Kayak sezonunun başlamasıyla birlikte kayak severlerin hem ekonomik hem de farklı kayak merkezi arayışları hız kazandı. Komşularımızdan Gürcistan’ın Tiflis kenti, ev sahipliği yaptığı muhteşem kayak merkeziyle dikkat çekiyor. Hem Türkiye’ye yakınlığı hem vizesiz ve sadece kimlikle ulaşılabilirliği nedeniyle Türk kayak severlerin de gözdelerinden biri olan Gudauri Kayak Merkezi, ekonomik olmasıyla öne çıkıyor.

Gudauri Kayak Merkezi - Genel

Gürcistan’da bulunan ve 2200 metrelik rakımı bulunan Gudauri, ülkenin en önemli kış sporları merkezini bünyesinde barındırmaktadır. Toplam uzunluğu 60 kilometreye yaklaşan kayak merkezinde, çok geniş bir off pisti de bulunuyor. Gudauri Kayak Merkezi’nde kayak sezonu Aralık ayında açılıp, Nisan ayının ortalarına kadar devam etmektedir. Kayak, snowboard gibi onlarca disiplinin uygulanabildiği bölgede, helikopter kayağı da uygulanabilmektedir. Ayrıca, Avrupa’ın En İyi 10 Kayak Merkezi başlıklı yazımızı okuyarak önde gelen merkezler hakkında detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz. 

3Gudauri Kayak Merkezi Lift Sistemleri

Gudauri Kayak Merkezi - Lift

Eski bir kayak merkezi olduğu için mekanik taşıma sistemlerinin de çok modern olduğunu söyleyemeyeceğiz. Özellikle rakım olarak daha yukarıda bulunan pistlere çıkmak, tipiye denk geldiğiniz zaman çok zorlu olabiliyor. Kayak merkezinde liftler akşam saatlerinde kapalı olsa da hava şartlarının uygun olduğu geceler çalışmayı sürdürmektedir. Böyle uygun zamanlarda bölgede gece kayağı da düzenlenmektedir.

2Gudauri Kayak Merkezi Pistleri

Gudauri Kayak Merkezi - Kayak Sporu

Çok geniş ve eğimi düşük olan pistlere sahip Gudauri Kayak Merkezi, kayak sporuna yeni başlayan kayakçılar için oldukça uygun. Merkezde elbette profesyonel ve kendini sınamak isteyen kayakçılar için oldukça tehlikeli pistler de bulunmaktadır. Bu pistler, siyah kategorisine alınmıştır.

Gudauri Kayak Merkezi - Helikopter

Snowboard pistleri ise çeşitli ters eğimlere sahip oldukça eğlenceli parkurlara sahip. Pistlerin en güzel yanı ise yılın en yoğun zamanlarında dahi kalabalık olmaması. Bu da bazen koca pistin sadece sizin için tahsis edildiği izlenimini uyandırıyor. Kalabalık olmaması sayesinde lift sırası bekleme gibi bir derdiniz de bulunmuyor.

Gudauri Kayak Merkezi - Cafe

Gudauri Kayak Merkezi’nde kalabalık olmamasının sebebi ise misafir sayısının az olması değil. Aksine oldukça çok girişi olan kayak merkezi, çok geniş bir alana yayıldığı için hiçbir pistte bir toplanma gerçekleşmiyor. Öte yandan, kayak sporuna yeni başladıysanız, Kayak Sporu Hakkında Bilinmesi Gerekenler başlıklı yazımızı okumanızı tavsiye ediyoruz.

1Gudauri Kayak Merkezi’ne Ne Zaman Gidilir?

Gudauri Kayak Merkezi - Telesiyej

Tiflis’e uçak ile gittikten sonra Gudauri merkeze otobüsle 3 saatte ulaşabiliyorsunuz. Ulaşımın en güzel yanı ise Gürcistan’a sadece nüfus cüzdanınız ile giriş yapabiliyor oluşunuz.

Gudauri Kayak Merkezi - Ev

Kayak merkezine ilk kar Eylül ayında düşüyor o nedenle zaten uygun olan konaklama fiyatlarını daha da aşağıya çekmek için rezervasyonlarınızı Ağustos ayında yapmaya gayret göstermenizi tavsiye ediyoruz. Konaklamak için ise mutlaka pistlere en yakın otelleri tercih etmenizi tavsiye ediyoruz. Hava şartları bazen çok kötü olduğu için 5 dakika yürüme mesafesindeki oteliniz bile işinizi bir hayli zorlaştırabilir.

Eğer Türkiye dışında kayak tatili yapmaya karar verdiyseniz Avrupa’nın Parlayan Kayak Merkezi Bansko ve Vizesiz Avrupa’nın En İyi Kayak Merkezleri başlıklı yazılarımızı okumanızı tavsiye ediyoruz. Farklı konu başlıklarında görüşmek üzere…

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz