Kimleri tek bir şehirde, tek bir tesiste konaklayıp her şeyin elinin altında olduğu bir tatil yapmak ister; kimileri de birkaç günde farklı ülkeleri gezip denizin ortasında hayallere dalmak… Gemi turları, farklı şehirleri ve ülkeleri gezmek için şüphe yok ki biçilmiş kaftan! Hazır sezon açılmışken ve tatiller yaklaşıyorken kaçırmamanız gereken gemi turları sizleri fazlasıyla heyecanlandıracak. Tatil Dükkanı, bu yazıda gemi turu meraklılarına ve ilk kez bir turla uzak denizlere açılacaklara dikkat edilmesi gereken bilgilerden oluşan bir rehber hazırladı.

Gemi turuna çıkmadan önce bilinmesi gerekenleri içeren yazımız, sizlere unutamayacağınız bir tatil yaşamanız için harika öneriler sunacak.

Gemi Turu Öncesi Bilinmesi Gerekenler - Belgeler

Gerekli Belgeler

Pek çok gemi turu seyahatinde, ilk kez seyahate çıkacak kişiler kendilerini gerek hevesleri gerekse heyecanları ile belli ederler. Kimileri ise, gerekli belgeleri unutması ile dikkat çeker! Evraklarınızın yanınızda olmaması tatilinizin eziyete dönüşmesine neden olabilir. Bu yüzden yola çıkmadan önce gerekli evraklarınızı yanınıza aldığınızdan emin olmanızı şiddetle tavsiye ediyoruz. Kurallar çok açık, sağlık raporunuz ve gerekli pasaport, kimlik belgelerinizi gemiye girerken görevli personele göstermeniz şart; aksi bir durumda, pek çok sözleşme ücret iadesi yapılmaksızın seyahatin iptalini gerektiriyor.

Tatil Dükkanı, uyarıyor! Gemiye doğru yola çıkmadan önceki gece, çantanıza mutlaka gerekli belgeleri koyduğunuzdan emin olun. Son dakikada, keyifli bir tatile adım atmaya hazırlanırken hayallerinizi suya düşürmeyin!

Gemi Turları Öncesi Bilinmesi Gerekenler - Etkinlik

Gemi Yemekleri ve Etkinlikleri

Gemi turuna çıkmadan önce bilinmesi gerekenler arasında şüphesiz ki etkinlikler yer alıyor. Gemi turuna dair etkinlik bilgilerini personelden temin edebileceğiniz gibi, daha önce giden insanlardan da detaylı bilgilere ulaşabilmeniz mümkün. Örneğin, geleneksel olarak her gemide akşam yemekleri oldukça şık kıyafetler eşliğinde yeniyor. Bu yüzden hazırlıklı olmanızı ve bavulunuza her tarza uygun kıyafetler koymanızı tavsiye ediyoruz.

Bu tarz nüanslar üzerinde ince düşünmek zorundasınız ve özellikle ilk kez gemi turuna katılıyorsanız bunları bilmeniz güzel bir tatil geçirebilmeniz için en önemli detaylar arasında yer alıyor. Gerekli özeni göstermezseniz akşam yemeğiniz küçük çaplı bir kâbusa dönüşebilir.

Gemi Turları Öncesi Bilinmesi Gerekenler - Kabin

Kabin Seçimi

Kabin seçiminde bilinmesi gerekenler öncelikle üç farklı kabin tipinin bulunduğu. Genellikle gemilerde iç kabin, dış kabin ve balkonlu kabinler mevcuttur. Bu kabinler elbette büyük fiyat farklarına da sahip. Uygun fiyatlı bir gemi seyahati arıyorsanız, iç kabin iyi bir tercih olacaktır. Şüphesiz, herkes denize bakarak uyanmak ister ancak genel hatları ile bir gemi turunda kabinde kalacağınız saatler oldukça kısıtlı; bu yüzden hangi kabinde kalacağınız konusuna çok fazla takılmamanızı öneriyoruz.

İç kabinler, genellikle en uygun fiyatlı kabinler olarak bilinirler. Seçiminizi buna göre yapabilirsiniz.

Gemi Turu Öncesi Bilinmesi Gerekenler - Yemek

Akşam Yemeği Rezervasyonu

Bu büyük bir ayrıntı ve şüphe yok ki, gemi turlarında en çok üzerinde durmanız gereken konuların başında geliyor! Gemilerde akşam yemekleri, genelde rezervasyon alınarak düzenlenmektedir. Bu sebepten, gemiye biner binmez akşam yemeği rezervasyonunuzu yaptırmanızı tavsiye ediyoruz.

Gemi turuna çıkmadan önce bilinmesi gereken en önemli kurallar bu biçimde belirtilebilir. Bunların dışında, gemi tutmasına karşın yanınızda ilaç bulundurmanızı şiddetle tavsiye ediyoruz. Özellikle ilk kez böyle bir tura katılıyorsanız, tatilinizi keyifli bir şekilde geçirebilmeniz için doktorunuzun tavsiye ettiği ilacı mutlaka çantanıza ekleyin.

Tatil Dükkanı üzerinden pek çok gemi turuna dair bilgi alabileceğinizi unutmayın! En son kampanya ve fırsatlardan haberdar olmak için bizi sosyal medya üzerinden takip etmeyi unutmayın!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz