Tatil denince akla gelen ilk adreslerden biri haline gelen Kıbrıs, büyüleyici doğası, lüks ve modern tesisleri ve eğlence hayatıyla Akdeniz’in en popüler tatil merkezi! Misafirlerini kendine hayran bırakan Kıbrıs, Akdeniz’in en büyük üçüncü adası ve bölgenin en güzel plajlarına ev sahipliği yapıyor.

Bu tatil cenneti adanın özellikle yaz boyunca ziyaretçi akınına uğramasının öncelikli sebebi de tabii ki olağanüstü güzellikteki plajları!

dunyaca-unlu-kibris-plajlari-genel-2

Adanın farklı kentlerinde bulunan plajların hemen hepsi doğal güzelliğini en üst seviyede korumuş. Bu doğa harikası plajlar, deniz, kum ve güneş üçlüsü ile buluşmak için harika birer alternatif. Kıbrıs’ın hemen hemen bütün plajları popüler ancak yazımızda sizi adanın dünyaca ünlü plajları ile tanıştıracağız.

dunyaca-unlu-kibris-plajlari-genel-3

Uzun bir tatile çıkma şansınız olmasa da hafta sonu kaçamağı için de en iyi kaçış noktalarından biri olan Kıbrıs, muhteşem doğası ve lüks tesisleriyle sizleri bekliyor. Şehir hayatından kısa süreliğine uzaklaşmak isteyenlerin Hafta Sonu Kaçamağı İçin Kıbrıs başlıklı yazımızı okumasını tavsiye ediyoruz.

İşte doğa harikası Kıbrıs’ın dünyaca ünlü plajları:

3Yavuz Çıkarma Plajı

dunyaca-unlu-kibris-plajlari-yavuz-cikarma

Alsancak ile Girne’nin arasında bulunan bölgedeki Yavuz Çıkarma Plajı’nın diğer ismi Escape Plajı. Yavuz Çıkarma Plajı tertemiz denizi ile olduğu kadar ev sahipliği yaptığı aktiviteler ile de çok popüler.

Plajda hemen hemen bütün su sporlarını yapma imkânı var; ayrıca plaj, dalış konusunda da tercih edilen bir nokta. Sabahın erken saatlerinden akşama kadar hem denize girip hem güneşlenmek hem de su sporları yapmak için Yavuz Çıkarma Plajı mükemmel bir alternatif.

“Sit Alanı İlan Edildi”

Plaj, geçtiğimiz yıl otel yapılması amacıyla 30 yıllığına özel bir şirkete kiralandı, ancak halkın yoğun tepkisi üzerine bakanlar kurulu yeniden toplanarak bu tarihi plajın kiralaması için verdiği onayı iptal etti.

dunyaca-unlu-kibris-plajlari-yavuz-cikarma-1

Bu kararın ardından Yavuz Çıkarma Plajı’nın açık hava müzesi haline getirilmesi için proje başlatıldı ve plajın bölgenin doğal, tarihi ve manevi değerlere sahip olmasından dolayı “tarihi ve doğal sit alanı” olarak ilan edilmesi için yasa önerisi hazırlandı. 8 maddelik yasa tasarısı onaylanırken, bölge resmi olarak sit alanı ilan edildi.

2Altınkum Plajı

dunyaca-unlu-kibris-plajlari-altinkum

Kıbrıs’ın tartışmasız olarak en güzel ve ünlü plajı tabii ki Altınkum. Güzellik tanrıçası Afrodit’in doğduğu yer olarak bilinen Altınkum Plajı, ismine yakışır renkteki incecik kumları ve muhteşem denizi ile tüm dünyada tanınıyor.

dunyaca-unlu-kibris-plajlari-altinkum-1

İki sahilden oluşan Altınkum Plajı aynı zamanda caretta caretta kaplumbağalarının da yumurtlama alanlarından biri ve bu da plajın ününe ün katan unsurlardan bir tanesi!

1Glapsides Plajı

Dünyaca Ünlü Kıbrıs Plajları - Gladsides

Karpaz ile Gazimağusa arasında bulunan Glapsides Plajı da yine su sporları ve dalış yapmak için ideal. Büyüleyici berraklıktaki masmavi suları ile insanı kendine hayran bırakan Glapsides, Akdeniz’in en güzel plajları arasında kabul ediliyor. Plajda kamp yapmak da mümkün ve özellikle gençler, bu yüzden Glapsides Plajı’na yoğun ilgi gösteriyor.

dunyaca-unlu-kibris-plajlari-glapsides-1

Aynı zamanda bölgenin en uygun ücretli plajı olan doğa harikasında şezlong ve güneşlik kiralamak diğer plajlara göre daha ucuzdur. Berrak denizi ve uygun ücretli kiralama bedelleri nedeniyle turistlerin yoğun ilgisini çekmektedir.

Tatil cenneti Kıbrıs’a gelmeden önce Kıbrıs’ın Görmeniz Gereken Tarihi Yerleri başlıklı yazımızı okumanızı tavsiye ediyoruz. 4 mevsim misafirlerine unutulmaz anılar biriktirmelerini sağlayan Ada, beklentilerinizin ötesinde bir tatil vadediyor!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz