Tatil kavramı yaz ile özdeşleştirilmiş olsa da birçok kişi uzun kış aylarında da yeni yerler keşfedip harika zaman geçirmeyi tercih ediyor. Dünyanın farklı bölgelerinde kış mevsiminde bin bir güzellik sunan birçok şehir yer alıyor ve bu şehirler kış boyunca ziyaretçileri kendilerine çekiyor. Kış tatillerinde gidebileceğiniz en güzel şehirleri sizler için derledik.

Kış Aylarında Gezilebilecek Yerler - Avustralya - Sydney - Balina

Eğer tatilinizi yurt dışı yerine yurt içinde değerlendirmek isterseniz, planınızı yapmadan önce Türkiye’de Sonbaharda Gezilebilecek En İyi 10 Yer başlıklı yazımızı okumanızı tavsiye ediyoruz.

4Budapeşte-Macaristan

Yılbaşı Tatili İçin 5 Şehir Önerisi - Budapeşte - Manzara

Macaristan’ın başkenti Budapeşte sonbahar-kış aylarında en fazla ziyaret edilen kentlerden biri. Soğuk bir kent olmakla birlikte gezilip görülecek birçok ilginç yere ev sahipliği yapması ve yapılabilecek çok fazla aktivite olması Budapeşte’yi popüler bir kış rotası haline getiren en önemli unsurlar. Ayrıca, Avrupa’yı Trenle Keşfetmek İster Misiniz? başlıklı yazımızı okuyarak nasıl daha ekonomik bir seyahat yapabileceğinizin detaylarını öğrenebilirsiniz.

Yılbaşı Tatili İçin 5 Şehir Önerisi - Budapeşte - Köprü

Kent özellikle tarihi açıdan gerçek bir hazine ve kış tatilini Budapeşte’nin tarihi mekanlarını keşfederek geçirmek çok heyecan verici bir deneyim. Bu arada Budapeşte’nin 14 Şubat tatilleri için de tercih edilen bir destinasyon olduğunu eklemeden geçmeyelim. Eşinizle ya da sevgilinizle unutulmaz bir sevgililer günü tatili yaşamak için Budapeşte’ye gidebilir ve hem romantik hem de heyecanlı günler geçirebilirsiniz.

Budapeşte’ye Nasıl Gidilir?

Yılbaşı Tatili İçin 5 Şehir Önerisi - Budapeşte

Budapeşte Orta Avrupa’nın en güzel ve popüler kentlerinden biri ve kentin havaalanı olan Ferench Lizst Havalimanı böyle popüler bir başkente uygun olarak üç kez üst üste Avrupa’nın en iyi havaalanı ödülü almış. İstanbul başta olmak üzere ülkemizin farklı şehirlerinden Macaristan’ın başkenti Budapeşte’ye uçuşlar bulabilmek mümkün.  İstanbul’dan Budapeşte’ye direkt uçuş 1 saat 25 dakika sürüyor. İzmir, Ankara gibi kentlerden ise İstanbul ya da Atina aktarmalı uçuşlar ile Budapeşte’ye gidilebiliyor. Bazı havayolları başka noktalardan da aktarma yapabiliyor. Ferench Lizst Havaalanı Budapeşte merkezinden 16 kilometre mesafede ve havaalanından kent merkezine otobüs seferleri bulunuyor.

Budapeşte’de Gezilecek Yerler

Kış Aylarında Gezilebilecek Yerler - Budapeşte - Heykel

Kış tatili için Budapeşte’ye gittiğinizde Budin Kalesi, Macaristan Parlamento Binası, Balıkçı Tabyası, Matthias Kilisesi, Aziz Stefan Bazilikası, Zincir Köprü, Gellert Tepesi, Kahramanlar Meydanı, Büyük Market gibi her biri çok etkileyici olan tarihi mekanları gezip görebilirsiniz.

Budapeşte Gece Hayatı

Kış Aylarında Gezilebilecek Yerler - Budapeşte - Gece Hayatı

Kenti kış gezilerinin vazgeçilmez destinasyonlarından biri olmasında tabi ki gece hayatının da rolü büyük, zira kent sadece yaz aylarında değil kışın da çok hareketli bir gece hayatına sahip. Kentte kışın da partiler düzenleniyor, özellikle elektronik müzik sevenler için Budapeşte’nin bir cennet olduğunu söylemek pek de abartı sayılmaz. Yani kışın bu muhteşem Avrupa başkentine gittiğinizde gündüzlerinizi tarihi yerleri keşfederek geçirip geceleri ise çılgınca eğlenerek unutulmaz bir tatil geçireceğinizden emin olabilirsiniz.

3Prag-Çekya

Euro'dan Kaçabileceğiniz Avrupa Ülkeleri - Prag

Çekya’nın başkenti Prag da yine kış tatillerinden en çok tercih edilen destinasyonlarından biri. Prag kışın sunduğu kartpostal güzelliğindeki görünümü ile insanın üzerinde büyüleyici bir etki bırakıyor. Soğuk bir Avrupa kenti olması Prag’ın kış boyunca ziyaretçi akınına uğramasına engel olamıyor, ayrıca kışın bu kente gittiğinizde çok fazla Türk ile karşılaşacağınızı da söylemeliyiz, zira Prag’a kışın giden turistler arasında Türkler ilk sıralarda yer alıyor. Muhteşem mimarisi Prag’ı mutlaka görülmesi gereken şehirler arasına sokuyor, bu arada şehrin merkezi korunmuş tarihi dokusu sayesinde UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne alınmış.

Prag’a Nasıl Gidilir?

Kış Aylarında Gezilebilecek Yerler - Çekya - Prag - Genel

Ülkemizden Prag’a Türk Hava Yolları’nın uçuşları bulunuyor. İstanbul’dan Prag’a uçuş 2-2,5 saat arasında sürüyor. Kentin havaalanı olan Ruzyni Havalimanı’ndan şehre otobüsler, taksi ya da minibüsler ile ulaşım sağlanıyor. Bu arada Prag’a gitmek için Schengen Vizesi almak gerektiğini de ekleyelim. Ayrıca, Euro’dan Kaçabileceğiniz Avrupa Ülkeleri adlı yazımızı okuyarak daha ekonomik bir tatil planı oluşturabilirsiniz. 

Prag’ta Gezilecek Yerler

Kış Aylarında Gezilebilecek Yerler - Çekya - Prag - Vaclav Meydanı

Kış tatili için gidilebilecek en popüler Avrupa kentlerinden biri olan Prag tarihi mekanlar konusunda inanılmaz bir zenginliğe sahip. Prag Kalesi, Karl Köprüsü, Eski Şehir Meydanı, Belediye Sarayı, Aziz Vitus Katedrali, Vaclav Meydanı, Dans Eden Ev gibi birçok heyecan verici tarihi ve mimari eser şehrin dört bir yanına dağılmış durumda. Bu mimari eserlerin kar yağınca büründüğü görüntüye hayran kalmamak mümkün değil. Prag’ın Avrupa’nın en romantik şehirlerinden biri olarak kabul edildiğini de anımsatmamızda fayda var, yani 14 Şubat ya da balayı tatili için de Prag kusursuz bir alternatif.

Prag Gece Hayatı

Kış Aylarında Gezilebilecek Yerler - Çekya - Prag - Gece Hayatı

Prag gece hayatı ile de ünlü ve hem Avrupa’nın her yerinden hem de ülkemizden binlerce insan Prag’a efsanevi gece hayatı için gidiyor. Prag’da her zevke hitap eden birçok eğlence mekanı var ve bu mekanların bazıları öyle popüler ki kimi zaman içeri girebilmek için sıra beklemek zorunda kalınabiliyor. Şehrin pub ve gece kulüpleri Old Town ve Karl Köprüsü çevresinde yoğunlaşıyor. Striptiz kulüpleri, elektronik müzik çalan ünlü kulüpler, dansçıların canlı şovlar sergilediği mekanlar yani Prag’da tam istediğiniz gibi eğlenebileceğiniz eğlence mekanları sizi bekliyor.

Eğer siz de Avrupa’nın en güzel şehirlerini keşfetmek ve bu çok özel şehirlerin benzersiz atmosferlerini yerinde yaşamak isterseniz, Orta Avrupa Yurt Dışı Turları sayfamızı ziyaret ederek kendinize en uygun turu seçebilir ve avantajlı fiyatlarla rezervasyonunuzu yaptırabilirsiniz.  

2Beyrut-Lübnan

Kış Aylarında Gezilebilecek Yerler - Lübnan - Beyrut

Kış aylarında bir Akdeniz şehrini keşfetmeye ne dersiniz? Yanıtınız evetse Lübnan’ın başkenti Beyrut kesinlikle mükemmel bir alternatif. Ülkenin hem en büyük şehri hem de başkenti olan Beyrut Akdeniz kıyısına kurulu bir liman kenti ve aynı zamanda 5000 yıllık tarihi ile dünyanın en eski kentlerinden de biri. Uzun süre Osmanlı hakimiyeti altında da kalmış olan Beyrut kış aylarında da binlerce gezgini kendine çekmeyi başarıyor. Ortadoğu’nun dini çeşitlilik açısından en zengin ve en kozmopolit şehirleri arasında yer alan Beyrut eğlence ve kültür hayatı ile kışın harika zaman geçirebileceğiniz bir destinasyon.

Beyrut’a Nasıl Gidilir?

Kış Aylarında Gezilebilecek Yerler - Lübnan - Beyrut - Gece

Beyrut’a İstanbul’dan her gün direkt uçuş bulabilmek mümkün. İstanbul-Beyrut arası uçak ile 1,5 saat sürüyor. Ayrıca kente yine İstanbul’dan yaklaşık 17 saatlik bir karayolculuğu ile de gidilebiliyor, ancak karayolu ile giderken Suriye’den geçmek gerektiği için şu an bu yolu güvenlik sebebi ile tercih etmenizi önermiyoruz. Beyrut’a gitmek için vize almanıza gerek olmadığını da ekleyelim ki zaten bu da kış gezileri için vizesiz seyahat etmek isteyenlerin Beyrut’u tercih etmesinde önemli rol oynayan bir etken.

Beyrut’ta Gezilecek Yerler

Kış Aylarında Gezilebilecek Yerler - Lübnan - Beyrut - Yıldız Meydanı

Beyrut dini ve kültürel açıdan çok zengin, kentte farklı dinlere ait tarihi ibadethaneler bulunuyor ve bu ibadethaneler kentin en önemli gezilecek yerleri arasında sayılıyor. Hamra Caddesi, Aziz George Yunan Ortodoks Kilisesi, El Ömer Camii, Beyrut Ulusal Müzesi, Yıldız Meydanı, Maghen, Roman Kalıntıları, Monot Caddesi, Sursock Müzesi, Parlamento Binası Beyrut’a kış tatili sırasında gezip görebileceğiniz yerlerden sadece bir kaçı.

Beyrut’ta Gece Hayatı

Kış Aylarında Gezilebilecek Yerler - Lübnan - Beyrut - Gece Hayatı

Beyrut’un kış gezileri için kusursuz bir destinasyon olmasında gece hayatının oynadığı rol yadsınamaz. Ortadoğu’nun eğlence merkezi olarak tanımlayabileceğimiz kentte çok sayıda eğlence mekanı bulunuyor. Her zevke hitap eden bu mekanların birçoğu her gece dolup taşıyor bu sebeple Berut’da eğlenmek için gideceğiniz mekanı seçtikten sonra muhakkak rezervasyon yaptırmanızı öneriyoruz.

1Sydney-Avustralya

Yılbaşı Tatili İçin 5 Şehir Önerisi - Sydney

Listemizin son sırasında Avustralya’nın ünlü şehri Sydney yer alıyor. Sydney’i listemizdeki diğer kentlerden farklı kılan ise ülkemizde kışken Sydney’de yaz olması.  Güney yarımküredeki şehirde Aralık-Şubat aylarında yaz mevsimi yaşanıyor ve kentin en popüler zamanı da bu dönem. Soğuk kış günlerinden çıkıp kış gezisinde yaz havası yaşamak istiyorsanız Sydney ilk tercihlerinizden biri olmayı hak ediyor, zira kent hem kültürel açıdan çok zengin, hem plajları ile çok ünlü hem de eğlence hayatı ile.

Sydney’e Nasıl Gidilir?

Yılbaşı Tatili İçin 5 Şehir Önerisi - Sydney - Köprü

Sydney ülkemizden çok uzak, yani bu muhteşem şehirde kış tatili yapmak istiyorsanız uzun bir yolculuğu göze almalısınız. Türkiye’den Sydney’e direkt uçuş yok, bu yüzden aktarmalı uçuşlar ile farklı noktalardan aktarma yaparak gitmek gerekiyor. En makul aktarma noktası olarak Singapur’u önerebiliriz. Türkiye’den Singapur’a 11 saatlik bir uçuşla ulaşabilir, buradan yapacağınız aktarmayla 8 saatte Sydney’e varabilirsiniz. Yanı ülkemizden Sydney varmak için en iyi ihtimalle 20 saatlik bir yolculuğu göze almanız gerekli, ancak emin olun ki şehre vardığınızda bu uzun yolculuğa hem de fazlasıyla değeceğini göreceksiniz. Sydney’e gitmek için vize almak gerektiğini de ekleyelim.

Sydney’de Gezilecek Yerler

Yılbaşı Tatili İçin 5 Şehir Önerisi - Sydney - Manzara

Kış tatili için Sydney’e gittiğinizde sizi harika bir yaz mevsimi karşılayacak ve Sydney’de beklide hayatınızın en unutulmaz tatil ve gezi deneyimini yaşayacaksınız. Kentte gezip görebileceğiniz yerler arasında Sydney Köprüsü, Sydney Opera Evi, Darling Limanı, Royal Botanic Garden, Sea Life Sydney Aquarium, Royal Ulusal Parkı sayılabilir.

Sydney Plajları

Kış Aylarında Gezilebilecek Yerler - Avustralya - Sydney - Plaj

Sydney kartpostal tadındaki muhteşem plajları ile de tanınıyor. Sydney plajlarını bizim ülkemizdeki plajlardan farklı kılansa okyanus kıyısında olmaları. Pasifik Okyanusu kıyısındaki Bondi Plajı, Coogee Plajı, Manly Plajı kentte okyanusta yüzme keyfi yaşayabileceğiniz en popüler plajlar.

Sydney Gece Hayatı

Kış Aylarında Gezilebilecek Yerler - Avustralya - Sydney - Gece Hayatı

Avustralya’nın en popüler şehri Sydney’de gece hayatı her zaman çok hareketli, kent özellikle elektronik müzik ve dans tutkunlarının bayılacağı mekanları ile tanınıyor. Özellikle hafta sonları kulüplerin önünde uzun kuyruklar oluşuyor. Şehrin eğlence mekanları Oxford Caddesi, King Cross ve Darling Limanı bölgelerinde yoğunlaşıyor. Sydney’e kadar gitmişken ünlü Sidney gecelerinin tadını çıkartmadan dönmeniz kesinlikle büyük bir hata olur.

Farklı konu başlıklarında görüşmek üzere…

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz