Kiremitte alabalıktan kiremitte köfteye kadar damak zevkinize göre çeşit çeşit lezzeti deneyimleyebileceksiniz. Aileler için oldukça uygun olan tesiste alkol satışı yapılmamaktadır. Minikler için ise çeşitli çocuk oyun alanları ve parkları yaratışmış olup ebeveynlerin gönül rahatlığı içinde bir zaman dilimi geçirmeleri amaçlanır. İsmi gibi saklı bir bahçe güzelliğinde olan bu huzur verici ortamın, şehirden biraz olsun uzaklaşmak isteyenlere çok iyi geleceği bir gerçek!

  • Adres: Körfez Mh., Kocaeli Ünv. Derbent Yerleşkesi, 41080 Kartepe/Kocaeli
  • Telefon: 0262 354 21 90
  • Çalışma Saatleri: 08:00-21:00
  • Ulaşım Haritası

Yazıcı Köy Evi

yazici köy evi

Nerede? Maşukiye gezilecek yerler arasına mutlaka girmesi gereken bir diğer nokta Yazıcı köy evi oluyor. Kocaeli, Kartepe bölgesinde bulunmakta olup gizemli bir nokta olarak biliniyor. Ulu çınarların ardına gizlenmiş bu nokta yemyeşil renkler, kuş cıvıltıları ve daha bir sürü güzelliğiyle göz kamaştırıyor.

Nasıl bir yer? Köy evi konseptiyle gönüllerde taht kurmaya yeten tesis Maşukiye gezilecek yerler listesine kolaylıkla giriyor. Hem açık hem de kapalı alanlarıyla birçok seçenek de sunmakta olup 360 kişi kapasitesiyle hizmet verir. Alkol servisi yapılmamakla birlikte ailelerin çok sevdiği uğrak bir nokta olduğunu söyleyebiliriz. Fırında güveçlerden tutun müthiş açık büfelerin tadı buradan ayrıldığınız an tadı damakta kalacak güzellikte.

  • Adres: Maşukiye mah. Kartepe cad, Ardıçlı Sk. No:6, 41296 Kartepe/Kocaeli
  • Telefon: 0262 354 31 76
  • Çalışma Saatleri: 08:00-20:00 / Hafta sonu: 08:00-21:00
  • Ulaşım Haritası

Beta Home Göl Evi

beta home göl evi

Nerede? Sapanca’da Kırkpınar sahilinde konumlanan tesis Sapanca Gölü manzarasıyla tüm güzelliğini taçlandırıyor. Doğanın içinde olmasıyla, verdiği huzur ve güvenle konuklara muhteşem bir kahvaltı keyfi sunuyor. Yeşillikler içindeki bahçede keyif yapabilir, gölün muhteşem iskelesinde güneşin tadını çıkararak güneşlenebilir ve göle girebilirsiniz. 3 adet villa ve 5 odasıyla konaklama hizmeti sunan göl evi tüm konuklarını memnuniyetle ağırlıyor.

Nasıl bir yer? Butik otel anlayışıyla hizmet sunan tesis hafta sonu kaçamakları için birebir noktalar arasında. Maşukiye gezilecek yerler arasında kolaylıkla sayılacak olan Beta Home Göl Evi, Kırkpınar bölgesine yakın olması sebebiyle yürüyüş yapmaya çok uygundur. Hem oksijeni bolca alacak hem de manzaranın ve huzurun tadını çıkaracaksınız. Hayvan dostu olan tesise minik dostlarınızla da gönül rahatlığıyla gelebilir, doğanın tadını birlikte çıkarabilirsiniz.

  • Adres: Hasanpaşa mah. Aktar sokak no:3 Kırkpınar, 54600 Sapanca/Sakarya
  • Telefon: 0264 592 00 70
  • Çalışma Saatleri: 09:00-24:00

Naturköy

naturkoy

Nerede? Sapanca’nın Mahmudiye köyünde bulunmakta olan Naturköy, doğanın bütün güzelliklerine sahip. Hem yeşili hem de çevresindeki göletleri ve şelaleleriyle tam anlamıyla verimli bir zaman dilimi vadediyor. Dünya hayvanlarının ve bölgenin özel hayvanların barındırıldığı ve diğer aktivite alanlarıyla da ilgi çeken Naturköy’ü mutlaka ziyaret etmelisiniz.

Nasıl bir yer? Çok endemik bitkilere sahip olan bölgede bir sürü güzel yeşilliği ve rengi göreceksiniz. Konaklama yapmak isteyenlerin isteyen ziyaretçiler için ise geleneksel Türk evleri konsepti sunuluyor. Her ayrıntının konforunuz için düşünüldüğü bu mekanda toplantı ve seminerlerin de düzenlendiğini söyleyelim. Hem dinlenmenin hem de güzelim manzaranın tadına sonuna kadar varacağınız bu ziyaretinizi Naturköy’ün her imkanıyla taçlandıracaksınız.

  • Adres: Mahmudiye Dere İçi Mevkii, Ceylan Sk, 54600 Sapanca/Sakarya
  • Telefon: 444 8 621
  • Çalışma Saatleri: 08:30-21:00
  • Ulaşım Haritası

Ormanya Doğal Yaşam Parkı

ormanya yasam parki

Nerede? Kocaeli’nin Kartepe ilçesinde D100 Karayolu kenarında konumlanan yaşam parkı; hayvanları, bitkileri ve daha bir sürü güzelliğiyle Avrupa’nın en büyük doğal yaşam alanı olma özelliğine sahip. Orman kütüphanesinden kamp alanlarına kadar her şeyin bulunduğu bu yaşam parkı 23 karavan ve 42 çadır kapasitesine sahip. Çeşit çeşit birbirinden farklı ve güzel canlı türlerini görebileceğiniz aynı zamanda doğanın tadını çıkarabileceğiniz muhteşem bir nokta.

Nasıl bir yer? 54 çeşit hayvan türü olmakla birlikte toplam 467 hayvanı görebileceğiniz yaşam parkı doğadaki yaşam koşulları baz alınarak yaratılmıştır. Geyikler, ördekler, ceylanlar, keçi ve midilliler…Birbirinden güzel canlılara sadece bu parkta yaşayan hayvanlarla ilgilenen özel veteriner hekimlerin hizmet verdiğini de belirtelim. Parkın girişinde bulunan evcil hayvan oteline minik dostlarınızı bırakıp gezinize devam edebilirsiniz. İçerisindeki yürüyüş parkurları, piknik alanları ve yapılan çeşitli aktiviteleriyle her yaşa hitap eden bir nokta olduğunu kanıtlıyor. Hafta sonları çok yoğun ziyaret olduğunu hatırlatalım ve erken saatlerde gelmenizi önerelim.

  • Adres: Uzuntarla, 309. Sk. No 99, 41150 Kartepe/Kocaeli
  • Telefon: 0262 331 66 11
  • Çalışma Saatleri: Yaz Dönemi 09:00-20:00 / Bahar Dönemi 09:00 / 18:00 Kış Dönemi 09:00 / 17:00 Eylül-Mayıs 09:00 / 19:00
  • Ulaşım Haritası

Sapanca Gölü

sapanca-golu

Nerede? Adapazarı ve İstanbul arasında bulunmakla birlikte Sakarya’nın Sapanca ilçesinde konumlanmaktadır. İzmit Körfezi’ne bağlı olan Sapanca Gölü saf ve berrak suyuyla nam salan bir tatlı su gölüdür. Gölün çevresinin doğal güzellikleri ve yerleşim merkezine yakınlığı burayı daha cazip bir hale getiriyor. İstanbul ve yakın çevreden ziyaretlerin yoğun olduğu göle kafa dinlemek ve hem sakin hem de huzurlu vakit geçirmek isteyenler uğruyor.

Nasıl bir yer? Hem suyun verdiği huzuru hissedeceğiniz hem de doğası ve çevresindeki yeşilliklerle ruhunuza iyi gelecek bir nokta olduğunun garantisi veriliyor. Gölün etrafındaki kafe ve restaurantlarda harika bir manzara eşliğinde leziz yemekler yiyebilir, bu güzel gölü gören otellerde konaklayarak manzaranın tadını çok daha fazla çıkarabilirsiniz. Sapanca Gölü, Maşukiye gezilecek yerler listesine rahatça eklenebilir çünkü konum ve ziyaret amaçları açısından yakınlık göstermektedirler. Maşukiye’nin sakin ve huzurlu ambiyansını yaşamak isteyenler gezilerini Sapanca Gölü ile taçlandırabilir. Bunların yanı sıra Sapanca’yı ve Sapanca gölü manzarasını görerek konaklayacağınız Sapanca otelleri seçeneklerini inceleyebilirsiniz.

  • Adres: Karaosman, 54100 Adapazarı/Sakarya

Kartepe

kartepe

Nerede? Kocaeli’nin Kartepe ilçesinde bulunan ve kış aylarının vazgeçilmezi olan Kartepe bembeyaz örtüye büründüğü haliyle herkesi büyülüyor. İstanbul’a yakın olmasının verdiği ayrı bir cazibesinin olduğu da gerçek elbette. Samanlı Dağları’nın zirvelerinde karın ve kayak yapmanın tadını çıkarmak isteyenler bir numaralı adresi desek abartmış olmayız. İster günü birlik ister hafta sonu kaçamağı isterseniz upuzun güzel bir kış tatili… Hangisini isterseniz ona uyum sağlayacak olan bölge tabii ki sadece kışın değil ilkbahar ve yaz mevsimlerinde de çok uygun ve bol aktiviteli.

Nasıl bir yer? Dört mevsim ziyaret edebileceğiniz Kartepe, sıcak mevsimde trekking, piknik ve kamp soğuk mevsimde ise kayak yapmanın en güzel adresi oluyor. Dört kayak pisti ve pistlerde bulunan zorluk dereceleriyle herkese hitap ettiğini de belirtelim. Çevresindeki donanımlı Kartepe otelleri konaklamak için tercih edebilir ve bölgenin keyfini yeterince çıkarabilirsiniz. Teleski imkanıyla muhteşem bir manzara seyredeceğinizi de belirtelim ve kış turizminin en iyilerinden olan bölgeye mutlaka uğramanız gerektiğini belirtelim.

  • Konum: Kartepe/Kocaeli

Kartepe Manzara Restaurant

manzara restaurant

Nerede? Kocaeli Kartepe bölgesinde bulunan, Maşukiye’nin Alternatif Dağ Yolu levhalarını takip ederek kolayca ulaşacağınız bölge dört mevsimde de birbirinden güzel manzaralara sahiplik ediyor. ‘’Manzaranın lezzete dönüştüğü yer’’ mottosuyla verdiği hizmetin hakkını veren restauranttan memnun kalacağınızın garantisini veriyoruz. Ailenizle, sevdiklerin, evlilik yıl dönümü amacıyla ya da doğum günü organizasyonlarında, kısacası istediğiniz her şeyi gerçekleştirebilmeniz adına uygun bir noktadır.

Nasıl bir yer? Panoramik Sapanca Gölü manzarasını muhteşem bir serpme köy kahvaltısıyla süsleyin veya muhteşem bir öğle veya akşam yemeğiyle keyfinizi yerine getirin. Yakınındaki Maşukiye ve Sapanca seçenekleriyle burası daha da cazip bir hale geliyor diyebiliriz. Maşukiye gezilecek yerler arasında Kartepe’de ziyaret edilebileceklerden olup hem doğanın hem de muhteşem lezzetlerin keyfine varacağınız bir seyahat olacak.

  • Adres: Maşukiye Kartepe Cad. No:, D:149, 41250 Kartepe/Kocaeli
  • Çalışma Saatleri: 08:00-23:30

Çocuklar ile Gezilecek Yerler

Maşukiye genelde ailelerin severek uğradığı en güzel aktivite bölgelerinden biri. Çocuklu ailelerin bu bölgede gidip gezebileceği birçok alternatif bulunuyor. Vadi Restaurant’ın çocuklar için özel yarattığı alanlarında minikler güzel zaman geçirmekle birlikte ebeveynlerin de gönülleri rahat ediyor. Maşukiye Saklıbahçe’de de ailenizle birlikte güze bir kahvaltı yapabilir, minikler de yine kendilerine özel alanlarda vakit geçirebilir. Çocukların ziyaret etmeyi en sevdiği nokta ise Ormanya Doğal Yaşam Parkı oluyor. İçerisindeki binbir çeşit hayvan ve bitki türünü görmek heyecan verici olmakla birlikte her türlü imkanıyla ailelerin zevkle gezindiği yerlerin başında geliyor.

Alışveriş Mekanları

Maşukiye gezilecek yerler arayıp bulmuşken ve hazır buraya gelmişken elbette alışveriş yapmak isteyeceksiniz. El sanatlarının ve küçük ev eşyalarının çoklukla bulunduğu bölgeden sevdiklerinize bu güzel seyahatten hediyeler almak hem size iyi gelecek hem de onları sevindirecek. Özellikle Ormanya Doğal Yaşam Parkı’ndaki dükkanların alışveriş için çok sevildiğini söyleyebiliriz.

Maşukiye Tarihi

1864 yılında, bugünkü Soçi yakınlarında yaşayan Murat önderliğinde kurulmuş olup bu mahallede Ubıh-Adige ve Abhaz gibi boylar yerleşmiştir. Sonraları Lazların ve Karadenizliler’in yerleşmeye başlamasıyla bugünkü halini almıştır. 1986’da belediye statüsü almış ve bir belde olmuştur. Köklü tarihi, doğası ve çevresindeki güzellikleriyle herkesi büyülemeye devam ediyor.

Maşukiye Gece Hayatı

Maşukiye gece hayatı denilince akıllara her zaman Kartepe gelir. Konser, canlı müzik ve daha birçok eğlence için Kartepe’nin kafe ve eğlence mekanlarını tercih edebilirsiniz.

Maşukiye Yakın Bölge Otelleri

Ng Sapanca Wellness & Convention

NG Sapanca Wellness Hotel

Nerede? Hem İstanbul’a hem de Maşukiye bölgesine yakın olan Sapanca’da konaklamak apayrı bir zevk oluyor. NG Sapanca Wellness & Convention ile bunu taçlandırabilirsiniz.

Nasıl bir yer? Yeşille ve doğaya doyacağınız aynı zamanda muhteşem olanaklarıyla kalplere giren tesis dünya mutfağının en iyi lezzetlerini sunan restoranları, kaydıraklı havuzları ve donamlı spa merkeziyle fark yaratanlar arasında. Hem eğlencenin hem de müthiş olanakların tadına varmak istiyorsanız doğru tercih burası olabilir.

NG Sapanca Enjoy

NG Sapanca Enjoy

Nerede? Sapanca’da başka güzel bir konaklama seçeneği olan NG Sapanca Enjoy hem göl hem orman hem de doğa tutkunlarının en sevdiği adreslerden oluyor.

Nasıl bir yer? 5 yıldız hizmetiyle yeşilin her tonunu göreceğiniz orman içinde bulunan tesis Orman Terapisi hizmetiyle konuklarına özel hissettirirken her olanağı ayaklarına getiriyor.

Elite World Grand Sapanca Hotel

Elite World Grand Sapanca

Nerede? Sapanca’a konumlanan ve şehrin stresinden uzaklaşmanızı sağlayan Elite World Grand Sapanca Hotel lüksü ve eğlenceyi bir arada sunuyor. Spa merkezinin her ayrıntıyı düşünen imkanları, basketbol sahası ve daha bir sürü ayrıcalık sizleri bekliyor.

Nasıl bir yer? Sapanca’nın tam kalbinde hem doğayla hem de aslında son teknoloji ekipmanlarla donatılmış hizmetler alabileceksiniz. Sınırsız aktivite imkanı sunan, deluxe oda ve suit seçenekleriyle her alternatifi ayaklarınıza getiren bu otel tam size göre olabilir!

Dedeman Kartepe Kocaeli

Dedeman Kartepe

Nerede? Hem Kartepe Kayak Merkezi’ne hem eşsiz Sapanca Gölü’ne hem de Maşukiye’ye yakınlığıyla oldukça cazip bir tesis olan Dedeman Kartepe Kocaeli özel hizmeti ve olanaklarıyla ayrı bir konaklama sunuyor.

Nasıl bir yer? 166 odası ve konforuyla adından söz ettiren otelde harika bir kış tatili geçirebilirsiniz. Leziz yiyeceklerin bulunduğu A La Carte restaurantları, havuzları ve spa hizmetiyle unutmayacağınız bir tatile evet deyin!

Maşukiye’ye Nasıl Gidilir?

Kendi aracınız ile Maşukiye’ye seyahat ediyorsanız TEM ve E5 karayolları seçeneklerini tercih edebilirsiniz. TEM için İzmir tabelalarını takip edebilirsiniz. Önce Adapazarı daha sonra Sapanca’ya saparak Maşukiye’ye ulamış olacaksınız. İstanbul’dan yaklaşık 1 saat 16 dakika, Kocaeli’den yarım saat süren araba yolculuğuyla kolayca varabilirsiniz.

 **Maşukiye gezilecek yerler başlıklı yazımız burada bitiyor. Hem Maşukiye’de hem de çevresinde bulunan Sapanca ve Kartepe’de gezebileceğiniz noktalardan yazımızda bahsettik. Ayrıca Sapanca gezilecek yerler adlı yazımızı da okuyabilir, farklı seçenekleri değerlendirebilirsiniz. Tatil Dükkanı sayfasını da inceleyerek oteller, turlar ve daha birçok seyahat seçeneği hakkında ayrıntılı bilgiye ulaşabilirsiniz.

Maşukiye Gezilecek Yerler Hakkında Merak Edilenler;

Maşukiye nerede?

Sapanca Gölü’nün güneyinde Kartepe’nin hemen yanı başında bulunarak Kocaeli sınırları içerisinde bulunur. İstanbul’a 129 km ile yaklaşık 2 saat mesafesi olmakla birlikte Kocaeli merkeze 36 km mesafededir.

Maşukiye neyi ile meşhur?

Muhteşem doğası ve yeşillikleriyle ün salmış Maşukiye’de meşhur yaylalar bulunmakta olup Kirazlı ve Kuzu Yaylaları Maşukiye gezilecek yerler listesine mutlaka ekleniyor. Bunun yanı sıra elbette serpme kahvaltı deyince akla gelen Maşukiye bu özel restaurantlarıyla da vazgeçilmezler arasına giriyor.

Maşukiye’de nerede yemek yenir?

Maşukiye ve hemen yanı başında bulunan Sapanca’da birbirinden özel lezzetleri deneyimleyebileceğiniz noktalar mevcut. Naturköy bunlardan biri olmakla birlikte çeşit çeşit serpme kahvaltı çeşitleriyle gönüllerde taht kuruyor. Akasya Alabalık da ortasındaki akarsuyun güzelliği eşliğinde muhteşem bir alabalık keyfi yaşamanızı sağlıyor. Bir diğer balık, köfte ve ızgara çeşitlerini tadabileceğiniz nokta ise Pınar Alabalık Tesisi. Muhteşem yeşillikleri ve şelaleleri içinde harika bir öğün geçireceğinizin garantisi veriliyor.

Sapanca Maşukiye’de deniz var mı?

Maşukiye’ye 9 km mesafede konumlanan Kırkpınar sahili, Sapanca Gölü’nün berrak suyunun tadını çıkararak yüzebileceğiniz bir nokta.

Maşukiye Ormanya’ya otobüsle nasıl gidilir?

Kartepe’de bulunan Ormanya Tabiat Parkı’na 287 ve 281 numaralı özel halk otobüsleriyle ulaşabilirsiniz. Üstelik hafta sonları Kirazlıyalı’dan hareket eden ücretsiz servisler le de parka ulaşabilirsiniz.

Maşukiye Ormanya Ters Ev ücretli mi?

Ters Ev’e girişler ücrete tabi tutulmaktadır. 0-3 yaş ücretsiz, 4-18 yaş 10 TL, 18 yaş üstü 15 TL’dir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz