Ülkemizin bir turizm cenneti olduğunu hemen hemen her yazımızda dile getiriyoruz. Ege ile Akdeniz’in o eşsiz manzarasının birleştiği noktada parlayan çok özel bir merkez var! Belki de nereden bahsettiğimizi çoktan anladınız.

Datça'da Görmeniz Gereken Yerler - Genel

Evet, yanılmadınız! Tam da düşündüğünüz gibi Datça’dan söz ediyoruz. Her köşesinde farklı bir doğal güzelliği ve tarihi dokuyu keşfedeceğiniz Datça, çok özel bir turizm merkezi. Yazımızda, yolunuz Datça’ya düşerse mutlaka görmeniz gereken yerleri sizler için derledik. Ayrıca, doğal güzellikleri keşfetmeyi seviyorsanız, Kamp Meraklıları İçin En Güzel Tatil Yerleri başlıklı yazımızı okumanızı tavsiye ediyoruz. İşte Datça’da mutlaka görmeniz gereken yerler…

7Palamutbükü

Datça'da Görmeniz Gereken Yerler - Palamutbükü

Akdeniz’in turkuaz renkli sularında serinlemek için adreslerinizden biri Palamutbükü! Datça merkezden 20 km uzaklıktaki bu eşsiz bölge, son yıllarda oldukça popüler bir hale geldi. Ancak oldukça büyük çakıl kumsalı, kalabalıktan rahatsız olmadan plajın keyfini çıkarmanıza olanak sağlıyor. Eğer çakıl taşlarından oluşandan bir kumsaldan hoşlanmıyorsanız, geniş çakıl plajın yanında ufak da olsa kumluk alanlar da bulunuyor. Çabuk derinleşen bir denizi olan Palamutbükü’nde aileniz, eşiniz ya da arkadaşlarınızla harika bir gün geçirebilirsiniz.

6Knidos Antik Kenti

Datça'da Görmeniz Gereken Yerler - Knidos Antik Kenti

Hellenistik dönemde yıldızı parlayan Datça Yarımadası’nın en uç bölgesinde yer alan ve merkeze oldukça uzak olan Kindos Antik Kenti’ne ulaşım oldukça zor. Fakat zorlu yolları aştığınıza değecek olağanüstü bir manzaraya sahip bu antik kent. Yolun diğer kısmı uçurum olan tek şeritli yollardan geçerek ulaşabileceğiniz Kindos’ta günbatımını izlemek büyük bir ayrıcalık! Bölgede 1967 yılında başlayan kazı çalışmalarında Afrodit ve Apollo’ya adanmış tapınak kalıntılarına rastlanmış. Muhteşem manzarasıyla büyüleyen Knidos Feneri’ni de mutlaka görmenizi tavsiye ediyoruz.

5Eski Datça

Datça'da Görmeniz Gereken Yerler - Eski Datça

Ünlü şair Can Yücel’in hayatının bir dönemini geçirdiği Eski Datça, taş kapılı dar sokakları ve begonyalarıyla adeta görsel bir şölen sunuyor. Köklü tarihi dokusuyla sizi alıp çok uzaklara götüren Eski Datça’da kazı çalışmaları günümüzde de devam ediyor. Datça’ya yolunuz düşerse mutlaka uğramanız gereken yerlerden biri olan Eski Datça’da bolca resim çekilip unutulmaz hatıralar biriktirebilir, butik otellerde konaklayarak farklı bir deneyim yaşayabilirsiniz.

4Datça Limanı

Datça'da Görmeniz Gereken Yerler - Datça Limanı

Datça’nın merkezi konumundaki Datça Limanı, bölgenin aynı zamanda en hareketli yeri! Günübirlik tur teknelerinin hareket noktası olan liman; çevresindeki barlar, restoranlar ve cafelerle tatilcilerin en uğrak noktası konumunda. Limandan anfitiyatroya kadar uzanan yürüyüş yolları çok özel heykellerle süslenmiş. Datça’ya uğramayı düşünüyorsanız, limana uğrayarak çok özel bir manzara eşliğinde akşam yemeğinizi yerken güneşi batırabilirsiniz.

3Kargı Koyu

Datça'da Görmeniz Gereken Yerler - Kargı Koyu

Datça’nın doğal güzellikleriyle büyülediğinden söz etmiştik. Kargı Koyu da bölgenin en güzel koylarından biri olarak ön plana çıkıyor. Etrafındaki dağlık alan sayesinde fazla rüzgar almayan koy, dalgasız tertemiz bir denize sahip. Okaliptus ağaçlarıyla kaplı sahilin ilk bölümü çakıllı olmasına rağmen ziyaretçilerden yoğun ilgi görüyor. Merkezden sadece 3 km uzaklıktaki koya yürüyerek yarım saatte ulaşabiliyorsunuz. Eğer yürümek istemezseniz, koya giden minibüsleri de rahatça kullanabilirsiniz.

2Kızlan Köyü

Datça'da Görmeniz Gereken Yerler - Kızlan Köyü

Tipik bir Ege köyü olan Kızlan Köyü, oldukça tepelik bir bölgede yer alıyor. Köye ulaştığınızda hem kuzey hem de güneyden denizi görebilmeniz mümkün! Köyün en önemli özelliği ise tarihi yel değirmenleri! Bölgede 6 adet yel değirmeni bulunuyor ve bu yapıların ilki Datça Kaymakamlığı tarafından restore edilmiş ve özel bir şahsa kiralanmış. Lokanta olarak hizmet veren bu yapı dışında bakımı yapılmış bir değirmen bulunmuyor. Yapılışı 1900’lü yıllara uzanan taş değirmenlerin içine girebilmeniz mümkün. Bu özel taş yapıların içine girerek tarihi dokusu hakkında bilgi edinebilirsiniz.

1Küçük Akvaryum Koyu

Datça'da Görmeniz Gereken Yerler - Küçük Akvaryum Koyu

Datça’nın arabayla gidilebilen en güzel koylarının başında Küçük Akvaryum Koyu geliyor. Diğer adı Gerence olan koy, el değmemiş bir doğaya sahip. Koyun çevresinde otel, restoran ya da cafe gibi yerleşkeler olmadığı için doğası hiç bozulmamış, sessiz ve sakin bir yer. Eğer Datça’nın büyüleyici manzarası eşliğinde huzurlu bir deniz tatili yapmak istiyorsanız mutlaka Küçük Akvaryum Koyu’nu ziyaret etmenizi öneriyoruz.

Yolunuz Ege ile Akdeniz arasındaki büyüleyici merkezlerimize düşerse Marmaris’i de rotanıza eklemeyi unutmayın. Yeşille Mavinin Buluştuğu Marmaris’in Gezi Rehberi adlı yazımızı okuyarak bölge hakkında detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz. Farklı konu başlıklarında görüşmek üzere…

[destination name=”datça”][/destination]

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz