Geceleri, düşen kar tanelerini romantik bir manzara eşliğinde izlemek, elbette güzel; ancak kar deyince, akla kayak geliyor ve kayak yapmadan yapılan bir kış tatili, kesinlikle kış tatili tanımına uymuyor! Hem eğlence hem de bolca stres atmak için her yıl pek çok kayak tutkunu, ülkemizin en güzel kayak merkezlerine gidiyor ve tatillerini dinlence, eğlence odaklı yapabiliyorlar.

Kayak Sporu Hakkında Bilinmesi Gerekenler - Genel

Tatil Dükkanı bu yazısında sizler için kayak turu öncesinde bilmeniz gerekenleri paylaşacak. Daha önce herhangi bir biçimde kayak yapmadıysanız, bu önerileri izleyerek hem güvenli hem de eğlenceli kayak maceraları yaşamanız mümkün olabilir. Ek olarak, Türkiye’nin En İyi 10 Kayak Oteli yazımızı inceleyerek, şu sıralar kış tatili rezervasyonu yapmayı planlıyorsanız otelleri listenize dahil edebilirsiniz.

5Doğru Pist Seçimi Yapın

kayak-merkezleri-salda

Ülkemizde pek çok kayak merkezi ve bu kayak merkezlerine içerisinde pek çok pist bulunuyor. Bu pistler, genelde uzunluklarına ve zorluk çıkaracak virajlı hatlarına göre derecelendiriliyorlar. İlk kez kayak yapacaksanız, seçiminizi en kolay pistlerden yana kullanmanız gerekiyor. Kayak merkezinde bir eğitmeniniz varsa, size elbette yardımcı olacaktır ancak eğitmensiz bir şekilde kayak yapmayı öğrenmek istiyorsanız, doğru pist seçimi yapmanız kesinlikle bilinmesi gereken ilk şey.

4Aldığınız Ekipmanlara Dikkat Edin

kayak-hakkinda-genel-4

Adrenalin, macera, hız… Bu niteliklerin hepsi kayak sporunda mevcut, ancak alacağınız ekipmanlar bu niteliklere olabildiğince uygun olmak zorunda. Günümüzde bu spora özel üretilen tüm ekipmanlar aynı zamanda belli boy ve kilo aralıklarına göre üretiliyor, bu sebepten elinizden geldiğince önceden kayak yapmış birileri ile bu ekipmanları satın almanızda ya da kiralamanızda fayda var.

Türkiye'nin En İyi 10 Kayak Oteli - Sway Hotel Pist

Birçok kayak merkezinde ve otelinde ekipmanların kiralanabildiğini biliyoruz. Özellikle ilk kez kayak sporunu gerçekleştireceklerden biriyseniz, ekipman kiralamak çok daha iyi bir yol olacaktır. Sonrasında, bu sporu gerçekten düzgün bir biçimde yapmak isterseniz, ekipmanlarınızı zamanla kendiniz seçebilecek hale de gelebilirsiniz.

3Ekipmanların Doğru Kurulumu

Kayak Hakkında Genel Bilgiler - Kıyafet

Aldığınız ekipmanlar uzunluğunuza ve ağırlığınıza uyumlu, ancak ilk kez kayak sporunu yapacaksanız, bu ekipmanların, özellikle kayakların bedeninize tabiri caizse monte edilmesi, tek başınıza yapılamayacak kadar karmaşık bir durum olabiliyor. Kayağı çok sıkı bir biçimde bağlamak yahut çok gevşek bırakmak gibi…

kayak-merkezleri-zigana

Bu sebepten, önerimiz kayak sever bir arkadaşınızdan yahut pist etrafındaki uzman insanlardan yardım istemeniz. Ricayı kırmayacak ve elbette tarafınıza yardımcı olacaklardır. Birkaç kez yardımcı olunduğunda, siz de kendi ekipmanlarınızı ve kayaklarınızı ayaklarınıza kolaylıkla takabilir hale geleceksiniz, merak etmeyin!

2Eğitmenle Başlayın

Vizesiz Avrupa Kayak Merkezleri - Ukrayna

Her kayak merkezi ve kayak otelinde mutlaka eğitmenler bulunur, ancak pek çok insan dostlarının, arkadaşlarının yahut akrabalarının rahatlıkla kendilerine kayak öğretebileceğini zannederler. Elbette, bu konuda gerçekten usta olan insanlar olabilirler, ancak öğretmenlik yapmak, bambaşka bir durum ve en sağlıklısı kayak yapmaya başlamak için bir eğitmenden yardım almak.

Sertifikalı ve tarafınıza en doğru şekilde kayak yapmayı öğretecek eğitmenlerle bu spora başlamanız, kısa süre içerisinde kayağı öğrenmenizi sağlamakla kalmayacak, aynı zamanda sizi maksimum düzeyde güvende tutacaktır.

1Bol Bol Düşün

Vizesiz Avrupa Kayak Merkezleri - Bosna Hersek

Size verebileceğimiz en güzel ve en son tavsiye, kesinlikle bol bol düşmeniz yönünde olacaktır. Düşüp kalkmadan bu sporu öğrenmenize, kayabilmenize neredeyse imkân yok. Başta bu tarz düşme tehlikelerini yaşamak, ilerde fütursuzca kayarken yaşamaktan şüphesiz daha güvenlidir ve bu sayede, ne yapıp ne yapmayacağınızı da öğrenebilirsiniz. Kısaca, bir musibet bin nasihatten çok daha iyidir, bize inanın!

Ayrıca, Türkiye’nin en popüler kayak merkezlerinden Uludağ Kayak Merkezi hakkında detaylı bilgi sahibi olmak için Beyaz Cennet Uludağ Kayak Merkezi adlı yazımızı okumanızı tavsiye ediyoruz. Seçeceğiniz kayak merkezlerinde iyi eğlenceler ve başarılar!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz