Kış aylarında evleniyorsunuz ve balayı planınızı da hemen evliliğin ertesine düşünüyorsunuz, çok güzel; peki deniz, kum ve güneş üçlüsünün de bulunduğu harika bir tatili hak ettiğinizi düşünmüyor musunuz? Yazı sevenler ve kış aylarında olsalar dahi yaz ayı havasını yaşamak isteyenler için bilinen en güzel konumlardan bir tanesi şüphe yok ki Dubai. Birleşik Arap Emirlikleri içinde bulunan bu şehir, 4 mevsimde de yalnızca yazı yaşıyor.

Rüya Gibi Bir Balayı: Dubai

Siz de kış aylarında evleniyor ve yaz mevsimi tadında bir tatil planlıyorsanız, şu sıra hem yakın konumu hem de yaz mevsimini aratmayacak havası ile gidilebilecek en güzel şehirlerden bir tanesi Dubai. Tatil Dükkanı, bu yazısında sizler için Dubai’ye yönelik genel bilgiler verecek ve kalabileceğiniz pek çok balayı otelini de listeleyecek. Ayrıca, Kışın Denize Girebileceğiniz En Güzel Yerler adlı yazımızı okuyarak kış mevsiminde deniz, kum ve güneşin keyfini sürebileceğiniz merkezler hakkında detaylı bilgi edinebilirsiniz. 

10Dubai’ye Nasıl Gidebilirim?

Rüya Gibi Bir Balayı: Dubai - Kule

Türkiye’den Dubai’ye genelde havayolu ile ulaşım en doğru tercih olacaktır. İstanbul’dan Dubai’ye genelde 4 ila 5 saat arasında bir yolculuk süresi beliriyor ve göz açıp kapatıncaya kadar bu sürenin rahatça geçtiği belirtilebilir. Dubai’ye geçtikten sonra, varsa otelinizin karşılama servisi ile; yoksa Uber ile otelinize geçiş yapıp konaklamaya ve balayınıza başlayabilirsiniz.

Rüya Gibi Bir Balayı: Dubai - Palmiyeler

Dubai’ye gidebilmek için ek olarak pasaport ve vize gerektiğini de hatırlatmakta fayda var. Diğer ülkelere ve şehirlere vize almaya nazaran, Dubai’ye vize almanın Türkiye’de oldukça kolay bir şekilde gerçekleşebildiğini de hatırlatalım. Herhangi bir aksilik yaşamadan, balayınızın başlama tarihinde Dubai’ye rahatlıkla ulaşabilirsiniz.

9Dubai’de Balayı İçin En İyi Oteller

Rüya Gibi Bir Balayı: Dubai - Havuz

Dubai, gökdelenlerin ve etkinlik sayısının had safhada olduğu bir metropol olarak biliniyor ve burada pek çok otelde balayı tatilinizi gerçekleştirebiliyorsunuz. Aşağıda, sizlere birkaç öneri sunduk. İnceleyerek, balayı tatili için tercih edebileceğiniz oteller listesine ekleyebilirsiniz.

8Burj Al Arab, Dubai

Rüya Gibi Bir Balayı: Dubai - Burj Al Arab

Dünyanın en lüks otelleri sıralamasında ilk sıraya oturan ve gerçekten de masalsı bir balayı tatili için gidebileceğiniz en güzel tesislerden biri olan Burj Al Arab, elit ve ihtişamlı mimarisi ile de dikkatleri üzerine çekiyor. Dubai sahilinde özel bir adaya inşa edilen bu harika tesiste, balayı için muhteşem etkinlikler, organizasyonlar bulabilir; bunun yanında kusursuz bir tatil deneyimi de yaşayabilirsiniz. Bir adanın üzerinde, sadece bir tesis ve unutamayacağınız bir deneyim, Burj Al Arab’da sizleri bekliyor.

7Jumeirah Emirates Towers

Rüya Gibi Bir Balayı: Dubai - Jumeirah

Şehrin en güzel bölgesinde, her zaman titiz ve sıkı çalışan personeli ile dikkat çeken ve konuklarını oldukça güzel karşılayan Jumeirah Emirates Towers da balayı için gidilebilecek Dubai otellerinden bir tanesi. Avlu ve şehir manzarasına aşık olabileceğiniz bu tesiste, balayı için muhteşem organizasyonlar yapabilmeniz de mümkün. Şehrin ışıkları altında bir akşam yemeğine, hem de ilk gecenizde; ne dersiniz?

6Atlantis, The Palm

Rüya Gibi Bir Balayı: Dubai - Atlantis, The Palm

Deniz kıyısında, muhteşem bir balayı tatili ister misiniz? Dubai’nin en güzel tesislerinden bir tanesi olan Atlantis, The Palm; sizlere unutamayacağınız bir tatil vadediyor. 2018’de Tripadvisor tarafından mükemmellik sertifikasını da kazanan bu tesis, bilhassa Aquaparkları ve akvaryumu ile ünlü. Odanızın bir duvarının muhteşem bir akvaryuma sahip olduğunu hayal edin ve bunun mümkün olduğunu Atlantis, The Palm’da görün.

5Shangri-La Hotel

Rüya Gibi Bir Balayı: Dubai - Shangri-La Hotel

Şehrin merkezinde bulunan ve yüksek katlarında kuş bakışı şehri doyasıya izleyebileceğiniz Shangri-La Hotel de balayı tatili için tercih edebileceğiniz en güzel tesislerden bir tanesi. Dubai’nin seçkin otellerinden biri olan Shangri-La içerisinde, konforlu, modern ve ikramlarla dolu lüks bir tatil yapabilirsiniz. Büyük ve ferah odaları, muhteşem havuzları, genişçe bir banyosu ve harika şehir manzarası ile bir balayı tatili planlarınız arasında ise; bu tesis seçenekleriniz arasına muhakkak girmeli.

4JW Marriott Marquis Hotel

Rüya Gibi Bir Balayı: Dubai - JW Marriott Marquis Hotel

67 Katlı iki devasa gökdelenden oluşan JW Marriott Marquis Hotel, sadece şehrin değil dünyanın da en yüksek oteli olarak biliniyor. Konforlu, lüks ve modern bir tatil adına hemen her şeyin düşünüldüğü, misafirlerine oldukça önem veren personellerin bulunduğu bu tesiste, 50 farklı restoranda her akşam kendinize dünya tatlarından bir menü oluşturmanız kesinlikle hayal değil. Odanızdan şehrin ışıklı ve muhteşem manzarasını izleyebileceğiniz JW Marriott Marquis Hotel de seçimlerinize eklenebilir.

3Dubai’de Yeme-İçme

Rüya Gibi Bir Balayı: Dubai - Restorant

Şehrin yeme içme konusunda oldukça geniş seçenekleri bulunuyor. Buraya her yıl dünya üzerinden binlerce insan geliyor ve bu sebepten her kesim için ayrı mutfak tarzları benimseyen restoranlar açılmış durumda. Gerek otel içerisinde, gerekse otel dışarısında rahatlıkla dilediğiniz mutfaktan, dilediğiniz yemeği yiyebiliyorsunuz. Hint mutfağından Türk mutfağına özgü lezzetleri barındıran pek çok restorandan bir şeyler yemeyi tercih etmezseniz, şehrin caddelerinde pek çok fast food zinciri de mevcut.

Rüya Gibi Bir Balayı: Dubai - Teras Bar

Alkol konusunda ise Dubai’nin otel içinde bulunan restoranlarında herhangi bir biçimde alkol kısıtlamasının olmadığı biliniyor. Otel dışındaki restoranlarda ise genellikle alkol servisi yapılmıyor. Dolayısıyla, alkol almak isterseniz tavsiyemiz otelinizin restoranlarında ve eğlence yerlerinde almanız yönünde olacaktır.

2Dubai’de Gece Hayatı

Rüya Gibi Bir Balayı: Dubai - Gece Hayatı

Gece hayatı konusunda hem otel içindeki tesisler hem de şehrin etrafındaki pek çok yer sizlere oldukça renkli geceler yaşatabilecek muhteşem etkinliklere sahip. Buddha Bar, Siddhartha Lounge, Japon mutfağı ile özdeşleşmiş ve mimarisi ile dikkat çeken Zuma; şehrin en iyi dans kulübü olarak da nitelendirilen People by Cristal, önerebileceğimiz yerlerden sadece birkaçı.

Rüya Gibi Bir Balayı: Dubai - Gece Kulübü

Alkol konusunda herhangi bir problem olmayan bu bar ve kulüplerde, gece hayatınızı renklendirmek için hemen her şey düşünülmüş ve bu mekânlara gittikten sonra “Daha önce eğlenmemişim.” Diyebileceğinizi de tahmin ediyoruz.

1Dubai’de Muhteşem Bir Balayının Maliyeti

Rüya Gibi Bir Balayı: Dubai - Oteller

Dubai’de yaşam oldukça pahalı ve diğer şehirlere nazaran biraz daha lüks olan bu şehirde oteller de Türkiye’de bir tatile nazaran ekonomik açıdan sizi üzebilir. Bakıldığında, yukarıda sunduğumuz otellerin herhangi birinde kalmak isterseniz, gecelik 1000 TL’den fazla bir miktarı gözden çıkarmanız gerekiyor.

Rüya Gibi Bir Balayı: Dubai - Maliyet

Dubai’yi gezip görmek ve keşfetmek, gece hayatına dalmak isterseniz, günlük bazda bir o kadar daha harcamanız gerekebilir; ancak unutulmaz bir deneyim yaşamanız ve mest olacak manzaralarla karşılaşabilmenizin de Dubai’den başka bir yerde mümkün olmayacağını bildirmekte yarar var.

Rüya Gibi Bir Balayı: Dubai - Sahil

Siz de rüya gibi bir balayı tatilini yaz havası eşliğinde yapmak istiyorsanız, Dubai kesinlikle önerimizdir. Ek olarak, balayı tatilinizi Türkiye’de yapmak isterseniz Kış Mevsimi İçin En Romantik 5 Balayı Oteli başlıklı yazımızı da okuyarak romantik balayı otelleri hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Rüya Gibi Bir Balayı: Dubai - Akşam Yemeği

Eğer siz de kış mevsiminde Dubai’de eşsiz bir balayı ya da tatil yapmak istiyorsanız, Dubai Yurt Dışı Turları sayfamızı ziyaret ederek fiyat avantajlarıyla rezervasyon yaptırabilirsiniz. Farklı konu başlıklarında görüşmek üzere!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz