Herkesin tatilden beklentileri farklı elbette ve kimi beş yıldızlı, lüks otellerde tatil yapmayı tercih ederken kimileri ise tercihini doğa ile baş başa olabileceği alternatiflerden yana kullanıyor. Doğa ile bütünleşmek, sakin ve mütevazı tatiller yaşamak isteyenler için en doğru seçenek tabii ki kamp yapmak.

Huzurlu Tatil Ayvalık - Cunda Adası

Ülkemiz kamp yapılabilecek alanlar açısından çok zengin ve bu sadece yurt içinden değil yurt dışından da binlerce kişinin Türkiye’nin farklı noktalarında kamp yapmasını sağlıyor. Yani aslında kamp yaparken doğa ile baş başa kalmanın yanı sıra farklı ülkelerden gelen doğa sevdalıları ile tanışarak keyifli bir tatil deneyimi yaşayabilmek mümkün. Yaz tatili planı yapıyor ve “kamp yakma için nereye gidebilirim?” diye düşünüyorsanız cevaplarını yazımızda bulacaksınız. Ayrıca, Türkiye’nin En Sakin Tatil Kasabaları adlı yazımızı okuyarak huzurlu ve sessiz tatil bölgeleri de keşfedebilirsiniz.

8Kelebekler Vadisi

Fethiye - Kelebekler Vadisi

Ege Bölgesi’nde bulunan ve ülkemizin en önemli tatil merkezlerinin çoğuna ev sahipliği yapan Muğla ilinin popüler ilçesi Fethiye’deki Kelebekler Vadisi yalnızca ülkemizin değil dünyanın sayılı doğal güzelliklerinden biri olarak kabul ediliyor. Başta kaplan kelebekleri olmak üzere 80 kadar farklı kelebek türünün yaşadığı vadide doğanın korunması sebebi ile yapılaşma yok. Kelebekler Vadisi kamp yapmak için mükemmel bir alternatif, elektriğin de olmadığı vadide günün belirli saatlerinde kısa süreli elektrik veriliyor. Kamp kurup yıldızları izleyip unutulmaz anlar yaşamak istiyorsanız Kelebekler Vadisi tam aradığınız destinasyon, bu arada vadide bir de şelale bulunduğunu da ekleyelim.

7Kabak Koyu

Türkiye'nin En Güzel Koyları - Kabak Koyu

Yine Fethiye’de bulunan ve son yıllarda gittikçe daha popüler hale gelen Kabak Koyu da kampçıları kendine çeken destinasyonlardan biri. Muhteşem doğal güzelliği ile her kampçıyı kendine hayran bırakmayı kolayca başaran Kabak Koyu’nda dünyanın dört bir yanından gelen kampçılarla tanışma fırsatı da yakalayabilirsiniz. Kabak Koyu Kelebekler Vadisi’ne de yakın, yani burada kamp kurduğunuzda günü birlik olarak vadiye de gidebilirsiniz.

6Cunda Adası

Huzurlu Tatil Ayvalık - Cunda

Balıkesir’in Ayvalık ilçesindeki Cunda Adası kamp yapmak için tercih edilen destinasyonlardan biri. Cunda Adası doğal güzelliği ile tanınıyor ve adadaki Ada Camping kamp alanı her yıl yerli ve yabancı kamp sevdalılarını ağırlıyor. Burada kamp kurarak harika zaman geçirebilir, gün batımında romantik anlar yaşayabilirsiniz. Kamp alanı içinde makul fiyatlarla hizmet sunan bir restoran da bulunduğunu ekleyelim.

5Akyaka

Keşfedilmeyi Bekleyen 5 Merkez - Akyaka Koyu

Muğla’nın Ula ilçesine bağlı olan Akyaka son yıllarda adından çok söz ettiren bir tatil destinasyonu haline gelmiş durumda ve özellikle de kampçılar tarafından tercih ediliyor. Akyaka Orman Kampı son derece organize bir kamp alanı oluşu ile de ayrıca övgüyü hak ediyor. Gökova’ya da çok yakın olan kamp alanında kamp kurarak Akyaka’nın kendine has atmosferinde unutulmaz bir tatil yaşayabilir, Gökova’nın mavi bayrak ödüllü sahilinde zaman geçirebilir ve tabi ki efsanevi güzellikteki denizinde yüzerek bir yaz tatilinden beklediğiniz tüm aktiviteleri en güzel haliyle yapmanın tadını çıkartabilirsiniz.

4Çubucak Kamp Alanı

En İyi Kamp Yerleri - Çubucak Kamp Alanı

Muğla’nın popüler tatil merkezi Marmaris aynı zamanda kampçılar için de birçok alternatif barındırıyor ve bu alternatiflerin en güzellerinden biri de Çubucak Orman Kamp Alanı. Marmaris’i Muğla’nın diğer tatil merkezlerinden farklı ya da daha doğru bir ifade ile özel kılan en önemli unsur ormanlık oluşu ve Çubucak da deniz ve orman keyfini bir arada yaşayabileceğiniz bir kamp alanı oluşu ile öne çıkıyor. İnbükü Koyu’nda bulunan kamp alanı ülkemizin en eski ve organize kamp alanlarından biri olarak da tanınıyor. Çubucak doğa ve deniz ile baş başa bir kamp deneyimi için es geçilmemesi gereken bir nokta.

3Aktur

En İyi Kamp Yerleri - Aktur

İşte yine Muğla’nın ev sahipliği yaptığı harika kamp alanlarından biri, Aktur. Muğla’nın doğasını kusursuz denilebilecek denli iyi şekilde korumuş ve şair Can Yücel’in yaşadığı yer olarak tanınan ilçesi Datça’daki Aktur Kamp Alanı da Marmaris’teki gibi ormanla denizin kavuştuğu mükemmel bir yer. Aynı zamanda gayet organize olan kamp alanında tatil yapmaya doymak zor. Sanıyoruz Aktur’da bir kez kamp kuran herkes ilk fırsatta buraya tekrar gelmek için can atacaktır. Tatil Cenneti Türkiye’nin En Güzel 10 Koyu başlıklı yazımızı okuyarak konuyla ilgili detaylı bilgi edinebilirsiniz. 

2Hızır Kamp

En İyi Kamp Yerleri - Hızır Kamp Alanı

Kamp yapmak denilinde aklınıza yalnızca deniz kenarı gelmesin zira ülkemizde dağlarda da muhteşem kamp alanları var ve Balıkesir’deki Kazdağları bu alanların birçoğuna ev sahipliği yapıyor. Hızır Kamp Kazdağları’nın doğal güzelliklerini yaşamak için mükemmel bir alternatif. Bu arada ormanda kamp yapacağım yüzmek de isterim diyorsanız burada buz gibi suyu ile insanı zindeleştiren bir nehrin de bulunduğunu söylemeliyiz. Hızır Kamp da konaklamak için önceden mutlaka rezervasyon yaptırmak gerekiyor.

1Borçka Karagöl

En İyi Kamp Yerleri - Borçka Karagöl

Muhteşem doğası ile ünlü olan Artvin, Karadeniz’in kamp yapmak için en uygun yerlerinden biri. Şehrin en ünlü kamp alanı ise Borçka Karagöl. Göl kenarında kamp yapmayı kim istemez ki? Göl kenarına araç ile gidilemiyor ayrıca yerli ve yabancı kampçıların tercih ettiği bir kamp alanı olduğu için kimi zaman kalabalık olduğunu da söylemek gerekiyor. Bir de restoran bulunan kamp alanı şiirsel bir kamp deneyimi yaşamak için eşsiz bir destinasyon.

Farklı konu başlıklarında görüşmek üzere…

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz