İnsanlığın denize tutkusu binlerce yıldır aynı şekilde devam ediyor ve birçoğumuz için kısa yaz aylarında denizde geçirebildiğimiz zaman yeterli olmuyor. Neyse ki dünya çok büyük ve ülkemizde kış yaşanırken dünyanın farklı yerlerinde yaz mevsimi yaşanıyor ve buralara giderek kış aylarında denize girebilme şansına sahibiz. Kış aylarında yaz tatili yaşayıp, güneş, kum ve denizle buluşabileceğiniz yerlerle karşınızdayız.

Kışın Denize Girebileceğiniz Yerler - Genel

“Her mevsim ayrı bir güzel, sonbahar ve kış aylarının keyfini çıkartmak istiyorum” diyenlerdenseniz, Türkiye’de Sonbaharda Gezilebilecek En İyi 10 Yer ve Kış Mevsiminde Tatile Çıkmak İçin 6 Neden! başlıklı yazılarımızı okumanızı tavsiye ediyoruz.

6Ürdün

Kışın Denize Girebileceğiniz Yerler - Ürdün

Bir Ortadoğu ülkesi olan Ürdün Akabe Körfezi ve sıcak havası ile kışın denize girmek isteyenlerin tercih ettiği destinasyonlardan biri. Dalış konusunda da çok popüler olan ülkede hava sıcaklığı 20 derecenin altına düşmüyor, yani Ürdün’ün havasının kusursuz olduğunu söyleyebilmek mümkün. Kızıldeniz’de unutulmaz bir tatil yaşamak için Ürdün harika bir alternatif. Ülkede kışın denize girebilmenin yanı sıra ev sahipliği yaptığı etkileyici gezilip görülecek yerleri de keşfederek tatilinizi taçlandırabilirsiniz.

5Küba

Kışın Denize Girebileceğiniz Yerler - Küba

Karayipler’de bulunan bir ada ülkesi olan Küba’da tropikal iklim hüküm sürüyor ve kış yaşanmıyor. Ülkede yıl boyunca ortalama hava sıcaklığı 26 derece, ülkeye gitmek için en iyi dönemse ülkemizde kış aylarının yaşandığı Kasım-Nisan ayları arası. Meksika Körfezi’nin girişinde bulunan Küba’nın 3715 kadar adası bulunuyor ve ülkenin kışın denize girmek için tercih edebileceğiniz noktalarından biri olarak Cayo Coco’yu önerebiliriz. Tropikal bir adadan bekleyebileceğiniz gibi tarifsiz güzellikteki bir deniz, palmiye ağaçları ve kum plajları ile Cayo Coco kışın denize girmek için harika bir alternatif.

4Mozambik

Kışın Denize Girebileceğiniz Yerler - Mozambik

Afrika’nın güneydoğu bölgesinde bulunan Mozambik’in doğu sınırını Hint Okyanusu oluşturuyor, yani ülke okyanus kıyısında kurulu. Yıl boyunca sıcak olan ülkenin ısı ortalaması 25-30 derece.  2500 kilometre sahil şeridine sahip olan ülke kış aylarında denize girilebilecek ülkeler arasında en çekicilerden biri. Ülkenin güney plajları sörf tutkunlarının gözdesi, yani sörf yapmayı seviyorsanız buradaki plajları tercih edebilirsiniz. Mozambik’te kışın denize girip güneşlenmenin yanı sıra kuş gözlem turlarına ve safarilere de katılarak unutulmaz bir tatil yaşabilirsiniz.

3Kamboçya

Kışın Denize Girebileceğiniz Yerler - Kamboçya

Güneydoğu Asya’da yer alan Kamboçya’da ülkemizde kış olan Kasım-Nisan ayları arasında hava sıcaklığının 40 dereceye dek çıkabildiği yaz mevsimi yaşanıyor. Angkor Wat Tapınakları ile ünlü ülkede kış aylarında yazı yaşayıp denize girip güneşlenerek harika zaman geçirebilmek mümkün.  Ülkenin en güzel plajları Koh Rong Adası’nda bulunuyor ve bu plajlar her geçen gün daha fazla insanın Kamboçya’ya gitmesinde önemli rol oynuyor. Koh Rong Adası rahat ve sakin atmosferi ile de kışın yaz tatili yapmak, dinlenmek için oldukça uygun bir seçenek.

2Kanarya Adaları

Kışın Denize Girebileceğiniz Yerler - Kanarya Adaları

Dünyanın en popüler tatil cennetlerinden biri olan Kanarya Adaları İspanya’ya bağlılar ve Atlas Okyanusu’nda yer alıyorlar. Bir takımadalar topluluğu olan Kanarya Adaları’nda hava sıcaklığı yıl boyunca 18-28 derece arasında ve bu sebeple özellikle kış aylarında soğuktan uzaklaşıp sıcak bir tatil yapmak isteyenlerin ilk tercih ettiği destinasyonlardan biri. Ada ülkesinin en büyük adası olan Tenerife ev sahibi yaptığı muhteşem plajlar ile kışın denize girmek için tercih edebileceğiniz en makul rotalar arasında sayılabilir.

1Barbados

Kışın Denize Girebileceğiniz Yerler - Barbados

Ülkemizde ünlü şarkıcı Rihanna’nın doğum yeri olarak da tanınan Barbados, Karayipler’in güneyinde yer alan bir ada ülkesi ve bu ülkeye gitmek için en uygun dönem yağmur olmayan Aralık-Mayıs ayları arasındaki dönem, yani ülkemizde kış olan aylar. Barbados kışın denize girebilmenin yanı sıra eğlenceli geceleriyle de harika vakit geçirebileceğiniz bir alternatif. Ülkenin Başkenti Bridgetown ve burada birçok ünlü plaj yer alıyor. Bridgetown’a giderek Carlisle Bay, Browne’s Beach, Pebbles Beach gibi plajlarda deniz, kum ve güneşe doyabilirsiniz.

Güneş, deniz kum tatili olmasa da gezmeyi ve keşfetmeyi seviyorsanız Kış Aylarında Gezilebilecek En Güzel Şehirler adlı yazımızı okumanızı öneriyoruz. Farklı konu başlıklarında görüşmek üzere…

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz