Türkiye’nin turizm açısından bir cennet olduğu muhakkak. Ancak, Türkiye’de yaşayan ve yurt dışında da tatil yapmak, farklı ülkeleri de görmek ve yeni yerleri, farklı kültürleri, damak tatlarını keşfetmek isteyen pek çok kişi de yurtdışı tur paketi satın alıp, tatili boyunca birçok farklı bölgeyi görebiliyor yahut yurt dışı tatilini bir ülkede geçirmeyi tercih edebiliyor.

Türkiye’den pek çok kişinin yurt dışı tatilinde genel olarak en çok tercih gittiği ülkelerden biri de elbette Kuzey Kıbrıs olarak göze çarpmakta. Yapısı ve kültürü ile Türkiye’ye oldukça benzeyen ve bunun yanında turizm ve eğlence olanakları ile öne çıkan Kıbrıs’a ilk kez gideceklere tavsiyeler sunacağımız bu yazımızda, hem mutlaka görüşmesi gereken yerler hakkında önerilerde bulunacak hem de ulaşım ve konaklama hakkında genel olarak belli noktalara değineceğiz.

Tatil Dükkanı’ndan Kıbrıs’a ilk kez gideceklere özel tavsiyeler;

Kıbrıs’ta Ulaşım

Kıbrıs’a Türkiye dışından diğer ülkelerden hava yolu ile direkt gelebilmeniz mümkün değil. KKTC’yi Dünyada Türkiye dışından tanıyan başka bir ülke olmadığı için eğer Türkiye dışındaki bir ülkeden Kuzey Kıbrıs’a gelmek isterseniz, Türkiye aktarmalı bir uçuş ile Kıbrıs Ercan Havalimanına varabilirsiniz.

Hava alanında indikten sonra ise otele yahut kalacağınız yere dair gidişiniz, belli vasıtalarla gerçekleşiyor.

9Kıbhas:

Kıbrıs Ulaşım - Kıbhas

Kıbrıs Hava alanı Otobüsleri olarak bilinen Kıbhaslar aracılığı ile Kıbrıs içinde gideceğiniz otele ulaşabilmeniz mümkündür. Bu vasıtanın genellikle Ercan Havaalanı’nda bulunduğunu belirtmekte fayda var.

8Taksi:

Kıbrıs Taksi
Kıbrıs’ın hemen her tarafında taksiler bulunmaktadır ve özellikle birkaç kişi ile aynı otele gidecekseniz, taksi tutmanız konfor açısından kesinlikle mantıklı bir fikir. Türkiye’ye göre oldukça lüks araçların hizmet verdiği taksilerin tarifeleri de Türkiye’ye nazaran bir miktar yüksektir.

7Dolmuş:

Kıbrıs'ta Ulaşım

Kıbrıs içerisinde sizleri dilediğiniz yere götürebilecek dolmuşlar da bulunmaktadır. Dolmuş ve dolmuş taksilere binebilmek için güzergahlarını öğrenmeyi ihmal etmemeniz gerekiyor.

Kıbrıs’ın En Popüler Şehirleri

Kıbrıs; bir tatil merkezi olarak sizlere sadece otel içerisinde eğlence değil aynı zamanda büyük bir kültür hazinesi de sunan bir ülkedir. Kuzey Kıbrıs’ın en popüler şehirleri aşağıdaki gibi listelenebilir.

6Lefkoşa:

Lefkoşa

Haydar Paşa Camii, Arap Ahmet Sokağı ve daha pek çok geleneksel, kültürel noktası ile Kuzey Kıbrıs’ın başkenti olan Lefkoşa, aynı zamanda ülkenin lokomotifi olarak bilinmektedir.

5Gazimağusa:

Gazimağusa

Kıbrıs’a ilk kez gidecekler için muhakkak Gazimağusa’yı öneriyoruz. Kuzey Kıbrıs’ın en güzel turizm alanlarından biri olan Gazimağusa, küçük bir liman kenti olmasına rağmen, eşsiz sahilleri ve muhteşem festivalleri ile görmeniz gereken yegane yerlerden bir tanesi.

4Girne:

Kıbrıs Girne

Tıpkı Gazimagusa gibi, Girne de Kuzey Kıbrıs’ta turizm açısından ziyaret edilmesi gereken önemli şehirlerden. Sahil boyunca pek çok işletmesi ve tesisleri ile Girne’de tatil, kesinlikle bambaşka.

Kıbrıs İçin Vize veya Pasaport Gerekli mi?

Pasaport

Kıbrıs’ta vize yahut pasaport gerekli mi? Sorusu, en çok aldığımız sorulardan bir tanesi. En net bilgiyi, sizlere sunmaktan mutluluk duyuyoruz: Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne girişte, sizden herhangi bir biçimde pasaport yahut vize istenmemektedir. 12 Haziran 1991’de çıkarılan kanun ile iki ülke arasında, sadece kimlik kartı ile seyahat edilebilmektedir.

Ancak, Güney Kıbrıs’ta vize gereklidir. Kuzey Kıbrıs’a Türkiye’den giden ve dolayısı ile Avrupa Birliği vatandaşı olmayan kişiler, Güney Kıbrıs’a geçiş yapamamaktadır.

Özetlemek gerekirse; Kuzey Kıbrıs’ta doyasıya eğlenebilir, dinlenebilir ve tatilinizi yapabilirsiniz; hem de yalnızca bir kimlik ile, ancak Güney Kıbrıs’a geçmek isterseniz bunun için farklı koşulları karşılamanız şarttır.

Kıbrıs’a İlk Kez Gidecekler İçin Otel Önerileri

Kıbrıs’a ilk kez gitmeyi planlıyorsunuz, ancak kafanızda herhangi bir otel yok mu? Tatil Dükkanı, sizin için aşağıdaki otelleri öneriyor.

3Elexus Hotel Resort

Elexus Hotel - Genel

Kuzey Kıbrıs Girne’de bulunan Elexus Hotel Resort, tatilinizi yapabileceğiniz ve doyasıya eğlenebileceğiniz en güzel tesislerden bir tanesi. Kıbrıs’a ilk kez gidecek ve ortalamanın üzerinde kaliteli bir otel arayanlar için kara ve deniz manzaralı oda seçenekleri ile Elexus Hotel Resort u tavsiye ediyoruz.

Çocuklu aileler için çocuklara özel etkinliklerin olduğu, su kaydırağı, açık / kapalı yüzme havuzu ve daha bir çok imkana sahip tesis, ayrıca yıl boyunca pek çok sanatçının da sahne aldığı, hafta sonları özel etkinliklerin de olduğu bir otel.

2Nuhun Gemisi Deluxe Hotel & Spa

Nuh'un Gemisi Otel

160.000 Metrekarelik, muhteşem bir tesiste; dilerseniz ailenizle, dilerseniz tek başınıza oldukça hoş birkaç gün geçirmek ister misiniz? Nuhun Gemisi Hotel , deluxe oda ve villa odası gibi pek çok oda seçeneği, ultra herşey dahil konsepti ile sizleri bekliyor.

SPA, çocuk kulübü, açık / kapalı havuz, sauna ve dünyanın farklı mutfaklarından özel menülerle ağırlanacağınız bu tesis de bir diğer önerimiz olacak. Kıbrıs’a ilk kez gidecek ziyaretçiler, Nuhun Gemisi Deluxe Hotel’den mutlaka memnun kalacaklardır.

1Merit Park Hotel

Merit Park Hotel

Girne’nin en güzel otellerinden biri de Merit Park Hotel. Müstakbel müşterilerince oldukça sevileceğini düşündüğümüz, elit yapısı ve muhteşem manzarası ile Merit Park Hotel’de dinlenebileceğiniz birkaç gün, sizleri kesinlikle evinize zinde döndürecektir.

En çok tercih edilen tesislerden biri olmakla beraber tesiste, hamamdan saunaya, çocuklar için özel etkinliklerden balayı çiftlerine özel çeşitli imkanlara kadar birçok hizmet bulunmakta.

Siz de, yukarıdaki başlıca özellikleri ile Merit Park Hotel’de eğlenceli birkaç gün geçirebilmek için hemen Tatil Dükkanı’ndan fiyat araştırması yapabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz