Yeni bir başlangıcı simgeleyen kiraz çiçekleri, insan ruhuna baharın gelişi ile birlikte umut, huzur, mutluluk ve sevinç aşılıyor. İçimizde pembe hayallerin oluşmasına öncülük eden kiraz çiçekleri içinde bulunduğunuz stresli ortamdan uzaklaşabilmek için eşsiz bir görsel şölen sunuyor. Kiraz çiçeklerinin ana vatanı olarak bilinen Japonya’da kiraz çiçeklerinin açışı Hanami festivalleriyle kutlanırken; Londra, Paris ve Vancouver gibi dünyanın önemli şehirlerinde de kiraz çiçekleri büyüleyici manzaralar oluşturuyor. İşte en güzel kiraz çiçeği manzarası izleyebileceğiniz 10 şehir…

Hamburg, Almanya

Kiraz çiçekleri ile ünlü önemli şehirlerden bir tanesi de Almanya’nın Hamburg şehridir. Alstar Nehri boyunca uzanan kiraz çiçekleri Mayıs ayının gelmesiyle birlikte başlıyor. Bu muhteşem görsel şölen ise her yıl Kirschblüstenfest isimli bir festival ile taçlandırılıyor. Eğer Mayıs ayında yolunuz Hamburg’a düşerse bu büyüleyici festivali kaçırmamanızı tavsiye ediyoruz.

New York, ABD

Kiraz çiçekleriyle dikkat çeken ülkelerden ABD’nin kalbi New York’ta Cherry Esplanade ve Japanese Hill-and-Pond bahçelerinde kiraz ağaçları arasında çok uzun huzurlu ve sessiz bir ortamda muhteşem yürüyüşler yapılabiliyor. New York’un en önemli merkezlerinden Brooklyn Botanik Bahçesi’nde de 29-30 Nisan tarihlerinde kiraz çiçeklerinin açması muhteşem şölenlerle kutlanıyor.

Washington D.C., ABD

ABD’nin kiraz çiçekleri manzarasıyla ünlü bir diğer önemli merkezi de ülkenin başkenti Washington D.C. 1912 yılında Tokyo Valisi’nin hediye ettiği 3000 kiraz ağacı her sene Ulusal Kiraz Çiçeği Festivali ile görsel bir şölene dönüşüyor. Özellikle Potomac Nehri kıyısında açan ağaç dallarını izlemek için her yıl yerli ve yabancı milyonlarca turist bölgeye akın ediyor. Hava koşullarına da bağlı olarak tarihler değişiklik gösterebilse de Nisan ayının başında açmaya başlayan kiraz çiçekleri yaklaşık iki hafta boyunca izlenebiliyor.

Kyoto, Japonya

Kiraz çiçeklerinin ana vatanı olarak Japonya’nın önemli şehirlerinden Kyoto, pembe bir görsel şölen izleyebileceğiniz en güzel merkezlerden! UNESCO’nun koruma altına aldığı Budist tapınağı Kiyomizu-Dera, kiraz çiçeklerinin büyüleyen manzarasını izlemek için en çok ziyaret edilen noktaların başında geliyor. Ayrıca, akşamları büyük bir kiraz ağacının ışıklandırılmasıyla görsel şölen sunan Maruyama Parkı da en fazla ilgi çeken merkezler arasında. Eğer yolunuz Japonya’ya düşerse kiraz çiçeklerini kesinlikle es geçmeyin!

Bonn, Almanya

Almanya’da kiraz çiçekleri manzaralarıyla adını duyuran şehirlerden bir tanesi de Bonn! Şehrin eski merkezi olan Altstadt, bahar aylarında kiraz çiçeklerinden oluşmuş bir tüneli anımsatıyor. Dar sokakları, renkli dükkanları ve ayrıcalıklı mimari dokusuyla büyülüyor. Kiraz çiçeklerinin oluşturduğu en özel manzaralardan bir tanesine tanıklık etmek isterseniz Bonn sizler için en iyi tercihlerden biri olarak öne çıkıyor.

Stockholm, İsveç

İsveç de kiraz çiçekleri festivallerine ev sahipliği yapan ülkelerden bir tanesi. Ülkenin başkenti Stockholm’de 1998 yılında Kungsträdgården’a dikilen 63 kiraz ağacı ile bahar ayları İsveç’te büyük bir şenlik havasında bekleniyor. Stockholm’de 16 Nisan’da gerçekleştirilen festivalle kiraz çiçeklerine muhteşem bir manzara eşliğinde ‘merhaba’ deniyor. İsveç’te bu görsel şöleni kaçırmamanızı öneriyoruz!

Paris, Fransa

Romantizmin başkenti Paris, kiraz çiçekleri denince de akla gelen ilk merkezlerden bir tanesi. Büyüleyici atmosferine kiraz çiçeklerinin olağanüstü görüntüleri de eklenince Paris tam anlamıyla görsel bir şölen havası yaşıyor. Dünyanın en özel şehirlerinden biri olan Paris’i Mart sonu ve Nisan başında pembe renklere bürünmüş bir şekilde görebilirsiniz. Özellikle Petite Palais’ın bahçesi ve Notre Dame Kilisesi’nin güney bölümü kusursuz manzarasıyla görenleri kendine hayran bırakıyor. Siz de bu deneyimi mutlaka yaşayın!

Londra, İngiltere

Yeşil alanlarıyla ünlü İngiltere’nin başkenti Londra, muhteşem kiraz çiçekleri manzarası izleyebileceğiniz en özel merkezlerden! Kraliyet Ailesi’ne hediye edilen kiraz ağaçlarının öncülüğünde Regent’s Park ve Greenwich Park başta olmak üzere şehrin hemen hemen her yerinde kiraz çiçeklerini görebilirsiniz. Londra’nın en önemli katedrallerinden biri olarak gösterilen St Paul Katedrali’nin çevresin de muhteşem kiraz çiçekleri manzarası görebileceğiniz başlıca yerlerden bir tanesi…

Vancouver, Kanada

Soğuk ve sert iklim şartlarıyla dikkat çeken Kanada’nın en önemli şehirlerinden Vancouver, Akdeniz ikliminin yaşandığı bir bölge ve burada yaklaşık olarak 40 bin adet kiraz ağacı yer alıyor. Bu özel ağaçlardan yaklaşık 500 tanesi Japon valiler tarafından Vancouver’a armağan olarak verilmiş. Kiraz çiçeklerinin açışı Vancouver’da haftalarca süren festivallerle kutlanıyor ve bu festivalleri izlemek için de Queen Elizabeth Park ve Stanley Park biçilmiş kaftan! Eğer Kanada’dan yolunuz geçecekse bu özel festivalleri kaçırmamanızı öneriyoruz.

Tokyo, Japonya

Kiraz çiçeklerinin kalbi Tokyo kuşkusuz! Japonya’nın hemen hemen bütün şehirlerindeki parklarda görebileceğiniz bahar çiçekleri, özellikle Ueno Park & Shinjuku Gyoen Bahçeleri’nde görsel bir şölene dönüşüyor. Bu özel parkta yer alan ağaçların önemli bir bölümü yaklaşık 300 yıllık ve 60’ın üzerinde çeşit kiraz ağacının farklı tonlarda açan dalları, tam anlamıyla bir festival yaşanmasını sağlıyor. Nisan – Mayıs ayları arasında gerçekleşen bu görsel şölen hayatınızda mutlaka deneyimlemeniz gereken tecrübeler arasında yer alıyor.

Dünyanın dört bir yanındaki bu özel şehirleri ve festivalleri Yurtdışı Turları sayfamızda yer alan turlara katılarak Tatil Dükkanı güvencesiyle keşfedebilirsiniz. Farklı konu başlıklarında görüşmek üzere…

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz