Birçok ebeveyn için bebek ile seyahate çıkmak stres konusu olabiliyor. Özellikle sık sık beslenmeye ve temizlenmeye gereksinim duyan yeni doğmuş bebekler ile tatile çıkarken çok daha özenli olmak gerekiyor. Ancak tüm bunlar bebek ile tatile çıkmanın keyifsiz bir deneyim olacağı anlamına gelmiyor elbette. Bazı noktalara dikkat ederek minik bebeğinizle beraber harika tatiller yaşayabilirsiniz.

6Bebekler Kaç Aylıkken Seyahat Edebilir?

Bebeğinizle Tatile Çıkarken Dikkat Edilmesi Gerekenler - Genel

Bebekler doğduktan kısa süre sonra seyahat edebilir. Çoğu havayolu şirketi bebeklerin seyahat etmek için en az iki günlük olmasını tercih ediyor. Yani bebeğiniz iki günlükten büyükse tüm havayolu firmaları ile seyahat edebilirsiniz. Ayrıca, Çocuklu Aileler İçin Türkiye’nin En İyi Otelleri başlıklı yazımızı okuyarak konu hakkında detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz. 

5Bebeği Taşımanın En Doğru Yolu Nedir?

Bebeğinizle Tatile Çıkarken Dikkat Edilmesi Gerekenler - Tutuş Şekli

Bebekle tatile çıkarken dikkat edilmesi gereken noktalardan biri de bebeğin nasıl taşındığı. Doğru seyahat ekipmanları seçerek bebeğinizin rahat ve güvenli seyahat etmesini sağlayabilir ve bu sayede siz de daha keyifli bir yolculuk yaşayabilirsiniz. Uçakla yolculuk edecekseniz en makul yöntem ön bebek taşıyıcısı kullanmak. Ön bebek taşıyıcısı aslında yalnızca uçakta değil otobüs ve tren yolculuklarında da büyük kolaylık sağlıyor. Ön taşıyıcı her şeyden önce ebeveynine temas eden bebeğin kendini güvende hissetmesini sağlayarak olası huzursuzluk hissinin önüne geçiyor.

4Tatile Çıkarken Bebeğiniz İçin Neler Yapmalısınız?

Bebeğinizle Tatile Çıkarken Dikkat Edilmesi Gerekenler - Yapılması Gerekenler

  • Otel rezervasyonu yaptırırken bebek karyolası sormayı unutmayın. Birçok otel bebekler için karyola bulunduruyor ve bu da bebekle konaklamayı çok daha rahat hale getiriyor. 
  • Bebeğinizin çarşaflarını yanınıza alın, bu bebeğin alıştığı koku sayesinde konakladığınız yerdeki yatağa kolayca alışmasına yardımcı olmak için harika bir yöntem. 
  • Eğer sıcak bir yere seyahat ediyorsanız bebek arabanızda ya da pusetinizde bebeğinizi güneşten koruyacak şemsiye olmasına dikkat edin. Bebeklerin cildi çok hassastır ve güneşten korunmaları çok önemlidir. 
  • En sevdiği oyuncakları yanınıza almayı unutmayın. Bu bebeğinizin hem tatilde keyifli zaman geçirmesine hem de yeni ortama alışmasına yardımcı olur.

3Tatile Çıkarken Yanınıza Neler Almalısınız?

Bebeğinizle Tatile Çıkarken Dikkat Edilmesi Gerekenler - Yanınıza Almanız Gerekenler

Elbette bebek ile tatile çıkarken hazırlanacak çantaya koyulması gereken birçok şey var. Bunlardan birini bile unutmanız ya da atlamanız seyahat ve tatilinizi zora sokabilir. İşte bebekle tatile çıkarken hazırlayacağınız çantada mutlaka bulunması gerekenler:

  • Bebek bezleri
  • Silme bezleri (ıslak bezler)
  • Pişik kremi
  • Alt değiştirme matı
  • Meme pompası
  • Mama önlükleri
  • Bolca iç çamaşırı
  • İlk yardım çantası
  • Bolca giysi
  • Biberonlar

Bunlar bebeğiniz için hazırladığınız seyahat çantasında mutlaka bulunmalı. Şunu da ayrıca ekleyelim, ilk yardım çantasında bebekler için ateş düşürücü, burun tıkanmasına karşı burun damlası gibi bebeklere her an gerekebilecek ilaçlar olmalı. Bu ilaçların en doğrularının hangileri olduğunu bebeğinizin doktoruna danışarak öğrenebilir ve doktorunuzun tavsiye ettiği ilaçları ilk yardım çantanıza koyabilirsiniz. Araçla ya da denizyolu ile seyahat edecekseniz araç ya da deniz tutmasına karşı ilaçların da ilk yardım çantanızda olması gerektiğini de unutmayın.

2Bebeğinizi Nasıl Mutlu Edebilirsiniz?

Bebeğinizle Tatile Çıkarken Dikkat Edilmesi Gerekenler - Mutlu Etmek

Bebeklerin yolculuk esnasında sıkılması ya da huzursuzlanması pek de şaşırtıcı değil, ancak bu durumların da önüne geçebilirsiniz. Diş çıkarma halkaları, yumuşak oyuncaklar, müzikli oyuncaklar, parlak oyuncaklar yolculuk boyunca bebeğinizin mutlu olmasını sağlamanıza yardım edebilir. Yani çantanızda bunları da bulundurmanızda fayda var.

1Beslenmeye dikkat!

Bebeğinizle Tatile Çıkarken Dikkat Edilmesi Gerekenler - Beslenme

Bebekle tatile çıkarken dikkat edilmesi gerekenler içinde belki de en önemli noktalardan biri de beslenme. Özellikle sıcak yerlere gidecekseniz gıda zehirlenmesi riskini asla göz ardı etmemeli ve bebeğinizin yediklerinin taze olmasına azami özen göstermelisiniz. Ayrıca aşırı dondurma tüketmesine engel olmalı, içme suyunun temizliğine de dikkat etmelisiniz.

Eğer çocuğunuzla tatile çıkmayı planlıyorsanız, Çocuklu Aileler İçin Tatil ve Otel Önerileri başlıklı yazımızı okumanızı tavsiye ediyoruz. Farklı konu başlıklarında görüşmek üzere…

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz