Kaplıca günümüzde birçok insanın tercih ettiği tatil seçenekleri arasında yer alıyor. Sağlığa olan etkisi, İstanbul’a yakın bir konumda yer almaları, kış ayları için tercih edilebilir olmaları kaplıcaları önemli yapıyor. Suyun içerisinde yer alan mineraller ile birçok hastalığa şifa bulmak mümkündür. Belirli tedavi seansları eşliğinde bel, boyun, sırt gibi kemik ağrıları, deri hastalıkları, kalp rahatsızlıkları ve damar hastalıkları gibi birçok rahatsızlık son bulabilir. Bu yüzden kış aylarına planlanan kaplıca tatili iyi ideal olacaktır. Ayrıca kaplıca tatili planlanırken bazı noktalara da dikkat etmek gerekiyor. Özellikle kaplıca tatilinin gün sayısı dikkatli bir şekilde seçilmelidir.

Afyon Kaplıcaları - Gazlıgöl Kaplıcaları

Kaplıca suyu içilerek alınacak seanslar daha kısa olurken vücudun yüzeyine etki etmesi istenen seanslar daha uzun sürebilir. Alınacak olan tedavi yöntemine göre kaplıca seçimi yapılmalıdır. Bu sayede daha verimli bir tatil geçirmek mümkündür. Kaplıcaların bu kadar fazla rahatsızlığa faydalı olması bu alandaki turizme ilgiyi artırmaktadır. Ülkemizin alt yapısının da elverişli olması bu alanda birçok kaplıcanın yer almasını sağlıyor. Eğer bu kaplıcalar da bir tatil planı yapılıyor ise öncelikle bir takım noktalara dikkat edilmesi önem taşıyor. Her kaplıcanın sunduğu imkânlar ve özellikler iyice incelendikten sonra kaplıca seçimi yapılması gerekir.

KAPLICALAR
1 – Oylat Kaplıcaları
2 – Afyon Kaplıcaları
3 – Kuzuluk Kaplıcaları
4 – Gönen Kaplıcaları
5 – Kurşunlu Kaplıcaları
6 – Eynal Kaplıcaları
7 – Haymana Kaplıcaları
8 – Yalova Kaplıcaları
9 – Kütahya Kaplıcaları
10 – Ilgın Kaplıcaları
11- Çiftehan Kaplıcaları
12 – Hudai Kaplıcaları
13 – Urganlı Kaplıcaları
14 – Kozaklı Kaplıcaları
15 – Güre Kaplıcaları
16 – Salihli Kaplıcaları
17 – Kızılcahamam Kaplıcaları
18 – Yoncalı Kaplıcaları
19 – Sandıklı Kaplıcaları
20 – Havza Kaplıcaları

20Oylat Kaplıcaları

Oylat Kaplıcaları - Oylat Merkez

Ülkemizin en önemli kaplıcalarından biri Oylat Kaplıcaları’dır. Oylat Kaplıcaları konum olarak oldukça hareketli bir yerde bulunuyor. Bursa’nın İnegöl ilçesinde yer alan bu kaplıcalar Ankara-Bursa karayolu üzerinde yer almaktadır. Oylat kaplıcasına ulaşım oldukça kolaydır. İstanbul’dan gelecek olanlar için Osmangazi Köprüsü ve sonrasında ise Bursa-İzmir otoyolu üzerinden direk ulaşım sağlanabilir. Farklı bir seçenek olarak ise Pendik, Büyükçekmece veya Eskihisar arabalı vapurları tercih edilebilir. Bu yol ile kısa sürede Bursa’ya ulaşmak sonrasında ise İnegöl’e geçmek mümkün olacaktır. Aynı zamanda otobüs ile de gelinerek Oylat kaplıcaları için olan araçlara binilebilir.

Oylat Kaplıcaları - Termal Havuzlar

Oylat Kaplıcalarına giderken yol üzerinde ilk olarak Oylat Mağarası ile karşılaşılır. Oylat Mağarası 665 metre uzunluğa sahip 2 kattan oluşan ve eşsiz doğal güzelliğe sahip bir mağaradır. Mutlaka ziyaret edilmesi ve görülmesi gereken bir mekândır. Bura görüldükten sonra Oylat kaplıcalarına geçilebilir. Oylat kaplıcaları birçok hastalığa iyi gelen şifalı bir suyu misafirlerine sunuyor. Bu kaplıca sayesinde çeşitli hastalıklardan kurtulmak mümkündür.

Oylat Kaplıcaları - Otel Havuzu

Ayrıca sauna, spa, fizik tedavi gibi hizmetlerden faydalanmak ve bu şekilde uzun süreli çalışma sonucu oluşan yorgunluktan kurtulmak da Oylat kaplıcaları sayesinde sağlanabilir. Diz kapaklarında sertleşme, kireçlenme, şiddetli ağrı, eklemlerden oluşan farklı ağrılar ve birçok rahatsızlık Oylat kaplıca suları sayesinde ortadan kalkacaktır. Oylat Kaplıcaları hakkında detaylı bilgi sahibi olmak için Şifa Dolu Sularıyla Oylat Kaplıcaları adlı yazımızı okumanızı öneriyoruz. 

19Afyon Kaplıcaları

Afyon'un En İyi Termal Otelleri - Korel Termal - Termal Havuz

Afyon kaplıcaları ile ünlü illerimizin başında geliyor. Özellikle kış aylarında kaplıca turizminin gözdesi olan Afyon’da birçok farklı kaplıca bulmak mümkündür. Bu kaplıcalarda farklı tedavi yöntemleri ile sağlığa kavuşulabilir. Afyon’da birkaç kaplıca bulunuyor. Bunları her birisinin konumu farklıdır. İlk olarak Gazlıgöl kaplıcaları göze çarpıyor. Gazlıgöl kaplıcaları Afyon iline yaklaşık olarak 20 kilometre mesafede yer alıyor. Afyon ve İhsaniye arasındaki karayoluna girildikten sonra yaklaşık 15 dakika kadar bir yolculuk sonrasında Gazlıgöl kaplıcalarına ulaşmak mümkündür.

Afyon Kaplıcaları - Gazlıgöl Kaplıcaları - Havuz

Gazlıgöl kaplıcası suyunun içerisinde bikarbonat, sodyum, karbondioksit, hidrojen gibi iyonlar ve gazlar yer alıyor. Bu farklı iyon ve gazlar ise cilt hastalıkları üzerinde ciddi etkilere sahiptir. Belirli kürlere devam edildiği sürece başarısız olunması pek de mümkün değildir. Burada suyun sıcaklığı ile 64 derece civarında oluyor. Yine Afyon ilinde yer alan bir diğer kaplıca ise Heybeli kaplıcaları olmaktadır. Bu kaplıcalar ise Afyon-Konya karayolu üzerindedir. Afyon’dan çıktıktan sonra yaklaşık olarak 30 kilometre kadar seyahat edilmesi gerekiyor. Sonrasında Heybeli kaplıcalarına ulaşılacaktır. Yine Gazlıgöl gibi benzer iyon ve gazlar bu kaplıca suyunda da yer alıyor. Fakat bu kaplıca suyunun farkı ise sıcaklığı olmaktadır.

Afyon'un En İyi Termal Otelleri - Çakmak Termal - Bayan Termal Havuzu

Heybeli kaplıcalarında suyun sıcaklığı 46 derece ile 52 derece arasında değişiyor. Akneler, nezle ve kronikleşmiş nezle, farenjit, bronşit, deri iltihapları, egzamalar ve romatizma gibi rahatsızlıklar üzerinde bu kaplıca büyük etki gösteriyor. Bunlardan ayrı olarak Afyon sınırları içerisinde Ömer ve Gecek kaplıcaları da bulunmaktadır. Kaplıcaların çevresinde konaklamak için her bütçeye uygun birçok otel bulmak da mümkündür. Bu oteller vasıtasıyla belirli süreler de kaplıca tedavisi alınabilir.

Afyon'un En İyi Termal Otelleri - Sandıklı Termal - Termal Havuz

İstanbul’dan Afyon’da yer alan bu kaplıcalara gitmek için ise öncelikle yaklaşık olarak 424 km yol kat edilerek Afyon’a ulaşılması gerekiyor. Ortalama 6-7 saat süren bu yolculuğun ardından birbirine çok yakın olarak kaplıcalara ulaşmak da kolay olacaktır. Eğer otobüs ile gelinecek ise birçok farklı firmanın Afyon’a direk olarak otobüs seferi bulunuyor. Bu firmalardan biri tercih edilebilir. Afyon otogarından ise kaplıcalar için kalkan araçlara binilebilir. Afyon Kaplıcaları hakkında daha detaylı bilgi sahibi olmak için Şifalı Sularıyla Ünlü Afyon Kaplıcaları başlıklı yazımızı okumanızı tavsiye ediyoruz.

18Kuzuluk Kaplıcaları

Kuzuluk Sakarya’nın Akyazı ilçesine bağlı kaplıca cenneti olarak tabir edilebilir. Birçok farklı otel ve devre mülk Kuzuluk içerisinde yer alıyor. Özellikle İstanbul’dan uzun süreli ayrılmak istemeyenler için Kuzuluk ideal bir seçim olmaktadır. Yaklaşık 150 kilometre kadar bir mesafe kat edildikten sonra Kuzuluk kaplıcalarına ulaşılıyor.

Kuzuluk Kaplıcaları - Termal Küvet

Kuzuluk’a İstanbul’dan gelecek olanların otoyol üzerinden Sakarya Akyazı’ya kadar ilerlemesi gerekiyor. Buradan sonra Akyazı tabelasından ayrıldıktan sonra yaklaşık 15-20 km kadar bir yol kat edildikten sonra kaplıcalara ulaşmak mümkündür. Burada hem devre mülk hem de otel şeklinde birçok mekân bulmak mümkündür. Devre mülkler günlük olarak da kiralanmaktadır.

Kuzuluk Kaplıcaları - Sauna

En az 1 gün rezervasyon yapılan bu devre mülkler için giriş saati 16.00 çıkış saati ise sabah 12.00 oluyor. Bu saatler içerisinde kaplıcanın tadı çıkarılabilir. Devre mülklerde evin içerisinde jakuzi bulunmaktadır. Bu jakuzilere bağlı olan hatlardan kaplıca suyu akıyor. Şifalı olan bu su ile belirli kürlere devam edildiği takdirde birçok hastalığa şifa bulmak mümkündür. Ortalama 15 günlük bir tedavi ile eklem ağrıları, romatizma, deri hastalıkları ve egzama gibi rahatsızlıklardan kurtulmak mümkündür.

Kuzuluk Kaplıcaları - Genel

Devre mülklerin çevresinde birçok market, hediyelik eşya dükkânı ve her türlü ihtiyacı karşılayacak olan genel dükkânlar bulunuyor. Yemek servisi olmadığı için buralardan bir takım yiyecekler temin edilerek bazı öğünler evde hazırlanabilir. Daha detaylı bir kahvaltı isteyenler için ise Kuzuluk yolunun devamında birçok köy kahvaltısı, balık, yemek imkânı sunan mekân da bulmak mümkündür.

Kuzuluk Kaplıcaları - Termal Oda Havuzu

Eğer devre mülk yerine daha rahat ve konforlu bir ortam isteniyor ise otel seçilebilir. Fakat otellerde kaplıca suyu ortak havuzda bulunuyor. Yemek servisi, oda servisi, sauna, spa gibi birçok ek hizmet bu civardaki otellerde yer alıyor. Kuzuluk Kaplıcaları hakkında daha detaylı bilgi sahibi olmak için Şifa ve Huzur: Kuzuluk Kaplıcaları adlı yazımızı okumanızı öneriyoruz. 

17Gönen Kaplıcaları

En Ünlü Kaplıcalar - Gönen Kaplıcaları Termal

Gönen kaplıcaları Balıkesir’in Gönen ilçesi sınırları içerisinde yer alıyor. İstanbul’dan gelecek olanlar için çok yakın konumda olan Gönen’de harika bir kaplıca tatili planlanabilir. Konum olarak da Gönen merkeze 300 metre olan bu kaplıcalar ile hem her türlü ihtiyaç rahatlıkla karşılanacak hem de rahat bir şekilde sağlıklı tedaviler gerçekleştirilecektir. Gönen kaplıcaları Gönen çayının yanında konumlanmıştır. Eşsiz bir doğaya sahip geniş arazisiyle insanların ilgisini çekmektedir. Hem doğal güzellikleri görmek hem de keyifli bir tatil geçirmek isteyenler için Gönen iyi bir seçenek olabilir.

Gönen Kaplıcaları - Havuz

Gönen kaplıca suları kas iskelet sistemine birçok fayda sağlıyor. Ortopedik ve nörolojik hastalıkların tedavisinde Gönen kaplıca suları büyük işlev görmektedir. Buna ek olarak romatoloji rahatsızlıklarında da tedavi için bu sular idealdir. Bu gibi kas, eklem ağrılarına ek olarak farklı sağlık problemlerine de Gönen kaplıcaları vasıtasıyla çare bulmak mümkündür.

En Ünlü Kaplıcalar - Gönen Kaplıcaları

Kadın hastalıkları, idrar yollarında oluşan çeşitli rahatsızlıklar, kalp ve damar rahatsızlıkları, damar sertleşmesi, sindirim sisteminin yeterli çalışmaması sonucu oluşan rahatsızlıklar ve kolitis gibi rahatsızlıklar için Gönen kaplıcaları doğru tercih olacaktır. Gönen Kaplıcaları hakkında detaylı bilgi sahibi olabilmek için Romatizma Tedavisinin Başkenti Gönen Kaplıcaları başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz. 

16Kurşunlu Kaplıcaları

Kaplıcaları Ünlü Şehirler - Kurşunlu Kaplıcaları Termal


Kurşunlu kaplıcaları Manisa’nın Salihli ilçesinde yer alıyor. Manisa ilinin doğal güzelliklerini görmek, güzel bir kaplıca tatili yapmak ve şifalı sular ile sağlığa kavuşmak isteyenler bu kaplıcayı sıklıkla ziyaret etmektedir. Şehir ortamından uzak olan bu kaplıcalar, şehrin telaşesinden sıkılmış insanlar için bire birdir.

Kurşunlu Kaplıcaları - Şelale

Kurşunlu kaplıcasının suyu birçok rahatsızlığa faydalıdır. Yapısı incelendiğinde litresinde 2700 mg kadar iyon içerdiği gözlemlenmiştir. Bikarbonat ve florür içere bu su birçok rahatsızlığa iyi geliyor. Sinirsel hastalıklar, kireçlenme, solunum yolu rahatsızlıkları ve kalp rahatsızlıkları şifalı sular sayesinde geçebilmektedir. Kaplıca suyunun sıcaklığı ise oldukça geniş bir aralıkta değişiyor.

Kurşunlu Kaplıcaları - Termal Havuz

En düşük olduğu durumlarda suyun sıcaklığı 42 derece iken en yüksek seviyeye çıktığında suyun sıcaklığı 93 derece olmaktadır. Kurşunlu da kaplıcaları ziyaret etmek isteyenleri birçok farklı otel ve apart seçeneği bekliyor. Burada yer alan eşyalı kiralık dairelerin sayısı 250’yi buluyor. Tesisin içerisinde sağlık memuru, fizik tedavi uzmanı ve kaplıca doktoru bulmak da mümkündür.

Kaplıcaları Ünlü Şehirler - Kurşunlu Kaplıcaları

Termal havuz, jakuzili termal havuz ve sauna ile farklı tedavi seansları düzenlenebilir. Sonucunda istenilen sağlık elde edilebilir. Manisa’ya ulaşmak için birçok farklı otobüs firması tercih edilebilir. Bu firmalar direk olarak Salihli’ye de gidiyor. Bu sayede çok rahat bir şekilde kaplıcalara ulaşmak mümkündür. İstanbul’dan özel aracı ile gelecek olanların ise yaklaşık olarak 455 km kadar bir yol kat etmesi gerekiyor. 7-8 saatlik biri yolculuğun ardından kaplıcalara ulaşılabilir. Kurşunlu Kaplıcaları hakkında detaylı bilgi sahibi olmak için Cilt Hastalıklarının Şifası Kurşunlu Kaplıcaları başlıklı yazımızı okumanızı tavsiye ediyoruz.

15Eynal Kaplıcaları

En Ünlü Kaplıcalar - Eynal Kaplıcaları

Eynal kaplıcaları Kütahya’nın Simav ilçesinde yer alıyor. Buraya ulaşmak için İstanbul’da otobüsler tercih edilebilir. Otogara ulaştıktan sonra Eynal kaplıcalarına giden araçlara binilerek kaplıcalara ulaşmak mümkündür. Özel aracı ile gelecek olanların ise 350 km kadar bir yol kat etmesi gerekiyor.

En Ünlü Kaplıcalar - Eynal Kaplıcaları Hamam

Yaklaşık olarak 6-7 saatte Simav’a ulaşmak ve sonrasında ise kaplıca tatiline başlamak mümkündür. Kaplıcalar ilçe merkezine 4 km mesafededir. Gölcük dağının eteklerinde konumlanmış olan bu kaplıca eşsiz bir doğal güzelliğe sahiptir. Genel olarak uzun yıllar boyunca termal bir tesis olarak kullanılmış olan Eynal kaplıcaları günümüzde de turizmin gözde mekânlarından birisidir.

Eynal Kaplıcaları - Termal Havuz

Eynal kaplıcalarının suyu da birçok mineral ve iyon bakımından zengindir. Kalsiyum, bikarbonat, sodyum, bromür, sülfat ve klorür suyu içeriğinde yer alan minerallerden sadece bazılarıdır. Bu mineraller ağrılı eklem rahatsızlıklarında çok etkilidir. Eğer yeterli düzeyde kaplıca suyu ile etkileşime girilirse bu rahatsızlıklardan kurtulmak mümkün olacaktır.

Eynal Kaplıcaları - Havuz

Buna ek olarak cilt hastalıklarından kurtulmak için de Eynal kaplıcalarının suları idealdir. Ağrıların azaltılması ve deri yüzeylerinde lekeler oluşmadan hastalıkların geçmesi için bu kaplıcaların şifalı sularından faydalanılabilir. Otel ve apart olarak da birçok seçenek yer alıyor. Eynal kaplıcaları tesislerinde aile restoranı, kafeterya, farklı birçok çay bahçesi, futbol ve basketbol sahaları, çocuk oyun parkları ve mangal alanları yer alıyor. Bu ise tatile farklı bir boyut katmak için yeterli olacaktır.

14Haymana Kaplıcaları

Kaplıcaları Ünlü Şehirle - Haymana Kaplıcaları Termal

Haymana başkent Ankara’ya bağlı olan bir ilçedir. Birçok doğal güzelliği olan bu ilçe sadece doğal güzellik değil aynı zamanda yer altı kaynaklarının güzelliği ile de birçok insanın ilgisini çekmektedir. Yüksek sıcaklığa sahip olan yer altı suları ile şifa bulmak ve çeşitli rahatsızlıklardan kurtulmak mümkündür.

Kaplıcaları Ünlü Şehirle - Haymana Kaplıcaları Termal Havuz

Haymana kaplıcaları bu anlamda birçok insanın ilgisini çekiyor ve ziyaretçi akınına uğruyor. Su sıcaklığı yaklaşık olarak 45 derece olan Haymana kaplıcaları birçok insanın girebilmesi için ideal sıcaklıktadır. Çok sıcak olması durumunda kalp rahatsızlıkları olanların kaplıca suyuna girmesi pek de mümkün değildir. Fakat haymana bu konuda ziyaretçilerine avantaj sağlıyor. Haymana kaplıca sularının içerisinde birçok mineral ve iyon bulunuyor.

Haymana Kaplıcaları - Sıcak Havuz

Bikarbonat, sodyum ve karbondioksit gibi gaz, mineral, iyon içeren bu kaplıca suyu ile özellikle deri hastalıkları son buluyor. Deri yüzeyinde oluşan kızarıklıklar ve hastalıkları, romatizma, kas ve eklem ağrıları, sinirsel hastalıklar, solunum yolunda oluşan hastalıklar gibi birçok rahatsızlık haymana kaplıcaları ile şifa buluyor. İstanbul’dan buraya gelmek isteyenler için birçok farklı seçenek bulunmaktadır. Uçak ile gelmek isteyenler Esenboğa Havalimanına ulaştıktan sonra yaklaşık olarak 100 km kadar bir yol kat etmelidir.

Haymana Kaplıcaları - Kapalı Havuz

Sonrasında eşsiz güzelliği ve şifalı sulara sahip haymana kaplıcalarına ulaşmak mümkün olacaktır. Kendi özel aracı ile gelmek isteyenler ise Ankara’ya normal olarak geldikten sonra Haymana yoluna geçmelidir. Toplamda yaklaşık olarak 515 km kat edilerek Haymanaya ulaşmak mümkündür. Bu seyahatin süresi ise ortalama 6-7 saat olacaktır. Birçok otel ve devre mülk içeren Haymana içerisinde istenilen yerler rezerve edilerek harika bir tatil planlanabilir. Hem tatil hem de sağlık için ideal bir seçim Haymana kaplıcaları olacaktır. Haymana Kaplıcaları hakkında detaylı bilgi sahibi olmak için Şifalı Sularıyla Haymana Kaplıcaları adlı yazımızı okuyabilirsiniz. 

13Yalova Kaplıcaları

Yalova Termal Kaplıcaları - Havuz

Yalova konum itibariyle İstanbul’a çok yakındır. Bu avantajının olması Yalova’yı değerli yapıyor. Yalova’da birçok termal tesis ve kaplıca bulmak mümkündür. Farklı kaplıcalarda şifalı sular ile hem sağlığa kavuşmak hem de güzel tatil planlamak bir arada yapılabilir. Yalova’da yer alan kaplıcaların suları birçok mineral, iyon ve gaz içeriyor.

White Tuana Termal Otel - Termal Havuz

Florür, sülfat ve karbondioksit gibi bir içeriğe sahip olan bu kaplıca suyu farklı hastalıklara şifa oluyor. Özellikle eklem ağrılarına, romatizmaya ve kireçlenme gibi rahatsızlıklara şifa bu şekilde aranabilir. Yalova kaplıca suları bu hastalıklar üzerinde ispatlanmış bir etkiye sahiptir. İçerdiği florür sayesinde ise kaplıca suyu diş sağlığını olumlu yönde etkilemektedir.

en-unlu-kaplicalar-yalova-genel-1

Diş hastalıklarında da ağız yoluyla alınan tedavi yöntemleri ile kurtulmak mümkündür. Ayrıca mide rahatsızlıkları ve safra problemlerinde içme kürleri uygulanarak sağlığa kavuşulabilir. İstanbul’dan bu kaplıcalara gelmek için birçok farklı yol vardır. Bunlardan ilk Osmangazi köprüsüdür. Bu köprüden kısa sürede körfez geçilebilir.

Thermo Vital Otel - Havuz

Sonrasında ise köprüye çok olan Yalova termal tesislerine gidilerek güzel bir tatil yapılabilir. Köprüden daha uygun bir alternatif arayanlar için ise Eskihisar-Topçular feribot hattı önerilebilir. Bu hat ile yaklaşık olarak 35 dakika gibi bir sürede karşı kıyıya ulaşmak mümkün olacaktır.

Limak Termal Butik Otel - Havuz

Sonrasında ise kaplıcalara kısa sürede gidilebilir. Otel olarak da birçok farklı oda seçeneği gelen misafirlere sunuluyor. Farklı birçok otelden bütçeye en uygun seçilerek güzel tatil planlanabilir. Tarih Kokulu Limak Termal Butik Otel adlı yazımızı okuyarak bölgenin en iyi tesislerinden birine sahip olan otel hakkında detaylı bilgi edinebilirsiniz.

12Kütahya Kaplıcaları

Kütahya Kaplıcaları - Tavşanlı

Kaplıca merkezlerinden birisi de Kütahya’dır. Kütahya’nın birçok bölgesinde kaplıca bulmak ve buralarda bir tatil planlamak mümkündür. Kaplıca suyu birçok hastalığa şifalı oluyor. İçerdiği mineraller, iyonlar ve farklı gazlar sayesinde farklı rahatsızlıkların tedavisinde etkili bir yöntem olmaktadır. Mineral bakımından zengin olan Kütahya kaplıcaları da bu anlamda büyük avantajlar sağlayacak ve hızlı bir şekilde tedaviye imkân verecektir.

Kütahya Kaplıcaları - Termal Havuz

Kütahya bölgesinde yer alan kaplıcalar incelendiğinde ilk göze çarpan kaplıca Ilıca-Harlek kaplıcaları oluyor. Bu kaplıca Kütahya-Eskişehir yolu üzerinde yer almaktadır. 2-3 km yol kat ettikten sonra yaklaşık olarak 5 km içeriye girilerek kaplıcaya ulaşmak mümkündür. 25 ile 43 derece arasında değişen su sıcaklığına sahip bu kaplıcalar yüksek sıcaklığa dayanamayanlar için idealdir. Ayrıca kaplıca suyu kalsiyum, magnezyum ve bikarbonat içeren yapısı sayesinde birçok deri rahatsızlığına iyi gelecektir.

Kütahya Kaplıcaları - Hamam

Bu konuma yakın olan başka bir Kütahya kaplıcası ise Hisarcık’tır. Hisarcık kaplıcaları da birçok farklı mineral içerdiği için farklı hastalıklara iyi geliyor. İçme kürleri sayesinde ise mide rahatsızlıklarına kökten veda etmek mümkün olmaktadır. Genel olarak bu birbirine yakın olan bu kaplıcalara İstanbul’dan gelmek isteyenler için farklı seçenekler mevcuttur.

Kütahya Kaplıcaları - Kapalı Termal Havuz

İstendiği durumda otobüs ile buraya seyahat edilebilir. İstanbul Esenler otogarından ve Harem’den kalkan otobüsler Kütahya’ya kadar geliyor. Buradan sonra ise çeşitli vasıtalar ile kaplıcalara ulaşmak mümkündür. Kendi özel arabası ile gelecekler için ise 350 kilometre kadar bir yol bulunuyor. Yaklaşık 5 saat sonrasında buraya ulaşmak mümkündür. Uçakla gelecekler için de günde 1 sefer olduğunu belirtmekte fayda var.

11Ilgın Kaplıcaları

Çiftler İçin Özel Havuzlu Termal Oteller - İkbal Termal Havuz

Bir başka kaplıca ise Konya’da yer alan Ilgın kaplıcalarıdır. Bu kaplıcalar da yine içerikleri sebebiyle birçok rahatsızlığın iyileşmesinde büyük rol oynuyor. Özellikle romatizma, nevralji ve şeker gibi hastalıkların tedavisin Ilgın kaplıcalarının suyu oldukça faydalıdır. Bu rahatsızlıklardan şikâyetçi olanların yaz aylarında bu kaplıcaları tercih etmesi gerekiyor. Yaz aylarında yapılan tedavilerde bu rahatsızlıkların daha etkili şekilde iyileştirildiği bilinmektedir. Buna ek olarak kış aylarında ise mide rahatsızlıkları, bağırsak sebebiyle oluşan şişkinlik ve benzeri rahatsızlıklar, sinirsel hastalıkların bir kısmı şifalı sular sayesinde iyileştirilebilir. Konya Ilgın kaplıcaları Konya merkezine yaklaşık olarak 90 kilometre kadar uzaklıkta yer alıyor. Buraya ulaşmak için farklı yöntemler bulunmaktadır.

en-unlu-kaplicalar-ikbal-genel-2

İstanbul’dan gelecek olanlar karayolu, havayolu veya demiryolu ile Konya’ya ulaşabilir. Sonrasında ise 90 km yolu kat ederek kaplıcalara ulaşmak mümkün olacaktır. Kara yolu üzerinde uzaklık 700 kilometredir. Karayolu ile kendi aracını kullanarak bu kaplıcaya ulaşmak isteyenlerin yaklaşık 10 saatlik bir yol kat etmesi gerekiyor. Sonrasında ise Konya’ya ulaşmak mümkündür.

en-unlu-kaplicalar-tutav-genel-2

Eğer hızlı tren ile gelinmek isteniyor ise öncelikle Ankara’ya buradan da Konya’ya geçilmesi gereklidir. Konya’ya direk olarak uçak ile de gelinebilir. Bu alternatiflerden en uygunu seçilerek Konya’da kaplıca tatili planlanabilir. Birçok farklı otel ve pansiyon Ilgın çevresinde yer alıyor. Oteller içindeki hizmetler de incelenerek havuz, aqua park vb. ek hizmetlere göre karar verilebilir.

10Çiftehan Kaplıcaları

Çiftehan Kaplıcaları - Havuz

Başka bir kaplıca ise Çiftehan Kaplıcaları’dır. Bu kaplıcalar konum olarak Niğde’nin Ulukışla ilçesinde yer alıyor. İstanbul’dan buraya gelecek olanların öncelikle Ankara’ya gelmesi buradan ise Niğde yolunu takip etmesi gerekiyor. İstanbul’a yaklaşık olarak mesafe 790 kilometredir. Özel aracı ile gelmek isteyenler yaklaşık olarak 10-12 saatte Niğde’ye ulaşabilir. Buradan sonra ise 75 km kadar bir mesafe kat edilmesi gerekiyor. Sonucunda Ulukışla ilçesine ulaşılmış olmaktadır. Buradan sonra ise rezervasyon yapılan kaplıcaya gitmek mümkün olacaktır. Genel olarak Ulukışla çevresinde birçok farklı kaplıca bulunuyor. Bu kaplıcaların her birinin farklı ve özel hizmeti yer almaktadır.

Çiftehan Kaplıcaları - Aqua Havuz

incelendikten sonra rezervasyon yapılabilir ve eşsiz bir deneyim yaşanabilir. Çiftehan’da kaplıca tatili demek hem sağlık hem de doğallık demektir. Doğal güzelliği görülmeye değer birçok mekân burada yer alıyor. Kaplıca suyu ise oldukça faydalıdır. Çiftehan kaplıca suyunun faydalı olduğu rahatsızlıklar incelendiğinde ilk göze çarpan kireçlenmeler olmaktadır. Kireçlenme sorunu yaşayanların belirli sürelerde kürlere devam etmesi tedaviden sonuç alınması için önemlidir. Ayrıca yumuşak doku romatizmalar ve iltihaplı rahatsızlıklar da Çiftehan kaplıcaları ile sağlığa kavuşmayı sağlayacaktır. Fakat burada dikkat edilmesi gereken nokta doktor kontrolüdür. Doktor önerisi üzerine kürler belirlenmeli ve buna göre hareket edilmelidir.

9Hudai Kaplıcaları

Afyon Kaplıcaları - Hüdai Kaplıcaları

Yine ziyaret edilmesi gereken ve önemli kaplıcalardan birisi de Hudai kaplıcalarıdır. Hudai kaplıcaları Afyon iline bağlı Sandıklı ilçesinde yer alıyor. Birçok hastalığa faydalı olması sebebiyle insanların tercihleri arasında olmaktadır. Hüdai kaplıcalarının su yapısı incelendiğinde bikarbonat, sodyum, sülfat gibi farklı birçok mineralin içerikte yer aldığı göze çarpıyor. Bu sayede farklı birçok rahatsızlığa da iyi geldiği ön görülmektedir.

Hudai Kaplıcaları - Hamam

Sevkli hastalar ve doktorlar tarafından kaplıcaya gönderilen hastalar da yine burada yer alan kaplıcalardan faydalanıyor. İlk olarak birçok hastanın şikayeti ile geldiği ve eğer tedavi edilmez ise ciddi sorunlara yol açabilecek romatizma hastalığı göze çarpıyor. Bu hastalık Hudai kaplıcaları ile iyileşebilmektedir. Suyun içeriği sayesinde ilaçlara ek olan bu tedavi ile sağlığa kavuşmak mümkündür. Diğer bir rahatsızlık ise ateşli romatizmadır.

Hudai Kaplıcaları - Termal Havuz

Bu hastalık da çok şiddetli ağrılara sebep olabilir. Bu rahatsızlıktan kurtulmak için de yine Hudai kaplıcalarının eşsiz suyu önerilebilir. Bunlara ek olarak sinirsel hastalıklar, sinir ucu iltihabı, tendinit yani tenden zedelenmesi, artoz adıyla anılan eklem kireçlenmeleri, omurga kireçlenmeleri, yorgunluk, bağırsak ve böbrek hastalıkları Hüdai kaplıcaları sayesinde iyileştirilebilir. 72 derece sıcaklığa ulaşan termal su birçok rahatsızlığa iyi gelecektir.

Hudai Kaplıcaları - Havuz

Afyon Hudai kaplıcalarına ulaşmak için İstanbul’dan geleceklere farklı öneriler yapılabilir. Öncelikle özel araç ile gelecekleri 480 km’lik bir yol bekliyor. Bu yol 6-7 saatte alınarak Sandıklı’ya ulaşılabilir. Buradan sonra ise kaplıcalar oldukça yakındır. Özel araç ile gelmeyecek olanlar için ise birçok otobüs firmasının buraya geldiğini belirtebiliriz. Ayrıca farklı birçok termal otel, apart olması da Hudai kaplıcalarını tercih sebebi yapıyor. Bütçeye en uygun otel ayarlanarak hem sağlıklı hem de keyifli bir tatil planlanabilir.

8Urganlı Kaplıcaları

Urganlı Kaplıcaları - Genel

Günümüzde ilgi odağı olan kaplıcalardan birisi de Urganlı kaplıcalarıdır. Bu kaplıcalar sahip olduğu termal su ile birçok rahatsızlığa iyi geliyor. Aynı zamanda termal suyun etkisi ile kronik olarak tabir edilen ve geçmesi pek de mümkün olmayan rahatsızlıktan kurtulmak mümkün olmaktadır. Dikkat edilmesi gereken nokta Urganlı kaplıcalarının sularından yeterli kür sayısı alınarak tam verimli şekilde yararlanmaktır. Eğer bu şekilde yararlanılırsa kaplıcalar ile belirli rahatsızlıklardan kurtulmak mümkün olacaktır. Urganlı konum olarak Manisa sınırları içerisinde yer alıyor. Manisa’nın Turgutlu ilçesine bağlı olan Urganlı kaplıcaları şifa arayan birçok turistin ilgi odağı olmaktadır. Manisa’ya 55 km mesafede olan Urganlı kaplıcaları Turgutlu ilçe merkezine ise 17 km uzaklıktadır.

Urganlı Kaplıcaları - Havuz

İstanbul’dan gelecek olanların otobüsü tercih etmeleri durumunda Manisa arabalarına binmesi ve sonrasında kaplıcalara geçmesi gerekiyor. Hava yoluyla gelecek olanların ise Adnan Menderes Havalimanından buraya geçmesi mümkündür. Havaalanından kaplıcalar yaklaşık olarak 75 kilometredir. Özel aracı ile gelecek olanların ise İstanbul’dan İzmir yoluna girmesi ve bu otoyol ile İzmir-Manisa hattına ulaşması gerekiyor.

Urganlı Kaplıcaları - Tesis

Urganlı kaplıcalarına ulaştıktan sonra sağlıklı bir tatil başlayacaktır. Urganlı kaplıcaları bikarbonat, sodyum, kalsiyum, sülfat gibi farklı mineraller içeriyor. Bu mineraller ise çeşitli rahatsızlıklara iyi geliyor. Romatizma, kadın hastalıkları, egzama, cilt hastalıkları, hemoroit, mide, böbrek gibi rahatsızlıklar Urganlı kaplıca suyu ile çözüme kavuşuyor. Ayrıca bu bölgede çok fazla otel seçeneği de mevcuttur. Belirlenen otele erken rezervasyon yapılır ise fiyatların daha da aşağı inmesi muhtemeldir.

7Kozaklı Kaplıcaları

Kaplıcaları Ünlü Şehirle - Kozaklı

Kozaklı kaplıcaları, kaplıca tedavisi ile sağlığına kavuşmak isteyenlerin uğrak mekânlarından birisidir. Sahip olduğu şifalı suyu ile birçok rahatsızlığa iyi gelen Kozaklı kaplıcaları her yıl binlerce insanı ağırlıyor. Şifalı geldiği rahatsızlıklar incelendiğinde ilk olarak göze çarpan anti depresif rahatsızlıklar olmaktadır. Psikolojik sorunlar için önemli bir etkisi olan bu su ile sağlıklı bir birey olmak mümkündür. Diğer bir rahatsızlık ise romatizmal hastalıklardır.

Afyon Kaplıcaları - Heybeli Kaplıcaları - Havuz

Nevrit, nevralji gibi romatizma kaynaklı hastalıklar bu şifalı sudan tam verimle yararlanıldığı taktirde büyük ölçüde geçiyor. Ağrılar azalıyor. Kas ve iskelet sisteminde oluşan sıkıntılar da Kozaklı kaplıcalarının şifalı suları ile yok oluyor. Bunlara ek olarak obezite, anemi, gut hastalığı, iltihap, kas romatizması, kan dolaşım bozuklukları, hormonsal rahatsızlıklar ve beslenme sorunları da Kozaklı kaplıca suları ile geçebilmektedir.

Kaplıcaları Ünlü Şehirler - Bolu Kaplıcaları

Bu rahatsızlıklar üzerinde etkili bir tedavi uygulanması için öncelikle doktor kontrolünde işlemlerin yapılması gereklidir. Eğer İstanbul’dan Kozaklı kaplıcalarına gelinmek isteniyorsa birçok alternatif bulmak mümkün olacaktır. İlk olarak Kozaklı kaplıcalarının Nevşehir’in Kozaklı ilçesinde yer aldığı belirtmekte fayda var. Buraya ulaşmak için ise birkaç farklı alternatif mevcuttur. Özel aracı ile gelecek olanların yaklaşık olarak 700 km kadar bir yol kat etmesi gerekiyor.

Oylat Kaplıcaları - Otel Havuzu

Bu mesafenin sonunda Kozaklı ilçe merkezine ulaşılmaktadır. Eğer otobüs tercih edilecek ise Nevşehir’e ulaşan birçok firmanın bulunduğu söylenebilir. Buradan sonra ise Kozaklı arabalarına binilerek kaplıcalara ulaşım sağlanabilir. Karayolu kullanmak istemeyenler için ise uçak mevcuttur. İstanbul’dan Nevşehir’e uçak bileti alınarak kısa sürede ulaşılabilir. Farklı birçok otelin bulunduğu Kozaklı’da eşsiz bir kaplıca tatili planlanabilir.

6Güre Kaplıcaları

Güre Kaplıcaları - Genel

Kaplıcalardan bir diğeri ise Güre kaplıcalarıdır. Bu kaplıcalar İstanbul’a oldukça yakın bir konumda yer alan Balıkesir ilindedir. Balıkesir’e ulaşıldığı takdirde kısa sürede kaplıcalara ulaşmak ve şifalı sulardan faydalanmak mümkündür. İstanbul’dan gelecek olanların eğer otobüs kullanacak ise Balıkesir arabalarına binmesi gerekiyor. 5-6 saatlik bir yolculuğun ardından Balıkesir’e ulaşmak mümkün olacaktır. Sonrasında ise Güre kaplıcalarına kalkan arabalar ile kısa sürede Edremit ilçesinde yer alan Güre kaplıcalarına ulaşılabilir. Eğer özel araç ile gelinecek ise 300 km kadar Balıkesir’e sonrasında ise 150 km daha kat edilerek güzel ilçe Edremit’e ulaşılabilir. Buraya çok yakın olan Güre kaplıcaları ile sağlıklı bir tatil planlanabilir.

Güre Kaplıcaları - Otel Havuz

Güre kaplıca suyu florür içermektedir. Aynı zamanda sodyum ve benzeri mineraller de içeriyor. Bu yüzden su farklı birçok hastalığa iyi geliyor. Florür sayesinde ağız sağlığı için ideal bir şifa kaynağı olmaktadır. İçme kürleri ile sağlıklı ağızlara kavuşmak mümkündür. Buna ek olarak kronik iltihaplar da bu sular ile çözüme kavuşuyor. Ayrıca romatizma hastalıkları da güre kaplıcalarının şifalı suyu ile tarihe karışıyor. Güre kaplıcalarına gelecek olanların birçok farklı otelin karşılayacağını da belirtmekte fayda var. Burada yer alan bütçeye en uygun fiyatlı oteli bularak sağlıklı ve keyifli bir tatil geçirilebilir.

5Salihli Kaplıcaları

Salihli Kaplıcaları - Termal Havuz

Salihli kaplıcaları Manisa’nın Salihli ilçesinde yer alıyor. Farklı birçok rahatsızlığa iyi geldiği için bu kaplıca insanların ilgisini çekiyor. İstanbul’a 450 km kadar uzakta olan Salihli’de birçok kaplıca bulmak ve burada yer alan otellerde tatil yapmak mümkündür. Şifalı olan su sayesinde hastalıklardan da kurtulmak mümkün olacaktır. Suyun yapısı incelendiğinde ilk olarak sıcaklığının bölgesel olarak 93 dereceye kadar çıkabildiği göze çarpıyor. Buna ek olarak bu şifalı suyun farklı birçok minerali de bünyesinde barındırdığı belirlenmiştir. Bu sağlıklı su sayesinde romatizma ağrıları, ciltte oluşan yaralar, hastalıklar ve problemler ortadan kaldırılabilir.

Salihli Kaplıcaları - Havuz

Eğer yeterli sayıda kür uygulanır ise sağlığa kavuşmak mümkün olacaktır. İstanbul’dan Salihli’ye gelecek olanların yaklaşık olarak 7-8 saat kadar bir yolculuk yapması gerekiyor. Otobüs ile bu süre biraz daha uzayabilmektedir. Otobüs ile gelecek olanlar için farklı birçok firmanın bu civarda hizmet verdiği söylenebilir. Özel araçla gelecek olanların ise İzmir yolunu takip etmesi ve sonrasında Manisa’ya ulaşması gerekiyor. Buna ek olarak daha kısa sürede ulaşmak isteyenler için ise uçak mevcuttur. Uçak ile kısa sürede Manisa’ya ulaşılabilir. Buradan ise Salihli’ye geçilebilir.

4Kızılcahamam Kaplıcaları

Kızılcahamam Çam Termal Otel - Termal

Kızılcahamam kaplıcaları İstanbul’da ikamet eden ve kısa sürede hızlı bir şekilde kaplıca tatiline ulaşmak isteyenlerin tercihi oluyor. Kızılcahamam Ankara’ya bağlı bir ilçedir. İstanbul’a mesafesi yaklaşık olarak 381 kilometredir. İstanbul’dan buraya ulaşmak isteyenlerin kara yolunu kullanmaları durumunda yolculuk süresi yaklaşık olarak 4-5 saat olacaktır.

Şifa Merkezi Termal Oteller - Kızılcahamam

Fakat bu süreyi uzun bulanalar için Ankara’ya uçak ile geçilip buradan Kızılcahamam kaplıcalarına geçilebileceği bilgisi de verilebilir. Şifalı bir suya sahip olan bu kaplıca ile birçok rahatsızlıktan kurtulmak mümkün olacaktır. Su yapısı incelendiğinde ilk olarak sıcaklığının 47 dereceye kadar çıktığı göze çarpıyor.

Şifa Merkezi Termal Oteller - Kızılcahamam - Tesis

Bu suyun içerdiği minerallerin oranının ise oldukça fazla olduğu tespit ediliyor. Kaplıcanın suyunun bu kadar şifalı olması birçok hastalığa iyi gelmesini sağlamaktadır. Örnek verilecek olursa Kızılcahamam kaplıca suyu ile safra kesesi rahatsızlıkları, karaciğer ile alakalı problemler, mide ile alakalı sorunlar çözülebiliyor. Buna ek olarak eklem ağrıları ve vücuttaki herhangi bir bölgedeki deri hastalıkları da bu su ile tarihe karışıyor.

en-unlu-kaplicalar-kizilcahamam-genel-1

Kısa sürede ulaşılacak olan bu ilçe de kısa süreli kaplıca tatili planlanabilir. Farklı birçok otelin olması ve her otelin değişik hizmetler sunması Kızılcahamam kaplıcalarının tercih edilmesini sağlıyor. Eğer spa, büyük havuz, odaya özel havuz gibi hizmetler aranıyor ise iyi bir araştırma yapılması gerekir. Sonrasında ise en doğru otel bulunarak eşsiz bir kaplıca tatili yapılacaktır. Yeşillikler İçinde Şifa: Kızılcahamam Çam Termal adlı yazımızı okuyarak bölgenin en iyi oteli hakkında detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz. 

3Yoncalı Kaplıcaları

Yoncalı Kaplıcaları - Termal Havuz

Kaplıcaların incelenmesine devam edildiği takdirde karşılaşılacak olan bir diğer kaplıca Yoncalı kaplıcası olacaktır. Bu kaplıcalar Kütahya sınırları içerisinden yer alıyor. Zengin içeriği ve yeterli düzeyde olan sıcak suyu ile farklı hastalıklara şifa oluyor. Kaplıcanın suyu ideal bir düzeydedir. Çok aşırı sıcak olmayan bu su girilmek için idealdir. Bu sayede her türlü rahatsızlığın tedavisinde bir numaralı kurtarıcı olmaktadır. Buna ek olarak kaplıca suyunun içeriğinde birçok mineral vardır. Mineralce zengin olan yapısı ise bu suyun vücutta onarılmaz olan yaralara iyi gelmesini sağlıyor.

Yoncalı Kaplıcaları - Termal Kaplıca

Kütahya’nın yerlisi olan birçok insan bu sularda yorgunluğunu atıyor. Birçok rahatsızlıktan da bu yol ile kurtulmak mümkün oluyor. İstanbul’dan buraya gelecek olan misafirler için farklı alternatifler bulunmaktadır. Öncelikle hızlı gelmek ve biran önce tatile başlamak isteyenler Kütahya’ya gelen direk uçuşları kullanabilir.

Yoncalı Kaplıcaları - Havuz

Dakikalar içerisinde Kütahya’ya ulaşmak ve buradan Yoncalı’ya geçmek mümkün olacaktır. Karayolu ile gelecekler ise yaklaşık olarak 300 km kat edecektir. Bursa yolunu takip ettikten sonra Eskişehir-Kütahya istikametine devam edilmesi gerekiyor. Bu yol ile Yoncalı kaplıcalarına ulaşılabilir. Burada birçok otel ve pansiyon da bulunuyor. Kısa süreli tatiller için bir pansiyon veya daha uzun ve konforlu tatiller için güzel bir otel ayarlanarak eşsiz bir tatil deneyimi yaşanabilir.

2Sandıklı Kaplıcaları

Afyon'un En İyi Termal Otelleri - Sandıklı Termal - Termal Havuz

Sandıklı kaplıcaları Afyon’un Sandıklı ilçesinde yer alıyor. Burada birçok farklı kaplıca, termal otel ve doğal güzellik bulmak mümkündür. Sadece bir tatilden öteye geçmek isteyenler için Sandıklı kaplıcaları ideal seçim olacaktır. Yapılacak olan kaplıca tatili ile hem sağlığa kavuşmak hem de keyifli vakit geçirmek mümkün olacaktır. Sandıklı kaplıcaları denilince akla ilk gelen suyun sıcaklığı oluyor. 60 dereceyi bulan su sıcaklığı gözeneklerin açılması ve birçok rahatsızlığın giderilmesi için idealdir.

Afyon'un En İyi Termal Otelleri - Sandıklı Termal - Çamur Havuzu

Buna ek olarak çamur banyosu da Sandıklı’da sıklıkla tercih edilen bir tedavi yöntemidir. Bu yol ile daha temiz ve güzel görünüme sahip cilt elde ediliyor. Eğer Sandıklı’ya İstanbul’dan gelinecek ise yaklaşık 5-6 saatlik bir yolculuk süresi ön plana çıkıyor. 400 km civarı bir yol kat edildikten sonra Sandıklı kaplıcalarına ulaşılabilir. Burada yer alan birçok otel içerisinden en uygunu seçilerek güzel tatil deneyimi yaşanabilir.

1Havza Kaplıcaları

Havza Kaplıcaları - Termal Havuz

Havza kaplıcaları Samsun’un Havza ilçesinde yer almaktadır. İlçede termal suyun sıcaklığı 53 derece olarak ölçülmüştür. Her geçen gün yeni sondaj kuyuları açılan Havza’da birçok farklı termal tesis bulmak mümkündür. Bu yol ile hem güzel bir tatil yapmak hem de sağlığa kavuşmak aynı anda sağlanabilir. Burada yer alan otellerin her birisinin farklı bir özelliği vardır. Bazı otellerde termal havuz bulunmaktadır. Bazı ev tipi devre mülklerde ise jakuzili termal su bulunuyor. Evlerde olan bu su ile daha rahat bir deneyim yaşanabilir. Havza kaplıcalarının sahip olduğu su ise eşsizdir.

Havza Kaplıcaları - Havuz

Yoğun mineral oranının olması özellikle deri rahatsızlıklarında etkili bir tedavi sunmasına imkan veriyor. Fakat bu tedaviler alınmadan önce doktora başvurulması ve buna göre tedaviye başlanılması önemlidir. Doğru zamanda yapılan doğru tedavi ile başarılı sonuçlar alınabilir. İstanbul’dan Havza kaplıcalarına gelecek olanların ise farklı alternatifleri olmaktadır.

Havza Kaplıcaları - Genel

Eğer kişisel otomobil ile gelinecekse kat edilmesi gereken yol yaklaşık olarak 700 kilometredir. Ankara otoyolu üzerinde yer alan Gerede’den ayrılarak Karadeniz yoluna girilmesi ve sonrasında ise Samsun’a kadar devam edilmesi gerekiyor. Sonrasında ise Havza’ya ulaşmak mümkün olacaktır. Bu sayede eşsiz bir tatil yapılabilecektir. Farklı oda seçenekleri sunan oteller ile sizlere en uygun tatili seçebilirsiniz. Türkiye’nin En Lüks 10 Termal Oteli başlıklı yazımızı okuyarak ülkemizin konforlu ve lüks termal tesisleri hakkında detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.

Farklı konu başlıklarında görüşmek üzere…

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz