İtalya’nın kuzey bölgesinde yer alan Milano, kültür, sanat, moda, eğitim, tasarım ve ticaret gibi birçok etkinliğin başkenti olarak değerlendirilmektedir. Dünya turizminde oldukça önemli merkezlerden bir tanesi olan Milano, tarihi ve modern dünyayı tek mekânda toplamayı başarmış sayılı şehirlerden bir tanesidir. Milano yurtdışı turlarıyla İtalya’nın gözde şehrini ziyaret eden kişiler, Milano’nun tarihi dokusunu daha yakından incelemelidir. Dünyanın en büyük gotik mimarisine sahip katedralleri ve birbirinden farklı tarihi mimariyi içerisinde barındıran Milano, dünyanın önemli turizm merkezleri arasında yer almaktadır.

Milano’ya Nasıl Gidilir?

Milano’ya gitmek için İstanbul Uluslararası Havalimanı üzerinden, direk uçuş yapılabilir. Roma ya da İtalya’nın farklı bölgelerinden aktarmalı seferler tercih edildiğinde, Milano tur fiyatları daha uygun hale gelecektir. İstanbul’dan kalkan uçaklar, ortalama 2 saat içerisinde Milano Uluslararası Havalimanına iniş yapacaktır. Milano’nun en büyük Havalimanı olan Milano Malpensa Uluslararası Havalimanın iniş yapıldıktan sonra, havalimanının çevresinde konumlanmış toplu taşıma sistemlerinden herhangi biri kullanılarak, şehir merkezine ulaşılabilir.

Milano ulaşım olanakları, şehri ziyaret eden turist oranı çok fazla olduğundan, oldukça konforlu ve kapsamlıdır. Milano Malpensa Havalimanına iniş yapıldıktan sonra, otobüs, tren ya da taksi seçeneklerinden faydalanılabilir, isteğe göre araç kiralanabilir. Havalimanıyla şehir merkezi arasında, 50 dakikalık mesafe bulunmaktadır. Milano en ucuz yurt dışı tur paketleri kapsamında seyahat etmek isteyen kişiler, şehirde kurulan 3 farklı metro hattını kullanarak, istedikleri yerlere hızlıca seyahat edebilirler.

Milano’da Nerelere Gidilir?

İtalya’nın gözde şehirlerinden bir tanesi olan Milano, turistik mekanları kadar tarihi yapısıyla da dikkatleri üzerine çekmektedir. Milano balayı bölgeleri, büyük oranda turistik ve doğal güzelliklere yakın merkezlerde konumlanmaktadır. Milano’da gezilecek yerlerin başında gelen ve Milano yurtdışı tur paketleriyle şehre gelen herkesin görmesi gereken yerler şunlardır:

Navigli Bölgesi: Kanal üzerinde seyahat edilebilen Navigli Bölgesi, dokusuyla Venedik havası yaşatmaktadır. Toplamda 150 km uzunluğunda olan Navigli bölgesi kanalları, ilk olarak Milano Dükü tarafından 1179 yılında inşa ettirilmiştir. Şehrin çevresini dolaşan ve tüm akarsularla bağlantısı bulunan kanallar, akşamları ışıklarla dolu turistik bir gezi imkânı sunmaktadır.

Galleria Vittorio Emanuele II: 1865 ila 1877 tarihlerinde inşası tamamlanan yapı, Milano’nun çizim odası olarak adlandırılmaktadır. Yapının içinde yer alan pasaj, çelik desteklerle oluşturulmuş camdan bir kubbeye sahiptir. Opera binası gibi sanatsal faaliyetlerin yanında, yemek yenecek ve gezilecek birçok alan da yapının içinde yer almaktadır.

Brera Bölgesi: Milano’nun sanatsal yönünü ortaya çıkaran Brera Bölgesi, Milano’nun en eski yerleşim yerlerinden bir tanesidir. Tarihi 10. yüzyılın başlarına kadar uzanan Brero Bölgesi, sanatsal etkinliklerin merkezi haline gelmiştir.

Altın Dörtgen: Moda Dörtgeni olarak da bilinen Altın Dörtgen, Milano’nun meşhur alışveriş yerlerinden bir tanesidir. Milano’nun en ünlü markaları, altın dörtgen meydanında mağazalara sahiptir.

Milano’nun Tarihi Mekanları

Milano’nun tarihi dokusu, İtalya’nın simgelerinden bir tanesi haline gelmesine olanak tanımıştır. Milano yurtdışı tur paketleriyle şehre gelen insanlar, kentin tarihi dokusuna daha yakından tanıklık etmektedir. Milano balayı otellerinin de konumu üzerinde yer alan tarihi mekanlar, şehrin her bölgesinde konumlanmıştır. Milano’nun tarihi merkezleri arasında en çok ziyaretçi alan yerler aşağıda sıralanmıştır:

Duomo di Milano: Dünyadaki en büyük dini yapılardan bir tanesi olan Duomo di Milano, gotik mimarisinin önemli örnekleri arasında yer almaktadır. 1386 yılında inşasına başlanan yapı, anca 1965 yılında tamamlanabilmiştir.

Sforzesco Şatosu: Milano’nun tarihi yapısı en eski olan yerlerinden bir tanesi olan Sforzesco Şatosu, 1400’lü yıllarda inşa edilmiştir. 200 yıllık süreyle, sürekli yenilenen ve geliştirilen şato, Avrupa’daki en büyük ve görkemli şatolardan bir tanesidir. Şatoya giden ziyaretçiler, ücretsiz şekilde içini ziyaret etmektedir.

Basilica Di Sant’Ambrogio: Milano’nun en eski tarihi yapılarından bir tanesi olan Basilica Di Sant’Ambrogio, Aziz Ambrose tarafından 386 yılında yaptırılmıştır. İmparatorluğun şehit ettiği insanların gömüldüğü alana inşa ettirilen bu yapı, daha sonra Şehitler Bazilikası olarak da adlandırılmıştır.

Milano’da Gezilecek Doğal Güzellikler

Milano’da gezilmesi gereken doğal güzellikler, daha çok park ve bahçe türündedir. Milano en ucuz yurt dışı tur paketleriyle, tarihi dokusu ön planda olan Milano’nun doğal güzelliklerini de yakından tanımak mümkündür.

Como Gölü: Milano kent merkezine 50 km uzaklıktaki Como Gölü, Milano’nun en önemli doğal güzellikler arasındadır. Milano balayı bölgelerinden bir tanesi sayılan Como Gölü, doğal hayattan hoşlanan tüm ziyaretçilere kapısını açmıştır. İsviçre’yle sınır olan Como Gölü, etrafına yerleşmiş müstakil minimal evlerle bir bütün haline gelmiştir. Milano yurtdışı turuna katılan kişiler, Como Gölünü ziyaret etmeden kentten ayrılmamalıdır.

Sempione Parkı: 1890 tarihinde inşasına başlanan İngiliz bahçe türündeki park, 1893 yılında tamamlanmıştır. Toplamda 47 hektarlık alana yayılan park, Milano’da doğal güzelliklerin tadını çıkarmak isteyen kişilerin uğradığı noktalardan bir tanesidir. Milano balayı otellerinin de yakınında olması sebebiyle, ülkeye gelen tüm gezginden Sempione Parkının da tadını çıkarmaktadır.

Milano’nun Önemli Etkinlikleri

Milano’nun festivalleri, ülkeye her yıl turist akını olmasına sebep olmaktadır. Eğitim ve kültürel alanda lider kentlerden bir tanesi olmasının yanında, moda ve sanat konusuna da öncülük eden Milano, birbirinden farklı festivallerle kültürel mirasını zenginleştirmektedir. Milano’da her yıl düzenlenen en önemli etkinlikler şunlardır:

Fumettopoli Festivali: Şubat ayında düzenlenen geleneksel Milano festivalidir.

Brianza Festivali: Her yıl haziran ayında düzenlenmektedir.

Milano Açık Hava Tasarım Festivali: Nisan ayında düzenlenen Milano festivalidir.

La Notte Bianca: Her yıl haziran ayında düzenlenir.

Oh Bej! Oh Bej: Her yıl aralık ayında düzenlenen Milano festivalidir.

Milano Maratonu: Her yıl kasım ayında düzenlenen etkinliğe, dünyanın her yerinden koşucular katılır.

Milano Moda Haftası: Her yıl şubat ayında düzenlenen etkinliğe, dünyanın dört bir yanından modacılar katılmaktadır.

Milano Geleneksel Karnavalı: Her yıl şubat ve mart ayları arasında düzenlenmektedir.

Milano’nun Yeme-İçme Yerleri

Milano’ya giden kişiler, kentte ve ülkede hakim olan İtalyan mutfağının yanında, dünyanın dört bir yanından getirilmiş mutfakları da tatma fırsatına sahiptir. Milano’da yemek yenecek yerlerin başında gelen ve tüm turistler tarafından ziyaret edilen yerler aşağıda belirtilmiştir:

Picasso Bistro: Polenta, sezar salata ya da tuzlama morina balığı gibi klasik İtalyan yemeklerinin servis edildiği, şık restoranlardan bir tanesidir.

Marghe Pizza: İtalyan pizzasının yeneceği en iyi restoranlardan bir tanesidir. Menüsünde 7 farklı pizza bulunmaktadır. Pizzaların içerikleri, o sezona ait taze malzemelerden oluşturulur.

Pasta d’Autore: Milanoda makarna yenecek önemli mekanlardan bir tanesidir. El yapımı makarnaların servis edildiği restoranda, menü bulunmamaktadır. O gün hangi çeşit makarna yapılmışsa, o makarna ikram edilmektedir. Makarnaların yanında sunulan soslardan, istenilen kombinasyonlar oluşturulabilir.

Milano’ya Hangi Mevsimde Gidilir?

Milano, Akdeniz iklimine sahip olan şehirlerden bir tanesidir. Milano hava durumu, temmuz ve ağustos aylarında en yüksek rakamlara ulaşmaktadır. Yaz aylarında kentin sıcaklığı çok yüksek olduğundan, daha çok akşamları seyahat edilmektedir. Milano tur fiyatları, kentin hava durumuna ve tercih edilen mevsimlere göre değişiklik gösterir. Sonbaharda yağmur alan Milano’ya gidilecek en uygun zaman, nisan ve haziran aylarıdır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz