Türkiye, kış turizmi konusunda da gün geçtikçe kendisini geliştiren ülkelerden bir tanesi ve kayak merkezleri, her geçen yıl daha donanımlı ve başarılı hizmetler sunuyorlar. Türkiye’nin en eski kayak merkezlerinden bir tanesi olan Kartalkaya da bunlardan. Bakıldığında, Köroğlu Dağları’nın zirvesinde yer alan Kartalkaya, günümüzde kış turizminin popüler yerlerinden ve Uludağ’dan sonra en çok tercih edilen yer olduğu da belirtilebilir.

Kartalkaya Kayak Merkezi - Genel

Hem yerli hem de yabancı misafirlerle dolup taşan kayak merkezinde, hem kış sporları hem de dağ sporları yapılabilmektedir. İstanbul, Ankara gibi yerlere yakınlığı ile bilinen Kartalkaya’yı bu yazımızda mercek altına alacağız. Siz de, bu önemli kayak merkezi hakkındaki yazımızı okuyarak detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz. Ek olarak, geçtiğimiz günlerde sizler için Kış Aylarında Gezilebilecek En Güzel Şehirler’i de yazmıştık, göz atarak dilerseniz kayak ya da snowboard gibi kış sporları ile ilgilenmek yerine bu kış harika bir keşif seyahati yapabilirsiniz.

10Kartalkaya Nerede Bulunuyor?

Kartalkaya Kayak Merkezi - Konum

Batı Karadeniz bölgesinde yer alan Kartalkaya, Bolu il merkezinin 38 km güneydoğusunda bulunur. Köroğlu Dağı turizm alanı içerisinde yer almaktadır ve İstanbul’dan ortalama 3,5 saat içerisinde ulaşılabilmektedir. Ankara’dan ise Kartalkaya’ya ulaşmak için 2,5 saat yeterli. Ancak gitmeden önce tavsiyemiz hava durumunu olabildiğince kontrol etmeniz yönünde, çünkü yoğun kar yağışı olan günlerde, yollar gidişe kapalı olabiliyor ve bu konuda yapabileceğiniz hiçbir şey yok.

9Kartalkaya’da Kış Sporları

Kartalkaya Kayak Merkezi - Snowboard

Kış sporları deyince akla gelen ilk merkezlerden biri olan Kartalkaya, özellikle kayak ve snowboard konusunda uluslararası sertifikalara sahip muhteşem pistleri ile biliniyor. Kış aylarında kar kalınlığının iki metreyi geçtiği bu kayak merkezinde kayak yapmak, hem yeni başlayanlar hem de profesyonel kayak tutkunları için oldukça eğlenceli; çünkü herkese uygun pek çok pist mevcut.

Kartalkaya Kayak Merkezi - Kayak

Özellikle Aralık ve Mart ayları arasında kar kalınlığının arttığı, kış sporları için uygun hava koşullarını bulunduran Kartalkaya’da kayaklı koşu, kar motoru, serbest stilde kayak, skiboarding gibi sporlar yapılıyor. 12 adet pisti bulunan merkezin pist uzunluğu yaklaşık 20 kilometre. Hem başlangıç seviyesinde pistleri hem de zorlu pistleri görebilmek ve doyasıya eğlenebilmek, tüm kış sporları ve eğlenceli aktiviteler ile Kartalkaya’da mümkün.

8Kartalkaya’da Konaklama

Kartalkaya Kayak Merkezi - Konaklama

Kartalkaya’da konaklayabileceğiniz pek çok tesis mevcut, bunlardan birkaçını sizin için aşağıda listeledik. Eğer diğer tesisler hakkında da bilgi sahibi olmak isterseniz, Kayak Otelleri sayfamızı ziyaret ederek erken rezervasyon fırsatları ile Kartalkaya otellerinde muhteşem bir tatil geçirebilirsiniz. Ayrıca, Türkiye’nin En İyi 10 Kayak Oteli başlıklı yazımızı okuyarak ülkemizin en önemli tesisleri hakkında detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz. 

7Kaya Palazzo Ski & Mountain Resort

Türkiye'nin En İyi 10 Kayak Oteli - Kaya Palazzo Ski

Bolu, Kartalkaya’nın en güzel otellerinden biri olan Kaya Palazzo, tam pansiyon plus konsepti ile hizmet sunmakta ve dünya mutfağından muhteşem lezzetleri, sıcak şarabı, manzaralı odaları ile sizleri karşılıyor. Dilerseniz ailenizle dilerseniz yalnızca eşinizle, muhteşem bir tatil deneyimini Kaya Palazzo’da yaşayabilmeniz mümkün.

[hotel id=”6566″][/hotel]

6Grand Kartal Hotel

Kartalkaya Kayak Merkezi - Grand Kartal Otel

Kartalkaya’nın butik otellerinden bir tanesi olan Grand Kartal, merkezin en eski konaklama tesislerinden bir tanesi. Hem kayak hem de snowboard için gerekli her şeyi sizlere sunan, bunun yanında Bolulu aşçılar tarafından özenle hazırlanan geleneksel lezzetleri her öğünde görebileceğiniz Grand Kartal’da, evinizde hissedeceksiniz.

[hotel id=”6563″][/hotel]

5Dorukkaya Ski & Mountain Resort

Dorukkaya Hotel - Genel

Kapalı havuzu, her şey dahil konsepti ve ferah, manzaralı odaları ile Dorukkaya Ski & Mountain Resort da kalabileceğiniz en güzel tesislerden bir tanesi olarak Kartalkaya’da öne çıkıyor. Kış sporları vazgeçilmezinizse, ancak aynı zamanda kusursuz dinlenceli bir tatil istiyorsanız, tavsiyemiz kesinlikle burası.

[hotel id=”6564″][/hotel]

4Kartalkaya’da Kış Tatili

Dorukkaya Hotel - Villa

Tüm zamanların en güzel kayak merkezlerinden Kartalkaya’da bir kış tatili yapmak, hem kış sporları yapmak hem de bolca dinlenmek için biçilmiş kaftan. Bakıldığında, merkez içerisindeki tesislerin herhangi birinde kalarak, spa merkezinde hem bedeninizi hem de ruhunuzu dinlendirebilecek programlara katılabilir; kayak yaparak her gün bolca eğlenip stres atabilir; her akşam muhteşem menülerle harika lezzetler tadabilirsiniz. Festivalleri ve gece hayatı ile bolca gülüp eğlenebileceğiniz Kartalkaya, dönem dönem ünlü sanatçıların gelip konser verdiği pek çok tesise de sahip.

3Kartalkaya’da Gece Hayatı

Kartalkaya - Gece Hayatı

Genelde otellerde geçen gece hayatı, Kartalkaya’da gündüz kadar hareketlidir. Özellikle Aralık ile Mart ayı arasında buraya gittiyseniz, her gece tesisinizdeki kulüplerde canlı müzikler ve dj performansları ile karşılaşabilir, burada dilediğinizce eğlenebilirsiniz. Şovların ve özel performansların gece boyunca, sabahın ilk ışıklarına kadar devam ettiği kayak merkezi özellikle bu sebepten gençler tarafından oldukça fazla ilgi görüyor.

2Kartalkaya Festivalleri

Kartalkaya Kayak Merkezi - Snowfest

Bu kayak merkezinde bir tatil düşünüyorsanız, tavsiyemiz festivallere denk getirmeniz yönünde olacaktır çünkü Kartalkaya, festivalleri ile ayrı güzel bir yerleşke. Karlar üzerinde unutulmaz geceler ve günler geçirmek isteyenlere yönelik gerçekleştirilen festivallerden en çok ilgi görenleri şüphesiz Snowfest ve Icefest olarak biliniyor.

Kartalkaya Kayak Merkezi - Festivaller

Dört gün boyunca Snowfest ve Icefest festivalini düzenleyen Kartalkaya, bunu genelde Ocak – Şubat ayları arasında yapıyor. Festivalde, ünlü sanatçıların eşliğinde canlı konserlerden, muhteşem dj performanslarına, çeşitli aktivite ve etkinliklerden bolca ödüllü oyuna kadar hemen her şey düşünülüyor. Temponun bir an bile düşmediği, oldukça heyecanlı ve karlar ortasında sıcacık bir eğlence ortamı için, Ocak ile Şubat ayları arasında Kartalkaya’da bulunmak paha biçilemez bir deneyim.

1Kartalkaya’da Alışveriş

Kartalkaya Kayak Merkezi - Alışveriş

Kayak merkezi etrafında Bolu’ya özgü harika ögelerin bulunduğu pek çok dükkan bulunabilir ve tavsiyemiz eve dönmeden uğramanız yönünde olacaktır. Özellikle çikolatası ile ünlü Bolu, ayrıca çam balı alınmadan da dönülmeyecek şehirlerden bir tanesidir. Köylerde doğal yöntemlerle üretilen çam balı, kahvaltılarınızın vazgeçilmezi olabilir.

Kartalkaya Kayak Merkezi - Kafe

Siz de, Tatil Dükkanı üzerinden Kartalkaya otellerine erken rezervasyon yaparak, hem indirimli hem de kusursuz bir tatil deneyimi yaşayabilirsiniz. Ek olarak, bizleri sosyal medya üzerinden takip ederek özel fırsat ve kampanyalarımızdan hızlı bir şekilde haberdar olabilirsiniz. Ayrıca, Avrupa’nın En İyi 10 Kayak Merkezi adlı yazımızı okuyarak yurt dışındaki tesisler hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Farklı konu başlıklarında görüşmek üzere…

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz